سامانه حقوقی عدلاک

بهترین وکلای دادگستری مشهد

051-38676422

مشاوره حقوقی

جرم مصرف ماده مخدر سورچه یا سورچی – مشاوه حقوقی 09150998001

درباره جرم مصرف ماده مخدر سورچه یا سورچی چه میدانید؟ ماده مخدر سورچه یا سورچی در حقیقت یکی از مشتقات هروئین است که متأسفانه مدتی است در مهمانی‌ها و پارتی‌ها استفاده می‌شود. تأثیر این ماده مخدر ایجاد سرخوشی و اختلالات روانی است. اعتیاد یک بلای بزرگ است که موجب فساد جامعه می‌گردد.

 قاچاقچیان مواد مخدر هر روز با نوع جدیدی از مواد مخدر به سراغ مردم می‌آیند و راه خود را به زندگی افراد جامعه و مخصوصاً جوانان باز می‌کنند.

مخدرهایی مانند گل و شیشه و ترامادول نیز همین‌طور وارد جمع دانش آموزان و دانشجویان شدند و به نوعی در ابتدای راه از جملات اینکه مخدر نیست اعتیاد ندارد، یا این قرص کمک می‌کند درست رو بهتر بخونی و ذهنت رو باز میکنه و … برای ورود به زندگی افراد کم سن و سال کمک می‌گیرد.

در نهایت با هر بار مصرف فرد را وابسته‌تر کرده، برای ایجاد اعتیاد میان جوانان تلاش می‌کنند. هر ماده مخدر آسیب‌های خودش را به فرد و جامعه وارد می‌کند و ماده مخدر سورچه یا سورچی نیز از این بحث مستثنا نیست. به همین دلیل هم خرید، فروش، تولید و استفاده این ماده مخدر، جرم محسوب می‌شود. اما بیایید ببینیم جرم مصرف ماده مخدر سورچه چیست؟

برای انجام مشاوره حقوقی تلفنی و حضوری با همکاران ما در سامانه حقوقی عدلاک کلیک کنید.

جرم مصرف ماده مخدر سورچه

سورچه یا سورچی در حقیقت نام جدید هروئین و مشتقات آن است که بیشتر به عنوان سور و سات مهمانی‌های پرعیش و نوش جوانانه استفاده می‌شود و هدف از این کار ایجاد کنجکاوی و فریب در ذهن جوانان است.

  نام این ماده مخدر از واژه سورچرانی گرفته شده است تا به مصرف‌کننده بقبولاند که این مخدر برای شب‌نشینی‌ها و مهمانی‌ها مناسب‌تر است. به مصرف‌کنندگان گفته می‌شود که این ماده ویژه خوش‌گذرانی است و وابستگی و اعتیادی ایجاد نمی‌کند. اما واقعیت چیز دیگری است. این ماده مخدر در حقیقت تبدیل به اسباب خوش‌گذرانی در مراسم افراد ثروتمند شده است.

جرم مصرف ماده مخدر سورچه در قانون چیست؟ قیمت هر گرم از این ماده مخدر، 700 هزار تومان است. مصرف‌کنندگان عمومی این ماده مخدر، افراد ثروتمند و جوانان هستند که از مشتقات هروئین، کوکائین و گیاه کوکا تهیه می‌شود. این ماده مخدر علاوه بر گران بودن به شدت مخرب نیز هست.

در ماده مخدر سورچه، از ماده مخدر هروئین استفاده می‌شود. این ماده با ایجاد تغییر شیمیایی روی مورفین به دست می‌آید و با حل شدن در چربی‌ها به سرعت در مغز اثر می‌گذارد.

در ابتدا، مصرف‌کننده ایجاد هیجان و سرخوشی می‌کند، کم‌کم احساس سرخوشی و آرامش می‌کند.بعد از ایجاد وابستگی، فرد معتاد باید هر 6 تا 12 ساعت از آن استفاده کند و مصرف نکردن آن موجب فشار جسمی و روحی برای افراد می‌شود.

مجازات قاچاق مواد مخدر در قانون چیست؟

ماده مخدر سورچی یا سورچه یک مخدر توان‌افزا است که موجب توهم قدرت برای مصرف‌کنندگان می‌شود. این مخدر می‌تواند موجب اختلال روانی حاد در افراد شود و تغییرات بالای هیجانی در افراد ایجاد کند.

