سامانه حقوقی عدلاک

بهترین وکلای دادگستری مشهد

051-38676422

مشاوره حقوقی

آیا برای ازدواج دوم دختر اجازه پدر لازم است؟

 آیا ازدواج دوم دختر نیاز به اجازه پدر دارد؟ همانطور که میدانید در قوانین ایران ازدواج دختر نیاز به رضایت و اجازه پدر و جد پدری دارد. به عبارتی برای عقد دختر باکره اجازه پدر مهم است. اگر پدر دختر برای ازدواج او رضایت ندهد، ثبت ازدواج صرفاً با کسب اجازه از دادگاه امکان پذیر است؛ اما ازدواج دختر بدون اجازه پدر می‌تواند مشکلات زیادی در آینده ایجاد کند؛ اما اگر خانمی ازدواج کرد و جدا شد آیا برای ازدواج دوم خود نیاز به اجازه پدر دارد؟

با ما در این مقاله همراه باشید تا ببینیم آیا ازدواج دوم دختر به اجازه پدر نیاز دارد یا خیر؟

ازدواج دومدختر باکره در قوانین ایران چه حکمی دارد؟ اگر دختری ازدوداج کرد ولی به هر دلیل بدون ایجاد رابطه از شوهر خود جدا شد، براساس قوانین آیا این خانم باید برای ازدواج دوم خود از پدر اجازه بگیرد؟ در ادامه این مقاله درباره اجازه پدر برای ازدواج مجدد دختر دوشیزه، بیوه و مطلقه بیشتر با شما گفتگو می‌کنیم. حکم شرعی ازدواج دختر بدون اجازه پدر چیست؟

آیا مرد میتواند با دختر همسرش ازدواج کند؟

برای انجام مشاوره حقوقی تلفنی و حضوری کلیک کنید.

ازدواج دوم دختر باکره

در قوانین اسلام یکی از شرایط ازدواج دختر، اجازه و تایید پدر است. بر این اساس فرقی نمی‌کند که دختر چه سنی داشته باشد برای ازدواج دختر باکره به اجازه پدر نیاز است و چنانچه پدر در قید حیات نباشد، پدربزرگ پدری (جدپدری) این وظیفه را خواهد داشت. ما قبلاً درباره این مسئله صحبت کرده‌ایم و در یک مقاله مفصل درباره عقد دختر با اجازه پدر صحبت کرده‌ایم؛ اما سوال این مقاله این است که آیا برای ازدواج دوم دختر اجازه پدر لازم است؟

اگر دختری بخواهد با پسری ازدواج کند اما پدرش به این ازدواج رضایت نداشته باشد اما برای نارضایتی خود دلیل مناسبی نداشته باشد، در این حالت دختر می‌تواند از طریق دادگاه اقدام کند و به صورت قانونی مجوز ازدواجرا بگیرد؛ بنابراین پدر نمیتواند بدون دلیل موجه با ازدواج دخترش مخالفت کند.

پدر می‌تواند درباره داماد و خانواده او تحقیق کند اگر دلیل موجهی مانند اعتیاد داماد یا سوءسابقه و مسائلی از این دست که قابل استناد باشد و دلیل منطقی برای عدم اجازه باشد در اختیار داشته باشد می‌تواند از ازدواج دختر جلوگیری کند؛ اما اگر مدرک قابل استنادی در این زمینه وجود نداشته باشد و پدر نتواند دادگاه را قانع کند، حکم دادگاه برای اجازه عقد دختر صادر می‌شود. 

