سامانه حقوقی عدلاک

بهترین وکلای دادگستری مشهد

051-38676422

مشاوره حقوقی

ازدواج با زن بیوه چه شرایطی دارد؟

  شرایط قانونی ازدواج با زن بیوه چیست؟ آیا ازدواج با زن بیوه در ایران شرایط خاصی دارد؟ در نظام حقوقی ایران ازدواج شرایط ویژه ای دارد. زن و شوهری که قصد ازدواج با هم را دارند وظیفه دارند قوانین و تشریفات مذهبی و قانونی را رعایت کنند.

ازدواج می‌تواند میان افراد مختلف با سنین متفاوت و شرایط مختلف رخ دهد. یکی از مواردی که ازدواج رخ می‌دهد؛ مثلاً ممکن است زن و مرد هر دو ازدواج اولشان باشد یا یکی از آنها یا هردو نفر قبلا ازدواج کرده باشند. در بعضی مواقت یکی از زن و شوهرها پیشتر سابقه ازدواج داشته اند وقصد دارند دوباره ازدواج کنند.

 یکی از مواردی که ازدواج رخ می‌دهد خانم‌های بیوه یا مطلقه هستند که به هر دلیل همسر خود را از دست داده‌اند و پس از طی کردن عده طلاق یا فوت همسر قصد ازدواج دارند. در این حالت هیچ قانونی نیز مانع از ازدواج آنها نمی‌باشد.

برای انجام مشاوره حقوقی تلفنی و حضوری کلیک کنید.

ازدواج با زن بیوه

اینکه مردی با یک زن ازدواج کند باعث ایجاد رابطه محرمیت و زوجیت نمی‌شود. مهریه برای عقد ازدواج با یک زن بیوه مانند بقیه عقد ازدواج باز هم برقرار است و بنابراین مانند سایر عقود زن حق مطالبه مهریه را از و شهر خود دارد.

زمانی که مردی با خانمی عقد می‌کند ، از زندگی قبلی این خانم مطلع است. مهریه نیز حقی است که در قبال عقد زن به او تعلق می‌گیرد و بنابراین بیوه بودن یا مطلقه بودن خانم حق مهریه را از بین نمی‌برد.

شرایط قانونی تمکین زوجه چیست؟

 لازم است که آقایان و خانم‌ها این مسئله را در نظر داشته باشند که ازدواج مرد با زنی که در عده طلاق یا وفات قرار دارد امکان‌پذیر نیست و اگر در زمان عده ارتباطی میان زن و مرد صورت بگیرد (ارتباط جنسی) آن ازدواج برای ابد باطل خواهد بود مگر اینکه خانم یائسه یا باکره باشد که در این صورت می‌تواند بلافاصله پس از باطل شدن ازدواج قبلی ، اقدام به ازدواج کنند.

نکته‌ای که وجود دارد این است که در مورد زنان بیوه تفاوتی نمی‌کند که باکره باشند یا یائسه، زن موظف به نگه‌داشتن عده وفات شوهر می‌باشد.

همانطور که گفتیم ازدواج با زن بیوه از نظر شرعی و قانونی ممکن است محدودیت‌هایی داشته باشد؛ بنابراین توصیه ما این است که شما عزیزان این مقاله را مطالعه کنید تا بیشتر در این زمینه اطلاعات کسب کنید. همچنین درصورتی‌که سؤالات بیشتری داشتید می‌توانید از طریق شماره تلفن‌های درج‌شده در این صفحه با همکاران ما به صورت تلفنی و حضوری مشورت کنید یا در پایین همین صفحه سؤالات خود را مطرح کنید. وکلای مجموعه در کمترین زمان راهنمای شما خواهند بود.

حکم ازدواج در قرابت رضاعی چیست؟

براساس بررسی‌های انجام شده ، بسیاری از زنانی که به دلایل مختلف همسر خود را از دست می‌دهند علاقه دارند که دوباره ازدواج کنند. دلیل این مسئله هم نیاز روحی زن به محبت و حمایت و هم نیاز جسمی زن است. در فرهنگ غلط گذشته معتقد بودند زنی که همسرش را از دست می‌دهد دیگر نباید ازدواج کند.اما خوشبختانه این رسم غلط مدت‌هاست که ورافتاده است.

اما در قانون و شرع وجود دارد که ازدواج این دسته از زنان را با شرایط خاصی روبرو می‌کند. براساس این شرایط رابطه زوجیت می‌تواند متفاوت باشد. 

 عقد ازدواج می‌تواند میان با دختری هیچ سابقه عقدی نداشته انجام شود. در حقیقت اگر ازدواج با دختر باکره باشد ، این عقد با ازدواج خانمی که همسرش را از دست داده و بیوه است متفاوت است.اما وضعیت خانمی که همسرش را از دست داده یا طلاق گرفته با یک زن مجرد یکسان است و صرفاً تفاوت‌هایی از نظر حقوقی وجود دارد.

