سامانه حقوقی عدلاک

بهترین وکلای دادگستری مشهد

051-38676422

مشاوره حقوقی

چرا به وکیل انحصار وراثت در مشهد نیاز داریم؟

وکیل انحصار وراثت در مشهد : ارث چیست؟ ارث اموالی است که بعد از فوت هر فرد به خانواده و بازماندگان او تعلق می‌گیرد؛ اما ارث چطور باید میان ورثه تقسیم شود؟ یکی از مسائلی که در میان خانواده‌ها موجب اختلاف می‌شود مسئله تقسیم اموال و تقسیم ارث است. بیشتر اختلافات در زمینه ارثیه زمانی ایجاد می‌شود که متوفی وصیت‌نامه قانونی و رسمی از خود به جا نگذاشته باشد.

اما بیایید ببینیم چطور می‌توانیم بهترین وکیل انحصار وراثت در شهر مشهد را پیدا کنیم؟ در این مقاله قصد داریم اطلاعاتی درباره انحصار وراثت، تقسیم ارث و موارد مرتبط با آن با شما در میان بگذاریم.

زمانی که ورثه قصد دارند برای تقسیم ارث اقدام کنند در اولین اقدام باید گواهی انحصار وراثت بگیرند.

برای انجام مشاوره حقوقی تلفنی و حضوری با همکاران ما کلیک کنید.

وکیل انحصار وراثت در مشهد

زمانی که فردی فوت می‌کند، برای تقسیم ارث لازم است که ورثه قانونی فرد مشخص شوند. براساس قوانین ایران در این حالت یک نوشته قانونی صادر می‌شود و در آن لیست اموال فرد، نام ورثه او و سهم هرکدام معین می‌شود. این سند قانونی گواهی انحصار وراثت است. در گواهی انحصار وراثت لیست دارایی متوفی مشخص می‌شود و این اموال محصور می‌گردد.

بدون داشتن انحصار وراثت، هیچ‌کدام از ارگان‌ها و ادارات دولتی و شهرداری‌ها، مالکیت وراث را بر اموال مرحوم به رسمیت نخواهند شناخت؛ بنابراین ورثه از روی این گواهی شناسایی می‌شوند و گرفتن این گواهی برای دسترسی به اموال متوفی لازم و ضروری است.

 همچنین درصورتی‌که ورثه عمداً نام یکی از وراث را پنهان کنند و به هر بهانه‌ای نام او را در لیست ورثه در زمان دریافت گواهی انحصار وراثت ثبت نکنند، مرتکب جرم کلاهبرداری شده‌اند و این مسئله برای شاهدانی که شهادت‌نامه را تنظیم را امضا کرده‌اند نیز جرم محسوب می‌شود؛ مثلاً دیده شده مردی با دو شناسنامه دو همسر اختیار کرده است و اسامی یکی از همسران و فرزندان او در شناسنامه دوم ذکر شده اما در شناسنامه اول نبوده، خانواده اول مرد با توجه به اختلافات موجود از بیان اسامی همسر و فرزندان دیگر او در لیست گواهی انحصار وراثت خودداری کردند اما این عمل در نهایت موجب شکایت از آنها به جرم کلاهبرداری و مجازات قانونی گردید.

همچنین برای دریافت این گواهی لازم است که مدارک و دلایل قانونی از فوت متوفی و مدارک کافی از اینکه فردی که درخواست گواهی انحصار وراثت می‌کند از ورثه فرد و ذی‌نفع در اموال او است ارائه شود و نیازی نیست که همه ورثه درخواست گواهی انحصار وراثت کنند، یک نفر می‌تواند به نمایندگی از سایرین این کار را انجام دهد. در هر حال این انحصار وراثت قانونی خواهد بود. مگر اینکه اثبات شود مواردی مانند آنچه گفته شد در آنجا افتاده. در این حالت شما به کمک یک وکیل مجرب انحصار وراثت در مشهد نیاز خواهید داشت.

وکیل پایه یک دادگستری در مشهد - مشاوره حقوقی

برای انجام مشاوره حقوقی تلگرامی و آنلاین کلیک کنید.

تقسیم ارث

بعضی افراد گمان می‌کنند هرگاه فردی فوت کند و اموالی برای تقسیم کردن نداشته باشد، یا اینکه نیازی نداشته باشد تا به اداره‌های دولتی و غیردولتی ورثه را برای اداره اموال معرفی کنند، اجبار و لزومی به دریافت گواهی انحصار ورثه نیست؛ اما حتی درصورتی‌که متوفی مالی نداشته باشد، باید یک انحصار وراثت محدود گرفته شود تا درصورتی‌که فرد مالی دارد که خانواده از وجود آن بی‌خبرند، از این اموال اطلاع کسب کنند؛ بنابراین فروش مال متوفی بدون داشتن انحصار وراثت امکان‌پذیر نیست و تقسیم ارث قانونی نیز بدون این گواهی ممکن نخواهد بود خواه مالی که فرد دارد فقط یک اتومبیل قدیمی‌باشد یا فقط چند میلیون تومان وجه نقد

وکیل پایه یک دادگستری در مشهد - مشاوره حقوقی

وکیل در مشهد پاسخ می‌دهد: تفاوتی نمی‌کند که متوفی مرد باشد یا زن، پس از دریافت گواهی انحصار وراثت، هرگونه مال از پول نقد و منزل مسکونی تا سهام فرد در بورس و سهام عدالت در ین گواهی درج می‌شود؛ بنابراین ورثه برای فروش سهام و کسب سود یا تقسیم آن باید گواهی انحصار وراثت را دریافت کنند. با این وجود اگر متوفی مال چندانی برای تقسیم ندارد، انحصار وراثت محدود برای اموال او کافی خواهد بود.

