سامانه حقوقی عدلاک

بهترین وکلای دادگستری مشهد

051-38676422

مشاوره حقوقی

خیانت و مجازات آن چیست؟ وکیل خانواده در مشهد

خیانت یکی از طرفین ازدواج از مواردی است که امروزه موجب طلاق می‌گردد. افزایش جرم خیانت در جامعه موجب سستی بنیان خانواده‌ها می‌شود. خیانت به معنای پشت کردن به رابطه ازدواج و ارتباط برقرار کردن با فرد دیگری است که موجب پایان یافتن رابطه میان زن و شوهر می‌شود و همچنین باعث ایجاد بی‌اعتمادی عمومی در افراد جامعه می‌گردد. در این مقاله به بررسی خیانت زن و مرد از حیث قانونی می‌پردازیم

فایده مشاوره با وکیل با سابقه و با تجربه

منظور از خیانت چیست؟

به لحاظ قانون کیفری یا حقوقی تعریفی از خیانت میان زوجین ارائه نشده است و به طور واضح بیان نشده است که مصداق آن چه نوع رفتاری است. آیا خیانت تنها به معنای ارتباط جنسی زن یا مرد متاهل با مرد یا زن دیگری به جز همسر شرعی و قانونی اوست؟

 آیا خیانت تنها به معنای ایجاد رابطه‌ی جنسی با دیگری است؟ یا می‌توان صرفاً رابطه با یک فرد غریبه (بدون رابطه جنسی) و حتی از طریق فضای مجازی را هم خیانت دانست؟

درصورتی‌که رابطه نامشروع منجر به رابطه جنسی نشود چه حکمی دارد؟

در این مورد باید گفت دو جنبه‌ی عمومی و کلی در قوانین وجود دارد. بر اساس ماده 637 قانون مجازات اسلامی بخش تعزیرات: «هرگاه زن و مردی که بین آنها علقه زوجیت نباشد (محرمیتی بین آنها نیست)، مرتکب روابط نامشروع یا عمل منافی عفت غیر از زنا از قبیل تقبیل (منظور بوسیدن)  ‌یا مضاجعه (منظور همبستر شدن)  شوند، به شلاق تا نود و نه ضربه محکوم خواهند شد و اگر عمل با عنف و اکراه باشد فقط اکراه‌ کننده تعزیر می‌شود.»

لازم است یادآوری کنیم که رابطه بیان شده در این قانون صرفاً ارتباط بدون عمل جنسی را در برمی‌گیرد و طبق رویه‌ی موجود در دادگاه‌ها ممکن است قاضی صرفاً گفتگوی خارج از عرف و اخلاق افراد در فضای مجازی را نیز مشمول این ماده بداند.

وکیل پایه یک دادگستری در مشهد - مشاوره حقوقی
جرم خیانت

 در صورت نیاز به وکیل طلاق در مشهد کلیک کنید

درصورتی‌که رابطه نامشروع منجر به رابطه جنسی شود

طبق ماده 221 قانون مجازات اسلامی چنانچه رابطه‌ی نامشروع دو نفر منجر به رابطه جنسی شود مشمول زنا می‌گردد: «زنا عبارت است از جماع مرد و زنی که علقۀ ازدواج در میان آنها نبوده و از موارد و طی به شبهه نیز نباشد»

 منظور از لفظ و طی به شبهه که یک اصطلاح فقهی است، برقراری رابطه جنسی با فرد به صورت اشتباه و بدون قصد زنا است وقتی‌که فرد تصور می‌کند با او محرم است؛ مثلاً اگر مردی با تصور اینکه بین او و زن صیغه‌ی محرمیت خوانده شده است با او وارد رابطه‌ی جنسی شود شامل این مورد می‌گردد.

طبق ماده 49 قانون حمایت خانواده مجازات عدم ثبت واقعه نکاح علاوه بر الزام به ثبت، جزای نقدی درجه پنج یا حبس تعزیری درجه هفت است.️ ️در سامانه حقوقی عدلاک بهترین وکلای مشهد برای احیای حقوق شما گرد هم آمده اند ️ در صورت نیاز به مشاوره حضوری و آنلاین با شماره های زیر تماس بگیرید یا در سایت زیر سوال خود را مظرح کنید . 05138676422 09393106011 09150997001 09150998001

اثبات خیانت طرف مقابل به دادگاه

طبق یک اصل کلی کیفری و حقوقی کسانی که مدعی هستند که به آنها خیانت شده باید بتوانند در دادگاه ادعای خود را ثابت کنند و برای اثبات خود به‌به دلایل شرعی و قانونی معتبر نیاز دارند.

 اثبات این ادعا در مسائل منافی عفت به علت قبح عمومی سخت و مشکل خواهد بود. چراکه جرائم منافی عفت را نمی‌توان با سوگند اثبات کرد. در قانون چنانچه مجازات قانونی جرمی شلاق باشد، قابل‌اثبات با سوگند نیست و جرائم منافی عفت نیز در این گروه قرار می‌گیرند( برای اثبات چنین جرائمی نیاز به شهادت شاهدین است.

