سامانه حقوقی عدلاک

بهترین وکلای دادگستری مشهد

051-38676422

مشاوره حقوقی

نحوه تقسیم ارث خانه چیست؟

بیایید درباره نحوه تقسیم ارث خانه صحبت کنیم. پیشتر درباره تقسیم ارث و انحصار وراثت در مقاله‌هایی به طور مفصل صحبت کرده‌ایم .در این مقاله قصد داریم درباره نحوه تقسیم ارث خانه صحبت کنیم بیشتر افراد اطلاعات زیادی در مورد هزینه‌های انحصار وراثت ندارند و روش درست درخواست گواهی انحصار وراثت، مالیات بر ارث و مدارک لازم برای آن را نمی‌دانند.

 در قانون درباره هرکدام از موارد منحصر به انحصار وراثت و مالیات بر ارث به صورت مفصلی صحبت شده است. مخصوصاً زمانی که پای تقسیم ارث خانه وسط است همیشه دعواها و اختلافات بیشتر و بیشتر می‌شود و بسیار رخ می‌دهد که افراد بدون داشتن اطلاعات لازم در مورد مراحل انحصار وراثت دچار اشتباه می‌شوند.

 درصورتی‌که در زمینه تقسیم ارث خانه و موارد مرتبط با آن دچار مشکل و اختلاف شدید، در این مقاله با ما باشید.

 تقسیم ارث خانه

برای انجام مشاوره حقوقی تلفنی و حضوری با همکاران ما در سامانه حقوقی عدلاک کلیک کنید.

بسیار اتفاق می‌افتد که فرد فوت شده، خانه‌ای از خود به جا می‌گذارد که چند نفر در این ارث شریک هستند.حالا بیایید ببینیم تقسیم ارث خانه چطور رخ می‌دهد.مواردی موجود دارد که متوفی در زمینه خانه وصیت خاصی داشته است. ما در اینجا حالت کلی را در نظر می‌گیریم موارد استثنا شرایط خاص خود را دارند.

  • در تقسیم ملک ارثی، ابتدا سهم یک هشتم همسر مشخص می‌شود، سپس فرزندان نیز متناسب با جنسیت از خانه سهم می‌برند .(سهم ارث پسر دو برابر دختر است)
  • درصورتی‌که مایلید بهتر و به صورت قانونی برای محاسبه سهم‌الارث خود اقدام کنید، می‌توانید از مشورت همکاران ما در سامانه حقوقی عدلاک استفاده کنید. از طریق شماره تلفن‌های درج شده در این صفحه به صورت تلفنی یا حضوری به مشورت بپردازید.
  • براساس قانون برای تقسیم ارث خانه، ورثه باید ملک را بفروشند و بعد از فروش آن را بین خود تقسیم کنند و تا قبل از فروش خانه، هیچ‌کدام از آنها حق دخل و تصرف در ملک را ندارند.
  • مطابق قانون درصورتی‌که شوهر فوت کند و همسرش در خانه سکونت کند، نمی‌تواند مانع از فروش خانه توسط فرزندان شود. مگر اینکه شوهر وصیت کرده باشد که تا زمانی که زن زنده است، در آن خانه زندگی کند و فرزندان خود را از فروش خانه منع کند. برای رفع مشکلات ناشی از این مسئله بهتر است زن و شوهر در زمان حیات در این باره به صورت قانونی متنی در دفترخانه تنظیم کنند یا اینکه ملک را برای هم صلح عمری نمایند تا پس از فوت شوهر، خانم دچار عسر و حرج نشود.
  • درصورتی‌که متوفی در زمان زنده‌بودن چند دانگ از خانه را به نام همسر و فرزندان خود در آورده باشد و آن فرد بتواند این مسئله را ثابت کند، ارث از میان مابقی خانه میان تمام ورثه تقسیم می‌شود.
  • درصورتی‌که فرد در زمان زنده‌بودن، خانه‌اش را به نام همسر خود سند زده باشد، فرزندان نمی‌توانند درباره آن خانه ادعایی داشته باشند و همین مسئله در مواردی که خانم مالک خانه محسوب می‌شود نیز صدق می‌کند.
  • این امکان وجود دارد که ورثه در تقسیم ارث برای خریدن سهم یکدیگر یا فروش سهمشان به هم توافق کنند. مثلاً یکی از ورثه که خانه ندارد، با پرداختن حق بقیه ورثه، سهم‌الارث آنها را می‌خرد.

برای انجام مشاوره حقوقی تلگرامی و آنلاین با همکاران ما در سامانه حقوقی عدلاک کلیک کنید.

تقسیم ارث

کمک گرفتن از وکیل میراث بهترین و اصولی‌ترین روش برای تقسیم اموال متوفی است. برای جلوگیری از دعاوی ارث، توصیه ما این است که هر فرد در زمان زندگی، یک وصیت‌نامه رسمی و قانونی داشته باشد تا  پس از فوت متوفی براساس آن وصیت اقدام شود و کار به درگیری و بحث نکشد.

به عنوان مثال پدری با داشتن سه پسر و یک دختر در وصیت قانونی خود این‌طور تنظیم کرد که کلیه فرزندان سهم برابری از ارث و اموال او داشته باشند. یا اینکه حق قانونی همسر و فرزندان را میان آنها تقسیم نماید تا از دعاوی بعدی بپرهیزد. طبیعتاً وکیل تقسیم ارث (وکیل میراث) در زمینه تقسیم اصولی و قانونی اموال و تنظیم وصیت‌نامه قانونی و نظارت بر اجرای مفاد آن پس از فوت موکل، بهترین کمک و پشتیبان است.

وکیل تقسیم ارث

مواردی نیز وجود دارد که متوفی چند دانگ از منزل را در زمان حیات به همسر یا یکی از فرزندانش بخشیده و سند زده، در این حالت آیا سایر ورثه می‌توانند بگویند که آن فرد سهم خود را از ارث گرفته و سهمی به او ندهند؟

باید بگوییم که خیر، مالی که در زمان زنده‌بودن فرد به دیگری بخشیده شده یا فروخته شده، بخشی از ارث محسوب نمی‌شود. البته مشروط بر اینکه فرد برای این مسئله سند داشته باشد (سهم خود را از ملک سند زده باشد یا قولنامه محضری داشته باشد یا اینکه قولنامه دست‌نویسی با امضای حداقل دو شاهد مرد یا دو شاهد زن و یک مرد داشته باشد)

در این حالت این فرد نیز از ارث مانند سایر ورثه سهم می‌برد و در صورت فروش خانه نیز، می‌تواند سهم بقیه از خانه را خریداری کند یا اینکه همراه بقیه ورثه خانه را بفروشد و سهم‌الارث خود را در کنار سهم قانونی خود از خانه بردارد.

 

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
موفقیت آمیز بود!

به زودی همکاران ما طی 72 ساعت آینده با شما تماس خواهند گرفت.