قوانین طلاق در زمان عادت ماهیانه چیست؟ براساس قانون اسلام، طلاق یک تشریفات قانونی است که برای پایان به زندگی مشترک میان زن و مرد رخ میدهد و فقط زمانی طلاق درست و قانونی است که یک سری شرایط وجود داشته باشد و برای صحت طلاق در زمان عادت ماهیانه باید تمام شرایط قانونی تأمینشده باشند.
بنابراین تنها در صورت وجود تمام شرایط قانونی، طلاق قانونی حساب میشود . یکی از شرایط کلی برای درست بودن طلاق، پاک بودن زن است؛ یعنی اینکه طلاق نباید در زمان عادت ماهیانه یا نفاس زن انجام شود. البته برای این مسئله استثنائاتی نیز وجود دارد . در این مقاله به بررسی حکم طلاق در عادت ماهیانه و مواردی که طلاق در عادت ماهیانه مجاز خواهد بود میپردازیم.
تماس فوری با تیم حقوقی متخصص در شهر شما
تماس با تلفنهای 09150998001 و 09393106011
برای انجام مشاوره حقوقی تلفنی و حضوری کلیک کنید.

طلاق در زمان عادت ماهیانه چه حکمی دارد؟
بخش مهمی از موارد قانونی ایران بر پایه فقه اسلام است. براین اساس حکم طلاق در عادت ماهیانه در قانون اینطور تعیین شده است.
ماده 1140 قانون مدنی میگوید:
طلاق زن در مدت عادت زنانگی یا در حال نفاس صحیح نیست مگر اینکه زن حامل باشد یا طلاق قبل از نزدیکی با زن واقع شود یا شوهر غایب باشد بهطوریکه اطلاع از عادت زنانگی بودن زن نتواند حاصل کند.
بر طبق این ماده قانونی، طلاق زمانی درست محسوب میشود که در زمان عادت ماهیانه یا نفاس نباشد.
نفاس چیست؟
نفاس حالتی است مشابه عادت ماهانه که در زمان زایمان زن ایجاد میشود و مدت زمان آن حداکثر تا 10 روز پس از وضع حمل است.
دلیل این مسئله این است که طلاق زمانی رخ میدهد که امکان ارتباط و نزدیکی میان مرد و زن باشد تا شاید فرد بتواند از آن جلوگیری کند؛ بنابراین وقوع طلاق در حالت نفس یا عادت ماهانه صحیح نیست و باطل است. مگر در مراحل خاص
در چه مواردی طلاق در عادت ماهیانه مجاز است؟
طبق قانون مدنی، اصل بر باطل بودن طلاق میباشد و اصل بر این قرار میگیرد که طلاق در دوره نفاس یا عادت ماهیانه نیست. اما براساس ماده 1140 قانون مدنی اگر زن حامله باشد یا طلاق قبل از وقوع رابطه میان زن و مرد رخ داده باشد یا اینکه شوهر مدتی طولانی غایب باشد تا جایی که نتواند از عادت ماهیانه بودن یا نبودن زن اطلاع پیدا کند شرایط متفاوت خواهد بود.
برای انجام مشاوره حقوقی تلگرامی و آنلاین کلیک کنید.

موارد مجاز طلاق در زمان عادت ماهیانه یا نفاس کدامند؟
همانطور که گفتیم در بعضی موارد وقوع طلاق در زمان عادت ماهیانه یا نفاس مجاز است. بعضی از این موارد عبارتند از:
- طلاق زن باردار
- طلاق پیش از نزدیکی
- طلاق از سوی شوهر غایب یا مفقودالاثر
- طلاق در شرایطی که زن و مرد از هم جداگانه زندگی میکنند به صورتی که امکان آگاهی یافتن مرد از شرایط و وضعیت زن وجود نداشته باشد . در این حالت طلاق درست خواهد بود.
تماس فوری با تیم حقوقی متخصص در شهر شما
تماس با تلفنهای 09150998001 و 09393106011
وکیل خانواده
چنانچه شما به هر نحو درگیر پرونده طلاق و مسائل مرتبط با خانواده، مهریه، شدید یا درگیر اختلافات خانوادگی و مطالبه مهریه شده اید، با همکاران ما در سامانه حقوقی عدلاک ارتباط برقرار کنید. ما آماده هستیم تا در هر ساعت از شبانه روز به صورت تلفنی و حضوری از شما پشتیبانی کنیم.
شما میتوانید در پایین همین صفحه سوالات خود را مطرح کنید تا در اولین فرصت از مشاوران حقوقی سامانه راهنمایی دریافت کنید. همچنین میتوانید به صفحه اینستاگرام ما ملحق شوید و سوالات خود را مطرح کنید. همچنین میتوانید به گروه تلگرامی ما ملحق شوید و به صورت عمومی یا خصوصی با وکلای ما گفتگو کنید.