سامانه حقوقی عدلاک

بهترین وکلای دادگستری مشهد

051-38676422

مشاوره حقوقی

لایحه نویسی-روش تنظیم لایحه حقوقی- مشاوره حقوقی – 09393106011

روش تنظیم لایحه حقوقی

لایحه نویسی : برای کلیه دعاوی هنگامی که شما قصد دارید گفته ها و دفاعیات خود را به رشته تحریر درآورده تا به سمع و نظر قاضی برسانید باید از لایحه استفاده کرده و تمامی گفتار و دلایل مورد دعوای خود را در آن قید کنید.

لایحه که نام دیگر آن در گذشته عریضه بوده و به کسانی عریضه را می نوشتند  لقب عریضه نویس اطلاق می شد توسط تمامی مراکز دادگستری و قضایی و مراجع اداری و دیوان عدالت اداری و تمامی مراجع غیر دادگستری و غیر قضایی کاربرد دارد.

زمانی که شما قصد نوشتن متن لایحه را دارید می‌توانید در این زمینه از وکیل کمک گرفته  و متن لایحه حقوقی توسط وکیل شما تنظیم ‌و نوشته شود، این امر یکی از ویژگی های مهمی که دارد این است که وکیل با تمامی اصطلاحات حقوقی اشنا بوده و به خوبی می داند لایحه را به چه شکلی به رشته تحریر درآورد تا بتواند نظر مثبت قاضی را جلب کرده و به نحو احسن از شما و حقوق شما در لایحه دفاع به عمل آورد.

بهترین انتخاب این است که از یک وکیل برای تنظیم‌لایحه، نوشتن دادخواست، مشاوره حقوقی و نامه اداری استفاده کرد زیرا علاوه بر صرفه جویی در وقت و هزینه، کمک از شخصی که از دانش حقوقی بالایی برخوردار است و به موضوعات حقوقی اشراف کامل دارد انتخاب عاقلانه تر و هوشمندانه ای می باشد و به موفقیت شما در امر حقوقی سرعت بیشتری می بخشد. در واقع لایحه حقوقی یکی از ابزارهای مهم در دفاعیات پرونده های حقوقی می باشد ، و از آنجایی که امری تخصصی می باشد، به همین منظور توصیه می شود لایحه را توسط یک وکیل زبده و حرفه ای نوشته و تنظیم کنید .

لایحه دفاعیه چیست؟

شما در واقع با تنظیم لایحه دفاعیه تمام حقیقت را به طور کامل بیان کرده و از طریق لایحه دفاعیه پاسخ دفاعات طرف مقابل دعوا را می دهید و به نوعی حق مطلب را ادا می کنید، و در آن کلیه دلایل و گفتارها، ادله اثبات دعوا و دفاعیات خود را به رشته ی تحریر در می آورید.

وکیل پایه یک دادگستری در مشهد - مشاوره حقوقی

تفاوتی که لایحه حقوقی با دادخواست دارد در این است که شما ابتدا برای ثبت یک دعوای حقوقی و تشکیل پرونده باید توسط یک دادخواست که یک فرم چاپی مخصوص دارد، مشخصات کامل هر دو طرف اصحاب دعوا،مستندات، دلایل و خواسته ها را توسط دادخواست ضمیمه پرونده کنید، تا بتوانید از طریق این مراحل اولیه دعوای حقوقی خود را ثبت و آغاز کنید.

اولین چیزی که در جلسه اول رسیدگی توسط قاضی یا منشی قاضی مورد بررسی و مطالعه قرار می گیرد، اظهارات، صحبتها، دفاعیات و گفتارهای هر دو طرف دعوا می باشد.

وکیل پایه یک دادگستری در مشهد - مشاوره حقوقی

نکاتی که در نوشتن و تنظیم لایحه حقوقی باید مدّ نظر قرار گیرد عبارتند از:

