طلاق به دلیل کراهت از شوهر
یکی از دلایل درخواست طلاق از سوی زن، طلاق به دلیل کراهتی که از شوهر دارد. معنای این نوع از طلاق چیست؟ مفهوم این طلاق این است که زن آنقدر از شوهر خود طلاق و تنفر دارد که قادر به تحمل او نیست بنابراین درخواست طلاق میکند. به این نوع طلاق در احکام اسلام طلاق خلع و مبارات گفته میشود؛ اما همانطور که میدانید حق طلاق با مرد است بنابراین زن در ازای طلاق، مالی به شوهر خود پرداخت میکند.
این پرداخت ممکن است مهریه باشد یا مال دیگری که در تملک زن است؛ یعنی زن به جای طلاق خلع، مهریهاش را به شوهر میبخشد. باید بدانید که طلاق خلع یکی از طلاقهای بائن است. ما قبلاً در مقالهای درباره طلاق بائن و طلاق خلع صحبت کردهایم که میتوانید با نام طلاق خلع و مبارات آن را مطالعه کنید.
باید بدانید که در طلاق بائن، مرد حق رجوع به زندگی زناشویی را ندارد؛ زیرا در طلاق خلع و بائن، مرد به جای قبول جدایی و طلاق، از زن مالی را دریافت میکند؛ بنابراین در این نوع از طلاق تا زمانی که زن خودش به مالی که داده رجوع نکرده، شوهر حق رجوع به زندگی زناشویی را ندارد.
مالی که زن به جای طلاق پرداخت کرده، فدیه نامیده میشود. در این نوع از طلاق اگر زن قصد کند که فدیه را از شوهر پس بگیرد، طلاق بائن دیگر بائن نخواهد بود و قابل رجوع است؛ بنابراین شوهر در مدت عده اجازه خواهد داشت به همسرش رجوع کند؛ اما طلاق به دلیل کراهت زن از شوهر نیز انواع مختلفی دارد.
برای انجام مشاوره حقوقی تلگرامی و آنلاین کلیک کنید.

انواع طلاق به دلیل کراهت زن از شوهر
باید بدانید که طلاق بائن برحسب اینکه مالی که زن در ازای طلاق به شوهرش میدهد چقدر باشد، تفاوت دارد؛ یعنی طلاق به دلیل کراهت دو نوع است یا طلاق خلع است و یا مبارات.
تفاوت اصلی میان طلاق خلع و طلاق مبارات در این است که در طلاق خلع میزان فدیه از مهریه زن بیشتر نیست به عبارتی زن با بخشیدن مهریه خود از شوهر طلاق میگیرد؛ اما در طلاق مبارات میزان آن بیشتر از مهریه است؛ یعنی زن به جز مهریه مال دیگری را نیز به شوهرش میدهد تا بتواند از او جدا شود.
نحوه طلاق گرفتن به دلیل کراهت از شوهر
برای انجام طلاق خلع و مبارات، زن یا وکیل او باید یک دادخواست تنظیم کنند و آن را به دفتر دادگاه خانواده ارائه کنند. براساس قانون حمایت از خانواده که در سال 1391 تصویب شده، مرجع رسیدگی به این دادخواست دادگاه خانواده محل اقامت شوهر است؛ اما اگر محل اقامت شوهر و دادگاه خانواده آن از محل زندگی زن بیش از حد دور باشد، زن میتواند دادخواست طلاق را در دادگاه محل اقامت خودش مطرح کند.

دادخواست طلاق
دادخواست طلاق یک برگه چاپی ویژه است که در آن مواردی مانند موضوع دعوا و مشخصات طرفین دعوا مطرحشده است. این دادخواست شامل موارد زیر است:
- مشخصات خواهان: مشخصات فردی زن، محل اقامت او و سایر مشخصات
- مشخصات خوانده: شامل مشخصات فردی و بقیه مشخصات هویتی مرد
- مشخصات وکیل: شامل نام و نام خانوادگی وکیلی که دادخواست توسط او مطرحشده همراه با وکالتنامه و سندی که وکیل بودن او را اثبات میکند.
- موضوع خواسته: در اینجا طلاق خلع و مبارات یا طلاق به دلیل کراهت
- مدارک و اسنادی از طرف زن یا وکیل او که نشاندهنده کراهت زن از شوهر باشد. مواردی مانند گواهی پزشکی قانونی و شهادت شهود
- نام و نشانی و محل اقامت شاهدان
برای انجام مشاوره حقوقی تلفنی و حضوری با همکاران ما در سامانه حقوقی عدلاک کلیک کنید.

شیوه اجرای طلاق به دلیل کراهت زن از شوهر
در قانون حمایت از خانواده آمده است که برای صادر شدن هر نوع حکم طلاق یا عدم سازش، زن و شوهر باید به دادگاه خانواده مراجعه کنند. در دادگاه خانواده تلاش میشود تا از طرق مختلف میان زن و مرد سازش برقرار کنند و آنها را از طلاق منصرف کنند؛ مثلاً آنها را به نزد مشاور بفرستند ؛ اما بعد از این مدت درصورتیکه زن همچنان بر تصمیم خود باشد، دادگاه اقدام به صدور گواهی عدم سازش میکند.
بعد از صدور این گواهی، زن و مرد سه ماه فرصت دارند تا با مراجعه به دفتر رسمی ازدواج و طلاق، صیغه طلاق را جاری کنند.
وکیل طلاق در مشهد
چنانچه به هر نحو درگیر پرونده طلاق شدید، میتوانید با همکاران ما در سامانه حقوقی عدلاک تماس بگیرید و از مشورت یک وکیل خانواده و یا وکیل طلاق در هر شهری که باشید استفاده کنید. شما میتوانید از طریق لینکهای موجود در این صفحه به صورت تلفنی، تلگرامی و آنلاین و حتی مشاوره حضوری با ما ارتباط برقرار کنید. فراموش نکنید در روزهای سخت ما در کنار شما هستیم.