درباره جرم اسیدپاشی چه میدانید؟ مجازات اسیدپاشی در قانون چیست؟ قوانین ایران درباره اسیدپاشی چه حکمی صادر میکنند. در این مقاله همراه ما باشید.
مجازات شروع به اسیدپاشی
اسیدپاشی را میتوان یکی از وحشیانهترین جرائم علیه افراد دانست. جرمی که قابلبرگشت نیست. این جرم در حقیقت ناشی از تندروی، حماقت و نهایت خشونت و وحشیگری افراد است که در آن یک انسان قربانی تندروی، اختلافات خانوادگی، خصومت شخصی و حسادت دیگران میشود. در قانون ایران حفظ آرامش و حریم شخصی افراد از اهمیت بالایی برخوردار است؛ بنابراین کسی که مرتکب اسیدپاشی میشود یا با تهدید به اسیدپاشی موجب ترس و وحشت دیگران میشود مجرم تلقی میشود و براساس جرمی که مرتکب شده است مستحق مجازات است.
برای انجام مشاوره حقوقی تلفنی و حضوری با همکاران ما در سامانه حقوقی عدلاک کلیک کنید.

براساس قانون مجازات اسلامی، مرتکب جرم اسیدپاشی علاوه بر پرداخت دیه، به مجازاتهای زیر محکوم میشود:
- برای جنایت بر نفس و جنایت منجر به تغییر شکل دائمی صورت محکوم به حبس تعزیری درجه یک میگردد.
- برای جنایت بر عضو درصورتیکه موجب بیماری دائمی یا فقدان یکی از حواس فرد آسیبدیده یا از کار افتادگی عضو یا اعضایی از بدن شود به مجازات حبس تعزیری درجه دو محکوم میگردد.
- درصورتیکه اسیدپاشی باعث نقص دائمی یا ضعف دائم یکی از اعضای بدن یا منافع آن شود، اما عضو موردنظر از کار نیوفتد، مجازات حبس تعزیری درجه سه مشخص میشود.
- درصورتیکه موجب آسیب بدنی دیگری شود به مجازات حبس تعزیری درجه چهار محکوم میگردد.
دیه انگشت آسیب دیده در قانون چقدر است؟
درصورتیکه به هر نحو درگیر این جرم شدید برای تعیین مجازات اسیدپاشی و مجازات کردن مرتکب، از یک وکیل متخصص و حرفهای کمک بگیرید. همکاران ما در سامانه حقوقی عدلاک آماده پشتیبانی از شما عزیزان هستند.
تماس فوری با تیم حقوقی حرفهای در شهر شما
تماس با تلفنهای ۰۹۱۵۰۹۹۸۰۰۱ و ۰۹۳۹۳۱۰۶۰۱۱
مجازات اسیدپاشی روی صورت
با توجه به آنچه گفتیم، مجازات اسیدپاشی روی صورت افراد به شکل دیگری تعیینشده است. اگر فردی مرتکب پاشیدن اسید روی صورت دیگران شود این مجازاتها برای او در نظر گرفته میشود:
1- پرداخت دیه به فرد آسیبدیده
2- درصورتیکه پاشیدن اسید موجب تغییر شکل دائمی صورت فرد شود، مجازات او حبس تعزیری درجه یک است که به معنای قصاص نفس است.
3- چنانچه جرم موجب نقص عضو دائمی گردد و باعث از دست دادن حواس فرد آسیبدیده شود، مجازات حبس تعزیری درجه دو برای فرد صادر میشود که مجازات آن بین دو تا 10 سال حبس است.
4- درصورتیکه جرم باعث ضعف اعضای بدن شود، اما عضو موردنظر از کار نیفتد، برای مجازات فرد حکم تعزیری درجه سه صادر میگردد و میزان آن بین 2 تا پنج سال حبس است.
5- در صورتی اسیدپاشی آسیب زیادی به فرد نزده باشد، متهم به حبس تعزیری درجه چهار محکوم میشود که میزان آن دو تا سه سال حبس است.
همینطور که میبینید مجازات اسیدپاشی در ایران جدی است و با مرتکبین این جرم با جدیت برخورد میشود.
برای انجام مشاوره حقوقی تلگرامی و آنلاین با همکاران ما در سامانه حقوقی عدلاک کلیک کنید.