  • از نوشتن متن های طولانی پرهیز کنید لایحه باید مختصر و کوتاه نوشته شده باشدو مفهوم کلام را برساند.
  • باید در نوشتن لایحه نهایت ادب و احترام به شخص قاضی گذاشته شود.
  • نباید لایحه به زبان محاوره باشد و باید از کلمات رسمی و اداری مربوط به نگارش استفاده شود.
  • در لایحه حقوقی باید به املا و نگارش کلمات توجه و دقت داشت که به طور صحیحی بکار برده شوند.
  • باید در هنگام‌تنظیم لایحه حقوقی از ماده قانون ها استفاده و به آنها استناد شود.
  • لایحه باید به منظور نگارش دفاعیات و پاسخ  به دفاعیات طرف دعوا نوشته شود.
  • لایحه نوشته شده باید کاملا واضح و دقیق و خوانا باشد.
  • حین نوشتن لایحه اغراق نکنید.
  • الفاظ و کلمات درست و مناسبی انتخاب کنید.
  • با خط خوش و لحن مناسبی لایحه را به تحریر درآورید.
  • سخنان تکراری نگویید و منظور اصلی را مطرح کنید.
  • پیوست های لایحه را فراموش نکنید زیرا تاثیر زیادی بر ذهن و نظر قاضی پرونده دارد.
وکیل پایه یک دادگستری در مشهد - مشاوره حقوقی

در صورت نیاز صورت نیاز به وکیل در مشهد کلیک کنید

گاهی پیش آمده که در یک دعوای حقوقی، طرفی که شاکی پرونده است. به هر دلیلی از شکوائیه خود از خوانده طرف مقابل، پشیمان شده است و قصد انصراف دارد. شاکی می بایست، به منظور این انصراف، یک لایحه حقوقی با موضوع استرداد دادخواست بنویسد و تقدیم مراجع مربوطه و دادسرا نماید. شخص شاکی طی این لایحه استرداد باید مخاطب خود که طرف دعوا می‌باشد را عنوان کرده و ضمن ذکر شماره پرونده و تعداد جلسات دادرسی انصراف خویش از شکواییه و رضایتش را به مراجع مذکور اعلام نماید.

همه ی افراد جامعه حق دسترسی به دادگاه و اختیار وکیل و اقامه دعوا علیه دیگران را دارند این اختیاری است که قانون گذار توسط مواد قانونی در اختیار همه ی اشخاص قرار داده است. هر شخصی حق دفاع از خود را داشته و قانون راههایی به منظور ارسال این دفاعیات در اختیار اشخاص قرار داده که یکی از این راهها نوشتن لایحه حقوقی می باشد. در واقع شما علاوه بر دفاعیات شفاهی که در جلسات دادگاه در حضور قاضی به کار می برید، از طریق لایحه نویسی یسری از دفاعیات و اظهارات پاسخ ها را به صورت مکتوب به سمع و نظر قاضی پرونده می رسانید.

برای مثال در لایحه ی استعفای وکیل، زمانی که به موجب عقد قرارداد وکالت وکیل پرونده به هر دلیلی خواهان انصراف از ادامه ی پرونده را داشته باشد. می تواند با تنظیم لایحه مراتب استعفای خود را از وکالت در ان پرونده به نظر موکل خود برساند وپس از آن موکل موظف است بدون حضور وکیل در باقی جلسات دادگاه حاضر شده و مراتب دارسی را خودش شخصا” پیگیری نماید‌.

تنظیم لایحه بهتر است توسط یک وکیل متخصص و حرفه ای انجام شود به دلایل زوایای مختلف حقوقی  و از آنجایی که هر پرونده از حساسیت خاصی برخوردار است نگارش لایحه توسط شخص وکیل پرونده ی شما را بیشتر به سمت موفقیت و آرای مثبت سوق می دهد.

لایحه نویسی

در صورت نیاز به وکیل پایه یک دادگستری در مشهد کلیک کنید

هزینه ی لایحه نویسی متفاوت بوده و هزینه ی مشخصی ندارد و بسته به موضوعات پرونده ممکن است هزینه ی لایحه نویسی بیشتر باشد، برای مثال در دعاوی کیفری و جزایی هزینه لایحه نویسی بیشار از دعاوی خانواده و مهریه یا طلاق می باشد.

یکی از مهم ترین ویژگی های لایحه نویسی این است که برخی از افراد نمی توانند به صورت شفاهی مسائلی که لازم است را بازگو کنند یا به خوبی از خود دفاع کنند. ممکن است به علت استرس و اضطرابی که از حضور در محافل دادگاه با آن مواجه می شوند، نداشتن فن بیان قوی و یا کمبود اعتماد به نفس نتوانند حق مطلب را ادا کرده و به دفاع مطلوبی از خود دست پیدا کنند. در اینجا تنظیم لایحه کمک می کند تا تمام ناگفته های جلسه شفاهی جبران شده و دفاعیات  و دلایل خود را به اطلاع حضور قاضی برسانند.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
موفقیت آمیز بود!

به زودی همکاران ما طی 72 ساعت آینده با شما تماس خواهند گرفت.