وکیل کلاهبرداری در کرمان: چه زمانی میگوییم جرم کلاهبرداری واقع شده است؟ چطور باید برای اثبات جرم کلاهبرداری اقدام کنیم؟ در قانون چه مجازاتی برای مرتکبین این جرم مشخص شده است؟ برای پاسخ به این سؤال اول از همه باید ببینیم جرم کلاهبرداری چیست؟
قانون تشدید مجازات مرتکبین ارتشاء اختلاس و کلاهبرداری
جرم کلاهبرداری
تعریف کلاهبرداری در قانون مجازات کیفری جرم کلاهبرداری به این صورت است: تصاحب و دستدرازی به مال دیگران با استفاده از فریب و مانور متقلبانه است.
همین طور که از این تعریف برمیآید، مرتکبین کلاهبرداری در حقیقت با استفاده از دروغ و اعمال متقلبانه، قربانی را فریب میدهند تا بتوانند اموال او را تصاحب کنند؛ مثلاً یک کالای جعلی را به نام کالای اصل میفروشند. یا پولی را از مردم میگیرد که کالایی را به آنها تحویل دهد ولی این کار را انجام نمیدهد. نمونه روز این مسئله در ماجرای کورش کمپانی دیده میشود.
مالک یک شرکت خرید و فروش تلفن همراه که با وعده تلفن ارزان فعالیت میکرد و چندین ماه هم به خوبی پاسخگوی مشتریان خود بود، بعد از جلب اعتماد عمومی، در یک حرکت ناگهانی با چند ده میلیارد پول مردم فراری شد. حالا فردی که قربانی جرم کلاهبرداری شده باید چطور عمل کند؟
کلاهبرداری در معامله به چه معناست؟
عکسالعمل قربانی بعد از اطلاع یافتن از وقوع کلاهبرداری
. در این حال لازم است فرد برای لغو قرارداد اقدام کند اما اگر امکان لغو قرارداد وجود نداشت، باید از طریق قانون اقدام کند و شکایتی در زمینه جرم کلاهبرداری تنظیم کند. برای تنظیم این شکایت و همچنین اثبات وقوع جرم، به کمک و پشتیبانی وکیل کلاهبرداری در کرمان نیاز دارید.
برای انجام مشاوره حقوقی تلفنی و حضوری با همکاران ما در سامانه حقوقی عدلاک کلیک کنید.

یک وکیل کلاهبرداری به موکل خود چه کمکی میکند؟
اولین قدم یک وکیل متخصص در جرم کلاهبرداری تشخیص صحت ادعای شما و بررسی وقوع جرم است. وکیل کلاهبرداری قبل از طرح شکایت، اسناد و مدارک شما را بررسی میکند و شما را از عواقب ادعایی که میکنید با خبر میکند. همچنین میزان احتمال موفقیت شما در پرونده را با توجه به مدارک و شواهدی که دارید بررسی میکند.
دومین مسئله تنظیم شکوائیه دقیق و حرفهای و تقدیم لایحههای لازم برای قانع کردن قاضی در پرونده یا دفاع از شما است.
سومین مسئله سرعت رسیدگی به پرونده و پیگیری پرونده است. وکیل باید از حاشیه دوری کند تا در دام اطاله دادرسی ننوفتند و همچنین موکل خود را از اظهارات و ادعاهای بیجهت دور کند تا بتواند فرایند پرونده را مدیریت کند و بهترین نتیجه را کسب نماید.
چرا به بهترین وکیل کلاهبرداری در کرمان نیاز داریم؟
برای شکایت از جرم کلاهبرداری شما باید یک ادعا مطرح کنید و در دادگاه آن را اثبات کنید.
براساس قانون کسی که علیه دیگری یک شکایت کیفری را مطرح میکند، در حقیقت در این حالت فرد طرف مقابل خود را به انجام جرم متهم میکند، ولی اگر این فرد نتواند وقوع جرم را ثابت کند، هم مالش را از دست داده و هم اینکه طرف مقابل میتواند علیه او دعوای اعاده حیثیت کند.
