سامانه حقوقی عدلاک

بهترین وکلای دادگستری مشهد

051-38676422

مشاوره حقوقی

مجازات شرب خمر

شرب خمر چیست؟ چرا شراب‌خواری جرم است؟ شرب خمر به معنی مصرف نوشیدنی‌ها و مایعات مست‌کننده است. در قانون به مصرف نوشیدنی‌های الکی سکرآور که موجب از خود بی‌خود شدن فرد می‌شوند، شرب خمر گفته می‌شود که مصرف آن در اسلام حرام است. حال فرقی ندارد که این شراب، شراب انگور باشد یا شراب خرما یا عرق کشمش و جو یا برنج و ارزن و گندم. تمام این موارد سکرآور هستند و بنابراین در قانون شرع حرام می‌باشند. حتی آب جو با اینکه ممکن است سکرآور نباشد، یک مشروب الکلی ست و نوشیدن مشروبات الکلی مجازات حد دارد و با 80 ضربه تازیانه مجازات می‌شود.

مجازات رانندگی در مستی

 جرائم حدی

جرائم حدی جرائمی هستند که مجازات آنها در شرع مشخص شده. بر این اساس قاضی و دادگاه قادر به تغییر این مجازات نیستند و این قبیل مجازات‌ها برای تغییر نمی‌کند. پیش از این به صورت مفصل در چند مقاله درباره جرائم حدی صحبت کرده‌ایم که در صورت تمایل می‌توانید با سرچ کردن کلمه جرائم حدی در بالای همین صفحه به آنها دسترسی داشته باشید.

مجازات حمل و نگهداری از مشروبات الکلی

تزریق و تدخین

مسئله‌ای که باید درباره شرب خمر در نظر بگیرید این است که براساس قانون تزریق و تدخین مشروبات الکلی نیز با همین حکم روبرو می‌شود؛ بنابراین تنها به نوشیدن مسکرات شرب خمر گفته نمی‌شود. بلکه استعمال آنها به هر نحو مشمول این حکم است.

برای انجام مشاوره حقوقی تلفنی و حضوری کلیک کنید.

وکیل پایه یک دادگستری در مشهد - مشاوره حقوقی

اثبات جرم شرب خمر

برای اینکه جرمی مجازات شود باید اول به اثبات برسد. جرم شرب خمر به سه روش اثبات می‌شود.

اول: اقرار خود فرد

دوم: شهادت دیگران

سوم: علم و آگاهی قاضی به وقوع جرم

 اقرار

چنانچه مصرف‌کننده مسکرات فردی عاقل و بالغ باشد که به صورت اختیاری (و نه از سر اجبار) و عمداً مواد مخدری را مصرف کند و این فرد درباره جرم بودن این عمل آگاه باشد، مجازات حد شامل حال او می‌گردد؛ اما چنانچه فرد عاقل نباشد یا به اجبار و بدون اطلاع مرتکب این عمل شده باشد، مثلاً نوشیدنی توسط دیگران به او خورانده شود، مشمول حد نمی‌شود. به‌این‌ترتیب مصرف نوشیدنی الکلی تحت اکراه و شکنجه و آزار روحی و جسمی مشمول این مجازات نمی‌شود. همچنین افراد غیر عاقل و نابالغ نیز مشمول مجازات نمی‌شود.

براساس بند ب ماده 172 قانون مجازات اسلامی، در جرم شرب خمر اگر فردی 2 بار به مصرف مسکرات اعتراف مکتوب کند اقرار محسوب می‌شود. البته بعد از اقرار کردن مکتوب فرد نمی‌تواند آن را انکار کند. به همین دلیل است که نباید هر اقرارنامه‌ای را نوشت و بدون مشورت با وکیل امضا کرد.

رانندگی بدون گواهینامه

 شهادت

 چنانچه دو فرد عادل بالغ (مرد) شهادت به شرب خمر دیگری دهند این شهادت می‌تواند اثبات‌کننده باشد. البته مشروط بر اینکه شاهد بالغ، عاقل، با ایمان و عادل باشد، با طهارت باشد و این حکم برای او نفعی نداشته باشد یا با فرد دشمنی نداشته باشد.

برای انجام مشاوره حقوقی تلگرامی و آنلاین کلیک کنید.

مشروبات الکلی

علم قاضی

سومین راه اثبات جرم شرب خمر، علم قاضی است. براساس ماده 212 و 211 قانون مجازات اسلامی، چنانچه قاضی با دلایل اثبات جرم به ا ین نتیجه برسد که فرد جرمی را مرتکب شده است، دیگر نیازی به اقرار و شهادت نیست. به عنوان مثال آزمایش تست الکل می‌تواند تائید کننده باشد.

