آیا میدانید گواهی عدم امکان سازش چیست؟ کاربرد گواهی عدم امکان سازش چیست؟ براساس ماده 24 قانون خانواده، ثبت طلاق و مسائل مرتبط با انحلال ازدواج و یا بطلان آن و ثبت طلاق در دفاتر رسمی ازدواج و طلاق، تنها بعد از صدور گواهی یا حکم مربوط از طرف دادگاه مجاز میباشد.
این امکان وجود دارد که درخواست طلاق با توافق میان زن و شوهر ارائه شده باشد. در این شرایط دادگاه یک گواهی صادر میکند. درصورتیکه درخواست طلاق از طرف زن باشد، براساس قانون نیاز به صدور حکم الزام زوج به طلاق است و باید شرایط اعمال وکالت در طلاق احراز شود.

مدت اعتبار گواهی عدم امکان سازش
اعتبار گواهی عدم امکان سازش، سه ماه بعد از تاریخ ابلاغ رأی یا قطعی شدن رأی میباشد؛ یعنی پس از صدور زوجین سه ماه فرصت دارند تا این گواهی را به دفتر رسمی ازدواج و طلاق تسلیم کنند. اگر گواهی فوق در مدت مشخصشده به دفتر رسمی ازدواج و طلاق تسلیم نگردد، یا اینکه گواهی عدم امکان سازش را به دفترخانه رسمی طلاق ارائه کرده باشد اما تا سه ماه از زمان ارائه آن در دفترخانه حضور پیدا نکند، یا اینکه مدارک لازم را برای ثبت و تکمیل پرونده به دادگاه ارائه ندهد، در این صورت گواهی عدم امکان سازش از اعتبار ساقط میگردد.
آیا طلاق توافقی بدون حضور وکیل امکان پذیر است؟
تماس فوری با بهترین تیم وکلا در شهر شما
شماره تلفنهای ۰۹۱۵۵۰۴۶۹۰۹ و ۰۹۳۹۳۱۰۶۰۱۱
آیا دریافت گواهی عدم امکان سازش در ایران لازم است؟
در کشور ایران، دریافت گواهی عدم امکان سازش در طلاق برای ازدواج دوباره، لازم است. بر اساس ماده ۱۴ قانون ازدواج و طلاق، شرط اول برای عقد ازدواج دوباره پس از طلاق، دریافت گواهی عدم امکان سازش است. در واقع، با دریافت این گواهی، دولت ایران به عنوان نهادی مسئول، تایید میکند که طرفین طلاق شده، هیچگونه مانعی برای ازدواج دوباره با هم ندارند.
برای دریافت گواهی عدم امکان سازش چه مدارکی لازم است؟
برای دریافت گواهی عدم امکان سازش در طلاق، باید مدارک زیر را تهیهکرده و به دفتر ثبتاحوال مراجعه کرد:
1. اصل شناسنامه: برای اثبات هویت فرد درخواستکننده.
2. اصل شناسنامه همسر سابق: برای تأیید طلاق و اینکه همسر سابق هنوز به زندگی فرد درخواستکننده مانعی ندارد.
3. حکم طلاق: برای تأیید اینکه طلاق رسمی و باطل نشده است.
4. مدرکی که نشان دهد فرد درخواستکننده میتواند ازدواج دوباره کند: مانند گواهی از وضع مالی یا گواهی از عدم مانعی ازدواج دوباره از مراجع قضایی.
5. پرداخت هزینههای مربوط به صدور گواهی.
اگر به وکیل طلاق توافقی نیاز دارید اینجا کلیک کنید.

تسلیم گواهی عدم امکان سازش به دفتر رسمی ازدواج
براساس ماده 35 قانون خانواده، درصورتیکه شوهر در زمان مشخص به دفترخانه ثبت ازدواج و طلاق مراجعه کند و گواهی عدم امکان سازش را تسلیم کرده باشد اما زن در مدت یک هفته در دفترخانه حاضر نشود. درصورتیکه زن در دفترخانه حاضر نشود، صیغه طلاق جاری میشود و سپس ثبت میشود و ثبت طلاق توسط دفترخانه به زن اطلاع داده میشود.
سه طلاقه کردن چیست و چه عواقبی دارد؟
اگر زن دارای وکالت بلاعزل باشد
بر طبق ماده 36 قانون خانواده، این امکان وجود دارد که گواهی عدم امکان سازش با توافق میان زن و شوهر صادرشده باشد، همچنین درصورتیکه زن از شوهر خود وکالت بلاعزل در طلاق داشته باشد، نیازی به حضور مرد در طلاق نیست و در این حالت عدم حضور مرد مانع ثبت و اجرای صیغه طلاق در این شرایط نخواهد بود.

در چه مواردی دادگاه عذر زوجه برای عدم حضور در دفترخانه را میپذیرد؟
براساس ماده 18 آئیننامه اجرایی قانون حمایت خانواده، در برخی از موارد عدم حضور مرد در دفترخانه بعد از تسلیم گواهی عدم امکان سازش، موجه محسوب میشود؟
- درصورتیکه یکی از طرفین بیماریای داشته باشد که مانع از حرکت او میشود.
- در صورت فوت یکی از والدین طرف پرونده یا همسر و فرزند او
- وقوع حوادثی مانند زلزله، سیل و حریق که بر طبق آن تقدیم دادخواست واخواهی در زمان مشخص امکانپذیر نباشد.
- در صورت توقیف و حبس بودن به صورتی که فرد نتواند در زمان مشخص دادخواست واخواهی تقدیم کند.
امیدواریم که این مقاله به شما برای اطلاع از این مسائل مرتبط با گواهی عدم سازش کمک کرده باشد. همکاران ما در سامانه حقوقی عدلاک آماده هستند تا در هر ساعت شبانه روز پاسخگوی مشکلات حقوقی شما عزیزان باشند. فراموش نکنید در روزهای سخت ما در کنار شما هستیم.
تماس فوری با بهترین تیم وکلا در شهر شما
شماره تلفنهای ۰۹۱۵۵۰۴۶۹۰۹ و ۰۹۳۹۳۱۰۶۰۱۱