آیا مرد میتواند زنش را طلاق غیابی دهد؟درباره طلاق غیابی به درخواست مرد چه میدانید؟ آیا مرد میتواند همسرش را طلاق غیابی بدهد؟ مطابق قانون خانواده، چنانچه یکی از زوجین در مراحل رسیدگی به دعوای طلاق حاضر نباشد و درخواست طلاق هم به دادگاه ارائه نکرده باشد.
طلاق غیابی میتواند هم از طرف زن باشد و هم از طرف مرد؛ یعنی زن نیز میتواند با داشتن دلایل موجه تقاضای طلاق غیابی کند. در طرف مقابل طلاق غیابی به درخواست مرد نیز در صورت وجود شرایط مشخص شده در قانون، مرد میتواند به صورت غیابی همسرش را طلاق دهد. در این مقاله میخواهیم شرایط درخواست طلاق غیابی به درخواست مرد را بررسی کنیم با ما همراه باشید.
طلاق از طرف مرد
مطابق قانون مدنی مرد میتواند در هر زمان که اراده کند همسرش را طلاق دهد. چنانچه مردی بخواهد همسرش را طلاق دهد، نیازی به کسب رضایت همسرش ندارد بهعبارتدیگر مرد میتواند در هر زمان که بخواهد به دادگاه خانواده مراجعه کند و تقاضای طلاق کند.
البته براساس ماده 1133 قانون مدنی، مرد فقط میتواند با رعایت شرایط مشخص شده در قانون و با مراجعه کردن به دادگاه، همسرش را طلاق دهد. در قانون حمایت از خانواده، یکی از مراحل طلاق از سوی مرد ارجاع دادن زوجین به داور و دریافت گواهی عدم امکان سازش برای طلاق است. ضمن اینکه مردی که میخواهد همسرش را طلاق دهد، موظف است کلیه حقوق مالی زن را پرداخت کند.
تماس فوری با بهترین تیم وکلا در شهر شما
شماره تلفنهای 09150998001 و ۰۹۳۹۳۱۰۶۰۱۱

طلاق غیابی به درخواست مرد
مرد میتواند زنش را طلاق غیابی دهد؛ یعنی با مراجعه کردن به دادگاه تقاضای طلاق همسرش را کند. چنانچه زن یا وکیل او در مراحل رسیدگی به دعوای طلاق از طرف مرد حاضر نشدند و هیچ درخواست یا لایحه دفاعی را به دادگاه ارائه نکرده باشند و درصورتیکه اخطاریه دادگاه به صورت واقعی به زن ابلاغ نشده باشد، دادگاه حکم طلاق غیابی از طرف مرد را صادر میکند.
در این حالت مرد میتواند زنش را طلاق غیابی بدهد. در این حالت زن در مراحل دادرسی حاضر نیست و حکم طلاق علیه او صادر میشود. حکم طلاق غیابی از سوی مرد تا 20 روز قابلاعتراض است.
مراحل طلاق غیابی از سوی مرد
برای اینکه مرد همسرش را به صورت غیابی طلاق دهد باید یک سری مراحل را طی کند:
- ارائه دادخواست طلاق از سوی مرد همراه با شواهد و دلایل
- بررسی دادخواست زوج در دادگاه خانواده و دعوت از طرفین دعوا به دادگاه و تلاش برای ایجاد سازش و صلح میان طرفین
- چنانچه زن در مراحل رسیدگی به پرونده حاضر نباشد، قاضی دادگاه در صورت احراز شدن شرایط طلاق غیابی، حکم طلاق را صادر میکند.
- حکم صادر شده در دادگاه طی مدت 20 روز از زمان ابلاغ قابل واخواهی در دادگاه است.
- بعد از تمام شدن مهلت قانونی واخواهی، 20 روز زمان تجدیدنظرخواهی نیز در دادگاه در نظر گرفته شده است. درصورتیکه خوانده درخواست فرجامخواهی نکرد، رأی طلاق قطعی میشود و قابلاجرا خواهد بود.
برای انجام مشاوره حقوقی تلفنی و حضوری با همکاران ما در سامانه حقوقی عدلاک کلیک کنید.

شرایط طلاق غیابی به درخواست مرد
باید بدانید که طلاق غیابی از سوی هرکدام از زن و شوهر قابل درخواست است اما شرایط درخواست طلاق از طرف مرد با زن تفاوت دارد.