مثلاً خانم باید این مسئله را که پیشتر ازدواج کرده پیش از عقد مطرح کند تا فریب در ازدواج رخ ندهد. همچنین اگر آقا نیز پیشتر ازدواج یا فرزندی داشته باید به همسرش اطلاع دهد. در حالت کلی سابقه ازدواج میان زن و مرد هیچ تأثیری در شرایط ازدواج ندارد به جز همان رعایت عده که ازدواج زن و مرد دیگری را بلافاصله بعد از فوت همسر ممنوع می‌کند؛ اما اگر خانم در دوره عده نباشد، هیچ منفی برای ازدواج او وجود نخواهد داشت.

برای انجام مشاوره حقوقی تلگرامی و آنلاین کلیک کنید.

ازدواج

همانطور که گفتیم ازدواج با زن بیوه از نظر حقوقی هیچ منعی ندارد اما یک سری شرایط نیز وجود دارد. عقد ازدواج به شیوه‌های مختلفی رخ می‌دهد.

درعین‌حال که ازدواج با زن بیوه از لحاظ حقوقی، صحیح است اما در هر صورت این نوع عقد نکاح، شرایطی دارد که در این بخش به طور کلی شرایط ازدواج با زن بیوه را بررسی خواهیم کرد. عقد ازدواج به شرایط مختلفی انجام می‌شود.

ازدواج دختر باکره از نظر قانونی شرایط خاص خود را دارد مثلاً دختر باکره برای ازدواج نیاز به اجازه پدر خود دارد اما زن مطلقه و بیوه نیازی به این کار ندارد؛ و از این لحاظ خودش تصمیم‌گیرنده است.

حال بیایید بعضی از مواردی را که شرایط ازدواج دختر مجرد را از زن بیوه متفاوت می‌کند با هم بررسی کنیم.

حکم جلب مهریه چه زمانی صادر میشود؟

همانطور که گفتیم یکی مسئله‌ای که باعث می‌شود ازدواج منحل شود عدم رعایت عده پس از فوت همسر یا طلاق است. در زمان فوت شوهر زن باید تحت هر شرایطی عده را نگه دارد حتی اگر یائسه باشد. باز هم وظیفه دارد عده را نگهدارد و در این دوران زن حق ازدواج ندارد.

یکی از شرایط اساسی ازدواج با زن بیوه پایان دوره عده است. در واقع خانم باید تا پایان زمان عده صبر کند که مدت عده وفات چهار ماه و ده روز از زمان فوت شوهر است.

براساس قانون و شرع اسلام ازدواج زن در دوران عده وفات شوهر ممنوع است و مگر در شرایطی خاص مانند باکره بودن یا یائسه بودن زن، خانم باید عده وفات شوهر را نگه دارد.

 درصورتی‌که زن بیوه در دوره عده وفات باشد و مرد با آگاهی از اینکه زن در عده است با او ازدواج کند این ازدواج باطل است و درصورتی‌که میان زن و شوهر نزدیکی رخ دهد موجب حرمت ابدی میان طرفین می‌شود و بنابراین این دو نفر دیگر نخواهند توانست به هیچ وجه با هم ازدواج کنند.البته اگر معلوم شود که زن در دوران عده نیست، عقد میان طرفین بدون اشکال خواهد بود.

عقد ازدواج

از جمله شرایط ازدواج با زن بیوه‌این است که طرفین در زمان ازدواج اهلیت داشته باشند. اهلیت به معنی این است که زن و مرد محجور نباشند. در همه معامله‌ها و عقود این مسئله لازم است که دو طرف اهلیت قانونی داشته باشند و بالغ و رشید باشند. همچنین باید ازدواج را با اراده خود انجام دهند.

بنابراین زن و مرد باید اختیار کامل داشته باشند و درصورتی‌که زن بیوه‌ای مجبور به پذیرش عقد شود ، این عقد باطل می‌باشد.

اگر زن و مردی بخواهند با هم عقد موقت داشته باشند شرایط آن با عقد دائم متفاوت خواهد بود و لازم است یک سری شرایط رعایت شود؛ مثلاً در بعضی مواقع مرد و زنی با هم عقد موقت می‌بندند در این صورت لازم است شرایط عقد موقت رعایت شود.یعنی باید مدت تعیین شود و همچنین لازم است مهریه مشخص شود. در ازدواج با زن بیوه یا زنی که به عقد موقت در می‌آید این دو مورد باید رعایت شود و مرد موظف است در زمان عقد مهریه را بپردازد.

چنانچه شوهر قصد داشته باشد خانم بیوه‌ای را صیغه کند و عقد را بدون اینکه مهریه و زمان را در نظر گرفته باشد انجام دهد ، این عقد باطل خواهد بود و بنابراین آثار حقوقی برای طرفین نخواهد داشت.

پس از اینکه شرایط لازم برای ازدواج با زن بیوه را بررسی کردیم حالا وقت آن است که موانع عقد نکاح را بررسی کنیم.

در ازدواج با زن بیوه این موارد می‌تواند مانع از ازدواج شود:

1-    ازدواج دو نفر در دوران عده زن

2-    قرابت نسبی یا رضاعی میان زن و مرد

3-    عدم پایان عده وفات شوهر زن

4-    غیرمسلمان بودن مرد برای ازدواج با زن مسلمان

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
موفقیت آمیز بود!

به زودی همکاران ما طی 72 ساعت آینده با شما تماس خواهند گرفت.