سامانه حقوقی عدلاک

بهترین وکلای دادگستری مشهد

051-38676422

مشاوره حقوقی

چرا دلالی دلار جرم است؟

چرا دلالی دلار جرم است؟ بسیاری از افرادی که در حوزه خریدوفروش ارز فعالیت میکنند این سوال را مطرح میکنند که آیا دلالی دلار جرم است؟ در پاسخ به این سوال باید بگوییم که خریدوفروش هر کالا و ارزی بدون دریافت مجوزهای لازم جرم محسوب می‌شود و مرتکبین این جرم مرتکب قاچاق ارز شده اند.

از آنجایی که قاچاق کالا و ارز می‌تواند ضربات جبران ناپذیری بر اقتصاد کشور وارد کند. به همین دلیل دلالی دلار جرم است و برای آن مجازاتهایی مشخص شده است؛ اما مجازات خریدوفروش دلار در قانون کیفری چیست؟

قبل از این که به این سوال که چرا دلالی دلار جرم است بپردازیم بیایید ببینیم آیا نگه داشتن دلار با هدف پس انداز شخصی جرم است؟ متاسفانه شرایط اقتصادی کشور ما به گونه ای است که ارزش ریال روز به روز کمتر می‌شود در این شرایط بسیاری از افراد با هدف حفظ سرمایه خود اقدام به خرید دلار میکنند.

به این ترتیب که به جای نگه داشتن ریال در بانک، دلار خریداری میکنند تا سرمایه خود را حفظ کنند و سودی به دست بیاورند؛ اما پس انداز شخصی یک فرد با افرادی که میلیونها دلار دلار تهیه میکنند و اقدام به خریدوفروش انبوه دلار با رقم های سنگینی میکنند. عملی که موجب از بین رفتن ثبات بازار شده و تعادل را در بازار بهم میریزد.

طبیعتا این مسئله درباره کسانی است که رقمهای بسیار کلانی را در این راه میگذارند نه افرادی که چند هزار دلار پس انداز شخصی دارند. با توجه به مشکلاتی که این نوع از نگهداری از دلار در اقتصاد کشور ایجاد می‌کند قوانینی تصویب شده که در آن بعضی از معاملاتی که هدف از آنها کسب سود در آینده باشد ممنوع است. بر این اساس نگهداری و ذخیره کردن دلار قاچاق محسوب می‌شود؛ اما اینکه آیا دلالی دلار جرم است یا نه بستگی به شرایط موجود در زمان واقعه دارد.

برای انجام مشاوره حقوقی تلفنی و حضوری کلیک کنید.

دلار

در قوانین کشور ایران برای کسانی که قصد نگهداری از دلار را دارند محدودیت‌هایی مشخص شده است. اگر فرد از قوانین مشخص شده خارج شود گفته می‌شود که قاچاق ارز رخ داده است. بنابراین دارندگان دلار باید مبلغ آن را به مراجع قضایی اعلام کنند و آن را ثبت کنند و در صورت ثبت در چهارچوب قانون قرار داده می‌شود.

براساس قوانین ارزی ایران تمام فعالیت‌های مرتبط با خریدوفروش دلار باید توسط بانک مرکزی یا صرافی‌های معتبر انجام شود؛ بنابراین خریدوفروش مستقل ارز بدون نظارت بانک یا صرافی دلالی محسوب می‌شود و مرتکبین آن مجرم محسوب می‌شوند؛ زیرا اقدامات این افراد می‌تواند موجب نوسانات شدید در قیمت ارز شود که در نتیجه آن تورم ایجاد می‌شود و به اقتصاد کشور صدمه وارد می‌گردد. 

بر طبق آنچه گفتیم دلالی دلار جرم است و مرتکب این جرم مجرم محسوب می‌شود. برای مرتکب این جرم مجازات دلالی دلار تعیین می‌شود . مرتکب این جرم به دلیل اختلال در اقتصاد محکوم می‌شود. مرتکبین جرم شناسایی و دستگیر می‌شوند و برای انجام تحقیقات به مراجع قانونی منتقل می‌شوند. البته بسیاری از افراد از این مسئله آگاه نیستند و درصورتی‌که بدانند این عمل جرم است و میزان جریمه آن را بدانند هرگز مرتکب آن نخواهند شد.

برای انجام مشاوره حقوقی تلگرامی و آنلاین کلیک کنید.

دلالی دلار

زمانی برای یک جرم مجازات مشخص می‌شود که آن رفتار موجب اختلال در سیستم ارزی کشور شود. باید بدانید که دلار و به طور کلی ارزها نقش مهمی در اقتصاد کشورها دارند و تغییرات شدید در قیمت آنها باعث آسیب به اقتصاد کشور می‌شود؛ بنابراین می‌توانیم بگوییم دلالی دلار جرم است و برای آن مجازات مشخص شده است.

مجازات جرم دلالی دلار در اولین بار پرداخت جریمه مالی است و میزان این جریمه براساس نوع ارز مشخص می‌شود که مبلغ آن از دو تا چهار برابر مبلغ کل ارز مورد نظر می‌باشد.

درصورتی‌که مجرم جریمه نقدی را نپردازد یا اینکه به هر صورتی فرار کند، پس از دستگیر شدن به حبس نیز محکوم می‌شود. همچنین اگر فرد یا شرکتی مرتکب قاچاق ارز شود علاوه بر مجازات فوق ، مدتی تعطیل خواهند شد.

خرید و فروش دلار

درصورتی‌که فردی به اتهام قاچاق مواد مخدر محکوم شود می‌تواند به این حکم اعتراض کند . برای اعتراض به این حکم باید از یک وکیل ماهر و حرفه‌ای کمک بگیرد تا برای حل مشکل قانونی به او کمک کند. شما می‌توانید برای پیگیری پرونده کیفری خود با یکی از وکلای متخصص و با سابقه سامانه حقوقی عدلاک تماس بگیرید و از کمک تیم حقوقی ما برای دفاع از حقوق خود کمک بگیرید.

دلار یکی از رایج‌ترین و قدرتمندترین ارزهای دنیا است که برای تجارت بین‌المللی استفاده می‌شود. هرگونه معامله غیرقانونی و ایجاد اختلال در خریدوفروش این ارزها می‌تواند موجب آسیب‌های شدیدی به سیستم اقتصادی کشور شود . بنابراین جرم محسوب شده و مجازات خواهد شد.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
موفقیت آمیز بود!

به زودی همکاران ما طی 72 ساعت آینده با شما تماس خواهند گرفت.