معمولاً بعد از مصرف هروئین، احساس اوج لذت فرد ایجاد می‌شود، مصرف‌کنندگان مصرف آن را مشابه ارگاسم کامل بدن توصیف می‌کنند. با مصرف این محصول به تدریج بدن گرم می‌شود و دهان فرد خشک می‌شود و بعد احساس سنگینی، خارش شدید، تهوع و حتی استفراغ ایجاد می‌شود.

به طور معمول مصرف‌کننده‌های این محصول دچار خواب‌آلودگی، کسالت و بی‌حالی می‌شوند. تأثیر ذهنی این محصول مانند هروئین روی سیستم عصبی مرکزی افراد است. عملکرد قلب را کند می‌کند و در بعضی افراد، مصرف این ماده می‌تواند موجب به واکنش‌های حاد شود.

 مشخصه این مسئله شروع ناگهانی و حاد علائم مرتبط با فروپاشی سیستم قلب و عروق و سرانجام مرگ مصرف‌کننده می‌باشد. از دیگر آثار این مخدر در بدن، ایجاد ضعف در تنفس است که بارها موجب مرگ ناشی از مصرف مخدر نیز شده است.

برای انجام مشاوره حقوقی تلگرامی و آنلاین با همکاران ما در سامانه حقوقی عدلاک کلیک کنید.

جرم مصرف ماده مخدر سورچه یا سورچی

پیش از این در زمینه عوارض کوتاه‌مدت مصرف سورچه صحبت‌هایی بیان کردیم، حال بیایید ببینیم مصرف بلندمدت این ماده مخدر چه تأثیری در مصرف‌کننده دارد:

 شدیدترین آثار ماده مخدر سورچه در افراد مصرف‌کننده از این قرار است:

  1. اختلالات کبدی
  2. یبوست
  3. اختلالات قاعدگی
  4. آسیب به رگ‌ها
  5. تیرگی لب‌ها و پوست
  6. دمل‌های چرکی و پوستی
  7. بیماری‌های تنفسی مانند سل و ذات‌الریه
  8. بیماری‌های قلبی و عروقی
  9. ورم مفاصل و بیماری‌های روماتوئیدی
  10. اختلال در هضم غذا، بی‌اشتهایی و کاهش وزن
  11. بی‌خوابی در شب
  12. خواب‌آلودگی در روز
  13. کم شدن مقاومت بدن
  14. ایجاد بیماری‌های عفونی
  15. مشکلات مغزی و نخاعی

و ده‌ها عارضه دیگر

این ماده مخدر پس از مدتی مصرف، از سدهای خونی مغز عبور می‌کند و تبدیل به مورفین می‌شود. سپس به گیرنده‌های کنترل درد و گیرنده‌های افیونی آسیب می‌رساند.

مجازات خرید و فروش تریاک در قانون چیست؟

در نظام کیفری ایران، ماده مخدر سورچی مجازاتی مشابه با هروئین و شیشه دارد. براساس قانون مبارزه با مواد مخدر که در سال 1376 تصویب شد، دو رویکرد کیفری متفاوت درباره طبقه‌بندی مواد مخدر و روان‌گردان انتخاب‌شده است:

  1. رویگرد کیفری که در ماده 4 قانون اصلاح مبارزه با مواد مخدر ذکر شده است. این ماده بیان می‌دارد:
  2. ماده۴ـ هر کس بنگ، چرس، گراس، تریاک، شیره، سوخته، تفاله تریاک و یا دیگر مواد مخدر یا روان‌گردان‌های صنعتی غیرداروئی که فهرست آنها به تصویب مجلس شورای اسلامی می‌رسد را به هر نحوی به کشور وارد و یا به هر طریقی صادر یا ارسال نماید
  3. یا مبادرت به تولید، ساخت، توزیع یا فروش کند یا در معرض فروش قرار دهد با رعایت تناسب و با توجه به مقدار مواد مذکور به مجازات‌های زیر محکوم می‌شود: (اصلاحی مصوب ۱۳۸۹/۰۵/۰۹)
  4. ۱ ـ تا پنجاه گرم، تا چهار میلیون ریال جریمه نقدی و تا پنجاه ضربه شلاق/ جزای نقدی مندرج در این ماده به موجب مصوبه مورخ ۱۳۹۹/۱۲/۲۵ هیات وزیران به شصت (۶۰.۰۰۰.۰۰۰) میلیون ریال تعدیل شد. 

