سامانه حقوقی عدلاک

بهترین وکلای دادگستری مشهد

051-38676422

مشاوره حقوقی

میزان ارث عروس از پدرشوهر چقدر است؟

سؤالی که چندین بار با آن روبرو شدیم درباره میزان ارث عروس از پدرشوهر است. تقسیم ارث یک روند پیچیده است که بعد از مرگ هر فرد انجام می‌شود. زمانی که قصد تقسیم ارث دارید لازم است کلیه افرادی که در طبقات ارث حضور دارند بررسی شوند و مشخص شود که هر فرد در کدام طبقه ارث قرار دارد. سپس طبق اولویت آنها انحصار وراثت انجام می‌شود و سهم‌الارث هر فرد معین می‌گردد.

افراد در چه شرایطی میتوانند ارث خود را به دیگران ببخشند؟

البته باید بدانید که در قانون هرکدام از طبقات ارث و فرزندان افراد سهم‌الارث متفاوتی وجود دارد. اگر شما نیز درگیر اختلاف در زمینه تقسیم ارث هستید، با یک وکیل انحصار وراثت صحبت کنید و از کمک‌های یک وکیل متخصص در این زمینه کمک بگیرید.

 

برای انجام مشاوره حقوقی تلفنی و حضوری با همکاران ما در سامانه حقوقی عدلاک کلیک کنید.

 ارث عروس از پدرشوهر

آیا میدانید چه افرادی از فرد فوت شده ارث میبرند؟ به طور کلی دو دسته از افراد از متوفی ارث می‌برند:

1-   بستگان نسبی: آن دسته از بستگان که با متوفی رابطه خونی مستقیم دارند مانند پدر، مادر، فرزند، نوه، خواهر و برادر فرد

2-   بستگان سببی: آن دسته از بستگان که به سبب ازدواج با متوفی نسبت پیدا می‌کنند. مانند شوهر، همسر، عروس، داماد

همچنین در صورت وصیت متوفی، هر فرد دیگری که اسم او در وصیت‌نامه ذکر شده باشد از فرد ارث خواهد برد. یعنی افرادی که ممکن است از بستگان نباشند اما نام آنها در وصیت نامه قانونی فرد درج شده و سهمی برایشان در نظر گرفته شده است.

حالا بیایید ببینیم میزان ارث عروس از پذرشوهر چقدر است و آیا عروس از پدرشوهرش ارث میبرد؟ براساس تعاریفی که بیان کردیم، عروس یکی از بستگان سببی محسوب می‌شود و در صورت وجود شرایط، سهم‌الارثی از فرد فوت‌شده خواهد برد. البته برای این مسئله نیز قوانین خاصی وجود دارد. در این مطلب میزان ارث عروس از پدرشوهر را با هم بررسی می‌کنیم. بعد از مطالعه این مطلب درصورتی‌که به راهنمایی بیشتر نیاز دارید، با همکاران ما در سامانه حقوقی عدلاک ارتباط برقرار کنید.

شرایط قانونی تقسیم ارث بین خواهر و برادر

برای مشخص کردن میزان سهم‌الارث عروس از پدرشوهر، لازم است که ببینیم عروس و پدرشوهر با هم چه نسبتی دارند. اگر عروس با پدرشوهر نسبت نسبی داشته باشد مثلاً برادرزاده یا خواهرزاده‌اش باشد، براساس طبقات خویشاوندی در صورت نبود ورثه در طبقات قبلی می‌تواند ارث ببرد. اما عروسی که از بستگان سببی پدر همسر است ، به صورت مستقیم از پدرشوهر ارث نمی‌برد مگر اینکه پدرشوهر در وصیت‌نامه خود سهمی به او اختصاص داده باشد.

ارث عروس از پذرشوهر

شرایطی وجود دارد که در آن عروس، از پدرشوهر خود سهم‌الارث می‌برد. این شرایط از این قرارند:

1-   چنانچه پدرشوهر پیش از شوهر فوت‌شده باشد، سهم‌الارثی به شوهر تعلق می‌گیرد و عروس به صورت غیرمستقیم وارث پدرشوهر می‌شود.

