در این مقاله قصد داریم درباره اصلیترین دلایل طلاق در ایران با شما گفتگو کنیم. اگر زن و شوهری نتوانند مشکلات و اختلافات خود را در زندگی مشترک حل کنند این امکان وجود دارد که تصمیم به جدایی از یکدیگر بگیرند. متأسفانه در ایران میزان طلاق بسیار افزایش پیدا کرده است به طوری که از هر ده ازدواج شش مورد در سه سال ابتدایی به طلاق میانجامد.
- در این مقاله میخوانید:
- بیشترین آسیب طلاق به چه کسی وارد میشود؟
- مشکل کاهش جمعیت و پیری جمعیت
- جهیزیه و مهریه معزلی برای ازدواج
- تغییر معیارهای ازدواج در ایران
- اصلیترین دلایل طلاق در ایران
- وکیل طلاق و خانواده
علت اصلی طلاق در کشور نیز در بیشتر موارد شامل مشکلات اقتصادی، تورم ، اختلافات خانوادگی و مشکلات جنسی میباشد.در حقیقت اگر بخواهیم از دید روانشناسی بررسی کنیم عدم داشتن اطمینان به آینده از اصلیترین دلایل طلاق و جدایی میباشد.
تماس فوری با تیم حقوقی متخصص در شهر شما
تماس با تلفنهای 09150998001 و 09393106011
بیشترین آسیب طلاق به چه کسی وارد میشود؟
قبل از اینکه درباره اصلیترین دلایل طلاق در ایران صحبت کنیم بیایید ببینیم بیشترین آسیب طلاق برای چه کسانی خواهد بود؟ اگر بخواهیم صادق باشیم بیشترین آسیب را از طلاق والدین ، فرزندان آنها میبرند؛ زیرا به طور مکرر شامل درگیریهای والدین خود میباشند و پس از جدایی نیز به صورت مکرر میان پدر و مادر در رفت و آمد هستند. درگیریهای مربوط به حضانت فرزند و نفقه او همواره از درگیریهای فراوان میان والدین در دادگاههای خانواده است.

مشکل کاهش جمعیت و پیری جمعیت
یکی از مشکلاتی که در کشور ما به کرات به آن اشاره میشود پیری جمعیت است. در حقیقت بخش زیادی از جمعیت ایران جوانان و نوجوانان دهه شصت و هفتاد هستند که پا در مرز میانسالی میگذارند؛ اما اکثریت این جمعیت به گواه آمار مجرد بوده و حتی زندگی مستقل از والدین خود ندارند. دلیل اصلی این مسئله نیز در عدم تأمین امکانات برای متولدین این دو دهه دیده میشود.در حقیقت نبود هیچ نوع پشتیبانی دولتی از متولدان پرشمار دهه شصت و هفتاد موجب شده موجی از جوانان تحصیل کرده و بیکار بدون داشتن آینده شغلی یا حتی امکان زندگی مستقل در کشور پا به سن میانسالی بگذارند.
اگر نگاهی به کشورهای دیگر داشته باشیم میبینیم که در اکثر موارد با ورود به دانشگاه جوان مستقل شده و وارد زندگی مستقل خود میشود. امکاناتی مانند خانه اشتراکی، اجاره خانه با قیمت مناسب، کارهای دولتی ویژه جوانان ، مشاغل دانشجویی و پشتیبانی دولتی در سالهای اولیه موجب میشود که جوانان در آغاز دهه بیستسالگی مستقل شده و وارد بازار کار و سپس ازدواج شوند؛ اما در ایران چنین امکاناتی وجود ندارد.
رشد تورم و افزایش مخارج زندگی در کنار اجاره سرسامآور خانه و بهای گزاف لوازم زندگی امکان استقلال را از اکثر جوانها سلب میکند.به این ترتیب این جمعیت وارد میانسالی میشود بدون اینکه فرزند آوری داشته باشد و این مسئله موجب پیری جمعیت کشور میگردد.