ازدواج با زن بیوه چه شرایطی دارد؟

ازدواج دختر

بسیاری از افراد گمان می‌کنند که برای ازدواج دختر تحت هر شرایطی اجازه پدر لازم است؛ اما باید بگوییم شرایطی نیز وجود دارد که اذن پدر را در ازدواج دختر ساقط می‌کند. یکی از این موارد ازدواج دوم دختر است. در حقیقت در بعضی از شرایط دختر برای ازدواج نیازی به اجازه پدر نخواهد داشت. بعضی از مواردی که موجب ساقط شدن اذن پدر در ازدواج دختر می‌شود از این قرارند:

  1. عدم در نظر گرفتن مصلحت و خوشبختی دختر: اگر پسر تمام شرایط را برای تامین یک ازدواج خوب برای دختر داشته باشد و پدر دلیل قانع کننده ای برای رد آن نداشته باشد در صورت تمایل دختر به ازدواج، پدر نمیتواند مانع آن شود.
  2. نداشتن دلیل منطقی: اگر پدر برای رد درخواست ازدواج پسر دلیل قابل قبولی نداشته باشد یا دلایل پدر برای منع ازدواج غیرمعمول باشد، اذن پدر باطل می‌شود.
  3. بیمار بودن پدر: در برخی از موارد ممکن است پدر دختر دچاربیماری جسمی یا روحی باشد وبه دلیل آن بیماری نتواند در محضر حاضر شود مثلاً در بستر باشد. چنانچه بیماری پدر توسط پزشک تایید شود، اجازه قانونی دختر برای ازدواج از او گرفته می‌شود.
  4. در دسترس نبودن پدر: اگر پدر به هر دلیلی برای سالها خانه را ترک کرده باشد و محل زندگی او مشخص نباشد. در صورتی که پس از بررسی ها محل پدر مشخص نشود و آدرسی از او مشخص نشود، دادگاه اجازه ازدواج را می‌دهد.
  5. پیری و کهولت پدر: در برخی موارد کهولت و پیری موجب ناتوان شدن افراد می‌شود؛ بنابراین چنانچه پدر یا پدربزرگ دختری پیر باشند و توانایی حضور در محضر و امضای سند ازدواج را نداشته باشند این مسئولیت از آنها سلب می‌شود.
  6. در صورت دوشیزه نبودن دختر: اگر دختری دوشیزه نباشد برای ازدواج خود به اجازه پدر نیازی ندارد؛ بنابراین در ازدواج دوم دختر نیازی به اجازه پدر نمی‌باشد.

برای انجام مشاوره حقوقی تلگرامی و آنلاین کلیک کنید.

ازدواج دوم دختر باکره

همانطور که گفتیم اجازه پدر برای دختر مجردی که قبلاً ازدواج نکرده لازم است اما اگر زنی برای بار دوم ازدواج کند باید مشخص شود که آیا او دختر است یا زن.

به عبارتی در این مورد معاینه پزشکی قانونی مسئله را روشن می‌کند. چنانچه خانم در ازدواج اولیه خود ارتباط جنسی نداشته و همچنان باکره باشد برای ازدواج مجدد به رضایت پدر نیاز دارد؛ اما اگر باکره نباشد پدر نمیتواند مانع ازدواج او شود. البته زن مطلقه می‌تواند بدون دخالت پدر برای ازدواج دائم یا موقت اقدام کند. 

همانطور که گفتیم برای ازدواج دوم دختر اجازه پدر لازم نیست؛ اما در عرف جامعه حفظ احترام پدر واجب و ضروری است؛ اما در قانون کشور نیاز به اجازه پدر مشروط به زمانی است که خانم باکره باشد و اگر خانمی در ازدواج اول، در دومین ازدواج خود نیز به اجازه پدر نیاز خواهد داشت.برای اطلاع از قوانین مرتبط با ازدواج و طلاق و رفع مشکلات این چنینی بهتر است سوالات خود را با یک وکیل متخصص مطرح کنید. شما میتوانید در پایین همین صفحه سوالات خود را با وکیل خانواده یا وکیل طلاق در سامانه عدلاک مطرح کنید.

همچنین میتوانید از طریق شماره تلفنهای درج شده در پایین همین صفحه برای مشاوره حقوقی تلفنی و حضوری اقدام کنید.تیم وکلای سامانه حقوقی عدلاک، تلاش میکنند بهترین راه را برای حل سریع تر و بهتر مشکلات به شما پیشنهاد کنند. فراموش نکنید در روزهای سخت ما در کنار شما هستیم.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
موفقیت آمیز بود!

به زودی همکاران ما طی 72 ساعت آینده با شما تماس خواهند گرفت.