مجازات اسیدپاشی در ایران
مجازات اسیدپاشی در ایران یکی از معدود مجازاتهایی است که هم حبس و هم دیه را برای فرد آسیبدیده تأمین میکند. درصورتیکه فردی اقدام به ریختن اسید یا هر ترکیب شیمیایی خطرناک روی بدن دیگری کند و موجب از بین رفتن پوست و صورت و اعضای بدن یا حتی مرگ فرد قربانی شود، هم به قربانی آسیب جسمانی وارد کرده و هم موجب آسیب روحی به او شده است؛ زیرا این آسیب غیرقابل درمان و غیرقابلترمیم است.
دیه آسیب رساندن به گوش دیگران در قانون چقدر است؟
مفاد قانونی مرتبط با مجازات اسیدپاشی
در این بخش درباره بعضی از قوانین مرتبط با جرم اسیدپاشی و مجازات قانونی آن با شما گفتگو میکنیم:
ماده٣ـ در مورد جرائم موضوع این قانون و شروع به آن، مقررات مربوط به آزادی مشروط، تعلیق و تخفیف مجازات قابلاعمال نیست مگر آنکه بزه دیده یا اولیای دم نسبت به مجازات تعزیری مرتکب نیز اعلام گذشت کرده باشند که در این صورت دادگاه میتواند مجازات مرتکب را یک درجه تخفیف دھد.
ماده۴ـ مجازات معاونت در جرائم موضوع این قانون به ترتیب زیر تعیین میشود:
الف ـ درصورتیکه مجازات قانونی مرتکب، سلب حیات باشد، به حبس تعزیری درجهدو؛
ب ـ درصورتیکه مجازات قانونی مرتکب، قصاص عضو باشد، به حبس تعزیری درجه سه؛
پ ـ درصورتیکه مجازات مرتکب قصاص نباشد یا به ھر علتی قصاص نفس یا عضو اجراء نشود، به یک درجه پایینتر از مجازات تعزیری مرتکب.
ماده۵ ـ در کلیه موارد مذکور در این قانون، مرتکب علاوه بر جبران خسارت ھای مقرر در ماده (١۴) قانون آیین دادرسی کیفری مصوب ١٣٩٢/١٢/۴، ملزم به پرداخت هزینه ھای درمان بزه دیده میباشد. درصورتیکه مرتکب با تشخیص قاضی رسیدگیکننده متمکن از پرداخت ھزینه ھای درمان نباشد، ھزینه ھای مربوطه از محل صندوق تأمین خسارت ھای بدنی پرداخت میشود.
تبصره : سازمان بهزیستی کشور مکلف است با تشخیص قاضی رسیدگیکننده، به بزه دیدگان موضوع این قانون خدمات روانشناختی، مددکاری و توانبخشی ارائه کند.
ماده۶ ـ به دعاوی و شکایات مربوط به جرائم این قانون خارج از نوبت رسیدگی میشود.
ماده٧ـ از تاریخ لازم الاجراءشدن این قانون، لایحه قانونی مربوط به مجازات پاشیدن اسید مصوب ١٣٣٧/١٢/١۶ نسخ میشود.

آمار اسیدپاشی در ایران
متأسفانه در کشور ما همه روزه جرم اسیدپاشی رخ میدهد. از عروسی که به دلیل حسادت روی صورت خواهرشوهر اسیدپاشیده بود تا پسری که به خاطر جواب منفی دختر موردعلاقهاش او را قربانی میکند یا مشهورترین مورد اسیدپاشی در شهر اصفهان به روی دخترانی که به حجاب خود توجهی نداشتند. در برخی از این موارد مجرم دستگیرشده و مجازات گردید و در مورد آخر پس از سالها هنوز مقصر جرم مشخص نشده است.
مقابله با اسیدپاشی
اگر در نزدیکی شما فردی قربانی این مسئله شد، اول از همه اینکه تا رسیدن پلیس و نیروهای امدادی محل آسیب را با میزان بالای آب کمفشار شستشو دهید و این کار را تا رسیدن امدادگران ادامه دهید. در صورت امکان در همان ثانیه ابتدایی لباس فرد آسیبدیده را که آغشته به اسید است از تن او جدا کنید.
هرگز و به هیچ وجه با اسیدپاش درگیر نشوید. رسیدگی به این بیماران روحی را به پلیس واگذار کنید و خودتان را در خطر قرار ندهید؛ اما در صورت دیدن چهره اسیدپاش یا اتومبیل او یا پلاک موتور او، این اطلاعات را در اختیار پلیس قرار دهید.
مجازات برقراری رابطه نامشروع با دختر باکره چیست؟
مجازات پاشیدن اسید
جرم اسیدپاشیدن در حقیقت جنایت بر نفس است و اگر موجب تغییر شکل دائمی صورت فرد آسیبدیده شود، میزان مجازات آن بیشتر از 25 سال حبس خواهد بود.
اگر میزان دیه آسیب بیشتر از نصف دیه کامل باشد، فرد مرتکب علاوه بر پرداخت دیه به حبس تعزیری درجه دو (بین 15 تا 25 سال) نیز محکوم میشود.
اگر در یک جنایت اسیدپاشی میزان دیه از یک سوم تا نصف دیه کامل باشد، فرد به حبس تعزیری درجه سه محکوم خواهد شد (10 تا 15 سال)
چنانچه درگیر جرم اسیدپاشی شدید، در اولین فرصت با یک وکیل متخصص ارتباط برقرار کنید. همکاران ما در سامانه حقوقی عدلاک آماده حمایت از شما خواهند بود. فراموش نکنید در روزهای سخت ما در کنار شما هستیم.
تماس فوری با تیم حقوقی متخصص در شهر شما
تماس با تلفنهای 09150998001 و 09393106011