سامانه حقوقی عدلاک

بهترین وکلای دادگستری مشهد

051-38676422

مشاوره حقوقی

نمایندگی در طلاق یعنی چه؟مشاوره حقوقی 05138676422

نمایندگی در طلاق

 نمایندگی در انجام طلاق به چه معنی است؟ در قانون ایران ، طلاق از سوی شوهر صادر می‌شود. به عبارتی زن درخواست طلاق می‌کند اما مرد است که تصمیم می‌گیرد طلاق بدهد یا خیر، اما مفهوم نمایندگی در انجام طلاق به این معنا است که مرد به همسر خود یا فرد دیگری اجازه و وکالت بدهد برای طلاق دادن زن

این مسئله در ماده 1119 قانون مدنی اینطور بیان شده است:

طرفین عقد ازدواج می‌توانند هر شرطی که مخالف با مقتضای عقد مزبور نباشد، در ضمن عقد ازدواج با عقد لازم دیگر بنمایند؛ مثل این‌که شرط شود هرگاه شوهر زن دیگر بگیرد یا در مدت معینی غایب شود یا ترک انفاق نماید یا علیه حیات زن سوءقصد یا سوء رفتاری نماید که زندگانی آن‌ها با یکدیگر غیرقابل‌تحمل شود، زن وکیل و وکیل در توکیل باشد که پس از اثبات تحقق شرط در محکمه و صدور حکم نهایی خود را مطلقه سازد.

نمایندگی در اجرای طلاق در حقیقت یک وکالت است که در قرارداد ازدواج یا هر زمان دیگری تنظیم می‌شود و این وکالت بلاعزل و لازم است.

 البته در این ماده قانونی شروطی نیز بیان شده است و طرفین میتوانند شرطهای دیگری نیز برای آن مشخص کنند.

شیوه درست صدور وکالت در طلاق این است که وکالت بدون هیچ شرطی و به صورت مطلق به خانم داده شود. در صورت داشتن چنین وکالتی ، خانم میتواند هر زمان که اراده کند با مراجعه به دادگاه خود را مطلقه نماید.

در ماده 1130 قانون مدنی اینطور آمده است:

 چنانچه عسر و حرج مذکور در محکمه ثابت شود، دادگاه می تواند زوج را اجبار به طلاق نماید و در صورتی که اجبار میسر نباشد زوجه به اذن حاکم شرع طلاق داده می شود. هم چنین، به منظور سهولت در اجرای صیغه ی طلاق، معمولا در این باره از جانب شوهر یا وکیل او، به سردفتر طلاق نمایندگی داده می شود..

برای انجام مشاوره حقوقی تلفنی و حضوری با همکاران ما در سامانه حقوقی عدلاک کلیک کنید.

وکیل طلاق

درباره نمایندگی در انجام طلاق چه میدانید ؟ قوانین طلاق در کشور ایران بر مبنای قوانین اسلام است، بر این اساس مرد میتواند هر زمان که بخواهد برای طلاق دادن همسر خود اقدام کند، برای این کار کافی است که مرد حقوق مالی زن را پرداخت کند که شامل مهریه، نفقه، اجرت المثل و سایر حقوق مشخص شده در ازدواج است.

اما شرایط برای طلاق گرفتن بانوان متفاوت است. اگر زنی بخواهد از شوهر خود طلاق بگیرد شرایط متفاوت است، در حقیقت خانم مجبور است برای طلاق گرفتن ، ثابت کند که دچار عسرو حرج شده است. یعنی باید نشان دهد که در زندگی با شوهر دچار عذاب و سختی شده است.

مواردی که  میتواند موجب طلاق عسر و حرج شوند :

