سامانه حقوقی عدلاک

بهترین وکلای دادگستری مشهد

051-38676422

مشاوره حقوقی

مشکلات استفاده از کنتور مشترک در ساختمان

استفاده از کنتور مشترک در ساختمان چه مشکلاتی را ایجاد می‌کند؟ یکی از مواردی که موجب اختلافات در میان اهالی ساختمان‌های مسکونی می‌شود، استفاده از کنتور مشترک در ساختمان است.

گاهی یک یا چند ساختمان از کنتور واحدی در آب و برق یا گاز استفاده می‌کنند. این مسئله می‌تواند مشکل‌ساز باشد. چراکه مثلاً یک خانواده دو نفره مصرف آب کمتری از یک خانواده شش نفره دارند یا مثلاً در یک خانه تمام مدت لوسترها روشن است و خانه دیگر از لامپ‌های کم‌مصرف و مهتابی استفاده می‌کند، در این شرایط هزینه برق و آب و گاز چطور باید تقسیم شود تا کمترین اختلاف ایجاد شود؟ 

قانون تملک آپارتمان‌ها در زمینه استفاده از کنتور مشترک در ساختمان

در این قانون میزان مصرف هر واحد را بر اساس تعداد ساکنین آن واحد محاسبه می‌کنند. یعنی مبلغ قبض را بر تعداد نفرات آن ساختمان تقسیم می‌کنند که اگرچه راه‌حل معقولی به نظر می‌رسد اما نمی‌تواند عادلانه باشد. به عنوان مثال در زمینه مصرف گاز، حتماً دیده‌اید بسیاری از افراد را که در زمستان با لباس تابستانی در خانه رفت و آمد می‌کنند و تا جایی که می‌توانند از بخاری‌برقی و گازی استفاده می‌کنند.

به طوری که گرما از خانه‌شان ساطع می‌شود، درحالی‌که در واحد مجاور دمای نرمال با پوشش مناسب فصل استفاده می‌کنند. در این شرایط تقسیم هزینه براساس تعداد نیز منطقی نیست زیرا به فرض مثال در یک خانه صد متری سه بخاری استفاده می‌شود، چه ساکنین این خانه یک نفر باشد یا ده نفر… بنابراین این مسئله نمی‌تواند ملاک قرار گیرد.

برای انجام مشاوره حقوقی تلگرامی و آنلاین با همکاران ما در سامانه حقوقی عدلاک، کلیک کنید.

مشکلات استفاده از کنتور مشترک در ساختمان

بهترین حالت در این شرایط این است که مالکین واحدها یک بار برای همیشه هزینه‌های نصب کنتور را تقبل کنند و مصرف هر واحد را برعهده خود آن قرار دهند. با این حال هنوز ساختمان‌های زیادی در کشور ما از کنتور مشترک آب و برق و گاز استفاده می‌کنند.

 طرح جداسازی کنتور مشترک

در سال 89 که قیمت آب و برق افزایش چشمگیری پیدا کرد، نگرانی عمومی در زمینه استفاده از کنتور مشترک در ساختمان‌ها شدت گرفت. بنابراین طرحی به عنوان جداسازی کنتورهای آب در دستور کار قرار گرفت اما این طرح به دلیل عدم وجود فضای کافی در ساختمان‌های مسکونی برای قرار دادن کنتور به تعداد واحدها اجرایی نشد.اما در زمینه جداسازی کنتورهای برق، جداسازی با توجه به درخواست خود مشترکین واگذار شد و بسیاری از ساختمان‌های قدیمی و ادارات استقبال خوبی از این طرح کردند و کنتورهای برق خود را جدا کردند. 

حق انتفاع چیست؟

 همچنین اینطور تصویب شد که در واحدهای نوساز، برای دریافت پایان کار بنا حتماً کنتورها به صورت تفکیک شده قرار داده شوند.اما در بعضی از نقاط کشور هنوز هم واحدهایی هستند که با کنتور برق مشترک کار می‌کنند.

برای انجام مشاوره حقوقی تلگرامی و آنلاین کلیک کنید.

کنتور گاز

کنتور گاز

طرح جدا کردن کنتورهای گاز یکی دیگر از مواردی بود که با استقبال روبرو شد. در برخی از موارد دولت دو در بعضی از موارد مشترکان اقدام به درخواست برای جداسازی کنتور گاز کرده‌اند. البته در بعضی از ساختمان‌های قدیمی به دلیل نوع چیدمان فضا و خطوط قدیمی لوله جداسازی آسان نخواهد بود.در حقیقت در برخی موارد برای جدا کردن کنتورهای گاز واحدها لازم است تمام خط گاز ساختمان نوسازی شود. همچنین در بعضی موارد هزینه بالای جداسازی و نصب کنتور مانع از این می‌شود که مالکین برای جداسازی اقدام کنند.

منظور از شرط فعل چیست؟

شرکت ملی گاز از جداسازی کنتورها استقبال می‌کند اما مشترک موظف است هزینه‌های مرتبط با تعویض کنترل یا در بعضی موارد خط لوله را بپردازد.

در صورتی که شما نیز درگیر مشکلات استفاده از کنتور مشترک هستید یا در این زمینه دچار اختلاف حقوقی با همسایگان خود شده اید، میتوانید از طریق مشاوره حقوقی تلفنی و حضوری با مشاورین حقوقی سامانه عدلاک ، برای مشکل خود راه حل قانونی پیدا کنید. شما همچنین میتوانید در پایین همین صفحه سوالات خود را با ما مطرح کنید یا از طریق لینک درج شده به صفحات اینستاگرام یا گروه تلگرامی ما ملحق شوید و مستقیما با حقوق دانان مجموعه گفتگو کنید. فراموش نکنید در روزهای سخت ما در کنار شما هستیم.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
موفقیت آمیز بود!

به زودی همکاران ما طی 72 ساعت آینده با شما تماس خواهند گرفت.