درباره نحوه دفاع در پرونده شرب خمر چه میدانید؟ چه زمانی میتوانیم از فردی که متهم به شرب خمر شده است دفاع کنیم؟ برای دفاع در یک پرونده کیفری نیاز به مدارک و اسناد دارید تا از یک فرد برای ثابت کردن عدم تولید، نگهداری، خرید و فروش و شرب مشروبات الکلی باید به دادگاه ارائه کنیم؛ اما هر فردی که به شرب خمر متهم میشود، در هرکدام از این موارد که باشد، حق دفاع از خود را در دادگاه دارد. در این زمان است که شما به یک وکیل برای دفاع از حقوق خود نیاز دارید تا با شواهد و دلایل کافی، از خود دفاع کند و برخلاف آن اتهام را به دادگاه اثبات کند.
تماس فوری با تیم حقوقی متخصص در شهر شما
تماس با تلفنهای 09150998001 و 09393106011
شرب خمر چیست؟
شرب خمر از دو کلمه شرب به معنای نوشیدن و خمر به معنی مایع مستکننده تشکیل شده است؛ بنابراین شرب خمر به معنای نوشیدن مایعاتی است که باعث مستی میشود. در دین اسلام نوشیدن نوشیدنیهای سکرآور حرام است و انجام دهنده این کار مجرم حساب میشود. مجازات این جرم نیز در شرع، حد 80 ضربه شلاق میباشد.
براساس قانون استفاده از شراب انگور، کشمش، گندم، جو و کشمش و … همگی سکرآور هستند و مصرف آنها حرام است.
برای انجام مشاوره حقوقی تلفنی و حضوری با همکاران ما در سامانه حقوقی عدلاک کلیک کنید.

مجازات شرب خمر در قانون جدید
براساس قانون جدید مجازات اسلامی که در سال 1392 تصویب شده است، این موارد برای نوشیدن نوشیدنیهای الکلی مشخص شده است:
ماده 264 قانون مجازات اسلامی: مصرف مسکر از قبیل خوردن، تزریق و تدخین آن کم باشد، یا زیاد جامد باشد یا مایع، مست کند یا نکند، خالص باشد یا مخلوط به گونهای که آن را از مسکر بودن خارج نکند، موجب حد است.
تبصره: خوردن فقاع (آب جو مسکر) موجب حد است هرچند مستی نیاورد.
در ماده 264 قانون جزاء مصرف مسکر از قبیل خوردن نوشیدنی الکلی، تزریق آن چه کم باشد یا زیاد، چه خالص باشد یا خالص نباشد، بهنحویکه از مسکر بودن خارج شود شامل مجازات حد میشود.
براساس این ماده خوردن آبجو حتی اگر مستی نیاورد نیز مشمول مجازات میگردد.
ماده 265 قانون مجازات اسلامی
حد مصرف مسکر، هشتاد ضربه شلاق است.
براساس این ماده مجازات نوشیدن مسکرات 80 ضربه مشخص شده است و این مجازات میان مرد و زن یکسان است و تفاوتی در آن وجود ندارد.
ماده 266 قانون مجازات اسلامی
غیرمسلمان تنها در صورت تظاهر به مصرف مسکر، محکوم به حد میشود.
تبصره- اگر مصرف مسکر توسط غیرمسلمان علنی نباشد لکن مرتکب در حال مستی در معابر یا اماکن عمومی ظاهر شود به مجازات مقرر برای تظاهر به عمل حرام محکوم میگردد.
ماده 701 قانون مجازات اسلامی
هرکس متجاهراً و به نحو علنی در اماکن و معابر و مجامع عمومی مشروبات الکلی استعمال نماید، علاوه بر اجرای حد شرعی شرب خمر به دو تا شش ماه حبس تعزیری محکوم میشود.
برای انجام مشاوره حقوقی تلگرامی و آنلاین با همکاران ما کلیک کنید.