برای انجام مشاوره حقوقی تلفنی و حضوری کلیک کنید.

جهیزیه و مهریه معزلی برای ازدواج
دو مورد از دلایل طلاق در ایران رسوم اشتباه جهیزیه و مهریه هستند. قوانین ازدواج و طلاق در ایران که بخشی از آن ناشی از مذهب و قسمتی ناشی از عرف غلط جامعه بوده امروزه به سنگی بزرگ برای جوانان تبدیل شده است. در قوانین ایران طلاق حقی از سوی مرد است بنابراین خانمها برای گرفتن حقوق قانونی خود و تحت فشار قرار دادن شوهر در حوادث آینده مهریه را بالا در نظر میگیرند بدون اینکه در نظر بگیرند اصولاً مهریه قابل پرداخت هست یا خیر. از سوی دیگر آقایان در قبال مهریه ، توقع تأمین جهیزیه سنگین دارند.
به عبارتی جهیزیه خانم در اکثر شهرهای ایران از دمپایی تا مبل و لوستر را شامل میشود که با تورم اجتماعی این روزها و افزایش هزینهها یک رقم حداقلی چندمیلیاردی را بر دوش خانواده دختر قرار میدهد. حتی بعضی از خانوادهها پا را از این مسئله فراتر میگذارند و از خانواده دختر توقع تأمین سیسمونی برای فرزند متولد شده عروس و داماد را نیز دارند.
اگر به همراهی وکیل طلاق نیاز دارید کلیک کنید.
تغییر معیارهای ازدواج در ایران
در حقیقت ازدواج و طلاق در کشور ایران به یک معزل اقتصادی و اجتماعی تبدیل شده است. کار در معامله به جایی رسیده که برخی خانوادهها انتخاب همسر برای فرزند خود را براساس تمکن مالی پدر طرف مقابل انجام میدهند به این امید که در آینده بتوانند پشتیبانی مالی خانواده طرف مقابل را برای فرزندان داشته باشند.
همینطور که میبینید امر مقدس ازدواج در کشور ایران به یک معامله تبدیل شده است و معیارهایی مانند نجابت، اخلاق، درک متقابل و … جای خود را به پول و مادیات داده است؛ بنابراین یکی از شایعترین دلایل طلاق در ایران را میتوان در تغییر معیارهای ازدواج دانست. در این بخش قصد داریم برخی از مشهورترین دلایل طلاق در ایران را با شما به اشتراک بگذاریم.
برای انجام مشاوره حقوقی تلگرامی و آنلاین کلیک کنید.

اصلیترین دلایل طلاق در ایران
اگر سری به دادگاههای خانواده بزنید متوجه خواهید شد که همه روزه صدها نفر در این دادگاهها در رفت و آمد هستند. با توجه به این که در قوانین ایران حق طلاق با شوهر است ، خانمها برای جدایی مجبور به دوندگی بسیاری هستند و معمولاً برای جدایی باید از یک وکیل خانواده یا وکیل طلاق کمک بگیرند. بر طبق قانون شوهر میتواند با پرداخت حقوق مالی زن او را طلاق دهد اما خانم برای درخواست جدایی مشکلات بیشتری دارد. در ادامه ما به بعضی از اصلیترین دلایل طلاق اشاره میکنیم:
- کودک همسری: رسمی غلط و عجیب که متأسفانه در کشور ما قانونی برای مقابله با آن وجود ندارد. در بعضی از خانوادهها دختربچهها از سنین کم (حتی ده سال) به عقد و ازدواج مردانی که ممکن است دو تا سه برابر سن خود را داشته باشند در میآیند. این مسئله چند معزل بزرگ ایجاد میکند. اول اینکه یک کودک را از دوران کودکی جدا کرده قبل از بلوغ و آموزش، به آمیزش در میآورد. حتی این امکان وجود دارد که موجب آسیبهای بدنی سختی به زن شود.
