سامانه حقوقی عدلاک

بهترین وکلای دادگستری مشهد

051-38676422

مشاوره حقوقی

چه زمانی به کمک وکیل کلاهبرداری در همدان نیاز داریم؟

وکیل کلاهبرداری در همدان: بیایید درباره کلاهبرداری صحبت کنیم. در قانون مجازات کیفری جرم کلاهبرداری یعنی اینطور تعریف شده است:

 تصاحب و دست‌درازی به مال دیگران با استفاده از فریب و مانور متقلبانه است.در جرم کلاهبرداری، مجرم با فریبکاری و دروغ طرف مقابل را فریب می‌دهد تا اموالش را به او بدهد یا اینکه آنها را با ارزش کمتری بفروشد؛ مثلا چند نفر فروشنده را دوره می‌کنند و شروع به ایراد گرفتن از کالای او می‌کنند و به اصطلاح توی سر مال میزنند.

یا اینکه ملکی را به یک نفر می‌فروشند که با توصیفات ارائه شده از آن تفاوت دارد و خریدار بعد از معامله متوجه این مسئله می‌شود. در این حال لازم است فرد برای لغو قرارداد اقدام کند اما اگر امکان لغو قرارداد وجود نداشت، باید از طریق قانون اقدام کند و شکایتی در زمینه جرم کلاهبرداری تنظیم کند. برای تنظیم این شکایت و همچنین اثبات وقوع جرم، به کمک و پشتیبانی وکیل کلاهبرداری در همدان نیاز دارید.

برای انجام مشاوره حقوقی تلفنی و حضوری با همکاران ما در سامانه حقوقی عدلاک کلیک کنید.

وکیل کلاهبرداری در همدان

برای شکایت از جرم کلاهبرداری شما باید یک ادعا مطرح کنید و در دادگاه آن را اثبات کنید.براساس قانون کسی که برعلیه دیگری یک شکایت کیفری را مطرح میکند، در حقیقت در این حالت فرد طرف مقابل خود را به انجام جرم متهم میکند، ولی اگر این فرد نتواند وقوع جرم را ثابت کند، هم مالش را از دست داده و هم اینکه طرف مقابل میتواند علیه او دعوای اعاده حیثیت کند.

به همین دلیل است که لازم است در این قبیل موارد از کمک یک وکیل کلاهبرداری در همدان استفاده کنید. وکیلی که ماهر و با تجربه باشد و بتواند از مدارک و اسناد به درستی و به موقع استفاده کند و در دادگاه با به چالش کشیدن طرف مقابل، جرم را اثبات کند.

قانون تشدید مجازات مرتکبین ارتشاء اختلاس و کلاهبرداری

اما بیایید ببینیم در قانون برای جرم کلاهبرداری چه مجازات‌هایی مشخص شده است.

در قوانین کشور ایران کلاهبرداری به دو صورت انجام می‌شود: کلاهبرداری ساده و کلاهبرداری مشدد

تفاوت این دو نوع کلاهبرداری در انجام دهنده جرم و میزان مجازات قانونی او می‌باشد.

 این جرم توسط افراد عادی جامعه انجام می‌شود؛ یعنی یک شهروند عادی مرتکب جرم می‌شود و براساس ماده 1 قانون مرتکبین ارتشاء، اختلاس و کلاهبرداری، مجازات این فرد بسته به تشخیص قاضی بین 1 تا 7 سال زندان و جریمه مالی به میزان مبلغی است که از قربانی گرفته است.

کلاهبرداری در معامله به چه معناست؟

این جرم معمولا توسط مرتکبین سابقه‌دار جرم کلاهبرداریف ماموران دولتی و … انجام می‌شود و به همین دلیل مجازات شدیدتری برای آن مشخص شده است. مجازات این جرم از 2 تا 10 سال حبس است و همچنین مجرم به پرداخت جریمه مالی و برگرداندن مال محکوم می‌شود. علاوه بر این چنین فردی از انجام خدمات دولتی و اشتغال در مشاغل دولتی نیز محروم می‌شود.

