سامانه حقوقی عدلاک

بهترین وکلای دادگستری مشهد

051-38676422

مشاوره حقوقی

طلاق یکطرفه – شماوره حقوقی 05138676422

طلاق یکطرفه

وکیل طلاق در مشهد: طلاق یک‌طرفه چیست؟ منظور از این طلاق این است که زن یا مرد تصمیم میگیرد که رابطه ازدواجش را پایان دهد. حالا این امکان وجود دارد که طرف مقابل راضی به این طلاق نباشد. باید بدانید که در قانون ایران طلاق در اختیار مرد است.

به این معنا که در گذشته مرد میتوانست با پرداخت مهریه همسر خود و حقوق مالی او، همسرش را طلاق بدهد. در اصلاح قانون و با تصویب قانون حمایت از خانواده، شرایطی برای این طلاق یک‌جانبه مشخص شد تا حقوق دو طرف حفظ شود.به طور کلی طلاق می‌تواند با توافق دو طرف انجام شود یا غیر توافقی باشد.

برای انجام مشاوره حقوقی تلفنی و حضوری با همکاران ما در سامانه حقوقی عدلاک کلیک کنید.

طلاق توافقی طلاقی است که در آن زن و مرد به این نتیجه میرسند که ادامه زندگی مشترک به صلاح هیچ کدامشان نیست و بنابراین برای بر یک سری مسائل مانند شرایط پرداخت مهریه، حضانت فرزندان و … تفاوت می‌کنند و با ارائه توافق نامه به دادگاه تقاضای جدایی را مطرح می‌کنند.

طلاق یکطرفه

طلاق در لغت به معنی پایان دادن ارادی به یک رابطه ازدواج است. طلاق یک‌ طرفه یکی از روش‌های پایان ازدواج است. طلاق غیر توافقی، طلاقی است که در آن یکی از طرفین به هر دلیل خواستار جدایی است؛ اما همسر او یا شوهرش برای طلاق رضایت ندارد. ما پیش از این در مقاله‌هایی جداگانه به درخواست طلاق از سوی شوهر و درخواست طلاق از سوی زوجه پرداخته‌ایم و مفصل شرایط طلاق را در این زمینه توضیح داده‌ایم.

وکیل طلاق در مشهد

 براساس قانون حمایت از خانواده، هرکدام از دو طرف که خواستار طلاق هستند، باید با مراجعه به دادگاه خانواده، دادخواست صدور گواهی عدم سازش یا حکم طلاق را ارائه کند.

 در قوانین حقوق خانواده، طلاق یاز طرف یکی از زوجین بسته به اینکه درخواست طلاق از طرف مرد باشد یا زن، تفاوت دارد و شیوه رسیدگی به آن نیز متفاوت است. در ادامه این متن با بعضی از مهمترین دلایلی که می‌تواند منجر به اینگونه طلاق از طرف زن یا مرد شود اشاره می‌کنیم.

ماده 29 قانون حمایت خانواده انجام طلاق میان زن و مرد را با این مراحل به رسمیت می‌شناسد: حضور طرفین در دادگاه خانواده، دریافت کردن گواهی عدم سازش از دادگاه، مراجعه به دفتر طلاق  و ازدواج و ارائه گواهی عدم سازش برای جاری شدن صیغه طلاق و در نهایت طلاق.

فرد متقاضی طلاق باید در ابتدا با کمک وکیل خود دادخواست صدور گواهی عدم سازش تنظیم کند و سپس این درخواست را به دادگاه خانواده ارائه کند.

طلاق به درخواست زوجه

طلاق از سوی مرد

وکیل طلاق در مشهد
وکیل پایه یک دادگستری در مشهد - مشاوره حقوقی

 دادخواست صدور گواهی عدم سازش برگه و فرمی چاپ شده است که در آن مشخصات طرفین دعوا و نوع دعوا بیان می‌شود. یک دادخواست باید شامل این موارد باشد:

  1. نام و نام خانوادگی و مشخصات متقاضی طلاق (خواهان)
  2. نام و نام خانوادگی و مشخصات هویتی خوانده (همسر یا شوهر متقاضی)
  3. نام و نام خانوادگی و مشخصات وکیل خواهان درصورتی‌که دادخواست از طرف وکیل بیان شده باشد.
  4. موضوع دادخواست: طلاق یکی از زوجین بصورت یکطرفه یا درخواست صدور گواهی عدم سازش
  5. دلایل دعوی شامل مستندات قانونی و دلایلی که فرد با استناد به آن خواستار طلاق است؛ مثلاً غیبت بلند مدت شوهر، اعتیاد شدید به مواد مخدر، داشتن بیماری‌های خطرناک، نداشتن تعادل روحی و …
  6. مستندات دعوا مثلاً گواهی شاهدان یا گواهی پزشکی قانونی که می‌تواند اثبات‌کننده خشونت و پرخاشگری یا بیماری روحی همسر باشد.

