مجازات تولید مشروبات الکلی چیست؟ همانطور که میدانید در دین اسلام نوشیدن مشروبات الکلی ممنوع است.بر این اساس خرید و فروش، نوشیدن مشروبات الکلی، توزیع و فروش آن جرم محسوب میشود؛ و این عمل حرام مجازات مشخصی نیز دارد که در شرایط مختلف متفاوت است.
مجازات قاچاق و حمل مشروبات الکلی چیست؟
همچنین باید بدانید که اگرچه تولید مشروبات الکلی و خرید و فروش آن برای مسلمانان جرم است، اما افراد غیرمسلمان قواعد و احکام متفاوتی در این زمینه دارند.
تماس فوری با تیم حقوقی متخصص در شهر شما
تماس با تلفنهای 09150998001 و 09393106011
جرائم حدی کدام جرائم هستند؟
جرائم حدی، جرائمی هستند که در شرع اسلام برای آن مجازات مشخص شده است و قاضی و دادگاه نمیتوانند به هیچ وجه این حکم را تغییر دهند.
برای انجام مشاوره حقوقی تلفنی و حضوری کلیک کنید.

مجازات تولید مشروبات الکلی
براساس قانون مجازات در ایران، مصرف علنی مشروبات الکلی با مجازات حدی 80 ضربه شلاق روبرو میشود. چنانچه مصرف مشروبات الکلی در مکانهای عمومی باشد یا اینکه فرد اقدام به تولید کردن، خرید و فروش، نگهداری یا پخش مشروبات الکلی کرده باشد مجازات او متفاوت خواهد بود.
ماده 702 قانون مجازات اسلامی درباره جرم تولید مشروبات الکلی میگوید:
هرکس مشروبات الکلی را بسازد یا بخرد یا بفروشد یا در معرض فروش قرار دهد یا حمل یا نگهداری کند یا در اختیار دیگری قرار دهد به شش ماه تا یک سال حبس و تا هفتاد و چهار (74) ضربه شلاق و نیز پرداخت جزای نقدی به میزان پنج برابر ارزش عرفی(تجاری) کالای یاد شده محکوم میشود.
همچنین باید بدانید که مصرف علنی شراب در دین اسلام با مجازات حدی 80 ضربه شلاق روبرو میشود.
براساس ماده 702 قانون مجازات تولید، خرید و فروش و نگهداری از مشروبات الکلی میتواند بین 6ماه تا یک سال حبس و 74 ضربه شلاق محکوم شود همچنین پرداخت جریمه نقدی تا 5 برابر ارزش مالی محصول تولید شده محکوم میشود.
وارد کردن مشروبات الکلی به کشور قاچاق محسوب میشود و وارد کننده محصول به مجازات حبس از 6 ماه تا 5 سال و 74 ضربه شلاق و جریمه نقدی 5/1 میلیون تا 12 میلیون ریال محکوم میشود.
ماده 703 قانون مجازات میگوید:
وارد نمودن مشروبات الکلی به کشور قاچاق محسوب میگردد و واردکننده صرفنظر از میزان آن به شش ماه تا پنج سال حبس و تا هفتادوچهار(74) ضربه شلاق و نیز پرداخت جزای نقدی به میزان ده برابر ارزش عرفی(تجاری) کالای یادشده محکوم میشود. رسیدگی به این جرم در صلاحیت محاکم عمومی است.
تبصره 1 (الحاقی 1387/8/22)- در خصوص مواد (702) و (703)، هرگاه مشروبات الکلی مکشوفه به میزان بیش از بیست لیتر باشد، وسایلی که برای حمل آن مورد استفاده قرار میگیرد چنانچه با اطلاع مالک باشد به نفع دولت ضبط خواهد شد در غیر این صورت مرتکب به پرداخت معادل قیمت وسیله نقلیه نیز محکوم خواهد شد.آلات و ادواتی که جهت ساخت یا تسهیل ارتکاب جرائم موضوع مواد مذکور مورد استفاده قرار میگیرد و وجوه حاصله از معاملات مربوط به نفع دولت ضبط خواهد شد.
تبصره 2 (الحاقی 1387/8/22)- هرگاه کارکنان دولت یا شرکتهای دولتی و شرکتها یا مؤسسات وابسته به دولت، شوراها، شهرداریها یا نهادهای انقلاب اسلامی و بهطورکلی قوای سهگانه و همچنین اعضاء نیروهای مسلح و مأموران به خدمات عمومی در جرائم موضوع مواد(702) و (703) مباشرت، معاونت یا مشارکت نمایندعلاوه بر تحمل مجازاتهای مقرر، به انفصال موقت از یک سال تا پنج سال از خدمات دولتی محکوم خواهند شد.
تبصره 3 (الحاقی 1387/8/22)- دادگاه نمیتواند تحت هیچ شرایطی حکم به تعلیق اجراء مجازات مقرر در مواد (702) و (703) صادر نماید.
براساس این ماده چنانچه مشروبات الکلی در ماشین فردی کشف شود، درصورتیکه این کار با اطلاع مالک انجام شده باشد، اتومبیل به نفع دولت ضبط میشود اما چنانچه مرتکب صرفاً راننده باشد و اتومبیل به دیگری تعلق داشته باشد، مرتکب جرم باید به اندازه قیمت اتومبیل جریمه پرداخت کند.
در چه شرایطی فرد از مجازات شرب خمر تبرئه میشود؟
چنانچه در اتومبیل وسایل ارتکاب جرم وجود داشته باشد، وسایل ضبط میشود و در اختیار دولت قرار میگیرد.