نحوه اثبات جرم شرب خمر
جرم شرب خمر با سه روش قابلاثبات است.
- اقرار متهم نزد قاضی یعنی فرد عاقل و بالغ باید با اختیار و قصد خود برای مصرف اقدام کرده باشد. اعترافی که فرد نزد قاضی میکند مهم است و اعترافات در کلانتری در این زمینه اهمیت ندارد. درصورتیکه فرد در حضور وکیل اعتراف کند و از عملی که انجام داده آگاه باشد حد درباره او جاری میشود اما اگر فرد به کاری که میکند آگاهی نداشته باشد و یا ناخواسته مرتکب این عمل شده باشد، مشمول حد شرعی نمیشود.
- درصورتیکه دو نفر عاقل و بالغ و عادل در دادگاه شهادت دهند ؛ بنابراین شهادت هر فردی قابلپذیرش نیست.مثلاً فردی که با فرد سابقه دشمنی دارد یا افراد سابقهدار و ولگرد شاهد محسوب نمیشوند.
- درصورتیکه مدارک و شواهد گاهی باشد و قاضی قانع شود که فرد مرتکب جرم شده میتواند او را مجازات کند.
آیا با تست الکل میتوان شرب خمر را اثبات کرد؟
دستگاههای الکلسنج یک حسگر سیلیکونی دارند که قادر است تمام آلایندهها و گازهای ناشی از بازدم افراد را حس کند و نسبت به آن واکنش نشان دهد. این دستگاه حساسیت بالایی دارد و هر شش ماه یکبار باید عوض شود و دوکالیبره کنند.با توجه به اینکه هرکدام از افراد شرایط متفاوتی دارند، نتیجه آزمایش برای هر فرد با دیگری متفاوت است، همچنین موارد دیگری مانند شرایط جوی میتوانند روی نتیجه عملکرد این دستگاه اثرگذار باشند.
به همین دلیل این دستگاه و نتایج آزمایش آن نمیتوانند در صدور حکم قاضی موجب یقین باشند و فقط در صورتی میتوان به نتیجه دستگاه الکلسنج اشاره کرد که فردی که مرتکب جرم شده، حاضر به انجام آزمایش باشد و اجبار کردن فرد اعتبار قانونی آن را از بین میبرد؛ بنابراین اثبات شرب خمر به خاطر بروز اشتباه در نتایج آزمایش، از نظر شرعی اشتباه است.
انواع تست الکل
انواع تست الکل که برای اثبات جرم استفاده میشود شامل این موارد هستند:
- تست با دستگاه تنفسی
- آزمایش کردن مو
- تست الکل از طریق آزمایش خون
- تست الکل از طریق آزمایش ادرار
- تست الکل با سواپ دهانی
در بعضی موارد این امکان وجود دارد که فردی که مرتکب شرب خمر شده منکر انجام این جرم باشد و از زمان وقوع جرم مدت زیادی گذشته باشد و در این حال تست با دستگاه تنفس امکان ندارد اما از طریق آزمایش موی سر فرد تا 90 روز میتوان مصرف الکل را بررسی کرد؛ اما در این آزمایش میزان بلندی مو و ضخامت آن نیز مهم است و اگر فرد موی خود را از ته زده باشد یا رنگ کرده باشد جواب آزمایش منفی میباشد؛ بنابراین از زمانی که فرد مشروبات الکلی مصرف کرده است حداکثر تا 24 ساعت میتوان آزمایش تنفس یا آزمایش خون انجام داد.
این مسئله در دفاع در پرونده شرب خمر بسیار تأثیرگذار است.

نمونه لایحه تجدید نظر خواهی شرب خمر
مطالعه بیشتر
لایحه پشیمانی و دفاع در پرونده شرب خمر
اگر میخواهید برای دفاع در پرونده شرب خمر لایحه تنظیم کنید، باید در آن مشخصات کامل متهم و آدرس او را وارد کنید. سپس متن دفاعیه را به صورت ساده و روان بنویسید.مراقب باشید که از نوشتن مطالب دروغ و اضافه خودداری نمایید. شما میتوانید در چند پاراگراف منظم یک لایحه تنظیم کنید .تلاش کنید که لایحه خود را با زبان قانون بنویسید زیرا مخاطب این دفاعیه قاضی دادگاه است. درصورتیکه قادر به تنظیم دفاعیه اصولی نیستید با یک مشاور حقوقی یا وکیل کیفری در این زمینه مشورت کنید و از یک وکیل متخصص بخواهید برای شما لایحه پشیمانی و دفاع در پرونده شرب خمر را تنظیم کند.
حکم پیدا کردن مشروبات الکلی در خانه
ماده 702 قانون مجازات اسلامی بیان میکند:
هرکس مشروبات الکلی را بسازد یا بخرد یا بفروشد یا در معرض فروش قرار دهد یا حمل یا نگهداری کند یا در اختیار دیگری قرار دهد به شش ماه تا یک سال حبس و تا هفتاد و چهار ضربه شلاق و نیز پرداخت جزای نقدی به میزان پنج برابر ارزش عرفی کالای یاد شده محکوم میشود.
البته در صورتی که فردی اقدام به ساخت مشروبات الکلی در خانه بنماید، اجرای حکم این جرم غیرقابل تعلیق است و قاضی به هیچ وجه نمیتواند برای تعلیق اجرای مجازات حکمی بدهد ؛ اما حبس در این جرم از نوع درجه 6 است و دادگاه میتواند مجازات حبس تعزیری را به میزان یک یا دو درجه کم کند.
آیا میتوان مجازات حد شلاق را خریداری کرد؟
مجازات شلاق دو نوع است، شلاق حدی و شلاق تعزیری. اگر حکم شلاق تعزیری باشد، متهم میتواند شلاق خود را بخرد اما در شلاق حدی قاضی نمیتواند هیچ دخل و تصرفی در آن بنماید.
ماده 219 قانون مجازات اسلامی درباره غیرقابلتبدیل بودن مجازات حدی اینطور میگوید:
دادگاه نمیتواند کیفیت، نوع و میزان حدود شرعی را تغییر دهد و یا تبدیل و تخفیف دهد. این مجازاتها تنها از طریق توبه و عفو، به کیفیت مقرر در این قانون قابلتقلیل یا تبدیل هستند.
دفاع در پرونده شرب خمر
اتهام شرب خمر یک مسئله حرفهای و تخصصی است و لازم است که شما برای دفاع در چنین پروندههایی از وکیل شرب و خمر کمک بگیرید. پس از دریافت احضاریه، بلافاصله با یک وکیل مشورت کنید تا به شما در زمینه بهترین راه دفاع کمک نماید.
تماس فوری با تیم حقوقی متخصص در شهر شما
تماس با تلفنهای 09150998001 و 09393106011