گواهی عدم سازش

طلاق یک طرفه از طرف مرد و زن چیست؟

براساس قانون حمایت خانواده، برای طلاق زوجه بطور یک‌طرفه قوانینی وجود دارد. به عنوان مثال دعاوی حقوقی باید در محل اقامت خوانده مطرح شود. با این وجود در دعاوی خانوادگی، زن می‌تواند دادخواست حقوقی خود را به دادگاه محل اقامت خودش یا شوهرش ارائه کند. همچنین درصورتی‌که زن توان مالی پرداخت کردن هزینه‌های دادرسی را نداشته باشد، می‌تواند با اعلام اعسار، از پرداخت هزینه دادرسی و بقیه هزینه‌های مرتبط به دعاوی خانواده معاف کند.

باید بدانید که در قوانین شرع اسلام و قانون ایران طلاق با مرد است؛ اما برای طلاق لازم است که ابتدا حکم طلاق از دادگاه خانواده گرفته شود. بعد از اینکه حکم طلاق صادر شد و حکم آن ابلاغ گردید، زن 6 ماه فرصت دارد که با ابلاغ کردن گواهی به دفاتر ازدواج و طلاق مراجعه کند و بعد از اینکه صیغه طلاق جاری شد، با ذکر کردن تاریخ، موضوع را در دفتر طلاق قانونی ثبت کند.

درصورتی‌که شوهر به دلیل حبس، غیبت یا بیماری نتواند برای جاری کردن صیغه طلاق در دفاتر ثبت حاضر شود، سردفتر با استناد به دستور دادگاه و به نیابت از شوهر صیغه طلاق به صورت یکطرفه را جاری نماید.

برای انجام مشاوره حقوقی تلگرامی و آنلاین با همکاران ما در سامانه حقوقی عدلاک تماس بگیرید.

بهترین وکیل طلاق

باید بدانید که حکم طلاق زن بطور یکطرفه در شرایط خاص صادر می‌شود:

1-  براساس ماده 1130 قانون مدنی، درصورتی‌که ادامه زندگی مشترک باعث عسر و حرج زن شود و آسیب حیثیتی، جانی یا مالی برای زن داشته باشد، زن می‌تواند با استناد به عسر و حرج، دادخواست طلاق نماید و چنانچه بتواند این مسئله را صادر کند، دادگاه حکم طلاق را صادر می‌کند.

2- براساس ماده 1146 قانون مدنی، چنانچه زن از شوهرش کراهت داشته باشد می‌تواند با بخشیدن کل مهریه یا بخشی از آن از دادگاه درخواست طلاق کند.

3-درصورتی‌که زن از شوهرش وکالت در طلاق داشته باشد یعنی در زمان عقد ازدواج، به صورت قانونی در یک سند جداگانه، وکالت طلاق به زوجه داده شود. زن می‌تواند با استناد به همین وکالت قانونی ثبت شده در دفتر ازدواج، با مراجعه به دادگاه طلاق خود را ثبت کند.

4- درصورتی‌که یک یا چند مورد از شرایط 12 گانه درج شده در عقدنامه که توسط شوهر امضا شده تحقق پیدا کند زن می‌تواند با استناد به آن درخواست طلاق کند. این دوازده مورد شامل این مسائل است:

  • اگر مرد از پرداخت نفقه به زن خود خودداری کند و یا 6 ماه در پرداخت آن توانایی نداشته باشد.
  • درصورتی‌که مرد به بیماری صعب‌العلاجی که برای زندگی مشترک خطرناک است مبتلا شود.
  • در صورت اعتیاد شدید مرد به مواد مخدر یا الکل به صورتی که این اعتیاد موجب مشقت و سختی در زندگی زناشویی شود.
  • در صورت دیوانگی مرد یا جنون او
  • درصورتی‌که مرد به کاری اشتغال دارد که در مصلحت خانواده نیست یا به آبروی زن صدمه میزند
  • درصورتی‌که مرد به حبس قطعی بیشتر از 5 سال محکوم شده است.
  • اگر مرد زندگی مشترک را به مدت 6 ماه متوالی یا 9 ماه متناوب بدون هیچ عذرموجهی ترک نماید.
  • درصورتی‌که مرد به هر نوع مجازات حدی و تعزیری محکوم شود.
  • چنانچه مدت 5 سال از ازدواج بگذرد و به دلیل عقیم بودن مرد یا عوارض آن مرد نتواند بچه‌دار شود.
  • چنانچه مرد بدون رضایت همسرش ازدواج مجدد کند.
  • در صورت بدرفتاری و سوء معاشرت مستمر مرد
  • چنانچه مرد مفقودالاثر شود و تا 6 ماه بعد از مراجعه زن به دادگاه پیدا نشود.

