سامانه حقوقی عدلاک

بهترین وکلای دادگستری مشهد

051-38676422

مشاوره حقوقی

در چه صورتی مهریه زن نصف می‌شود؟

در چه صورتی مهریه زن نصف می‌شود؟ میدانیم که مرد وظیفه دارد در هر شرایطی مهریه همسر خود را پرداخت کند. مهریه یک حق قانونی و شرعی است؛ اما شرایطی نیز وجود دارد که در آن، نیمی از مهریه به زن تعلق می‌گیرد. با ما در این مقاله همراه باشید تا ببینیم در چه صورتی مهریه زن نصف می‌شود.

مهریه یکی از اصلی‌ترین حقوق زن است.میزان مهریه در زمان عقد مشخص می‌شود و پرداخت آن بر ذمه مرد است.بعد از انجام عقد، فرقی نمی‌کند که مهریه عندالمطالبه باشد یا عندالاستطاعه، مرد وظیفه دارد مهریه را به محض درخواست زن پرداخت کند.

اما شرایطی نیز وجود دارد که مرد می‌تواند تنها نصفی از مهریه را بپردازد؛ اما موارد نصف شدن مهریه در قانون کدام موارد هستند. براساس قانون مهریه در چند مورد نصف می‌شود. یکی از این موارد زمانی است که مرد، زنی را به عقد دائم خود در بیاورد اما قبل از نزدیکی برای طلاق اقدام کند. در این حالت زن مستحق دریافت نیمی از مهریه می‌باشد.

 مورد دیگر نصف شدن مهریه زمانی است که در عقد موقت، مرد قبل از برقراری رابطه، مدت عقد را به زن بذل کند.

برای انجام مشاوره حقوقی تلفنی و حضوری با همکاران ما در سامانه حقوقی عدلاک کلیک کنید.

مهریه

چنانچه میان زن و مرد نزدیکی انجام نشده باشد، یا اینکه مرد دچار عنن باشد یا قوای جنسی نداشته باشد ، مهریه زن نصف مهریه مرد محاسبه می‌شود در این حالت فقط بخشی از مهریه به زن تعلق خواهد گرفت.

بر این اساس می‌توانیم بگوییم در صورتی مهریه زن نصف می‌شود که :

  1. طلاق پیش از نزدیکی باشد.
  2. در صورت عنن مرد
  3. در صورت بذل مدت عقد موقت توسط مرد

درصورتی‌که درگیر یکی از پرونده‌های مرتبط با طلاق و مهریه شدید، شما به کمک یک وکیل طلاق یا وکیل مهریه نیاز خواهید داشت. به این ترتیب می‌توانید از کمک یک وکیل متخصص برای حل این مشکل کمک بگیرید.

زن مالک مهریه است؛ یعنی می‌تواند از زمان عقد مهریه را طلب کند و هر طور که خودش می‌داند درباره آن تصمیم‌گیری کند. مرد نیز وظیفه دارد مهریه را به طور کامل به همسر خود پرداخت کند؛ اما مهریه نیز انواع مختلفی دارد؛ مانند مهرالمثل، مهرالسنه و …

در بعضی از شرایط ممکن است مهریه نصف شود یا مرد اجازه داشته باشد تمام مهریه را پرداخت نکند. براساس قانون در شرایط خاص مرد می‌تواند فقط نیمی از مهریه را به زن بپردازد.

اما در قانون ایران درباره مواردی که مهریه زن نصف می‌شود شرایط خاصی مشخص شده است که با وجود آن مرد می‌تواند فقط نیمی از مهریه را به زن بپردازد.

 ماده 1082 قانون مدنی در این زمینه اشاره دارد که به محض وقوع عقد ، زن مالک مهریه می‌شود و بنابراین می‌تواند در مال خود هر تصرفی داشته باشد و بر این اساس زن از لحظه عقد و محرمیت، مالک مهریه است. مرد تنها در زمانی می‌تواند مهریه را پرداخت نکند که دخول رخ نداده باشد؛ بنابراین یکی از عوامل نصف شدن مهریه است.

مهریه می‌تواند پول ، طلا، جواهر، ملک ، خودرو، زمین و … باشد. هر چیزی که ارزش مالی داشته باشد و نشانه‌ای از تعهد شوهر نسبت به زن است و حقوق او را تضمین می‌کند.

برای انجام مشاوره حقوقی تلگرامی و آنلاین با همکاران ما در سامانه حقوقی عدلاک، کلیک کنید.

مهریه زن

درصورتی‌که مرد پیش از وقوع رابطه زناشویی، اقدام به طلاق دادن زن کند، نیمی از مهریه به زن تعلق خواهد گرفت. باید بدانید که رابطه زناشویی یکی از روابط مهم میان زن و مرد است و علت بسیاری از طلاق‌ها نیز عدم توانایی زن یا مرد در برقراری رابطه زناشویی است.

 اما اگر علت جدایی عنن مرد باشد، در این صورت نیمی از مهریه به زن تعلق می‌گیرد.

در عقد موقت مهریه در صورتی نصف می‌شود که تمام مدت عقد بذل شود.ماده 1097 قانون مدنی می‌گوید در این زمینه صحبت می‌کند. باید بدانید در عقد دائم امکان طلاق وجود دارد اما امکان طلاق دادن بدون مهریه نیز وجود دارد. از نظر قانونی بهترین روش برای طلاق دادن یک زن بدون مهریه زمانی است که زن به هر دلیلی مانند توافق با شوهر، برای ابراء مهریه اقدام می‌کند.

 در نکاح منقطع هرگاه شوهر قبل از نزدیکی تمام مدت نکاح را ببخشد باید نصف مهریه را بدهد.

بنابراین نصف شدن مهریه در عقد موقت، توسط مردان ، زمانی که هنوز نزدیکی رخ نداده می‌تواند ابراء رخ دهد.

 در صورت نیاز به وکیل برای پشتیبانی از حقوق قانونی خود، می‌توانید با یکی از وکلای حقوقی ما در سامانه حقوقی عدلاک تماس بگیرید. همکاران ما آماده هستند تا در هر مشکل حقوقی و کیفری، از شما پشتیبانی کنند. فراموش نکنید در روزهای سخت ما در کنار شما هستیم.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
موفقیت آمیز بود!

به زودی همکاران ما طی 72 ساعت آینده با شما تماس خواهند گرفت.