تبصره 2 ماده 1 قانون تشدید مجازات، می‌گوید:

مجازات مرتکبین جرائم، مجازات شروع به جرم کلاهبرداری به میزان حداقل مجازات کلاهبرداری است. به این معنا که مجازات شروع به کلاهبرداری ساده یک سال حبس و مجازات شروع به کلاهبرداری مشدد 2 سال است. اگر فردی که مرتکب جرم شده است یک کارمند دولتی یا یک مقام بالای دولتی مانند مدیرکل و … باشد، به محرومیت از خدمات دولتی محروم می‌شود و اگر در مقام پایین دولتی باشد، به شش ماه تا سه سال انفصال موقت از خدمات دولتی محکوم می‌شود.

برای انجام مشاوره حقوقی تلگرامی و آنلاین کلیک کنید.

بهترین وکیل کلاهبرداری در همدان

ماده 741 قانون جرائم رایانه‌ای بیان می‌کند:

هرکس به طور غیرمجاز از سامانه‌های رایانه‌ای یا مخابراتی با ارتکاب اعمالی از قبیل واردکردن، تغییر، مجو، ایجاد یا متوقف کردن داده‌ها یا مختل کردن سامانه، وجه یا مال یا منفعت یا خدمات یا امتیازات مالی برای خود یا دیگری تحصیل کند. علاوه بر رد مال به صاحب آن به حبس از یک تا پنج سال یا جزای نقدی از بیست میلیون ریال تا صد میلیون ریال یا هر دو مجازات محکوم خواهد شد.

براساس قانون این وظیفه مدعی است که ادعای خود را ثابت کند. بر این اساس اگر فردی ادعا کند که قربانی جرم کلاهبرداری شده است، لازم است در دادگاه وقوع این جرم را ثابت کند. همچنین مدارک و شواهد کافی برای اتهامی که به طرف مقابل میزند ارائه بدهد.

در قانون کشور ایران اثبات وقوع جرم از سه طریق انجام می‌شود: اقرار مجرم، شهادت شاهدین و علم قاضی

اگر شواهد و مدارک کافی باشد، قاضی را در زمینه ارتکاب جرم به اطمینان می‌رسد… لازم است قاضی با ذکر کردن مستندات، علم خود، در رأی‌گیری تصمیم‌گیری کند. مستندات و مدارکی مانند فیلم، صدا، پرینت کارت به کارت و… می‌تواند در علم قاضی مؤثر باشد. برای اثبات درست و اصولی یک جرم، به کمک یک وکیل متخصص نیاز خواهید داشت تا حقوق قانونی شما را پیگیری کند.

برخی از شرایط موجب می‌شود که مجازات مجرم شدت پیدا کند و افزایش یابد. ماده 1 قانون تشدید مجازات، موارد تشدید مجازات را در جرم کلاهبرداری این‌طور بیان می‌کند:

  1. دریافت عنوان یا سمت مأمورین از سوی سازمان‌های دولتی وابسته به دولت و مؤسسات دولتی، براین اساس چنانچه کلاهبردار با دریافت عنوان مأمورین دولت یا سمت مجعول مال دیگری را ببرد و در این حالت فرد مستحق مجازات بیشتری می‌باشد.
  2. مجرم با استفاده از تبلیغ دیگران از طریق وسایل ارتباط‌جمعی مانند تلویزیون، رادیو، آگهی در روزنامه و … مرتکب جرم شود.
  3. فرد مرتکب جرم از کارکنان دولت یا سازمان‌های دولتی و مؤسسات یا از نیروهای نظامی‌باشد.

