سامانه حقوقی عدلاک

بهترین وکلای دادگستری مشهد

051-38676422

مشاوره حقوقی

دیه پارگی لاله گوش، دیه پارگی گوش چقدر است؟

درباره دیه پارگی لاله گوش چه میدانید؟ گوش یکی از اعضای حساس بدن است که ارتباط انسان را با دنیای اطراف برقرار می‌کند. چنانچه گوش فرد به هر دلیل آسیب ببیند، اگرچه موجب مرگ نمی‌شود اما آسیب‌های آن می‌تواند جبران‌ناپذیر باشد.

از طرف دیگر، واردکردن آسیب و صدمه به افراد، درصورتی‌که موجب مرگ طرف نشود و تنها موجب آسیب به اعضای بدن افراد شود، منجر به مجازات دیه و قصاص می‌گردد.

درصورتی‌که در یک حادثه یا درگیری به گوش فردی آسیب وارد شود، مجازات مشخص شده برای این افراد دیه خواهد بود و مبلغ این دیه نیز با توجه به نوع آسیبی که پزشکی قانونی تعیین می‌کند، مشخص خواهد شد.

ارتباط با وکیل کیفری

برای انجام مشاوره حقوقی تلفنی و حضوری با همکاران ما در سامانه حقوقی عدلاک کلیک کنید.

وکیل پایه یک دادگستری در مشهد - مشاوره حقوقی

دیه انواع مختلفی دارد. ما در اینجا تعریف مختصری درباره دیه بیان خواهیم کرد:

دیه مقدر: درصورتی‌که مبلغ دیه از قبل مشخص باشد به آن دیه مقدر گفته می‌شود.

اُرش: چنانچه میزان دیه آسیب وارده در قانون مشخص نباشد، قاضی باید با توجه به نظر پزشکی قانونی و شدت آسیب وارد شده مبلغ دیه را مشخص کند. به این نوع از دیه اُرش گفته می‌شود.

دیه چیست؟

گوش انسان عضوی حساس است که قسمت‌های مختلفی دارد. برای تعیین کردن میزان دیه قاضی باشد میزان آسیب را بررسی کند و بفهمید که کدام بخش از گوش آسیب‌دیده و میزان آسیب وارد شده چقدر است.

در این مقاله قصد داریم دیه پارگی گوش را بررسی کنیم و در حالت‌های مختلف میزان آسیب را مدنظر قرار دهیم.

یکی از مجازات‌های اصلی که در قانون کشور ما در نظر گرفته می‌شود دیه است. به صورت کلی مجازات دیه یک مجازات نقدی است که قانون این مجازات را برای جنایت‌هایی که به صورت عمدی یا غیر عمد رخ می‌دهد. درصورتی‌که فردی به اعضای بدن یا زندگی فردی صدمه وارد کند، باید برای جبران کردن این آسیب دیه بپردازد.

در بعضی از موارد امکان مجازات و قصاص افراد وجود ندارد. در این حالت فرد قاتل یا اولیای دم و وارثان او، رضایت آن افراد را جلب می‌نماید. چنانچه اولیای دم متوفی زنده نباشند و ورثه نداشته باشد، دیه به بیت‌المال می‌رسد.

اما دیه نیز انواع مختلفی دارد. انواع دیه جراحت در قانون ایران از این قرار است:

  1. دیه جراحت
  2. دیه قتل
  3. دیه اعضای بدن

درصورتی‌که شما بر اثر یک جنایت شخصی به بدن افراد دیگر آسیب زدید، در این حالت باید با پرداختن دیه جراحت وارد شده را جبران کند. مثلاً راننده‌ای که با یک فرد تصادف می‌کند و منجر به آسیب در طرف مقابل می‌گردد، موظف است دیه را بپردازد.

درصورتی‌که بر اثر یک جنایت شخصی به بدن شخص دیگری آسیب وارد کند، در این حالت مرتکب باید با پرداخت دیه جراحت وارده را جبران کند.

مجازات دیه زمانی رخ می‌دهد که افراد در یک درگیری و نزاع، عمداً یا تصادفی مرتکب جنایتی شدند که موجب مرگ یکی از افراد گردیده است. در این حالت مجازاتی که برای فرد قاتل مشخص می‌شود می‌تواند قصاص یا دیه باشد؛ بنابراین درصورتی‌که قصاص انجام نشود یا به هر دلیلی خانواده مقتول از قصاص بگذرند، مرتکب جرم باید دیه مقتول را به ورثه او بپردازد.

برای انجام مشاوره حقوقی تلفنی و آنلاین با همکاران ما در سامانه حقوقی عدلاک کلیک کنید.