2-   درصورتی‌که موانع دریافت ارث مانند محرومیت از ارث، کفر یا قتل وجود نداشته باشد.

3-   درصورتی‌که پدرشوهر قبل از عروس فوت کند.

4-   درصورتی‌که پدرشوهر بخشی از اموال خود را در وصیتش به عروس داده باشد.

5-   درصورتی‌که شوهر، برادرشوهر، خواهرشوهر، پدر و مادر شوهر هیچ‌کدام زنده نباشند و عروس تنها وارث نسبی پدرشوهر باشد.

البته باید بدانید که ارث عروس از پدرشوهر در شرایطی حفظ خواهد شد که عروس و همسر او از ارث محروم نشوند و اینکه قبل از پدرشوهر نمیرند.

آیا جنین آزمایشگاهی از پدر و مادر خود ارث میبرد؟

چنانچه پدرشوهر ،پیش از شوهر فوت کند، اموالی به شوهر می‌رسد و طبیعتاً عروس از سهم‌الارث شوهرش بهره خواهد برد. در حقیقت از سهم‌الارث شوهر یک چهارم یا یک هشتم آن به عروس می‌رسد. چنانچه این زوج فرزند داشته باشند، میزان سهم عروس یک هشتم می‌باشد.

چنانچه عروس با پدرشوهر خود رابطه نسبی داشته باشد، مقدار سهم‌الارثی که به او داده می‌شود بستگی به رابطه پدری یا مادری او با پدرشوهر دارد. مثلاً اگر پدرشوهر عمو یا دایی عروس باشد و خواهرزاده و برادرزاده دیگری نداشته باشد، کل سهم‌الارث پدرشوهر بعد از تحریر ترکه و تقسیم اموال به عروس می‌رسد.

براساس قانون انحصار وراثت، چنانچه فرد فوت‌شده خواهرزاده یا برادرزاده‌ای به جز عروس خود داشته باشد، هرکدام از آنها سهم‌الارث پدر یا مادر خود را به ارث می‌برند.

برای انجام مشاوره حقوقی تلگرامی و آنلاین با همکاران ما در سامانه حقوقی عدلاک کلیک کنید.

وصیت نامه

یکی از سؤالاتی که مطرح می‌شود این است که آیا عروس می‌تواند مهریه خود را از پدرشوهرش طلب کند؟ لازم است بگوییم که مهریه حقی است برای زن که بر گردن شوهر است. بنابراین بدهی شوهر را پدر او نباید بپردازد. به عبارت دیگر پدرشوهر تعهدی برای پرداخت کردن مهریه عروس ندارد. مگر اینکه در زمان عقد یک قرارداد محضری تنظیم کرده باشد و در آن اعلام کرده باشد که مهریه عروس را برعهده‌گرفته است. در این حالت عروس می‌تواند با استفاده از آن قرارداد محضری و قانونی، مهریه خود را از پدرشوهرش بگیرد.

چنانچه پدرشوهر قبل از زن و شوهر فوت کند و اموال او به پسرش برسد، بعد از فوت شوهر زن می‌تواند از ماترکی که به هسرش رسیده مهریه خود را بگیرد. اما برای این کار لازم است تقسیم ترکه انجام شود تا سهم‌الارث عروس معین شود.درصورتی‌که مشکلی در زمینه دریافت مهریه دارید باید با یک وکیل تقسیم ارث مشورت نمایید.

آیا فرد محجور از قیم خود ارث میبرد؟ به چه صورت

عروس می‌تواند به صورت مستقیم یا غیرمستقیم از پدرشوهرش ارث ببرد. مشروط بر اینکه رابطه نسبی با او داشته باشد. درصورتی‌که به هر نحو درگیر مسائل مرتبط با ارث شدید، با همکاران ما در سامانه حقوقی عدلاک تماس بگیرید.شما می‌توانید از طریق تلفن، تلگرام، اینستاگرام یا مشاوره حضوری از همکاران ما راهنمایی بگیرید. همچنین می‌توانید در پایین همین پست سؤالات خود را مطرح کنید. فراموش نکنید در روزهای سخت ما در کنار شما هستیم.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
موفقیت آمیز بود!

به زودی همکاران ما طی 72 ساعت آینده با شما تماس خواهند گرفت.