سامانه حقوقی عدلاک

بهترین وکلای دادگستری مشهد

051-38676422

مشاوره حقوقی

دیه ازاله بکارت چطور تعیین میشود؟

 درباره ازاله بکارت چه میدانید؟ افضا چیست؟ این مقاله قوانین و شرایط ویژه بانوان است و مرتبط با زمانی است که در اثر وقوع حوادث یا دخول، به ناحیه تناسلی خانم آسیب وارد شود یا به هر دلیل پرده بکارت خانم پاره شود.

دخول در حقیقت راه ایجاد رابطه جنسی میان زوجین است اما چنانچه آسیبی به بدن خانم وارد شود و بدون رضایت ایشان انجام شود. در حقیقت درصورتی‌که در اثر حادثه یا تجاوز آسیبی به بکارت زن وارد شود، در کنار مجازات‌های قانونی، زن مستحق دریافت دیه ازاله بکارت می‌باشد.

در این مقاله با ما باشید تا درباره مسائل مرتبط با دیه ازاله بکارت با شما صحبت کنیم.

برای انجام مشاوره حقوقی تلفنی و حضوری با همکاران ما کلیک کنید.

دیه ازاله بکارت

کلمه ازاله به معنای زائل کردن و از میان برداشتن است. همچنین واژه بکارت به معنای بکر و دوشیزه بودن است. ازاله بکارت به معنای از بین بردن دوشیزگی زن است؛ بنابراین به عمل جنسی که باعث زایل شدن پرده بکارت دختران گردد، ازاله بکارت گفته می‌شود.

 آیا تجاوز و زوال بکارت دختر پیش از ازدواج مصداق فریب در ازدواج است؟

ازاله در لغت به معنای زائل ساختن و از میان برداشتن است و بکارت در فرهنگ واژگان به دوشیزگی تعریف شده است، از معنای لغوی عبارات یاد شده می‌توان به مفهوم ازاله بکارت پی برد، در نتیجه ازاله بکارت به معنای زدودن دوشیزگی ترجمان می‌شود. با وجود معنای لغوی در اصطلاح به عمل جنسی که منجر به زایل شدن پرده بکارت دختران شود، ازاله بکارت می­‌گویند.

از مقایسه تعاریف اصطلاحی و لغوی بیان شده این نتیجه به دست می­‌آید که برخلاف اصطلاح رایج که ازاله بکارت را تنها منتسب به رابطه جنسی و دخول می­‌دانند، در معنای لغوی هر روش و سیاقی که به از بین رفتن پرده بکارت دختران بیانجامد مصداق ازاله بکارت خواهد بود، تفاوت دو ترجمان بیان شده در تعیین جرم و مجازات آن مؤثر خواهد بود که در زمان مقتضی بدان پرداخته می‌شود.

ماده ۶۵۸
هرگاه ازاله بکارت غیر همسر با مقاربت یا به هر وسیله دیگری و بدون رضایت صورت گرفته باشد موجب ضمان مهرالمثل است.
تبصره ۱- هرگاه ازاله بکارت با مقاربت و با رضایت انجام‌گرفته باشد چیزی ثابت نیست.
تبصره ۲- رضایت دختر نابالغ یا مجنون یا مکرَهی که رضایت واقعی به زنا نداشته در حکم عدم رضایت است.

ماده ۶۵۹
هرگاه به همراه ازاله بکارت جنایت دیگری نیز به وجود آید مانند آنکه مثانه آسیب‌دیده و شخص نتواند ادرار خود را ضبط کند، جنایت مزبور حسب مورد دیه یا ارش جداگانه دارد.

ماده ۶۶۰
افضای همسر به ترتیب ذیل موجب ضمان است:
الف- هرگاه همسر، بالغ و افضاء به سببی غیر از مقاربت باشد، دیه کامل زن باید پرداخت شود.
ب- هرگاه همسر، نابالغ و افضاء به سبب مقاربت جنسی باشد علاوه بر تمام مهر و دیه کامل زن، نفقه نیز تا زمان وفات یکی از زوجین بر عهده زوج است هر چند او را طلاق داده باشد.
تبصره – افضاء عبارت از یکی شدن دو مجرای بول و حیض یا حیض و غائط است.

برای انجام مشاوره حقوقی تلگرامی و آنلاین درباره ازاله بکارت با ما تماس بگیرید.

ازاله بکارت

در لغت افضا را این‌گونه تعریف کرده‌­اند که هر دو راه زن که پیش و پس است یکی گردانیدن. در اصطلاح فقهی افضا به یکی شدن دو مخرج زن که در اثر مقاربت باشد گفته می‌شود، اما منظور از تعاریف بیان شده چیست؟

در قانون افضا شرایطی است که طی آن به واسطه یک جسم سخت یا مقاربت خشن و نامناسب، مجرای عادت ماهیانه و مدفوع یا مجرای ادرار و عادت ماهانه زن یکی می‌گردد.