  1. در صورتی که مرد شش ماه پشت سر هم یا 9 ماه در یک سال بدون هیچ عذر موجهی خانه را ترک نماید و در این مدت به همسرش س نزند و هیچ نفقه ای نپردازد،زن میتواند با استناد به ماده 53 قانون حمایت از خانواده ، از عدم پرداخت نفقه استفاده کند وبرای طلاق اقدام نماید.مگر اینکه ترک زندگی مشترک توسط شوهر دلایل قانع کننده ای داشته باشد و بتواند دادگاه را قانع کند . تشخیص این مسئله برعهده قاضی دادگاه خواهد بود.
  2. در صورتی که شوهر اعتیاد شدیدی به مشروبات الکلی و مواد مخدر داشته باشد و این اعتیاد باعث آسیب رسیدن به خانواده و و زندگی مشترک می‌شود و درصورتی که مرد در برابر ترک کردن مقاومت کند یا اینکه پزشکان امکان درمان او را ممکن ندانند، خانم میتواند برای طلاق اقدام کند.
  3. اگر مرد براساس حکم دادگاه به مجازاتی بیشتر از 5 سال زندان محکوم شود یا بیشتر از این مدت در زندان باشد، اما حکم نهایی او صادر نشده باشد، خانم میتواند تقاضای طلاق نماید.
  4. در صورت بدرفتاری و سوء رفتار مرد نسبت به همسرش، اگر مرد مرتکب ضرب و شتم مستمر همسر خود شود ، خانم میتواند درخواست طلاق کند. برای این کار کافی است که خانم به پزشکی قانونی مراجعه کند و برگه مهر و موم شده معاینه را پیش خود نگه دارد. اگر خانم بیشتر از یک بار توسط شوهر آسیب ببیند و پزشکی قانونی این مسئله را کتبا تایید کند، خانم میتواند با ارائه دادن این برگه ، از دادگاه تقاضای طلاق کند. وجود دو یا سه نامه پزشکی قانونی سند اثبات خوبی در این قضیه است.

۵- ابتلای مرد به بیماری صعب‌العلاج روحی یا روانی یا بیماری روحی یا ساری و … که موجب اختلال در زندگی مشترک شود،  مثلا بیماری قطع نخاع مرد میتواند مصداق عسر و حرج باشد یا بیماری جنسی نیز از این دست است.

معمولا طلاق درخواست شده از سوی زوجه ماهها زمان میبرد، حتی با وجود اینکه کمک گرفتن از وکیل موجب سرعت بخشیدن به پرونده طلاق می‌شود، اما باز هم ممکن است مدتها زمان صرف طلاق شود.

نمایندگی دادن در طلاق (وکالت در طلاق) موجب می‌شود که خانم بتواند در چنین مواردی با سرعت بیشتری برای دریافت حقوق خود اقدام کند. به عبارتی اگر خانم این وکالت در طلاق را داشته باشد، میتواند در صورت هرکدام از مشکلات فوق، به سادگی به دادگاه خانواده مراجعه کند و با ارائه مدارک خود را مطلقه نماید. بدون اینکه ماهها برای طلاق زمان بگذارد.

وکیل پایه یک دادگستری در مشهد - مشاوره حقوقی

برای انجام مشاوره حقوقی تلگرامی و آنلاین با همکاران ما در سامانه حقوقی عدلاک، کلیک کنید.

نمایندگی در طلاق
وکیل پایه یک دادگستری در مشهد - مشاوره حقوقی

اگر شما نیز هر گونه سوالی در زمینه پرونده های خانواده، طلاق و مهریه و نمایندگی دادن در طلاق و مسائلی از این دست دارید باید با یک وکیل متخصص مشورت کنید. توصیه ما این است که پیش از ازدواج با یک وکیل متخصص صحبت کنید تا شرایط اصولی و قانونی مناسبی برای سند ازدواج به شما پیشنهاد کند و مواردی از این دست را حل و فصل نماید.

به عنوان مثال آقایان میتوانند در وکالت طلاق اینطور درج کنند که در صورت سوء رفتار شوهر، اعتیاد او و خیانت یا مواردی از این دست (به توافق میان زوجین) خانم حق طلاق خواهد داشت. در این صورت خانم نمیتواند به هر دلیلی برای طلاق اقدام کند مگر اینکه ثابت کند مرد با او سوء رفتار دارد یا به او خیانت کرده است.

همکاران ما در سامانه حقوقی عدلاک آماده پشتیبانی و حمایت از شما در پرونده های قانونی هستند. در صورتی که درگیر هر مسئله حقوقی و کیفری شدید، کافی است با سرچ کردن نام این سامانه ، در هر شهر که هستید با ما ارتباط برقرار کنید. راههای ارتباطی با ما از طریق مشاوره حقوقی تلفنی، حضوری، تلگرامی و پرسش و پاسخ در پایین همین صفحه و پیج اینستاگرام است. فراموش نکنید در روزهای سخت ما در کنار شما هستیم.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
موفقیت آمیز بود!

به زودی همکاران ما طی 72 ساعت آینده با شما تماس خواهند گرفت.