شرایط ازدواج با دختر همسر چیست؟ آیا ازدواج با دختر همسر مجاز است؟ یکی از محدودیتهایی که برای ازدواج در شرع وجود دارد ازدواج با برخی از خویشان و اقارب است. در حقیقت افرادی که میخواهند با یکی از خویشاوندان نسبی یا سببی خود ازدواج کنند به سادگی نمیتوانند این کار را انجام دهند زیرا یک سری از روابط هم در شرع اسلام و هم در عرف جامعه ما غیرقابلقبول است؛ اما در برخی از میآورد دو نفری به هم محرم میشوند درحالیکه از نظر شرعی ازدواج آنها ممکن نبوده است و این یکی از مسائل حقوقی است که هرکسی باید از آن آگاه شود.
در این مقاله با ما باشید تا درباره ازدواج با اقارب و شرایط ازدواج با دختر همسر بیشتر با شما گفتگو کنیم.
برای انجام مشاوره حقوقی تلفنی و حضوری با همکاران ما در سامانه حقوقی عدلاک کلیک کنید.

ازدواج با اقارب چطور رخ میدهد؟
گفتیم که در شرع و قانون ازدواج با برخی از اقوام امکانپذیر نیست. حال چطور امکان دارد که چنین ازدواجی رخ دهد؟ باید بگوییم در برخی از موارد دو طرف از رابطه نسبی بیخبر هستند و این نسبت زمانی مشخص شده زن و مرد به هم محرم شده بودند. البته این نوع از موارد بسیار کم است و طبیعتاً چنین ازدواجی پس از آگاهی طرفین از حقیقت باطل میباشد.
به همین دلیل است که گفته میشود پیش از هر ازدواج لازم است که خانوادهها هم را بشناسند و از نسبتها آگاه باشند سپس اقدام به نکاح کنند.
همچنین در برخی موارد زن و مرد نسبت به هم حرام ابدی میباشند؛ یعنی ممنوعیت دائمی در ازدواج میان این دو نفر ایجاد میشود؛ بنابراین چنانچه چنین زن و مردی به هر طریق با هم ازدواج کنند، عقد آنها باطل میباشد و این عقد آثاری برای طرفین نخواهد داشت.
ازدواج با دختر همسر امکانپذیر است؟
دختر همسر یکی از اقوام نسبی است که ازدواج با او محدودیتهای خاصی دارد؛ یعنی در شرایط عادی ازدواج با دختر همسر امکان ندارد اما در شرایط خاص انجام میگیرد؛ اما آیا شرع این ازدواج را قبول میکند؟ باید بگوییم که در حالت کلی ازدواج با دختر همسر ممکن نیست و مردی که مرتکب این عمل میشود عملی نامشروع انجام داده است. ازدواج میان این دو نفر فقط در شرایط خاص امکانپذیر است و آن هم در صورتی است که مرد با همسر خود رابطه جنسی نداشته باشد؛ یعنی اگر مرد هرگز و به هیچ وجه با همسر خود رابطه جنسی نداشت، میتواند دختر او را به ازدواج خود در آورد.
بنابراین حکم قانونی ازدواج با دختر همسر بستگی به وجود رابطه جنسی میان دو طرف دارد و اینکه شوهر پیش از نزدیکی با یک زن بخواهد با دختر او ازدواج کند.
به دلیل اهمیت این مسئله در این مقاله قصد داریم درباره شرایط ازدواج با دختر همسر و احکام قانونی آن بیشتر صحبت کنیم.
برای انجام مشاوره حقوقی تلگرامی و آنلاین با همکاران ما در سامانه حقوقی عدلاک، کلیک کنید.