اما تفاوت درخواست طلاق غیابی به درخواست طلاق غیابی از سوی زن متفاوت است؛ اما بیایید ببینیم که مرد چطور میتواند زنش را طلاق غیابی دهد.
البته باید بدانید در قوانین ایران، طلاق غیابی از سوی مرد تفاوت زیادی با طلاق حضوری ندارد؛ اما درهرحال در هر دو نوع این طلاق، حقوق مالی زن از اهمیت بالایی برخوردار است.
در حقیقت شرایط طلاق غیابی از طرف مرد این است که زمانی که زن یا وکیل او در هیچ کدام از مراحل دادگاه حاضر نشود و برای دفاع از حقوق خود لایحهای هم به دادگاه ارائه نکرده باشد و حتی درصورتیکه اخطار دادگاه به زن ابلاغ نشده باشد، سرانجام دادگاه حکم طلاق را به صورت غیابی صادر میشود.
حقوق مالی زن در طلاق غیابی از طرف مرد
سؤالی که ایجاد میشود این است که در طلاق غیابی از سوی مرد، تکلیف مهریه و حقوق مالی زن چه میشود؟ آیا در صورت طلاق غیابی، مهریه به زن تعلق میگیرد؟ باید بگوییم که در هر نوع از طلاق، دادگاه موظف است حقوق مالی زن شامل مهریه، نفقه، اجرتالمثل و … را در نظر بگیرد.
البته باید بدانید که بعضی از حقوق مالی مانند مهریه و اجرتالمثل درصورتیکه زن آن را مطالبه کند به او تعلق میگیرد اما مواردی مانند نفقه ایام عده زن و نفقه معوقه، شرط تصنیف اموال (در صورت درج در عقدنامه) و موارد دیگر، باید از سوی زن مطالبه شود.
چنانچه حکم طلاق غیابی به درخواست مرد در دادگاه صادر شود، اگر زن قبلاً درخواست مهریه نکرده باشد، مرد در صورت داشتن توانایی مالی باید مهریه را یکجا بپردازد و در صورت نداشتن توان مالی درخواست اعسار از پرداخت مهریه کند و مهریه را به صورت قسطی پرداخت کند. در این حالت در صورت عدم حضور زن، دادگاه با در نظر گرفتن شهادت شاهدان مرد، مهریه را قسطبندی میکند.
طلاق غیابی زن ناشزه
یکی از مسائلی که در فقه اسلامی در نظر گرفته میشود، زمانی است که زن حقوق و وظایف شرعی خودش را نسبت به شوهرش را انجام نداده باشد. به زنی که وظایف خود را در قبال شوهرش انجام نداده باشد، ناشزه گفته میشود. نشوز زن موارد مختلفی را شامل میشود از جمله ترک منزل شوهر بدون اجازه او توسط زن را میتوان مصداق نشوز دانست.
در این شرایط مرد میتواند برای طلاق غیابی اقدام کند. با توجه به عدم حضور زن در خانه شوهر، به زن نفقه تعلق نمیگیرد اما مرد باید مهریه را بپردازد.
نکته مهمی که وجود دارد این است که درصورتیکه زن به هر دلیلی مجبور به ترک منزل شوهر شد، مثلاً عدم وجود امنیت در خانه شوهر، باید قبل از هر چیز باید یک وکیل خانواده یا وکیل طلاق مشورت کند تا راه حل قانونی برای این مسئله را پیش پای او قرار دهند. به این ترتیب در دادگاه به خاطر ترک منزل شوهر به مشکل درنخواهد خورد.
مورد دیگری که میتواند موجب ناشزه شناخته شدن زن شود، عدم تمکین زن از شوهر است. در صورت عدم تمکین زن از همسر، زن ناشزه شناخته میشود. در این حالت مرد میتواند درخواست طلاق به دلیل نشوز کند اما در این شرایط نفقه به زن تعلق نمیگیرد. دادگاه حکم الزام به تمکین را صادر میکند. در صورت عدم تمکین مجدد زن، حکم نشوز زن صادر میشود و در این حالت و با داشتن این حکم مرد میتواند زن خود را به صورت غیابی طلاق دهد و مجدداً ازدواج کند.
باید بدانید که نشوز زن موجب نمیشود که مهریه به او تعلق نگیرد. بلکه مرد پیش از اجرای صیغه طلاق موظف است تمام حقوق زن را بپردازد.
تماس فوری با بهترین تیم وکلا در شهر شما
شماره تلفنهای 09150998001 و ۰۹۳۹۳۱۰۶۰۱۱
برای انجام مشاوره حقوقی تلگرامی و آنلاین با همکاران ما به گروه تلگرامی ما ملحق شوید.