به همین دلیل است که لازم است در این قبیل موارد از کمک یک وکیل کلاهبرداری در کرمان استفاده کنید. وکیلی که ماهر و با تجربه باشد و بتواند از مدارک و اسناد به درستی و به موقع استفاده کند و در دادگاه با به چالش کشیدن طرف مقابل، جرم را اثبات کند.
کلاهبرداری با چک چطور رخ میدهد؟
مجازات جرم کلاهبرداری
اما بیایید ببینیم در قانون برای جرم کلاهبرداری چه مجازاتهایی مشخص شده است.
در قوانین کشور ایران کلاهبرداری به دو صورت انجام میشود: کلاهبرداری ساده و کلاهبرداری مشدد
تفاوت این دو نوع کلاهبرداری در انجام دهنده جرم و میزان مجازات قانونی او میباشد.
کلاهبرداری ساده
این جرم توسط افراد عادی جامعه انجام میشود؛ یعنی یک شهروند عادی مرتکب جرم میشود و براساس ماده 1 قانون مرتکبین ارتشاء، اختلاس و کلاهبرداری، مجازات این فرد بسته به تشخیص قاضی بین 1 تا 7 سال زندان و جریمه مالی به میزان مبلغی است که از قربانی گرفته است.
کلاهبرداری مشدد
این جرم معمولاً توسط مرتکبین سابقهدار جرم کلاهبرداری، مأموران دولتی و … انجام میشود و به همین دلیل مجازات شدیدتری برای آن مشخص شده است. مجازات این جرم از 2 تا 10 سال حبس است و همچنین مجرم به پرداخت جریمه مالی و برگرداندن مال محکوم میشود. علاوه بر این چنین فردی از انجام خدمات دولتی و اشتغال در مشاغل دولتی نیز محروم میشود.
تبصره 2 ماده 1 قانون تشدید مجازات، میگوید:
مجازات مرتکبین جرائم، مجازات شروع به جرم کلاهبرداری به میزان حداقل مجازات کلاهبرداری است. به این معنا که مجازات شروع به کلاهبرداری ساده یک سال حبس و مجازات شروع به کلاهبرداری مشدد 2 سال است. اگر فردی که مرتکب جرم شده است یک کارمند دولتی یا یک مقام بالای دولتی مانند مدیرکل و … باشد، به محرومیت از خدمات دولتی محروم میشود و اگر در مقام پایین دولتی باشد، به شش ماه تا سه سال انفصال موقت از خدمات دولتی محکوم میشود.
آیا امکان دریافت وثیقه از متهم در جرم کلاهبرداری وجود دارد؟
دریافت وثیقه یکی از اقدامات مهمی است که بهترین وکیل کلاهبرداری در کرمان میتواند به نفع موکل خود انجام دهد. به این ترتیب که درصورتیکه وکیل تشخیص دهد که شما قربانی جرم کلاهبرداری شدهاید، از مقام قضایی درخواست تأمین کیفری برای متهم میکند.
ازآنجاییکه در ابتدای پیگیری و رسیدگی هنوز جرم متهم اثبات نشده است، این امکان وجود دارد تا در طول مدت رسیدگی فرد فرار کند یا اموال خود را به دیگران منتقل کند و بعد از محکومیت اعلام اعسار نماید؛ بنابراین زمانی که وکیل شما پرونده را مطالعه میکند و از وقوع کلاهبرداری اطمینان پیدا میکند، در همان ابتدای پیگیری، یک لایحه تنظیم میکند و از قاضی تقاضا میکند تا قرار تأمین کیفری صادر نماید و به میزان خسارت موکل او، از اموال متهم توقیف کند. به این ترتیب تا زمان به نتیجه رسیدن پرونده، شما میتوانید از دریافت حقوق خود اطمینان کامل داشته باشید.
برای انجام مشاوره حقوقی تلگرامی و آنلاین کلیک کنید.