دیه گوش

در برخی موارد این امکان وجود دارد که یک جدال ، درگیری یا حادثه و تصادف موجب آسیب به اعضای بدن افراد شود، در این صورت مرتکب باید دیه بپردازد و با پرداختن دیه، رضایت فرد آسیب‌دیده را جلب نماید؛ اما باید بدانید که دیه اعضای بدن بر اساس عضو مورد آسیب و میزان آسیب متفاوت می‌باشد. ما در این مقاله در زمینه دیه پارگی گوش قصد صحبت داریم.

دیه پارگی گوش یا دیه پارگی لاله گوش چه زمانی تعلق می‌گیرد؟ گوش یکی از اعضای مهم بدن انسان است که ارتباط انسان را با محیط اطرافش از طریق شنیدن صدا فراهم می‌کند؛ اما میدانیم که گوش از چند بخش مختلف گوش داخلی، گوش میانی و گوش خارجی تشکیل شده است. میزان دیه گوش افراد بستگی به این دارد که کدام بخش از گوش آسیب دیده باشد و دیه بخش‌های مختلف گوش با هم متفاوت است. در قانون مجازات اسلامی، دیه هر بخش از گوش به صورت جداگانه مشخص شده است.

 لاله گوش بخش خارجی گوش است که در ظاهر و زیبایی افراد تأثیر زیادی دارد. آسیب‌های لاله گوش شامل این بخش‌هاست:

  1. پارگی لاله گوش
  2. فلج کردن لاله گوش
  3. از بین بردن لاله گوش

ماده 600 قانون مجازات اسلامی بیان می‌دارد: دیه گوش درصورتی‌که هر دو لاله گوش از بین رفته باشد برابر با دیه کامل خواهد بود. چنانچه فقط یکی از دو لاله گوش از بین رفته باشد، در این صورت دیه‌ای که به آن تعلق می‌گیرد، نصف دیه کامل خواهد بود.

درصورتی‌که در زمینه مسائل دیه و مسائل مرتبط با آن با یکدیگر اختلاف دارید یا دچار مشکلات ناشی از دیه شده‌اید، با همکاران ما در سامانه حقوقی عدلاک تماس بگیرید. همکاران ما راهنما و پشتیبان قانونی شما در مسائل مرتبط با دیه می‌باشند.

دیه پارگی لاله گوش

در بخش قبلی درباره دیه لاله گوش صحبت کردیم. چنانچه گفتیم درصورتی‌که هر دو لاله گوش فرد از بین برود، دیه آن با یک دیه کامل برابر خواهد بود اما چنانچه فقط یکی از لاله‌های گوش از بین برود، دیه فرد نصف دیه کامل است.

 در جرائمی که به صورت عمدی و غیرعمدی انجام می‌شود، این امکان وجود دارد که به لاله گوش صدمه برسد و پارگی لاله گوش یکی از آسیب‌هایی است که به فرد وارد می‌شود. چنانچه آسیب وارد شده موجب پارگی لاله گوش شود، امکان بهبود آن وجود ندارد. دیه مشخص شده برای هر لاله گوش یک ششم دیه کامل است.

 چنانچه پارگی لاله گوش طوری باشد که بدون هیچ عیب و نقصی افراد بهبود پیدا کنند و در این صورت دیه‌ای که برای آن افراد مشخص می‌شود اُرش می‌باشد. باید بدانید مقدار اُرش از پیش مشخص نشده است و شما باید میزان دیه را با توجه به صدمه‌ای که وارد شده و نظر پزشکی قانونی توسط قاضی مشخص می‌شود.

 همچنین مواردی ماندند اینکه گوش فرد شنوایی داشته باشد یا شنوایی‌اش را از دست داده باشد یا اینکه فرد آسیب‌دیده بالغ باشد یا نابالغ و مسائلی از این دست در میزان دیه متفاوت است.

یکی از بخشهای مهم گوش که ممکن آسیب به آن وارد شود، غضروف گوش یا همان لاله گوش است. مجازات مشخص شده در ماده 601 قانون مجازات اسلامی برای آسیب و پارگی لاله گوش یک ششم دیه کامل است و آسیبی که موجب پاره کردن نرمه گوش شود، یک نهم دیه کامل یک انسان است؛ اما چنانچه این آسیب هر دو قابل درمان باشد یعنی طوری درمان شود که هیچ نقصی نداشته باشد، به فرد آسیب دیده اُرش تعلق میگیرد. یادآوری میکنیم که تعیین کننده این مسئله گزارش پزشکی قانونی است.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
2 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

سلام ممنونم از سایت خوبتون

سلام سپاسگزارم

موفقیت آمیز بود!

به زودی همکاران ما طی 72 ساعت آینده با شما تماس خواهند گرفت.