  5. ۲ـ بیش از پنجاه گرم تا پانصد گرم، از چهار میلیون تا پنجاه میلیون ریال جریمه نقدی و بیست تا هفتاد و چهار ضربه شلاق و در صورتی که دادگاه لازم بداند تا سه سال حبس/ جزای نقدی مندرج در این ماده به موجب مصوبه مورخ ۱۳۹۹/۱۲/۲۵ هیات وزیران به شصت (۶۰.۰۰۰.۰۰۰) تا صد و پنجاه (۱۵۰.۰۰۰.۰۰۰) میلیون ریال تعدیل شد. 

  6. ۳ ـ بیش از پانصد گرم تا پنج کیلوگرم، از پنجاه میلیون تا دویست میلیون ریال جریمه نقدی و پنجاه تا هفتاد و چهار ضربه شلاق و سه تا پانزده سال حبس/ جزای نقدی مندرج در این ماده به موجب مصوبه مورخ ۱۳۹۹/۱۲/۲۵ هیات وزیران به صد و پنجاه (۱۵۰.۰۰۰.۰۰۰) تا ششصد (۶۰۰.۰۰۰.۰۰۰) میلیون ریال تعدیل شد. 

  7. ۴ـ بیش از پنج کیلوگرم، اعدام و مصادره اموال ناشی از همان جرم.
  8. تبصره ـ هرگاه محرز شود مرتکبین جرایم موضوع بند ۴ این ماده برای بار اول مرتکب این جرم شده و موفق به توزیع یا فروش آنها هم نشده و مواد، بیست کیلو یا کمتر باشد دادگاه با جمع شروط مذکور آنها را به حبس ابد و هفتاد و چهار ضربه شلاق و مصادره اموال ناشی از همان جرم می نماید. در اوزان بالای بیست کیلوگرم مرتکبین تحت هر شرایطی اعدام می شوند.
  • رویکرد کیفری که در ماده 8 قانون اصلاح مبارزه با مواد مخدر ذکر شده است. این ماده بیان میدارد:

ماده ۸ـ هر کس هروئین، مرفین، کوکائین و دیگر مشتقات شیمیایی مرفین و کوکائین و یا لیزرژیک اسید دی ‌اتیل آمید (ال.اس.دی)، متیلن دی اکسی‌ مت ‌آمفتامین (ام.دی.ام.آ. یا آکستاسی)، گاما هیدروکسی بوتیریک اسید (جی.اچ.بی)، فلونیترازپام، آمفتامین، مت آمفتامین (شیشه)

یا دیگر مواد مخدر یا روان‌گردان‌های صنعتی غیرداروئی که فهرست آنها به تصویب مجلس شورای اسلامی می‌رسد را وارد کشور کند و یا مبادرت به ساخت، تولید، توزیع، صدور، ارسال، خرید یا فروش نماید و یا در معرض فروش قرار دهد و یا نگهداری، مخفی یا حمل کند با رعایت تناسب و با توجه به میزان مواد به شرح زیر مجازات خواهدشد. (اصلاحی مصوب ۱۳۸۹/۰۵/۰۹)


۱ـ تا پنج سانتی گرم،از پانصدهزار ریال تایک میلیون ریال جریمه نقدی و بیست تا پنجاه ضربه شلاق/ جزای نقدی مندرج در این ماده به موجب مصوبه مورخ ۱۳۹۹/۱۲/۲۵ هیات وزیران به پانزده (۱۵.۰۰۰.۰۰۰) تا سی و پنج (۳۵.۰۰۰.۰۰۰) میلیون ریال تعدیل شد. 


۲ ـ بیش از پنج سانتی گرم تا یک گرم، از دو میلیون تا شش میلیون ریال جریمه نقدی وسی تا هفتاد ضربه شلاق/ جزای نقدی مندرج در این ماده به موجب مصوبه مورخ ۱۳۹۹/۱۲/۲۵ هیات وزیران به سی (۳۰.۰۰۰.۰۰۰) تا نود (۹۰.۰۰۰.۰۰۰) میلیون ریال تعدیل شد. 