شکایت از راننده مقصر تصادف

مجازات شرب خمر

براساس قانون مجازات اسلامی مصوب سال 1392 در ماده‌های 264 تا 266 و همچنین مواد 701 و 704 کتاب پنجم تعزیرات و مجازات‌های بازدارنده، مجازات مصرف‌کنندگان مشروبات الکلی به این ترتیب مشخص شده است:

 ماده 264 قانون مجازات اسلامی:

.
مصرف مسکر از قبیل خوردن، تزریق و تدخین چه کم و چه زیاد یا مایع، مست کند یا نکند، خالص باشد یا مخلوط به‌گونه‌ای که آن را از مسکر بودن خارج نکند موجب حد است. در تبصره این ماده خوردن آبجو نیز موجب حد اعلام شده است.

ماده 265 قانون مجازات اسلامی حد مصرف مسکرات را 80 ضربه تازیانه اعلام می‌کند.

ماده 701 این قانون استفاده از مشروبات الکلی را در مکان‌های عمومی و معابر اگر با ظاهرسازی و علنی باشد، در کنار مجازات حد بنا به تشخیص قاضی به 2 ماه تا 6 ماه حبس تعزیری محکوم می‌کند.

در ماده 704 قانون مجازات اسلامی تأسیس مکان برای مصرف مشروبات الکلی و دعوت مردم به آن نیز مشمول مجازات است و مرتکبین با از 3 ماه تا 2 سال حبس، 74 ضربه شلاق و مجازات نقدی بین یک‌میلیون و پانصد هزار ریال تا دوازده میلیون ریال محکوم می‌شوند. فردی که اقدام به ساخت مکان برای مصرف مشروبات الکلی می‌کند، به حداکثر میزان مجازات محکوم می‌گردد.

تماس فوری با بهترین تیم وکلا در شهر شما

شماره تلفن‌های ۰۹۱۵۵۰۴۶۹۰۹ و ۰۹۳۹۳۱۰۶۰۱۱

شرب خمر

 جریمه نقدی در شرب خمر

همانطورکه مشخص است شرب خمر مشمول مجازات حدی 80 ضربه شلاق است و اگر فردی در معابر اقدام به شرب خمر کند مجازات زندان برای او مشخص شده است؛ اما براساس ماده 702 قانون مجازات اسلامی، برای سازندگان، خریداران و فروشندگان و حمل‌کنندگان و نگه‌دارندگان مشروبات الکلی نیز مجازات تعیین شده است.

 هرکس مشروبات الکلی را بسازد یا بخرد یا بفروشد یا در معرض فروش قرار دهد یا حمل یا نگهداری کند یا در اختیار دیگری قرار دهد، به حبس از ۶ ماه تا یک سال زندان تعیین و تا ۷۴ ضربه شلاق و نیز پرداخت جزای نقدی به میزان پنج برابر ارزش عرف (تجاری) کالای یاد شده محکوم می‌شود.

براساس ماده 703:

وارد نمودن مشروبات الکلی به کشور قاچاق محسوب می‌شود واردکننده صرف‌نظر از میزان آن به ۶ ماه تا ۵ سال حبس و تا ۷۴ ضربه شلاق و نیز پرداخت جزای نقدی به میزان ده برابر ارزش عرفی (تجاری) کالای مذکور محکوم می‌شود.

ماده 704 از این قانون به‌صراحت بیان می‌دارد:

 دایر نمودن محلی برای استعمال مشروبات الکلی و یا دعوت مردم به آنجا، از ۳ ماه تا ۲ سال حبس و ۷۴ ضربه شلاق و یا از یک میلیون و پانصد هزار ریال تا دوازده میلیون ریال جزای نقدی یا هردوی آنها محکوم خواهد شد.

چنانچه درگیر پرونده‌های کیفری مرتبط با شرب خمر شدید و نیاز به مشورت با یک حقوق‌دان متخصص دارید، همکاران ما در سامانه حقوقی عدلاک، پشتیبان و راهنمای شما خواهند بود. شما می‌توانید از طریق تماس تلفنی، تلگرامی یا حضوری در کمترین زمان ممکن در هر شهری که هستید با ما ارتباط برقرار کنید. فراموش نکنید در روزهای سخت ما در کنار شما هستیم.

تماس فوری با بهترین تیم وکلا در شهر شما

شماره تلفن‌های ۰۹۱۵۵۰۴۶۹۰۹ و ۰۹۳۹۳۱۰۶۰۱۱

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
1 دیدگاه
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

ممنون از راهنمایی و مشاوره آنلاین تون

موفقیت آمیز بود!

به زودی همکاران ما طی 72 ساعت آینده با شما تماس خواهند گرفت.