سامانه حقوقی عدلاک

بهترین وکلای دادگستری مشهد

051-38676422

مشاوره حقوقی

جرم قاچاق مواد مخدر

درباره جرم قاچاق مواد مخدر چه میدانید؟ قاچاق مواد مخدر یکی از جرائم کیفری است که با جدیت و سخت‌گیری بسیاری با آن برخورد می‌شود. جرم قاچاق مواد مخدر به دلیل آثار سویی که بر زندگی افراد و جامعه دارد یک جرم چندوجهی تلقی می‌شود. جرائم حوزه مواد مخدر را می‌توان به عنوان جنایات سازمان‌یافته نیز دسته‌بندی کرد که معمولاً به صورت گروه‌ها و سازمان‌های قاچاق انجام می‌شود. این پدیده با از بین بردن ریشه‌های اخلاقی جامعه، موجب گسترش فساد می‌شود. به همین دلیل است که در اکثر کشورها مجازات‌های سنگینی برای فعالین این حوزه از تولیدکننده تا پخش و فروش و قاچاق در نظر گرفته می‌شود و با مرتکبین آن به شدت برخورد می‌شود.

اگر به هر نحو درگیر یکی از جرائم مواد مخدر شدید باید بدانید که مجازات این دسته از جرائم در ایران بسیار سنگین و جدی است و می‌تواند برای شما از سال‌ها زندان تا حکم اعدام را در پی داشته باشد. پس چنانچه احساس می‌کنید به اشتباه متهم شده‌اید، قبل از هرکار باید با یک وکیل کیفری تماس بگیرید یا درخواست وکیل تسخیری کنید. همکاران ما در سامانه حقوقی عدلاک آماده هستند تا در هریک از زمینه‌های مرتبط با جرائم کیفری، مشاور و پشتیبان شما باشند.

در این مقاله با ما باشید تا بیشتر درباره قاچاق مواد مخدر و مجازات‌های آن با هم صحبت کنیم.

برای انجام مشاوره حقوقی تلگرامی و آنلاین کلیک کنید.

جرم قاچاق مواد مخدر

قاچاق مواد مخدر چیست؟

قاچاق مواد مخدر به معنای ورود یا خروج مواد طبیعی یا شیمیایی اعتیادآور به کشور از راه غیرقانونی یا ممنوعه. البته باید بدانید بعضی از این قبیل مواد طبیعی مخدر نیستند اما توهم‌زا و محرک هستند و می‌توانند خطرناک باشند. در قانون کیفری به فردی که مرتکب جرم قاچاق مواد مخدر می‌شود سوداگر یا قاچاقچی گفته می‌شود.

اما مجازات قاچاق مواد مخدر در قانون چیست؟

جرم آدم ربایی

مجازات قاچاق مواد مخدر

مجازات مربوط به جرائم مواد مخدر براساس نوع و میزان جرم مشخص می‌شود. برخورد قانون با این جرائم همواره جدی و قاطعانه بوده اما میزان مجازات‌ها در طی زمان متفاوت بوده است. در حقیقت قوانین حوزه مواد مخدر نسبت به پیش از انقلاب تغییرات زیادی نداشته و تنها میزان مجازات است که تغییر کرده است. از جمله مجازات‌های در نظر گرفته شده برای قاچاقچیان مواد مخدر می‌توان به ضبط و مصادره اموال، زندان، شلاق، جزای نقدی و اعدام اشاره کرد.

البته باید بدانید که این نوع مجازات بسته به مواد مخدر موردنظر و جرم ارتکابی متفاوت است؛ مثلاً فردی که یک گرم تریاک برای استفاده شخصی همراه خود دارد با کسی که یک کیلوگرم تریاک در سطح کشور جا به جا می‌کند یکسان مجازات نمی‌شود. همچنین مجازات مجرم با مجازات فردی که مرتکب معاونت در جرم شده یکسان نیست. ما در اینجا بخشی از این موارد را شرح خواهیم داد.

برای انجام مشاوره حقوقی تلفنی و حضوری درباره قاچاق مواد مخدر کلیک کنید.

قاچاق مواد مخدر

مجازات‌های جرم قاچاق مواد مخدر

براساس ماده 4 قانون مبارزه با مواد مخدر، مجازات حمل و نگهداری تریاک، شیره، بنگ، چرس، گراس، سوخته و تفاله تریاک این‌طور معین شده است:

۱- از یک تا پنجاه گرم تا چهار میلیون ریال جریمه‌ی نقدی و تا پنجاه ضربه شلاق

۲-  بیش از پنجاه گرم تا پانصد گرم، از چهار میلیون‌تا پنجاه میلیون ریال جریمه‌ی نقدی و بیست تا هفتاد و چهار ضربه شلاق و درصورتی‌که تشخیص قاضی تا سه سال حبس

۳-برای بیش از پانصد گرم تا پنج کیلوگرم، از پنجاه میلیون‌تا دویست میلیون ریال جریمه‌ی نقدی و پنجاه تا هفتاد و چهار ضربه شلاق و سه تا پانزده سال حبس؛

 ۴- و درصورتی‌که بیش از ۵ کیلوگرم باشد مشمول مجازات اعدام است.

