سامانه حقوقی عدلاک

بهترین وکلای دادگستری مشهد

051-38676422

مشاوره حقوقی

آیا حضور موکل در دادگاه با حضور وکیل دادگستری لازم است؟ هر فرد حقیقی و حقوقی ممکن است درگیر یک اتهام کیفری شود، این احتمال  وجود دارد که از فرد شکایت شود یا اینکه مرتکب جرم شود و توسط دادگاه برای پاسخ دادن به اتهامات احضار شود.

 در برخی موارد اتهامات می‌توانند غیرقابل‌پیش‌بینی باشند یا اینکه پیش‌بینی شود. تفاوتی ندارد شکایت از افراد به چه دلیل باشد. می‌تواند یک مشکل جنایی باشد یا ضرب‌وجرح، سرقت یا حتی یک مشکل مالیاتی یا حتی یک دعوای شدید.

حتی این امکان وجود دارد که شما به عنوان شاهد به دادگاه احضار شوید. افراد زیادی فکر می‌کنند که چون تلاش می‌کنند قانون‌مدار باشند و تخلف دیگری نداشته باشند دیگر پایشان به دادگاه باز نمی‌شود اما در حقیقت هشتاد درصد افراد در طول زندگی خود درگیری قانونی خواهند داشت.

حضور موکل در دادگاه

بیشتر کسانی که به دادگاه مراجعه می‌کنند اولین بار است که وارد دادگاه می‌شوند. به همین دلیل هم هست که به کمک وکیل نیاز داریم. بیشتر افرادی که یک وکیل را استخدام می‌کنند کسانی هستند که یا قصد شکایت از جرمی را دارند یا از آنها شکایت شده است. بسیاری از افراد گمان می‌کنند که صرفاً با استخدام کردن وکیل و پرداختن حق‌الوکاله دیگر نیازی به حضور در دادگاه ندارند. اما آیا واقعاً همین‌طور است؟  با وجود وکیل دیگر نیازی به حضور موکل در دادگاه نیست؟

برای انجام مشاوره حقوقی تلفنی و حضوری کلیک کنید.

باید بگوییم که پاسخ این سؤال به شرایط شما و پرونده شما بستگی دارد. در یک پرونده حقوقی این احتمال وجود دارد که شما صرفاً وکیل خود را به دادگاه بفرستید و نیازی به حضور شما در دادگاه نخواهد بود. اما اگر اتهامی به شما وارد شده باشد و دادگاه شما را احضار کرده باشد تکلیف چیست؟ بسیاری از افراد برای حضور در دادگاه درگیر استرس و نگرانی می‌شوند و دوست ندارند در دادگاه حاضر شوند.

وکیل کیفری در مشهد

در حقیقت متهم پرونده حتی اگر وکیل را کنار خود داشته باشد باید در دادگاه حاضر شود تا به سؤالات قاضی و دادستان پاسخ دهد.

ماده ۳۵۰ قانون آئین دادرسی کیفری در این زمینه می‌گوید:

 درصورتی‌که متهم دارای وکیل باشد، جز در جرائم موضوع بندهای (الف)، (ب)، (پ) و (ت) ماده (۳۰۲) این قانون و نیز در مواردی که دادگاه حضور متهم را لازم تشخیص دهد، عدم حضور متهم در جلسه دادگاه مانع از رسیدگی نیست.

بنابراین می‌بینید که در بعضی از موارد حتی با حضور وکیل نیز فرد باید در دادگاه حاضر باشد. اما در بعضی موارد نیز قاضی می‌تواند در این زمینه تصمیم بگیرد که آیا به حضور وکیل نیاز است یا خیر؟

اما در جرائم کیفری که لازم است در این جرائم متهم برای خود وکیل استخدام کند، باید براساس ماده 302 قانون آیین دادرسی کیفری عمل کنیم. این ماده‌قانونی بیان می‌کند: 

وکیل دادگستری

به جرائم زیر در دادگاه کیفری یک رسیدگی می‌شود:

  • الف- جرائم موجب مجازات سلب حیات
  • ب- جرائم موجب حبس ابد
  • پ- جرائم موجب مجازات قطع عضو یا جنایات عمدی علیه تمامیت جسمانی با میزان نصف دیه کامل یا بیش از آن
  • ت- جرائم موجب مجازات تعزیری درجه سه و بالاتر
  • ث- جرائم سیاسی و مطبوعاتی

برای انجام مشاوره حقوقی تلگرامی و آنلاین کلیک کنید.

بر این اساس در جرائم سیاسی و مطبوعاتی متهم موظف به حضور در دادگاه نیست مگر اینکه مشمول بندپایانی ماده 350 قانون آیین دادرسی کیفری گردد.

مجازات جرم قذف چیست؟

درصورتی‌که به حمایت و پشتیبانی یک وکیل متخصص نیاز دارید، همکاران ما در سامانه حقوقی عدلاک آماده پشتیبانی از شما عزیزان هستند. شما می‌توانید از طریق شماره تلفن‌های درج شده در این صفحه، با همکاران ما در سامانه حقوقی عدلاک ارتباط برقرار کنید و از مشورت تیم حقوقی ما استفاده کنید. فراموش نکنید در روزهای سخت ما در کنار شما هستیم.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
موفقیت آمیز بود!

به زودی همکاران ما طی 72 ساعت آینده با شما تماس خواهند گرفت.