شرایط ازدواج با دختر همسر
ازدواج با اقارب یکی از محدودیتهای میان طرفین در ازدواج است. ازدواج با بعضی از اقارب سببی و نسبی حرام است. یکی از اقارب نسبی دختر همسر است. بسیاری از افراد گمان میکنند که ازدواج با دختر همسر ممکن نیست؛ اما در شرایط خاص این عقد امکانپذیر است.
بنابراین این ازدواج حرام ابدی نیست. مشروط بر اینکه یپش از آن میان مرد و مادر این زن رابطه جنسی رخ نداده باشد.
- چنانچه دختر همسر به هر دلیل در عده باشد و مرد با او ازدواج کند، دو نفر برای ابد به هم حرام میگردند.
- ازدواج میان پدر با فرزند خود حرام است و امکانپذیر نیست؛ اما اگر مردی با زنی عقد کند که آن زن از شوهر قبلی خود صاحب دخترانی باشد، شرایط متفاوت است.
حکم قانونی پیرامون عقد ازدواج شوهر با دختر همسر
پیش از این نظر شرع را درباره ازدواج با دختر همسر بیان کردیم حال بیایید این مسئله را از دید قانونی بررسی کنیم.
بند سوم ماده 1047 قانون مدنی بیان میکند که بین مرد با اناث، از اولاد زن از هر درجه که باشد، ولو رضایی مشروط به اینکه بین زن و مرد، رابطه زناشویی واقع شده باشد، در واقع قانونا، ازدواج با دختر همسر در صورتی صحیح است که رابطه زناشویی بین زن و مرد وجود نداشته باشد.
بنابراین قانون نیز حکم ازدواج با دختر همسر را با توجه به رابطه جنسی میان مرد و زن مشخص کرده است. در این صورت چنانچه شوهر بخواهد با دختر همسرش ازدواج کند، نباید پیش از آن با زن رابطه جنسی داشته باشد و این مسئله تفاوتی در دائمی یا موقت بودن ازدواج ایجاد نمیکند و تنها چیزی که میتواند درست یا باطل بودن این ازدواج را نشان دهد، رابطه جنسی بین طرفین میباشد.

محدودیت ازدواج با دختر همسر تا چه زمانی است؟
با بررسی احکام مرتبط به ازدواج دختر با همسر بیایید ببینیم ازدواج با دختر همسر تا چه زمانی محدودیت دارد و در حقیقت شوهر برای ازدواج با دختر همسر فعلی خود از مرد دیگر، باید چه کند؟در پاسخ باید بگوییم اگر شوهر با همسر خود که مادر آن دختر باشد نزدیکی کرده باشد، برای ابد برای دختر حرام است و حق ازدواج یا صیغه کردن آن دختر را ندارد.
شرایط ازدواج با دختر همسر و طلاق گرفتن شوهر از همسر
یکی از سؤالاتی که به صورت تفاوت پرسیده میشود این است اگر شوهر، همسر خود را طلاق دهد، آیا میتواند با دختر زنی که طلاق داده ازدواج کند؟
باید بگوییم که خیر، طلاق میان زن و مرد تأثیری در این مسئله ندارد؛ یعنی اگر میان زن و مرد تا قبل از طلاق رابطه جنسی نبوده باشد، امکان ازدواج با دختر زن وجود دارد اما در صورت وجود رابطه جنسی با همسر، حتی پس از فوت یا طلاق نیز دختر آن زن برای مرد حرام است
شرایط لازم برای حرام ابدی بین شوهر و دختر همسر
وجود برخی از شرایط موجود میشود که شوهر با دختر همسر برای همیشه حرام شوند و امکان ازدواج میان این دو طرف برای ابد وجود نداشته باشد. این شرایط از این قرارند:
1- برقراری رابطه جنسی بین زن و شوهر
2- ازدواج با دختر همسر زمانی که او در عده طلاق یا وفات شوهر خود است.
3- ازدواج با دختر همسر ر زمان احرام
امیدواریم که این توضیحات به شما کمک کرده باشد تا پاسخ سؤالات خود را پیدا کنید. در صورت داشتن هر پرسش و سؤالی در این زمینه، میتوانید از طریق شمارههای درج شده در این صفحه، با همکاران ما در سامانه حقوقی عدلاک تماس بگیرید.