درباره جرم کلاهبرداری با چک چه میدانید؟ چک یکی از ابزارهای انجام جرم کلاهبرداری است. ازآنجاییکه امروزه در بسیاری از معاملات چک نقش کلیدی دارد، استفاده از چک در معاملهها جایگاه خاص خودش را دارد؛ اما همیشه گروهی وجود دارد که از چک برای سودجویی و انجام جرم انجام میدهند. جرم کلاهبرداری با چک یکی از جرائمی است که با استفاده از چک انجام میشود حال بیایید ببینیم منظور از جرم کلاهبرداری با چک چیست؟
تماس فوری با تیم حقوقی متخصص در شهر شما
تماس با تلفنهای 09150998001 و 09393106011
جرم کلاهبرداری با چک چیست؟
اگرچه چک، در تجارت و معاملات نقش بسیار مهمی دارد اما بعضی از افراد سودجو از این ابزار مفید و کاربردی برای سودجویی استفاده میکنند؛ یعنی با سوءنیت و عامدانه چک را به عنوان ابزاری برای انجام مانور متقلبانه به کار میبرند تا فرد دیگری را فریب دهند یا مال او را به دست آورند. استفاده از چکهای سرقتی یا جعلی یکی از شیوههای رایج کلاهبرداران است.
از دیگر موارد جرم کلاهبرداری با چک میتوان به صدور عمدی چک بلامحل اشاره کرد. کلاهبرداری یکی از جرائم پیچیده است زیرا مجرمان با برنامهریزی برای فریب قربانی اقدام میکنند تا از فریب او کسب سود کنند.
برای انجام مشاوره حقوقی تلفنی و حضوری با همکاران ما در سامانه حقوقی عدلاک کلیک کنید.

کلاهبرداری با چک بلامحل چطور انجام میشود؟
باید بدانید تمام چکهای بلامحل به قصد کلاهبرداری صادر نمیشوند و در تعریف جرم کلاهبرداری هدف کسب سود و فریب با اعمال متقلبانه است؛ اما گاهی فرد قصد دارد تا زمان سررسید چک، حساب را پر کند و به هر دلیلی نمیتواند حساب را پرکند.
بنابراین حساب کسی که قصد پرداخت بدهی را دارد با کسی که وانمود میکند توانایی و پشتوانه مالی دارد و دیگری را فریب میدهد متفاوت است.
چکهای معیوب
مورد دیگر استفاده از چکی است که به دلیل خطخوردگی یا نداشتن امضا یا اختلاف در مندرجات دیگر چک باطل حساب شده و امکان نقد کردن ندارد نیز میتواند جزئی از جرم کلاهبرداری محسوب شود.
چنانچه شاکی بتواند به اثبات برساند که صادرکننده چک ، اقدام به مانور متقلبانه کرده است در این حالت فرد کلاهبردار محسوب میشود و با او براساس قانون تشدید مجازات مرتکبین اختلاس، ارتشاء و کلاهبرداری مشخص میشود.
کلاهبرداری با چک سرقتی چگونه انجام میشود؟
در برخی از موارد کلاهبرداری با چک از طریق چکهای سرقتی انجام میشود؛ یعنی سارق چک ، صاحب حساب را میشناسد و با تقلید امضاء او، جرم جعل چک را انجام میدهند؛ اما عوض اینکه امضای صاحب حساب را جعل کند، یک امضای دروغین را در آن درج میکند. به خاطر عدم تطابق امضا چک با امضا صاحب حساب، چک بلامحل حساب میشود.
بنابراین استفاده از چک سرقتی به هر صورتی که باشد جرم است اما چنانچه به قصد فریب فرد دیگر و بردن اموال او از چک سرقتی استفاده شود، باز هم جرم کلاهبرداری با چک رخ داده است.
برای انجام مشاوره حقوقی تلگرامی و آنلاین با همکاران ما در سامانه حقوقی عدلاک کلیک کنید.

برای جلوگیری از وقوع جرم کلاهبرداری با چک باید چه اقداماتی انجام دهیم؟
1- از پذیرش چک از افرادی که نمیشناسید خودداری کنید و حتماً از هویت صادرکننده چک اطمینان حاصل کنید.
2- مشخصات درج شده در برگه چک را با مشخصات صادرکننده تطابق دهید.
3- از دریافت کردن چکهایی که کامل نیستند یا مخدوش شدهاند خودداری کنید.
4-چکهای صیاد دارای شماره شناسه 16 رقمی هستند. شما میتوانید در زمان گرفتن چک، این شماره را به شماره 701701 بانک مرکزی ارسال کنید و از اعتبار فردی که چک را صادر میکند، اطلاع پیدا کنید.
5- شما میتوانید از طریق سامانه ساد 24 از وضعیت چک اطلاع پیدا کنید و اطمینان حاصل کنید که چک موردنظر مفقودی یا سرقتی نباشد.
درصورتیکه به هر دلیلی درگیر جرم کلاهبرداری با چک شدید، با یک وکیل کلاهبرداری یا وکیل چک در سامانه حقوقی عدلاک ارتباط برقرار کنید. همچنین میتوانید در پایین همین پست سؤالات حقوقی خود را مطرح کنید. همکاران ما در سامانه حقوقی عدلاک آماده هستند تا در تمام ساعات شبانه روز به پرسشهای حقوقی شما پاسخ دهند و حمایت قانونی شما را بپذیرند. فراموش نکنید در روزهای سخت ما در کنار شما هستیم.
تماس فوری با تیم حقوقی متخصص در شهر شما
تماس با تلفنهای 09150998001 و 09393106011
سلام وقت بخیر.آیا می شود از شخصی که با علم به عدم توانایی پرداخت چک و با ارایه فیش حقوقی و مدرک جانبازی طرف مقابل را فریب داده و خود را فردی دارای اعتبار جلوه داده و با سوءنیت اقدام به صدور چکهای بلامحل نموده و چندین فقره از چکهای صادره برگشت خورده به عنوان کلاهبردار شکایت نمود؟
درصورتی که موعد پرداخت چک یکی از دارنده ها نرسیده باشد فرد مذکور نیز میتواند شاکی شود؟
با تشکر
سلام
بله مدارک مرتبط با اثبات این موضوع رو گرداوری کرده واقدام کنید
برای بررسی بیشتر و ارائه راهکار میتونید تماس بگیرید.