۳ ـ بیش از یک گرم تا چهار گرم، از هشت میلیون تا بیست میلیون ریال جریمه نقدی و دوتا پنج سال حبس و سی تا هفتاد ضربه شلاق/جزای نقدی مندرج در این ماده به موجب مصوبه مورخ ۱۳۹۹/۱۲/۲۵ هیات وزیران به صد (۱۰۰.۰۰۰.۰۰۰) تا دویست و پنجاه  (۲۵۰.۰۰۰.۰۰۰) میلیون ریال تعدیل شد. 


۴ ـ بیش از چهار گرم تا پانزده گرم، از بیست میلیون تا چهل میلیون ریال جریمه نقدی و پنج تا هشت سال حبس و سی تا هفتاد و چهار ضربه شلاق/ جزای نقدی مندرج در این ماده به موجب مصوبه مورخ ۱۳۹۹/۱۲/۲۵ هیات وزیران به دویست (۲۰۰.۰۰۰.۰۰۰) تا پانصدوپنجاه (۵۵۰.۰۰۰.۰۰۰) میلیون ریال تعدیل شد. 


۵ ـ بیش از پانزده گرم تا سی گرم، از چهل میلیون تا شصت میلیون ریال جریمه نقدی و ده تا پانزده سال حبس و سی تا هفتاد و چهار ضربه شلاق/ جزای نقدی مندرج در این ماده به موجب مصوبه مورخ ۱۳۹۹/۱۲/۲۵ هیات وزیران به سیصد (۳۰۰.۰۰۰.۰۰۰) تا ششصد (۶۰۰.۰۰۰.۰۰۰) میلیون ریال تعدیل شد. 
۶ ـ بیش از سی گرم، اعدام و مصادره اموال ناشی از همان جرم.

تبصره ۱ـ هر گاه محرز شود مرتکب جرم موضوع بند (۶) این ماده برای بار اول مرتکب این جرم شده و موفق به توزیع یا فروش آن هم نشده در صورتی که میزان مواد بیش از یکصد گرم نباشد با جمع شروط مذکور یا عدم احراز قصد توزیع یا فروش در داخل کشوربا توجه به کیفیت و مسیر حمل، دادگاه به حبس ابد و مصادره اموال ناشی از همان جرم، حکم خواهد داد.

تبصره ۲ـ در کلیه موارد فوق چنانچه متهم از کارکنان دولت یا شرکتهای دولتی وشرکتها و یا موسسات وابسته به دولت باشد، علاوه بر مجازات‌های مذکور در این ماده به انفصال دایم از خدمات دولتی نیز محکوم خواهد شد.

مجازات خرید و فروش شیشه و هروئین

سورچی

چنانچه به هر نحو درگیر پرونده‌های مواد مخدر شده‌اید، با همکاران ما در سامانه حقوقی عدلاک تماس بگیرید. باید بدانید ساخت، واردکردن، تولید، توزیع، صدور و خرید و فروش و پنهان کردن و نگهداری این ماده جرم است. مجازات‌های مرتکبین این جرائم به این شرح است: 

  1. اگر میزان مواد مخدر از 5 سانتی گرم باشد مجازات آن از پانصد هزار ریال تا یک میلیون ریال مجازات نقدی و بین بیست تا پنجاه ضربه شلاق می‌باشد.
  2. اگر میزان مواد مخدر بیشتر از 5 سانتی گرم مجازات آن از دو میلیون تا شش میلیون ریال جریمه نقدی و سی تا هفتاد ضربه شلاق می‌باشد.
  3. بیشتر از یک گرم تا چهار گرم مواد مخدر، مجازات آن از هشت میلیون تا بیست میلیون ریال جریمه نقدی و دوتا پنج سال حبس و سی تا هفتاد ضربه شلاق می‌باشد.
  4. اگر میزان مواد مخدر بیشتر از 4 گرم تا 15 گرم باشد، مجازات آن از بیست میلیون تا چهل میلیون ریال جریمه نقدی است و از 5 تا 8 سال حبس و سی تا هفتاد و چهار ضربه شلاق می‌باشد.
  5. اگر میزان ماده مخدر از پانزده گرم تا سی گرم باشد، از چهل میلیون تا شصت میلیون ریال جریمه نقدی و ده تا پانزده سال حبس و سی تا هفتاد و چهار ضربه شلاق می‌باشد.
  6. بیشتر از سی گرم مواد مخدر مجازات اعدام و مصادره اموال ناشی از آن جرم را دارد.
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
موفقیت آمیز بود!

به زودی همکاران ما طی 72 ساعت آینده با شما تماس خواهند گرفت.