وکیل پایه یک دادگستری در مشهد - مشاوره حقوقی

براساس ماده 1133 قانون مدنی، حق طلاق با مرد است و مرد نیازی به اثبات کردن هیچ چیزی در دادگاه ندارد . صرفاً با پرداخت کلیه حقوق مالی زن می‌تواند او را طلاق دهد. همچنین باید بدانید در عقد موقت یا صیغه طلاق وجود ندارد و نکاح میان طرفین با پایان مدت یا بذل آن پایان پیدا می‌کند.

 درصورتی‌که مرد خواهان طلاق دادن همسرش باشد، می‌تواند به دفتر خدمات قضایی مراجعه کند و دادخواست صدور گواهی عدم امکان سازش را به طرفیت زن تقدیم دادگاه کند.

بعد از ثبت کردن دادخواست و پرداختن هزینه دادرسی، دادخواست به دادگاه خانواده ارائه می‌شود و پرونده به شعبه مربوط ارجاع داده می‌شود تا روز رسیدگی به آن مشخص شود. در روز دادگاه برای پرداخت مطالبات مالی زن تصمیم‌گیری می‌شود و گواهی عدم امکان سازش صادر می‌شود. مرد سه ماه از زمان صدور گواهی می‌تواند به دفتر رسمی طلاق مراجعه کند و صیغه طلاق را صادر کند . اگر در این مدت مرد این کار را انجام ندهد، گواهی از اعتبار ساقط می‌شود.

ماده 29 قانون حمایت خانواده، دادگاه را مکلف می‌کند که حقوق مالی زن مانند نفقه، مهریه، جهیزیه، اجرت‌المثل، حضانت فرزندان و زمان ملاقات با آنها را مشخص کند. همچنین درصورتی‌که مرد در عقدنامه شرط  تنصیف اموال را در عقدنامه امضا کرده باشد، زن می‌تواند از دادگاه تقاضای تنصیف اموال کند، در غیر این صورت لیست اموال مرد را به دادگاه ارائه می‌کند.

   باید بدانید که شرط تنصیف اموال، فقط جایی صدق می‌کند که طلاق از طرف مرد باشد؛ اما در طلاق توافقی و طلاق به درخواست زن این شرط وجود ندارد. همچنین چنانچه مرد ناشزه بودن زن را ثابت کند، شرط تصنیف اموال شامل زن نمی‌شود.

طلاق یک طرفه چه از طرف مرد باشد یا از طرف زن، سه مرحله کلی دارد:

·        دادگاه بدوی

·        دادگاه تجدیدنظر

·        دیوان عالی کشور (مرحله فرجام‌خواهی)

دادگاه بدوی، با ارائه کردن دادخواست طلاق از طرف هرکدام از طرفین آغاز می‌شود. بعد از اینکه دادخواست ثبت شد به دادگاه ارسال شد، شعبه رسیدگی مشخص می‌شود و بعد از آن رسیدگی به پرونده در دادگاه انجام می‌شود و حکم اولیه صادر می‌شود. هرکدام از طرفین که حکم به ضرر آنها است می‌تواند تا 20 روز درخواست تجدیدنظر کند.

درصورتی‌که هرکدام از افراد به حکم صادر شده اعتراض داشته باشند و حکم علیه آنها باشد می‌تواند تا 20 روز از ابلاغ دادرسی اعتراض کند. این مرحله معمولاً غیرحضوری است و در صورت صلاحدید دادگاه تجدیدنظر، جلسه حضوری تشکیل می‌شود.

در صورت نیاز به مشاوره حقوقی در زمینه پرونده‌های طلاق و خانواده، می‌توانید از طریق شماره تلفن‌های درج شده در این صفحه، با بهترین وکیل خانواده و وکیل طلاق در شهر خود ارتباط برقرار کنید. فراموش نکنید در روزهای سخت ما در کنار شما هستیم.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
موفقیت آمیز بود!

به زودی همکاران ما طی 72 ساعت آینده با شما تماس خواهند گرفت.