مطابق قانون برای اثبات این نوع از جرائم به شهادت چهار نفر احتیاج است که «در خصوص شهادت بر زنا یا لواط، شاهد باید حضوری عملی را که زنا یا لواط با آن محقق می‌شود دیده باشد و هرگاه شهادت مستند به مشاهده نباشد و همچنین درصورتی‌که شهود به عدد لازم نرسند شهادت در خصوص زنا یا لواط، قذف محسوب می‌شود و موجب حد است. » (مفهوم قذف نسبت دادن زنا و لواط به یک نفر بدون این است که بتوانیم آن را ثابت کنیم)

ماده 637 درباره رابطه نامشروع بدون رابطه جنسی بیان می‌دارد که اگر ادعای ارتکاب این جرم در فضای مجازی مطرح شود، با توجه به اینکه سرور اطلاعات برنامه‌های خارجی مانند تلگرام و واتساپ در ایران یافته نمی‌شود، دادگاه‌ها به اطلاعات به دست آمده از طریق این شبکه‌های خارجی اعتبار نمی‌دهند.

در صورت نیاز به وکیل مهریه در مشهد کلیک کنید

درصورتی‌که جرم خیانت اثبات شود، چه نتایجی برای دو طرف پرونده خواهد داشت؟

چنانچه جرم خیانت در دادگاه مطرح و اثبات شود، علاوه بر مجازات کیفری می‌تواند این آثار حقوقی را نیز داشته باشد:

 اگر زوجین در شرایط ضمن عقد این مسئله را جزء یکی از شروط قرار داده باشند و مرد آن را امضا کرده باشد درصورتی‌که مرد بعد از عقد دوباره ازدواج کند برای خانم وکالت طلاق به وجود می‌آید و می‌تواند از مرد جدا شود.

در این مورد بین حقوق‌دانان مختلف اختلافاتی وجود دارد و برخی معتقدند که این شرایط صرفاً مخصوص ازدواج دائم است و اگر ازدواج موقت باشد، خانم نمی‌تواند به این شیوه طلاق بگیرد؛ اما گروهی دیگر معتقدند که در متن ماده مذبور بیانی عام و کلی دارد و صرفاً از واژه ازدواج مجدد نام برده است بنابراین در موارد مشمول این ماده تفاوتی میان ازدواج موقت و دائم وجود ندارد.

مشاوره رایگان توسط وکیل حضانت کودکان

طبق قانون مهریه حتی به خانم خیانت کار تعلق می گیرد

آیا خیانت قابل‌بخشش است؟

بحث بخشش خیانت زوجین دارای دو بعد است. بعد اول یک گذشت و بخشش شخصی بین زن و شوهر است که تصمیم آن با خود دو طرف است؛ اما بخش دوم آن بعدی قانونی ماجرا است که به عنوان یک جرم غیرقابل‌گذشت است.

جرائم قابل‌گذشت: جرائمی که جنبه شخصی دارند و با شکایت شاکی از متهم وارد دادگاه می‌شوند اما چنانچه متهم به نحوی بتواند رضایت شاکی را جلب کند، دیگر تحت تعقیب کیفری نخواهد بود. مثل توهین و فحاشی

جرائم غیرقابل‌گذشت: این نوع از جرائم از هر لحاظ جرم محسوب می‌شود و بنابراین نیازی به وجود شاکی خاصی نیست. صرف انجام جرم متهم را مشمول مجازات می‌کند؛ مانند قتل، قاچاق مواد مخدر، اختلاس و زنا …

 زنا و رابطه نامشروع غیر زنا هر دو در دسته‌ی دوم قرار می‌گیرند؛ یعنی جرم غیرقابل‌گذشت هستند و حتی با وجود بخشش و گذشت شاکی، رسیدگی به این پرونده و مجازات مرتکبان ادامه خواهد داشت.

مطابق بند 637 قانون رابطه‌ی نامشروع یک جرم شرعی مانند زنا نیست و قاضی می‌تواند در رسیدگی به این موضوع از تخفیف یا تعلیق مجازات هم استفاده کند؛ اما جرم زنا که به اثبات هم رسیده باشد قابل‌بخشش یا تخفیف نیست. با این وجود چنانکه شاکی در جرائم منافی عفت غیر از زنا از شکایت خود بگذرد، قاضی می‌تواند در مجازات تخفیف قائل شود یا مجازات را به حالت تعلیق در آورد.

رسیدگی به این موارد نیازمند مشورت با وکیل متخصص و حرفه‌ای است تا در موارد قانونی راهنمای شما باشند. شما همچنین می توانید با پیوستن به گروه تلگرامی پرسش و پاسخ حقوقی موسسه مهر آرتا نوین، سوالات حقوقی خود را با کارشناسان موسسه در میان بگذارید.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
موفقیت آمیز بود!

به زودی همکاران ما طی 72 ساعت آینده با شما تماس خواهند گرفت.