دلایل اثبات جرم کلاهبرداری
براساس قانون این وظیفه مدعی است که ادعای خود را ثابت کند. بر این اساس اگر فردی ادعا کند که قربانی جرم کلاهبرداری شده است، لازم است در دادگاه وقوع این جرم را ثابت کند. همچنین مدارک و شواهد کافی برای اتهامی که به طرف مقابل میزند ارائه بدهد.
در قانون کشور ایران اثبات وقوع جرم از سه طریق انجام میشود: اقرار مجرم، شهادت شاهدین و علم قاضی
اگر شواهد و مدارک کافی باشد، قاضی را در زمینه ارتکاب جرم به اطمینان میرسد… لازم است قاضی با ذکر کردن مستندات، علم خود، در رأیگیری تصمیمگیری کند. مستندات و مدارکی مانند فیلم، صدا، پرینت کارت به کارت و… میتواند در علم قاضی مؤثر باشد. برای اثبات درست و اصولی یک جرم، به کمک یک وکیل متخصص نیاز خواهید داشت تا حقوق قانونی شما را پیگیری کند.
تشدید مجازات
برخی از شرایط موجب میشود که مجازات مجرم شدت پیدا کند و افزایش یابد. ماده 1 قانون تشدید مجازات، موارد تشدید مجازات را در جرم کلاهبرداری اینطور بیان میکند:
- دریافت عنوان یا سمت مأمورین از سوی سازمانهای دولتی وابسته به دولت و مؤسسات دولتی، براین اساس چنانچه کلاهبردار با دریافت عنوان مأمورین دولت یا سمت مجعول مال دیگری را ببرد و در این حالت فرد مستحق مجازات بیشتری میباشد.
- مجرم با استفاده از تبلیغ دیگران از طریق وسایل ارتباطجمعی مانند تلویزیون، رادیو، آگهی در روزنامه و … مرتکب جرم شود.
- فرد مرتکب جرم از کارکنان دولت یا سازمانهای دولتی و مؤسسات یا از نیروهای نظامی باشد.

تکرار جرم کلاهبرداری چه مجازاتی دارد؟
درصورتیکه متهم پرونده کلاهبرداری در سوابق خود، سابقه ارتکاب این جرم را قبلاً داشته باشد و حالا دوباره مرتکب جرم شده باشد، مجازات او چه تفاوتی با دفعه قبل خواهد داشت؟
در این زمینه ماده 238 قانون مجازات اسلامی اینطور بیان میکند:
اگر فردی پیشتر سابقه ارتکاب جرم کلاهبرداری را داشته باشد و پس از طی مجازات آن جرم، بار دیگر اقدام به تکرار جرم کند، مجازات تکرار جرم او به این ترتیب مشخص میشود:
- ممنوعیت از اقامت در محل خود به مدت یک تا پنج سال
- درصورتیکه فرد شروعکننده این جرم باشد: حبس تأدیبی از دو ماه تا یک سال
- پرداخت قرامت به میزان بیست تا دویست تومان
تعلیق مجازات جرم کلاهبرداری
تعلیق مجازات چیست؟ آیا در جرم کلاهبرداری امکان تعلیق مجازات وجود دارد؟
امکان تعلیق مجازات کلاهبرداری وجود دارد. تعلیق مجازات به این معنی است که دادگاه براساس شرایط میتواند اجرای تمام یا بخشی از مجازات فرد را به مدت یک تا پنج سال به تأخیر بیندازد. براساس این امکان وجود دارد که قاضی یا دادستان بعد از اجرایی شدن یک سوم مجازات، از دادگاهی که حکم را صادر کند، تقاضای تعلیق مجازات را داشته باشد.
همکاران ما در سامانه حقوقی عدلاک آماده پشتیبانی و کمک به شما عزیزان هستند… شما میتوانید از طریق تلگرام، اینستاگرام، مشاوره حقوقی تلفنی یا حضوری با ما ارتباط برقرار کنید. فراموش نکنید در روزهای سخت ما در کنار شما هستیم.
تماس فوری با تیم حقوقی متخصص در شهر شما
تماس با تلفنهای 09150998001 و 09393106011