سامانه حقوقی عدلاک

بهترین وکلای دادگستری مشهد

051-38676422

مشاوره حقوقی

مجازات حمل و نگهداری بی‌سیم‌های غیرمجاز چیست؟

 چرا حمل و نگهداری بی‌سیم‌های غیرمجاز جرم است؟ مجازات حمل و نگهداری بی‌سیم‌های غیرمجاز چیست؟ بی‌سیم چه کاربردهایی دارد؟

 با رشد فناوری و تکنولوژی بیشتر ما با بی‌سیم به عنوان یک وسیله ارتباطی آشنا هستیم. کاربرد این وسیله بیشتر توسط مأموران نظامی و انتظامی، پلیس راهنمایی و رانندگی و نیروهای هلال‌احمر و امداد می‌باشد. با ما همراه باشید تا بیشتر درباره جرم حمل و نگهداری بی‌سیم‌های غیرمجاز صحبت کنیم.

بی‌سیم یک نوع رادیو است که تفاوت آن با رادیوهای معمولی این است که این دستگاه هم گیرنده است و هم فرستنده.

برای انجام مشاوره حقوقی تلفنی و حضوری کلیک کنید.

مجازات حمل و نگهداری بی‌سیم‌

در حالت کلی بی‌سیم می‌تواند ثابت یا دستی باشد. بیسیم ثابت در اداره‌ها، سازمان‌ها یا در اتومبیل‌ها قرار می‌گیرد و بی‌سیم دستی همراه افراد است و به آن واکی تاکی هم میگویند. در این نوع بی‌سیم با فشار دادن یک دکمه، ارتباط برقرار می‌شود.

 البته باید بدانید که فرکانس دستگاه‌های بی‌سیم مشابه هم نیست و دستگاه‌های مختلف روی فرکانس‌های مختلفی تنظیم می‌شوند. اما پرکاربردترین فرکانس بین 136 تا 174 مگاهرتز و 400 تا 470 مگاهرتز است. هچنین برد بی‌سیم به قدرت خروجی آن وابسته است و در برد بی‌سیم عوامل مختلفی تأثیرگذار است.

استفاده از بی‌سیم هم می‌تواند مفید باشد و هم مضر . در واقع بستگی به نوع استفاده و کاربرد آن دارد.

مهمترین کاربردهای مفید استفاده از بیسیم در مراکز امدادرسانی و خدماتی است. از جمله هلال‌احمر، نیروهای امداد، اورژانس، آتش‌نشانی، آمبولانس، راهنمایی و رانندگی، نیروی انتظامی، خصوص دریایی و … می‌باشد.

 با وجود فواید استفاده از بی‌سیم، این ابزار می‌تواند مشکل‌ساز نیز باشد. چنانچه بی‌سیم به صورت غیرقانونی باشد و میان اشخاص حقیقی و حقوقی و شرکت‌های خصوصی استفاده شود می‌تواند موجب آسیب‌های بالایی شود

از جمله مشکلاتی که بی‌سیم‌های غیرمجاز می‌توانند ایجاد کنند ایجاد ترافیک در شبکه، پارازیت و اختلال در شبکه‌های ارتباطی است. همچنین وجود بی‌سیم غیرمجاز به معنای شنود گفتگوها و افشای مکالمه‌های خصوصی و ایجاد مشکلات حفاظتی و امنیتی می‌شود.

 وجود بی‌سیم‌های غیرمجاز در ارتباطات رادیویی شبکه‌های امدادی و نظامی و امنیتی اختلال ایجاد می‌کند و در مسائلی مانند مخابرات ناوبری هوایی و مراکز امدادی نیز اختلال ایجاد می‌کند. زیرا این بی‌سیم‌ها هم قدرت غیراستاندارد دارند هم فرکانس خروجی آنها استاندارد نیست و استفاده بلندمدت از آنها می‌تواند برای سلامتی افراد آسیب‌زننده باشد.

برای انجام مشاوره حقوقی تلگرامی و آنلاین کلیک کنید.