توصیه ما این است که پیش از هر اقدام مقاله مراحل اخذ گواهی انحصار وراثت را در این سایت مطالعه کنید یا اینکه با یک وکیل حوب انحصار وراثت در مشهد در سامانه حقوقی عدلاک در زمینه ارث و تقسیم ارث مشورت کنید. براساس بند 3 ماده 11 قانون جدید شوراهای حل اختلاف، صدور گواهی انحصار وراثت در حیطه صلاحیت این شورا در آخرین محل اقامت دائمی متوفی می‌باشد. حال در اینجا به صورت مختصر مراحل گام به گام انحصار وراثت را بیان می‌کنیم.

برای دریافت گواهی انحصار وراثت لازم است وکیل ورثه یا هر فرد ذی‌نفع یا خود آن فرد با مدارک مورد نیاز به دفتر خدمات الکترونیک قضایی برای ثبت درخواست خود مراجعه نمایند.

همچنین باید بدانید که برای گرفتن این گواهی نیازی به همکاری همه ورثه نیست و عدم حضور یا رضایت یکی از وراث نمی‌تواند مانعی برای صادر شدن و دادخواست انحصار وراثت باشد.

برای دریافت گواهی انحصار وراثت حتی درصورتی‌که فرد گواهی فوت و شناسنامه متوفی را نیز نداشته باشد، تنها با داشتن مدارک شناسایی شخصی خود و حضور در دفتر وکالت در سامانه حقوقی عدلاک مراحل اخذ گواهی انحصار وراثت توسط بهترین وکیل انحصار وراثت دنبال خواهد شد. در این حالت همکاران ما با استعلام کردن از مراکز معتبر مدارک ناقص را کامل می‌کنند؛ بنابراین نبودن شناسنامه یا مفقود شدن گواهی یا عدم همکاری یکی از ورثه در پیگیری حقوق شما مشکلی ایجاد نخواهد کرد.

بهترین وکیل انحصار وراثت در مشهد

مدارک لازم برای انحصار وراثت از طریق شورای حل اختلاف عبارتند از:

۱- شناسنامه متوفی

۲- گواهی فوت متوفی

۳- عقدنامه در صورت ازدواج

۴- شناسنامه وراث

۵-وصیت‌نامه رسمی در فرض بودن

6- درصورتی‌که فرد ذی‌نفع دادخواستی بدهد، مدرک یا سندی که دلالت بر ذی‌نفع بودن او کند باید در دفتر خدمات پیوست دادخواست شود.

7- استشهادیه‌ای که توسط سه شاهد امضا شده و در دفتر اسناد رسمی گواهی و امضا شده باشد

نکته: اگر هر کدام از مدارک فوق را به هر دلیل در اختیار ندارید مشکلی ایجاد نخواهد کرد و با درخواست استعلام از ثبت‌احوال مدارک و اطلاعات ناقص تکمیل می‌گردد.

نکته: هر زمان که یکی از وراث بخواهد می‌تواند به شورای حل اختلاف مربوطه مراجعه کرده و کپی برابر اصل گواهی حصر وراثت را تقاضا کند؛ بنابراین اصطلاحات گواهی انحصار وراثت المثنی یا گواهی فوت المثنی درست نیست.

نکته دیگر این‌که اعتبار انحصار وراثت مقید به زمان خاصی نیست و گواهی صادره برای همیشه کفایت می‌کند.

براساس گفته وکیل اینکه انحصار وراثت چقدر زمان دارد بستگی به محدود یا نامحدود بودن گواهی تقاضا شده دارد؛ بنابراین چنانچه ارزش اموال متوفی بالاتر از 50 میلیون تومان باشد، باید دادخواست انحصار وراثت نامحدود به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی ارائه نمود. یک نوبت انتشار آگهی در روزنامه کثیرالانتشار درج می‌شود و همچنین در صورت ناقص بودن مدارک لازم است از اداره ثبت احوال استعلام شود. به طور معمول پیگیری و دریافت گواهی انحصار وراثت از طریق بهترین وکیل انحصار وراثت در شهر مشهد حدود 40 روز کاری زمان می‌برد.

در سال‌های اخیر یک مسئله به اشتباه بیان شده که تقسیم ارث مادر میان فرزندان مساوی است اما باید بدانید تقسیم ارث مادر و پدر تفاوتی ندارد و به نسبت دو به یک بین پسر و دختر تقسیم می‌شود. مگر درصورتی‌که فرد در وصیت‌نامه رسمی خود برای برابری این سهم وصیت کرده باشد.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
موفقیت آمیز بود!

به زودی همکاران ما طی 72 ساعت آینده با شما تماس خواهند گرفت.