درباره گواهی فوت چه میدانید؟ آیا میدانید که گواهی فوت چرا و چگونه صادر میشود؟ زمانی که فردی میمیرد، ورثه او برای دفن فرد مرحوم و بعدا برای تقسیم ارث او باید گواهی فوت دریافت کنند. صدور این گواهی توسط سازمان ثبتاحوال انجام میشود.
نحوه دریافت گواهی فوت
گواهی فوت به دو روش دریافت میشود:
حضوری: برای روش حضوری باید گواهی پزشک بر فوت متوفی، به سازمان ثبتاحوال ارائه شود و گواهی فوت براساس آن صادر میشود. البته باید بدانید که در موارد خاص مانند قتل یا مرگ ناگهانی، صدور گواهی فوت و مجوز دفن مستلزم تائید پزشکی قانونی درباره دلیل فوت و زمان دقیق آن میباشد.
غیرحضوری: در این شیوه نیازی به مراجعه حضوری به جای خاصی نیست. شما میتوانید با مراجعه کردن به سایت ثبتاحوال به نشانی www.death.sabteahval.ir برای دریافت گواهی فوت اقدام کنید.
در این مقاله قصد داریم با ارائه روشهای مختلف دریافت گواهی فوت، بعضی از کاربردهای این گواهی را در قانون ایران بررسی کنیم.
برای انجام مشاوره حقوقی تلفنی و حضوری با همکاران ما در سامانه حقوقی عدلاک کلیک کنید.

دریافت گواهی فوت به شیوه آنلاین و غیرحضوری
برای گرفتن گواهی ثبتاحوال به صورت غیرحضوری باید با مراجعه به سامانه ثبتاحوال برای دریافت گواهی فوت به صورت غیرحضوری اقدام کنید. بعد از رفتن به سایت، باید برای دریافت غیرحضوری گواهی فوت اقدام کنید. باید فایل اسکن شده مدارک مورد نیاز را در فرم درخواست صدور گواهی آپلود کنید.
برای پرداخت کردن هزینه صدور گواهی فوت میتوانید به صورت آنلاین از کارت اعتباری استفاده کنید. بعد از تکمیل بارگذاری مدارک و پرداخت هزینهها، گواهی صادر میشود.

مدارک لازم برای دریافت گواهی فوت
بعضی از مدارک مهمی که باید برای دریافت گواهی فوت غیرحضوری در سایت ثبتاحوال بارگذاری کنید این موارد هستند:
1-شناسنامه و کارت ملی فرد فوتشده
2- شناسنامه یکی از وابستگان او مانند والدین یا فرزندان
3-گواهی پزشکی از پزشک مورد تائید و دارای صلاحیت که تائید کند فرد فوتشده و این فوت برگشتپذیر نیست.
4- تصویر فرد فوتشده
برای انجام مشاوره حقوقی تلگرامی و آنلاین با همکاران ما در سامانه حقوقی عدلاک تماس بگیرید.

مراحل دریافت گواهی فوت به شیوه حضوری
برای گرفتن گواهی فوت حضوری باید به ثبتاحوال شهرستان آخرین محل اقامت فرد متوفی مراجعه کنیم. برای این کار یکی از اولیا یا ورثه متوفی باید اقدام کنند.
میزان ارث عروس از پدرشوهر چقدر است؟
چنانچه متوفی وارثی نداشته باشد، درخواست صدور گواهی فوت باید از طرف دادستان یا نماینده او صادر شود. متقاضی صدور گواهی فوت باید مدارک را به مأمور اداره ثبتاحوال تحویل نماید. بعضی از مهمترین مدارکی که در روش درخواست حضوری صادر کردن گواهی فوت باید به مأمور اداره ثبتاحوال تحویل شود..
- شناسنامه فرد فوتشده
- کارت ملی فرد فوتشده
- گواهی پزشک بر فوت قطعی و غیرقابلبازگشت فرد
- شهادت شاهدین مبنی بر فوت متوفی
- ارائه رسید بانکی برای پرداخت هزینههای لازم صدور گواهی

موارد استفاده از گواهی فوت
1-وجود گواهی فوت امکان کفنودفن قانونی متوفی را برای خانواده و بستگان او فراهم میکند.
2- یکی از مشکلاتی که ممکن است در مسیر کفن و دفن متوفی ایجاد شود مسائل حقوقی مرتبط با فوت افراد است. به همین دلیل برای کفن و دفن افراد باید گواهی فوت صادر شود؛ یعنی قبل از اینکه فردی به خاک سپرده شود باید فوت او در دفاتر ثبتاحوال، ثبت شود.
3-کاربرد دیگر گواهی فوت تقسیم ترکه متوفی است. برای اینکه اموال باقیمانده از متوفی بین ورثه تقسیم شود به گواهی انحصار وراثت نیاز است. گواهی انحصار وراثت در شورای حل اختلاف شهر محل اقامت متوفی صادر میگردد؛ اما برای صدور گواهی انحصار وراثت، به گواهی فوت نیاز است. باید بدانید که گواهی فوت با جواز دفن تفاوت دارد. در بعضی از موارد صدور جواز دفن متوفی مشروط بر این است که پزشکی قانونی علت مرگ را مشخص کند.
برای صادر کردن جواز دفن در این موارد باید جسد متوفی به پزشکی قانونی تحویل داده شود تا بررسیهای لازم درباره آن انجام شود؛ اما برای صدور گواهی فوت به تعیین علت فوت نیازی نیست.
امیدواریم که این مطلب توانسته باشد به شما عزیزان کمک کند. چنانچه هرگونه مشکلی در این زمینه داشتید، با همکاران ما در سامانه حقوقی عدلاک در تماس باشید. شما میتوانید از طریق تلفن، تلگرام و مشاوره حضوری مشکلات خود را با همکاران ما مطرح کنید.

تقسیم ارث بین خواهر و برادر ناتنی چه شرایطی دارد؟
تماس فوری با تیم حقوقی متخصص در شهر شما
تماس با تلفنهای 09150998001 و 09393106011
ممنون از اطلاعات مفید شما …
ممنون
امیدوارم مفید واقع شده باشه