- از سوی دیگر ازدواج در کودکی امکان تحصیل، رشد و پیشرفت را از دختر میگیرد. رابطه جنسی و به طبع آن بارداری در سن کم میتواند آسیبهای جبرانناپذیری به دختر وارد کند و از طرف دیگر بسیاری از مردانی که با چنین دخترانی ازدواج میکنند پس از مدتی متوجه میشوند که همسر خردسالشان درکی از زندگی مشترک ندارد.به همین دلیل است که بسیاری از افراد به دنبال تصویب قوانینی جدی برای منع عقد و ازدواج دختران حداقل در زیر شانزده سال میباشند و معتقدند که این عمل باید جرم تلقی شده و قابل پیگرد قانونی باشد.
- عدم بلوغ ذهنی و جنسی: ازدواج میتواند در سن کم یا زیاد تفاوتی نمیکند اگر فرد از نظر ذهنی بالغ نشده باشد نمیتواند ازدواج را مدیریت کند. در حقیقت بسیاری از افراد درک درستی از مفهوم ازدواج و زندگی مشترک ندارند و این مسئله به خصوص در ازدواج افراد کم سن و سال میتواند مشکلساز باشد؛ زیرا این افراد به ازدواج به صورت رویاگونه نگاه میکنند و زمانی که به دلیل مشکلات ازدواج پرت میشوند دچار آسیب شده و در بسیاری از مواقع از پس شرایط زندگی برنمیآیند.
- مشکلات اقتصادی : فقر، تورم ، مشکلات اقتصادی، گران بودن اجاره خانه، بیکاری و …. از عوامل اصلی از بین رفتن زندگی مشترک است. فشار اقتصادی از لحظه اول ازدواج در مسائلی مانند مهریه، نفقه، جهیزیه و … به دو طرف و خانواده آنها فشار وارد میکند.دیده شده زوجهای جوانی که دو نفره کار میکنند و به سختی قدرت تأمین هزینه اجاره مسکن را دارند حال اینکه هر سال این مبلغ افزایش هم پیدا میکند. تلاشی برای پیشرفت زندگی و به مقصد نرسیدن دائمی که از عوامل ایجاد درگیری، اختلاف و در نتیجه جدایی است و از اصلیترین دلایل طلاق در ایران محسوب میشود.
- ازدواج مجدد: در بعضی از موارد زندگی گذشته افراد در ازدواج فعلی آنها اثرگذار است. از درگیری با همسر سابق بر سر حضانت فرزندان تا آسیبهای روحی ناشی از سالها اختلاف و … که در رابطه جدید افراد نیز آثار خود را نشان میدهد. به همین دلیل توصیه میشود که تمامی زوجین قبل از ازدواج یک دوره مشاوره را با روانشناسان داشته باشند.
- نازایی طرفین: نازایی خانم یا عقیم بودن مرد یا بیماریهای جنسی از دلایل دیگر افزایش طلاق است. در حقیقت یکی از مواردی که قانون به خانمها اجازه جدایی را میدهد زمانی است که شوهر توانایی بچهدار شدن نداشته باشد. همچنین داشتن بیماریهای مقاربتی مانند زگیل تناسلی، ایدز و … میتواند از دلایل طلاق باشد.
- خیانت : یکی از مشکلات فرهنگی ایجاد شده در کشور ما در سالهای اخیر خیانت افراد متأهل است. بسیار دیده شده مرد یا زن متأهلی که به همسر خود خیانت میکند. مسائلی مانند صیغه یا دوستیهای خیابانی در چند سال اخیر بزرگترین آسیب را به زندگی مشترک زدهاند. این تصور آقایان که شرعی بودن صیغه به آنها مجوز خیانت میدهد به بزرگترین معزل اجتماعی تبدیل شده است و عمق این آسیب را از کانالهای صیغه یابی و مواردی از این دست میتوانید ببینید. (ما پیش از این در مقاله کلاهبرداری کانالهای صیغه یابی بخشی از این مسئله را بیان کردهایم.)