باطل کردن طلاق غیابی
آیا مرد میتواند زنش را طلاق غیابی دهد؟ بله پاسخ مثبت است؛ اما آیا امکان باطل کردن طلاق غیابی وجود دارد؟
باید بگوییم که در زمان صدور حکم طلاق غیابی در دادگاه، براساس قانون به طرف غایب 20 روز زمان داده میشود که در برابر حکم اعتراض کند و درخواست واخواهی او بدون نوبت بررسی میشود و به این ترتیب روال دادخواست طلاق دوباره بررسی میشود؛ اما بعد از گذشتن این مدت زمان واخواهی نیز، با توجه به رجعی بودن طلاق غیابی، درصورتیکه مرد، در دوران عده به همسرش رجوع کند، زوجین میتوانند دوباره به هم برگردند؛ اما اگر زمان عده سپری شود یا زن دوباره ازدواج کند، امکان ابطال طلاق غیابی وجود نخواهد داشت.
حضانت فرزندان در طلاق غیابی از طرف مرد
زمانی که زنوشوهری به صورت غیابی از هم جدا میشوند، تکلیف سرپرستی فرزندان با چه کسی است؟ باید بگوییم که براساس قانون حضانت فرزندان (فرقی ندارد دختر یا پسر) تا پایان 7 سالگی با مادر است، همچنین فرزند دختر از سن 7 تا 9 سالگی و پسر از 7 تا 15 سالگی تحت حضانت پدر قرار میگیرند. بعد از این سن فرزندان خود قادر به تصمیمگیری هستند که پیش کدامیک از والدین خود بمانند.
در طلاق غیابی اگر مرد مجهولالمکان باشد، حضانت فرزندان همچنان با مادر خواهد بود؛ اما هر زمان که پدر برگردد اگر فرزند در سن قانونی تکفل پدر باشد، پدر میتواند از دادگاه درخواست سرپرستی فرزندش را نماید.
نکته مهم اینکه تفاوتی نمیکند که حضانت فرزند با پدر باشد یا مادر، براساس قانون پدر موظف است در همه حال هزینههای زندگی فرزند خود و نفقه او را پرداخت کند.
طلاق غیابی از طرف زوج در خارج از کشور
یکی از مسائلی که در طلاق غیابی به وفور دیده میشود زمانی است که یکی از طرفین، به خارج از کشور مهاجرت کرده و طرف دیگر در ایران است یا هر دو خارج از کشور زندگی میکنند و یکی از آنها درخواست طلاق غیابی دارد.
در این حالت فرقی نمیکند که زن و مرد در کجای دنیا زندگی میکنند، مراحل طلاق آنها مطابق قوانین ایران پیش میرود؛ یعنی درخواست جدایی داده میشود جزئیات در جلسات دادگاه بررسی میشود و صدور حکم در دادگاه ایران انجام میشود. همچنین اگر یکی از طرفین خواستار طلاق در دادگاه حاضر نشود، میتواند به وکیل خود در ایران وکالت دهد تا روال قانونی طلاق را از سوی او دنبال کند. برای این کار میتوانید با یکی از همکاران ما در سامانه حقوقی عدلاک مشورت کنید و از یک متخصص حقوقی در زمینه مسائل خانواده و طلاق مشورت بگیرید.
مدارک موردنیاز برای طلاق غیابی از طرف مرد
مدارک لازم برای طلاق غیابی شامل شناسنامه دو طرف، کارت ملی، سند ازدواج میباشد.
اگر اقدام کننده به طلاق خانم است و وکالت در طلاق (حق طلاق) دارد، باید به همراه این مدارک، اصل وکالت را نیز به دادگاه ارائه کند. در این حالت خانم میتواند شخصاً در دادگاه حاضر شود یا از وکیل خود برای پیگیری طلاق غیابی کمک بگیرد.
امیدواریم که این مقاله توانسته باشد به سؤالات شما در زمینه طلاق غیابی پاسخ دهد. برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید از طریق شمارههای درج شده در همین صفحه با همکاران ما تماس بگیرید و سؤالات حقوقی خود را به صورت تلفنی، حضوری یا تلگرامی مطرح کنید. تیم حقوقی سامانه عدلاک در تمام ساعات شبانهروز پشتیبان شما خواهند بود. فراموش نکنید در روزهای سخت ما در کنار شما هستیم.