این آسیب موجب صدمه شدیدی بر زندگی بانوان می‌شود و با توجه به آسیب‌هایی که به زن وارد شده، برای مرتکب مجازات تعیین می‌شود و فرد موظف به پرداخت دیه ازاله بکارت می‌گردد. در ادامه بیشتر درباره جرائم مرتبط با این مسئله گفتگو می‌کنیم.

مجازات زنا در قانون چیست؟

 در قانون برای ازاله بکارت و افضا مجازات مشخص‌شده است و دیه تعیین گشته است؛ بنابراین ضروری است که قبل از ادامه این بحث درباره مجازات دیه ازاله بکارت با شما گفتگو کنیم.

جرائم مرتبط با مجازات دیه ، جزائی هستند که در آن یک فرد در اثر اشتباه و ب طور غیر عمد به نفس، عضو یا منافع قربانی صدمه وارد کند.

 منظور از اشتباه این است که حادثه فوق در اثر خطای محض رخ داده باشد و هیچ عمدی در آن نباشد . در جرائم غیرعمدی یا شبه غمد فرد مجرم قصد دارد جرم دیگری انجام دهد اما با یک اشتباه آسیب دیگری وارد می‌کند.

مثلاً فرد صرفاً قصد ازاله بکارت را دارد اما موجب افضا می‌شود. در این صورت این جرم شبه عمد حساب می‌شود اما ازاله بکارت عمد محسوب می‌گردد.

درصورتی‌که این آسیب‌ها منجر به آسیب به فرد یا اعضای او شود، فرد مرتکب به پرداخت دیه محکوم می‌شود. مبلغ دیه انسان به صورت سالانه از سوی دولت مشخص می‌شود و مجازات جرم براساس زمان وقوع جنایت تعیین می‌شود.

 میزان دیه‌ای که توسط دولت مشخص می‌شود براساس دیه کامل یک مرد است. براساس قوانین ، دیه زن درصورتی‌که صدمه وارد شده به او یک سوم دیه کامل باشد، با دیه مرد یکسان می‌باشد؛ اما اگر  میزان آن بیشتر از یک سوم دیه کامل باشد، میزان دیه نصف دیه مرد خواهد بود.

 همچنین باید بدانید که براساس قوانین اجرای احکام کیفری، درصورتی‌که جرم واقع‌شده غیر عمد باشد، دیه باید حداکثر در مدت دو ماه به فرد آسیب‌دیده پرداخت شود اما اگر جرم خطای محض باشد، مدت آن می‌تواند تا سه سال طول بکشد. البته امکان توافق طرفین بر سر زمان پرداخت دیه نیز وجود خواهد داشت.

در ادامه بیشتر درباره عناصر این جرم با شما گفتگو خواهیم کرد.

عناصر جرم در جرائم دیه  شامل سه عنصر هستند . عنصر قانونی، عنصر مادی و عنصر معنوی

وجود هر سه این عناصر برای تحقق جرم ضروری می‌باشد.

عنصر قانونی: عنصر قانونی دیه زمانی است که  فرد مرتکب رفتاری می‌شود که در قانون جرم محسوب می‌شود و برای آن جرم مجازات تعیین شده است. براساس کتاب قانون، انواع جرائم مستحق دریافت دیه می‌باشند. ازجمله افضا و ازاله بکارت

عنصر معنوی: این عنصر مرتبط با نیت فرد از انجام جرم است. دیه مجرم براساس عمدی بودن یا عمدی نبودن جرائم مشخص می‌شود. چنانچه فرد قصد داشته باشد جرمی را انجام دهد بدون اینکه قصد رسیدن به نتیجه خاصی را داشته باشد جرم شبه عمد حساب می‌شود اما اگر فرد حتی قصد انجام جرم ندارد و صرفاً به خاطر اشتباه ، تصادف یا غفلت جرم رخ داده باشد ، خطای محض به وقوع پیوسته است.

 عنصر مادی:  عنصر مادی رفتاری است که تشخیص انواع جرم را از هم امکان‌پذیر می‌کند. در جرائم مختلف عنصر مادی از ارکان مختلفی تشکیل شده است. برای تحقق هر جرم لازم است که عنصر مادی جرم دقیقاً احراز شود و فقدان هر رکن می‌تواند نوع جرم را تغییر دهد.

در زمینه ازاله بکارت و افضا  نیز قانون‌گذار با توجه به همین عناصر دیه مشخص کرده است.