- طلاق به دلیل عدم رابطه: یکی از اصلیترین دلایل طلاق در ایران این است که میان زوجین رابطه اصولی برقرار نیست. در حقیقت عدم آموزش درست موجب میشود که در برخی موارد زوجین بدون توجه به نیاز طرف مقابل، صرفاً از رابطه به دنبال خواستههای خود باشد و این مسئله میتواند در بلندمدت آسیبهای شدیدی را به رابطه وارد کند.
- طلاق به دلیل ازدواج مجدد شوهر: شاید از نظر شرعی ازدواج مجدد مرد مجاز باشد اما عرف جامعه ایران ازدواج مجدد را چه به صورت دائم یا موقت نمیپذیرد. اینکه اگر زنی مرتکب خیانت شود جرم او سنگسار است و خیانت مرد به همسر ولو به صورت عقد حکم شرعی و حلال میگیرد از آسیب زنندهترین مسائل به زندگی مشترک است. در چند سال اخیر اصلاح قوانین ایران مردان متأهل را از ازدواج مجدد منع کرده است و در صورتی که مرد مرتکب این جرم شود همسرش میتواند با داشتن کلیه حقوق قانونی خود از او جدا شود.
- تفاوت مذهبی: ازدواج میان فرزندان یک خانواده مذهبی و سنتی با یک خانواده غیرمذهبی معمولاً میتواند منجر به طلاق شود. تفاوت فرهنگی و دیدگاهی در این مسئله حتی اگر میان زن و شوهر ایجاد مشکل نکند، اختلافات خانوادگی را تا حدی افزایش میدهد که میتواند فاجعهبار باشد.
- طلاق به دلیل اعتیاد شوهر: یکی از اصلیترین دلایل طلاق در ایران اعتیاد مرد است. متأسفانه نفوذ مواد مخدر در میان جوانهای ایران و عدم کنترل درست آن موجب آسیبهای جبرانناپذیری به زندگی مشترک میشود. اعتیاد افراد به انواع مخدر و الکل درصورتیکه غیرقابل اصلاح باشد میتواند منجر به طلاق شود.
- بدرفتاری و ضرب و شتم : خشونت خانگی را میتوان از مشکلات اصلی و دلایل اصلی طلاق در ایران دانست. در حقیقت سوء رفتار شوهر و خشونت چه به صورت ضرب و شتم چه به صورت خشونت جنسی میتواند مصداق عسر و حرج باشد و برای خانم امکان جدایی فراهم کند. برای این کار خانم باید در هر بار آسیب شوهر، با مراجعه به پزشکی قانونی برگه مهر و موم شده معاینه اثبات خشونت را دریافت کند و در جای امنی نگهداری کند. پس با داشتن دو یا سه پاکت معاینه مهر و موم شده در صورت تکرار خشونت به دادگاه مراجعه کند. تا زمان مهر و موم بودن این پاکت، نتایج معاینه معتبر بوده و اثبات تکرار جرم از سوی شوهر میباشد.
.
پرسش و پاسخ با وکیل طلاق در سامانه حقوقی عدلاک
وکیل طلاق و خانواده
در این مقاله تلاش کردیم اصلیترین دلایل طلاق در ایران را با شما به اشتراک بگذاریم. در این قبیل از پروندهها شما به حمایت و پشتیبانی یک وکیل متخصص نیاز خواهید داشت تا حامی شما در پروندههای قانونی باشد. همکاران ما در سامانه حقوقی عدلاک آماده پشتیبانی از شما در این مواقع هستند. شما میتوانید از طریق مشاوره حقوقی تلفنی و حضوری با ما در ارتباط باشید یا سؤالات خود را در زیر همین پست مطرح کنید.فراموش نکنید در روزهای سخت ما در کنار شما هستیم.
حاضر نشدن زوجین در جلسات مشاوره طلاق چه عواقبی دارد؟
تماس فوری با تیم حقوقی متخصص در شهر شما
تماس با تلفنهای 09150998001 و 09393106011