 نگهداری بی‌سیم‌های غیرمجاز

اگر بخواهیم بی‌سیم‌ها را از نظر نوع و ساخت تقسیم بندی کنیم به این موارد میرسیم:

رادیوهای بی‌سیم دارای انواع مختلفی هستند:

  1. بی‌سیم‌های دستی عادی
  2. بی‌سیم‌های دستی ضد گاز IS
  3. بسیم های دستی ضد انفجار IX
  4. بی‌سیم‌های خودرو
  5. بی‌سیم‌های دریایی (در دو نوع آنالوگ و دیجیتال)
  6. بی‌سیم‌های دیجیتال
  1. بی‌سیم‌های مجاز
  2. بی‌سیم‌های غیرمجاز

براساس استانداردهای سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، بی‌سیم‌هایی استاندارد حساب می‌شوند که فرکانس‌های مشخص و ثابت غیرقابل تغییر دارند و یا دارای برد کوتاه هستند. همچنین لازم است که این بیسیم ها از مرزهای قانونی وارد کشور شده باشند.

همچنین استفاده از بی‌سیم‌های کوتاه برد (واکی تاکی) در صورتی که از استانداردهای مشخص شده خارج باشد، غیرقانونی می‌باشد.

کاربردهای واکی تاکی های مجاز در موارد مختلفی می‌باشد. از جمله در حوزه گردشگری، طبیعت‌گردی، کوهنوردی، قایق‌های تفریحی، نگهبانی و شرکت‌های ساختمانی و مواردی از این دست مجاز است و مانعی ندارد.

مجازات حمل و نگهداری بی‌سیم‌های غیرمجاز چیست؟

استفاده غیرمجاز از بی‌سیم‌های غیرمجاز می‌تواند دلایل مختلفی داشته باشد. ازجمله این موارد می‌توان به انجام جرم با پوشش مأموران امنیتی یا پلیس ، تخلیه کمبودها و عقده‌های روانی و مواردی از این دست باشد.

باید بدانید که فرکانس‌های رادیویی از اهمیت بالایی برخوردارند. استفاده درست و به موقع از این فرکانسها مایه نجات است. چه از نظر فنی و چه اقتصادی، فرکانس رادیویی یکی از منابع ملی محسوب می‌شود و استفاده از آن باید از طریق مقررات ملی و بین المللی هماهنگ شود و اجرا گردد.

 براساس توافقات بین الملل، دولت کشورها باید درباره روش استفاده از فرکانسها آزادی عمل دارند و می‌توانند براساس قوانین خود آن را مدیریت کنند.

 به دلیل حساسیت و کاربرد بالای استفاده از تجهیزات رادیویی عجیب نیست اگر استفاده عمومی آن ممنوع باشد ، حمل و نگهداری بی‌سیم‌های غیرمجاز جرم محسوب می‌شود . زیرا فرکانسها و پارازیت های غیرمجاز خطرناک نیز هستند و برای استفاده از این ابزار باید مجوزهایی صادر شود . سازمان تنظیم قوانین و مقررات ارتباطات رادیویی وظیفه اندازه گیری فرکانسها و پارازیت ها ی این دستگاهها را دارد .

بنابراین چنانچه فرد یا سازمانی نیاز به استفاده از بی‌سیم‌های برد بالا داشته باشد باید از مراجع قانونی درخواست دریافت مجوز و تاسیس شبکه رادیویی کنند. مراجع قانونی با بررسی شرایط برای تشخیص و تایید نیاز، اجازه اختصاص فرکانس ویژه برای افراد که با سایر فرکانسها تداخل نداشته باشد و برای سایر کاربران مشکل‌ساز نشود را استفاده می‌کند.

افرادی که پروانه بهره برداری از بی‌سیم برای آنها صادر می‌شود باید ماهانه مبلغی به عنوان حق استفاده بپردازند و میزان این مبلغ توسط وزارت پست و تلگراف و تلفن تعیین می‌شود و توسط هیات وزیران به تایید میرسد.

از آنجایی که استفاده بدون مجوز افراد عادی از دستگاه بی‌سیم غیرمجاز به خاطر داشتن فرکانس‌های مشترک با ارگانهای نظامی و دولتی و امنیتی ، موجب ایجاد تداخل رادیویی می‌شود زیرا امکان استراق سمع مکالمات رادیویی ارگانها ایجاد می‌شود. از طرفی به خاطر ضایع شدن حقوق بهره بردارانی که به صورت مجاز و با دریافت مجوز از شبکه رادیویی استفاده میکنند، حمل و نگهداری بی‌سیم‌های غیرمجاز ممنوع است. 

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
موفقیت آمیز بود!

به زودی همکاران ما طی 72 ساعت آینده با شما تماس خواهند گرفت.