  • ازاله بکارت غیر همسر:  چنانچه فرد مرتکب ازاله بکارت فردی غیر از همسر خود شده باشد ، در این حالت رضایت یا عدم رضایت زن موردنظر مجازات را متفاوت خواهد کرد.
  • اگر شخصی که بکارت او از بین رفته، همسر فرد مجرم نباشد و راضی به ازاله بکارت زن خود نیز نباشد، در این حالت تفاوتی ندارد که بکارت او از طریق رابطه از بین رفته باشد یا هر روش دیگری، در این حالت مرد باید به زن مهرالمثل بپردازد. در تعیین مهرالمثل کارشناسان دادگاه با توجه به شرایط اجتماعی و خانوادگی زن تصمیم‌گیری خواهند کرد.
  •  اگر بین طرفین رابطه زوجیت نباشد و ازاله بکارت در اثر رابطه بین طرفین از بین رفته باشد  و چنانچه زن نسبت به این کار راضی باشد ، در این حالت ازآنجایی‌که عمل ازاله بکارت  با رضایت طرفین رخ داده باشد، مجازاتی برای مرد تعیین نمی‌شود.

تبصره دوم ماده 658 قانون مجازات اسلامی  یک حالت سوم را مشخص می‌کند.

  • اگر زن در زمان مقاربت و ازاله بکارت رضایت داشته باشد، اما زن موردنظر نابالغ باشد، رضایت او مخدوش حساب می‌شود. همچنین این مسئله وجود دارد که زن در زمان ازاله بکارت دچار جنون باشد یا اکراه داشته باشد؛ یعنی رضایت زن مخدوش باشد ، در این حالت وضعیت به حالت فرد موظف به پرداخت مهرالمثل می‌باشد.
  • براساس قانون درصورتی‌که ازاله بکارت با جرم دیگری همراه شود ، موجب اثرات دیگری بر بدن قربانی می‌گردد و فرد باید در کنار جرائم یاد شده ، دیه ازاله بکارت را نیز بپردازد و بابت آن مجازات شود.

با توجه به مجازات‌هایی که برای ازاله بکارت مشخص شده است، باید بدانید که ازاله بکارت همسر برای فرد موجب مجازات نخواهد شد حتی اگر این کار را بدون رضایت همسر انجام دهد؛ اما اگر این عمل موجب آسیب دیگری بر زن شود، می‌توان برای آن مجازات‌های قانونی طلب کرد.

دیه بکارت

 پیش از این با جرم افضا و تعاریف آن آشنا شدیم، حال لازم است یک سری از عناصر مادی، معنوی و قانونی در کنار هم قرار گیرند تا مجازات موردنظر اعمال شود.

 مواد 658 تا 661 قانون مجازات اسلامی عنصر معنوی در جرائمی عمدی و غیرعمدی که مشمول دیه می‌شوند، شامل جرائم غیر عمد و خطای محض می‌شود.

 ماده 660 قانون مجازات اسلامی  درباره انجام جرم افضا در رابطه با زوجه که موجب ضمان باشد  این حالت‌ها را بیان می‌کند:

در ماده 660 قانون درباره دیه ازاله بکارت و افضای همسر به ترتیب ذیل موجب ضمان و بررسی قرار خواهد گرفت:

  • هرگاه همسر، بالغ و افضاء به سببی غیر از مقاربت باشد، دیه کامل زن باید پرداخت شود.
  • هرگاه همسر، نابالغ و افضاء به سبب مقاربت جنسی باشد علاوه بر تمام مهر و دیه کامل زن، نفقه نیز تا زمان وفات یکی از زوجین بر عهده زوج است هرچند او را طلاق داده باشد. افضاء عبارت از یکی شدن دو مجرای بول و حیض یا حیض و غائط است.

اگر فردی مرتکب ازاله بکارت و افضا در فردی به جز همسر خود شود براساس ماده 661 این شرایط برای او ایجاد می‌شود:

در ماده 661 قانون در خصوص دیه ازاله بکارت و افضای غیر همسر، به ترتیب ذیل موجب ضمان است:

  • هرگاه افضاء شده نابالغ یا مکره بوده و افضاء به سبب مقاربت باشد، علاوه بر مهرالمثل و خونبها کامل زن، در صورت ازاله بکارت، ارش ‌البکاره نیز ثابت خواهد بود و اگر افضاء به غیر مقاربت باشد، دیه کامل زن و در صورت ازاله بکارت، مهرالمثل نیز ثابت است.
  • هرگاه افضاء با رضایت زن بالغ و از طریق مقاربت انجام گرفته باشد، تنها پرداخت دیه کامل زن ثابت خواهد بود.

چنانچه درگیر پرونده ازاله بکارت یا افضا شدید، باید بدانید که در این نوع از جرائم، رابطه میان زن و مرد، سن طرفین و رضایت قربانی نیز در تعیین مجازات مؤثر است. در چنین پرونده‌هایی شما بدون شک به کمک یک وکیل متخصص نیاز خواهید داشت. همکاران ما در سامانه حقوقی عدلاک آماده پشتیبانی حقوقی از شما عزیزان هستند. فراموش نکنید در روزهای سخت ما در کنار شما هستیم.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
موفقیت آمیز بود!

به زودی همکاران ما طی 72 ساعت آینده با شما تماس خواهند گرفت.