مصرف الکل برای خارجیها
چنانچه یک توریست یا مهمان از کشوری دیگر به ایران سفر نماید لازم است که به قوانین کشور میزبان احترام بگذارد و از مصرف مشروبات خودداری کند؛ بنابراین چنانچه این فرد رعایت قانون را نکرده و در ملأعام مرتکب این جرم شود، براساس قانون مجازات خواهد شد.
از طرف دیگر هیچ هتل و شرکتی در داخل کشور اجازه تهیه و تولید و فروش مشروبات برای مسافران را ندارد و مرتکبین چنین عملی مجرم محسوب شده براساس قانون مجازات میگردند.
برای انجام مشاوره حقوقی تلگرامی و آنلاین کلیک کنید.

حکم مصرف شراب برای ایرانیان غیرمسلمان
باید بدانید که مسلمانان تنها بخشی از جمعیت ایران هستند و ایران دارای مردمی با فرهنگها و ادیان مختلف است. با توجه به اینکه هر ایرانی در کشور خود باید دارای حقوق و آزادیهای اجتماعی باشد، مصرف مشروبات الکلی برای افراد غیرمسلمان در کشور ایران جرم محسوب نمیشود ؛ اما چنانچه فرد غیرمسلمان در ملأعام اقدام به مصرف مشروبات الکلی کند یا اقدام به فروش آن در جامعه کند یا اینکه به هر نحو موجب گسترش خرید و فروش مشروبات الکلی شود مرتکب جرم شده و مجازات خواهد شد.
بهترین دفاع در پرونده شرب خمر چیست؟
مجازات شرب خمر برای افراد زیر سن قانونی
افراد زیر 18 سال که زیر سن قانونی حساب میشوند، شرعا بالغ نیستند و بنابراین به حد و قصاص محکوم نخواهند شد.
بنابراین افراد زیر 18 سال که اقدام به نوشیدن شراب میکنند، با حد شلاق روبرو نمیشوند؛ زیرا قانونا این افراد طفل حساب میشوند و به رشد و کمال عقلی نرسیدند بناباین برای این افراد مجازات تعزیری مشخص میشود.
تماس فوری با تیم حقوقی متخصص در شهر شما
تماس با تلفنهای 09150998001 و 09393106011