در صورتی که متهم پرونده کلاهبرداری در سوابق خود، سابقه ارتکاب این جرم را قبلا داشته باشد و حالا دوباره مرتکب جرم شده باشد، مجازات او چه تفاوتی با دفعه قبل خواهد داشت؟

 در این زمینه ماده 238 قانون مجازات اسلامی اینطور بیان میکند:

 اگر فردی پیش تر سابقه ارتکاب جرم کلاهبرداری را داشته باشد و پس از طی مجازات آن جرم، بار دیگر اقدام به تکرار جرم کند، مجازات تکرار جرم او به این ترتیب مشخص می‌شود:

  • ممنوعیت از اقامت در محل خود به مدت یک تا پنج سال
  • درصورتی‌که فرد شروع‌کننده این جرم باشد: حبس تأدیبی از دو ماه تا یک سال
  • پرداخت قرامت به میزان بیست تا دویست تومان

همانطور که در مجازات‌های مشخص شده، تشدید مجازات را داریم، مواردی نیز وجود دارد که موجب تخفیف مجازات متهم می‌شوند.

ماده 38 قانون مجازات اسلامی، به مواردی اشاره می‌کند که موجب کاهش مجازات افراد می‌شود. به عنوان مثال در صورت گرفتن رضایت و گذشت شاکی خصوصی در مجازات مجرم تخفیف قائل خواهند شد.

مورد دیگر ارزش مال موردنظر است. اگر ارزش مال از صد میلیون تومان بیشتر باشد، فقط امکان کاهش مدت حبس وجود دارد اما اگر ارزش مال از صد میلیون کمتر باشد، با جلب رضایت شاکی، می‌توان هم در مدت حبس متهم هم در تعدیل مجازات نقدی تخفیف قائل شد.

بهترین وکیل کلاهبرداری

تعلیق مجازات چیست؟ آیا در جرم کلاهبرداری امکان تعلیق مجازات وجود دارد؟

امکان تعلیق مجازات کلاهبرداری وجود دارد. تعلیق مجازات به این معنی است که دادگاه براساس شرایط می‌تواند اجرای تمام یا بخشی از مجازات فرد را به مدت یک تا پنج سال به تاخیر بیندازد. براساس این امکان وجود دارد که قاضی یا دادستان بعد از اجرایی شدن یک سوم مجازات، از دادگاهی که حکم را صادر کند، تقاضای تعلیق مجازات را داشته باشد.

یکی از مهمترین مسائلی که باید قربانیان جرم کلاهبرداری بدانند این است که ادعا کردن وقوع جرم در دادگاه بدون اینکه توانایی اثبات آن را داشته باشید اشتباه محض است. نداشتن شواهد و مدارک کافی میتواند حق شما را ضایع کند و به طرف مقابل امکان اعتراض بدهد.

برای اثبات یک جرم باید قوانین را به درستی بشناسید و از شیوه بیان دعوی در دادگاه آگاه باشید، بتوانید در دادگاه درست و شیوا حرف بزنید و به ماده های قانونی تسلط کاملی داشته باشید. همچنین باید هر مدرک و شاهد را در زمان مناسب ارائه دهید تا بهترین نتیجه را برای پرونده شما داشته باشد و به قانع شدن قاضی پرونده کمک کند.

 اما یک فرد عادی نمی‌تواند این تبحر و تسلط را در امور قانونی داشته باشد. به همین دلیل است که در این نوع از پرونده‌ها، لزوم حضور یک وکیل با تجربه در کنار مدعی بیشتر احساس می‌شود.

همکاران ما در سامانه حقوقی عدلاک آماده پشتیبانی و کمک به شما عزیزان هستند… شما می‌توانید از طریق تلگرام، اینستاگرام، مشاوره حقوقی تلفنی یا حضوری با ما ارتباط برقرار کنید. فراموش نکنید در روزهای سخت ما در کنار شما هستیم.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
موفقیت آمیز بود!

به زودی همکاران ما طی 72 ساعت آینده با شما تماس خواهند گرفت.