سامانه حقوقی عدلاک

بهترین وکلای دادگستری مشهد

051-38676422

مشاوره حقوقی

ویژگی های یک روانشناس خوب

آیا با ملاک های یک روانشناس خوب آشنایی دارید؟

ویژگی های یک روانشناس خوب : در این مقاله به صورت تیتر وار در مورد این ملاک ها برایشما عزیزان توضیحاتی را ارایه خواهم داد.

1: برخورداری از دانش روز

علم روانشناسی با سرعت زیادی در حال پیشرفت هست ویک روانشناس خوب برای ارتقا دادن دانش ومهارت خود همواره باید آموزش ببیند.

آپدیت بودن وبه روز بودن اطلاعات روانشناس درزمینه ی رویکرد کاری خودش از ملاک های مهم برای تشخیص یک روانشناس خوب از یک روانشناس معمولی است

2: احساس همدلی وهمدردی

از آنجایی که مراجعان همواره با مشکلات ورنج های بسیاری وارد اتاق درمان می شوند لازمه ی یک روانشناس خوب این است که همدلی وهمدردی فوق العاده ای با مراجع داشته باشد تا مراجع احساس امنیت واعتماد وحس پذیرفته شدن از سمت یک فرد متخصص که دغدغه کمک به مراجع را دارد را بگیرد وبتواند درمورد مشکلاتش آزادانه صحبت کند.

3: شنونده ی خوب بودن

یک روانشناس خوب اول از همه باید یک شنونده خوب باشد. مراجع قبل از هر چیزی نیازمند این است که خوب شنیده شود ومشکلاتش به صورت کامل درک شود. وقتی احساس کند که یک گوش شنوا دارد بهتر و منطقی تر می تواند در مورد مشکلش صحبت کند.

4: رازداری وامانت دار بودن( محرم اسرار بودن)

یکی دیگر از ملاک های روانشناس خوب بودن این است که تمامی حرف ها و صحبت هایی که در اتاق درمان بین روانشناس ومراجع رد وبدل می شود بین روانشناس ومراجع محرمانه باقی می ماند ومراجع دغدغه فاش شدن مشکلات واسرار خود را ندارد وبه راحتی از خصوصی ترین مسایل خود می تواند د اتاق درمان صحبت کند.

5: روانشناس خوب هرگز قضاوت وداوری نمی کند

همواره یکی از مشکلات مراجعان دغدغه قضاوت شدن وبرچسب خوردن از سمت دیگران است ویکی از دلایل مهم مراجعه نکردن به روانشناس همین مورد قضاوت واقع شدن از سمت دیگران می باشد این در حالی است که یک روانشناس خوب باید این حس را در مراجع ایجاد کند که تو وارد فضای امن اتاق درمان شدی ودر اینجا خبری از قضاوت شدن وسرزنش شدن نیست ومی توانی راحت درمورد مشکلاتت صحبت کنی وبه تو کمک خواهد شد که بهترین راه حل برای مشکل خود را پیدا کنی

6: یک راونشناس خوب باید به سلامت روان خود نیز اهمیت بدهد

یعنی اینکه خودش درمان روانشناختی شده باشد و بتواند خشم وناراحتی خود واعتقادات درونی خود را وارد فضای مراجع درمانگری نکند.

7: بردبار وصبور بودن

یک روانشناس خوب باید در فرایند درمان بردبار وصبور باشد وهم گام با مراجع قدم بردارد و مراجع احساس کند که درمانگر با توجه به شناخت او و شخصیت و توانمندی های او هم گام با او جلو می رود ومراجع احساس فشار ویا تحمیل هیچ مساله ای رو از سمت درمانگر خود نباید احساس کند.

8: مهارت ارتباطی بین فردی

یک روانشناس خوب باید مهارت ارتباطی بین فردی قوی را با مراجعان خود برقرارکند وبه احساسات وافکار مراجعان خود توجه نشان دهد وارتباط گرم وصمیمانه ا را با مراجعان خود برقرار کند.

9: بررسی کردن تغییرات وپیشرفت مراجع خود به صورت منظم

یک روانشناس خوب همواره باید در مورد نتیجه درمان و وپیشرفت فرایند درمان وتغییرات ایجاد شده در مراجع را به صورت منظم پیگیری کند و بازخورد های لازم در مورد فرایند درمان رو به مراجع خود ارایه دهد. مراجع باید احساس کند که درمانگرش دغدغه بهتر شدن شرایط او را دارد.

10:یک روانشناس خوب در صورت نیاز حتما ارجاع می دهد

هیچ روانشناسی نیست که بر همه شاخه ها واختلالات روانشناسی تسلط داشته باشد و روانشناسی که مدعی می شود بر همه ی رویکرد های درمانی تسلط دارد وهمه نوع مراجع از کودک تا بزرگسال را می پذیرد باید به توانمندی او شک کرد.

یک روانشناس خوب در صورتی که تشخیص دهد توانایی کافی را درمورد حل مشکلات یک مراجع ندارد ومشکلات مراجع در حیطه تخصصی او نیست حتما باید از سیستم ارجاع به متخصص مربوطه استفاده کند.

11: یک روانشناس خوب از کمک یک سوپروایزر بهره مند است

در ارتباط با جلسات درمان ،مواردی پیش می آید که یک روانشناس نیاز به همفکری برای ارایه بهتر خدمات به درمانجوی خود دارد که در این موارد با کمک جلسات سوپروایزری از شخصی که تجربه بالینی بیشتری دارد کمک می گیرد.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
1 دیدگاه
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

سلام وقتتون بخیر شماره یک رواشناس میخواستم

موفقیت آمیز بود!

به زودی همکاران ما طی 72 ساعت آینده با شما تماس خواهند گرفت.