در سال 1396 متمم جدید قانون مبارزه با مواد مخدر این میزان را به 50 کیلو افزایش داد .

براساس ماده 8 قانون مبارزه با مواد مخدر، مجازات حمل، صدور و وارد کردن هروئین، مورفین، شیشه، اکستازی، ا.اس دی و کوکائین به این شرح مشخص شده است:

۱-تا ۵ سانتی گرم جزای نقدی از ۵۰۰هزار ریال تا یک میایون ریال و ۲۰ ضربه شلاق

۲-بیش از ۵ سانتی گرم تا یک گرم جزای نقدی از ۲ میلیون‌تا ۶ میلیون ريال و ۳۰ تا ۷۰ ضربه شلاق

۳- بیش از یک گرم تا ۴ گرم  جزای نقدی از ۸میلیون‌تا ۲۰ میلیون ريال و دو تا ۵ سال حبس و ۳۰تا ۷۴ ضربه شلاق .

۴-بیش از ۱۵ گرم تا ۳۰ گرم جزای نقدی از ۴۰ میلیون‌تا ۶۰ میلیون ريال و ۱۰ تا ۱۵ سال حبس و ۳۰ تا ۷۴ ضربه شلاق و در آخر اگر بیش از ۳۰ گرم باشد مشمول اعدام می‌باشد؛ اما در متمم جدید قانون مصوب ۱۳۹۶، مجازات اعدام از ۳۰ گرم به ۲ کیلوگرم رسید.

تامین خواسته

وکیل مواد مخدر

مجازات معاونت در حمل مواد مخدر  

منظور از معاونت در جرم افرادی هستند که در اصل عمل قاچاق یا شروع آن دخالت ندارند. براساس ماده 126 قانون مجازات اسلامی مجازات این افراد این‌طور مشخص شده است:

۱-هرکس دیگری را تحریک یا ترغیب یا تهدید یا تطمیع به ارتکاب جرم نماید و یا به‌وسیله دسیسه و فریب و نیرنگ موجب وقوع جرم شود.

۲-هرکس با علم و قصد وسایل ارتکاب جرم را تهیه کند و یا طریق ارتکاب آن را با علم به قصد مرتکب ارائه دهد.

۳-هرکس عالما، عمداً وقوع جرم را تسهیل کند . مصادیق مذکور در ماده ۱۲۶ حصری هستند اما اجزاء آن مصادیق محدود و منحصر به فرد نیستند؛ و طبق ماده ۱۲۷ قانون مجازات اسلامی: درصورتی‌که شرع یا قانون، مجازات دیگری برای معاون تعیین نشده باشد، مجازات وی به شرح زیر است:

الف: در جرائمی ک مجازات قانونی آنها سلب حیات یا حبس دائم است حبس تعزیری درجه ۲ یا ۳

ب: در سرقت حدی و قطع عمدی عضو، حبس تعزیری درجه ۵ یا ۶

پ: در جرائمی که مجازات قانونی آنها شلاق حدی است، ۳۱ تا ۷۴ ضربه شلاق تعزیری درجه ۶

ت: در جرائم موجب تعزیر یک تا دو درجه پایین‌تر از جرم ارتکابی

تبصره ۱: در مورد بند ت این ماده مجازات معاون از نوع مجازات قانونی جرم ارتکابی است مگر در مورد مصادره اموال، انفصال دائم و انتشار حکم محکومیت که مجازات معاون به ترتیب جزای نقدی درجه ۴، ۶ و ۷ است.

وکیل پایه یک دادگستری در مشهد

عوامل تخفیف مجـرمان قاچاق مواد مخـدر    

 اگرچه قانون در برابر مجرمان مواد مخدر جدی و سرسخت عمل می‌کند، اما در شرایط خاص امکان تخفیف مجازات نیز قائل می‌شود. به عنوان مثال فردی که پیش از این سوءپیشینه‌ای نداشته یا قبلاً در زمینه مواد مخدر سابقه نداشته و به دلایلی دچار اجبار شده یا فردی که از معاونت در اجرای جرم، انگیزه‌ای شرافتمندانه داشته باشد، یا فردی که برای کشف دلایل و شواهد جرم با پلیس و مقام قضایی همکاری کند مشمول تخفیف در مجازات می‌باشند.

 امیدواریم که این مقاله توانسته باشد به شما عزیزان در زمینه سؤالات مرتبط با مجازات جرائم مواد مخدر پاسخ دهد. فراموش نکنید در روزهای سخت ما در کنار شما هستیم.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
موفقیت آمیز بود!

به زودی همکاران ما طی 72 ساعت آینده با شما تماس خواهند گرفت.