امضاکننده قرارداد باید چه شرایطی داشته باشد؟ شرایط امضاکننده قرارداد از دید قانون چیست؟ در زمان عقد قرارداد این امکان وجود دارد که فردی که قرارداد را در حضور شما امضا میکند، خودش در قرارداد ذینفع نباشد و فقط نماینده یک فرد یا گروه باشد یا از طرف آنها به عنوان مسئول مذاکره و عقد قرارداد تعیین شده باشد.
در برخی از موارد نیز امضاکننده قرارداد هیچ حق یا سمتی در عقد یا امضای قرارداد ندارد و فقط به دروغ یا اشتباه خودش را نماینده طرف قرارداد معرفی کرده است.
تماس فوری با تیم حقوقی متخصص در شهر شما
تماس با تلفنهای 09150998001 و 09393106011
برای انجام مشاوره حقوقی تلفنی و حضوری با همکاران ما در سامانه حقوقی عدلاک کلیک کنید.

گاهی این امکان وجود دارد که فرد، از سوی مالک یا صاحب حقوق نمایندگی داشته باشد اما فراتر از حقوق اختیارات خود عمل کند و از حقوق اختیار خود تجاوز نماید. در این مطلب تلاش داریم تا درباره روشهای کشف حقیقت در مورد امضاکننده قرارداد و طرف مقابل خود در قراردادهای قانونی اطلاعاتی کسب کنیم.
درصورتیکه میخواهید یک قرارداد قانونی و بینقص تنظیم کنید، بهتر است با یک وکیل متخصص حقوقی مشورت کنید. شما میتوانید از طریق شماره تلفنها و راههای ارتباطی درج شده در این صفحه با همکاران ما در سامانه حقوقی عدلاک ارتباط برقرار کنید تا از قانونی بودن قرارداد خود اطمینان پیدا کنید.
حق حبس در قرارداد مشارکت در ساخت
طرف قرارداد، شخص حقیقی است
درصورتیکه امضاکننده قرارداد و طرف مقابل شما شخص حقوقی باشد، باید اسناد هویتی طرف مقابل را مطالبه کنید و آنها را بررسی کنید و از انطباق آن اسناد هویتی با شخصی که روبروی شما است و قرارداد را امضا میکند اطمینان پیدا کنید؛ مثلاً میتوانید از طرف قرارداد بخواهید گواهی امضای صادر شده از دفتر اسناد رسمی را به شما نشان دهد.
اگر که موضوع قرارداد شما یک ملک است و این ملک توسط وارثین ملک به شما فروخته میشود ، از آنها بخواهید گواهی انحصار ورثه را به شما نشان دهند و از وجود امضای تمام ورثه زیر قرارداد مطمئن شوید زیرا در صورت راضی نبودن یکی از ورثه به فروش ملک، آن فرد میتواند علیه شما اقامه دعوا کند.
درصورتیکه امضاکننده قرارداد نماینده یا وکیل یکی از اشخاص یا همه آنها است باید حتماً مدارک لازم برای اعلام وکالت و نمایندگی او را که توسط سایرین امضاشده است طلب کنید. آن مدرک را مطالعه کنید تا از حدود اختیارات امضاکننده قرارداد اطمینان پیدا کنید؛ مثلاً آیا فرد موردنظر اختیار فروش ملک را دارد یا صرفاً اختیار انجام مسائل حقوقی را دارد.
نمایندگی
نمایندگی افراد در امضای قرارداد سه حالت کلی دارد:
1- نمایندگی قانونی : در این حالت یک فرد براساس قانون نماینده افراد دیگری میشود .مانند ولی قهری طفل صغیر
2- نمایندگی قضایی: در این حالت براساس رای قانونی برای فرد نماینده تعیین میشود؛ مانند قیم برای فرد محجور
3- نمایندگی قراردادی: حالتی که در آن یک فرد براساس یک قرارداد ، نماینده قانونی فرد در یک یا چند مسئله قانونی میشود (قرارداد وکیل و موکل)
برای انجام مشاوره حقوقی تلگرامی و آنلاین کلیک کنید.

طرف قرارداد شخص حقوقی است
شخص حقوقی در حقیقت شرکت تجاری یا موسسه ای است که نسبت به افراد هویت مستقلی دارد و به عنوان یک موجودیت مجزا هویت آن ثبت شده است. در صورتی که طرف مقابل قرارداد شما یک شخصیت حقوقی است باید از امضاکننده قرارداد این مدارک را طلب کنید:
1- اطلاعات هویتی فرد امضاکننده که در بالا توضیحات کاملی درباره آن ارائه کردیم.
2- شماره ثبت و شناسه ملی شخصیت حقوقی : در صورتی که نماینده قانونی شرکت یا سازمان آخرین آگهی تغییرات شرکت متبوعش را به شما ارائه کند، شماره ثبت و شناسه ملی را از آگهی دریافت کنید.اما اگر آگهی به شما ارائه نشد، شما میتوانید از طریق سایت روزنامه رسمی دولت به آدرس www.rrk.ir به آگهی های شرکت دسترسی پیدا کنید و صحت آن را بررسی کنید.
3- آخرین آگهی تغییرات ثبت شده در شرکت و منتشر شده آن در روزنامه رسمی: این اطلاعات که در روزنامه رسمی ثبت میشود به شما اعلام میکند که چه فردی در شرکت مورد نظر طرف قرارداد شما مجاز به امضا است و حدود اختیارات او چقدر است.
در برخی موارد صاحبین امضا بیشتر از یک نفر هستند که باید بررسی شود آیا برای اعتبار قرارداد امضای هر دو نفر در کنار هم دارای اعتبار است یا صرفا امضای یک نفر کافی است.
اهلیت امضاکننده قرارداد
یکی از مسائل مهم این است که امضاکننده قرارداد اهلیت لازم برای بستن قرارداد را داشته باشد؛ یعنی سفیه، صغیر و مجنون نباشد و توانایی اداره اموال را داشته باشد و از نظر قانونی بستن قرارداد با او مشکلی نداشته باشد؛ بنابراین امضاکننده قرارداد باید اصیل یا نماینده شخص اصیل باشد و اهلیت داشته باشد .
در صورتی که در این زمینه به اطلاعات بیشتری نیاز دارید میتوانید از مشورت مشاورین حقوقی ما در سامانه حقوقی عدلاک استفاده کنید. شماره های تماس و آدرس پیج اینستاگرام و تلگرام در این صفحه قرار گرفته است. فراموش نکنید در روزهای سخت ما در کنار شما هستیم.
تماس فوری با تیم حقوقی متخصص در شهر شما
تماس با تلفنهای 09150998001 و 09393106011