درباره صیغه دختر باکره چه میدانید؟ آیا از نظر قانونی امکان صیغه کردن دختر باکره وجود دارد؟ مهمترین نکات در صیغه دختر باکره چیست؟ آیا برای صیغه کردن دختر باکره به اجازه پدر احتیاج است؟ شرایط صیغه کردن دختر باکره با اجازه پدر چیست؟ در مورد صیغه کردن دختر باکره باید به چه مسائلی توجه شود؟ شرایط نفقه دختر باکرهای که صیغه میشود چیست؟
تماس فوری با بهترین تیم وکلا در شهر شما
شماره تلفنهای ۰۹۱۵۵۰۴۶۹۰۹ و ۰۹۳۹۳۱۰۶۰۱۱
حکم صیغه کردن دختر باکره
یکی از مسائل حقوقی که امروزه در جامعه ایران وجود دارد. همانطور که میدانید قانون ازدواج در ایران بر اساس شرع اسلام مشخص شده است.
بر اساس قوانین شرع اسلام، ازدواج دو نوع است یا موقت است و یا دائم.
ازدواج موقت ازدواجی است که در آن مدتزمان عقد مشخص میشود. هدف از این نوع از صیغه محرمیت آشنایی دو طرف با هم یا ارتباط جنسی است؛ اما ازدواج دائم به صورت مادامالعمراست و در آن زمانی برای ازدواج مشخص نشده است.
صیغه محرمیت یا همان ازدواج موقت در مسائل مختلفی با ازدواج دائم متفاوت است. از جمله این موارد میتوان به مشخص کردن مهریه، پرداختن نفقه، نفقه و مسائل مرتبط با آن اشاره کرد.
سؤالی که در اینجا ایجاد میشود این است آیا یک دختر باکره میتواند صیغه کند؟ از نظر شرعی امکان صیغه دختر باکره وجود دارد؟ در این صورت چه شرایطی باید برای این ازدواج مشخص شود؟ در دنبالۀ این مقاله میخواهیم درباره صیغه کردن دختر باکره و مسائل قانونی آن با شما گفتگو کنیم.

صیغه کردن دختر باکره از نظر قانون
باید بدانید که صیغه کردن دختر باکره از نظر قانون دارای شرایط ویژهای است و به صورت کلی نکاح با دختر باکره عقد دائم است. بر اساس یک قانون کلی ازدواج دختر باکره این است که ازدواج دختر چه به صورت دائم و چه به صورت صیغه تنها با رضایت پدر امکانپذیر است. اگر بخواهیم این مسئله را به شیوه سادهتری بیان کنیم میتوانیم بگوییم که دختر باکره نمیتواند بدون اجازه پدر یا جد پدری ازدواج کند.
در قانون ایران دختر باکره به دختری گفته میشود که دوشیزه باشد و به خاطر رابطه زناشویی بکارت خود را از دست نداده باشد؛ بنابراین دختری که پیش از این یکبار ازدواج کرده باشد و باکره نباشد؛ بنابراین دختری که یکبار ازدواج کرده باشد برای ازدواج مجدد یا صیغه شدن نیازی به اجازه پدر یا جد پدری خود نخواهد داشت.
به جز کسب اجازه پدر برای ازدواج دائم یا موقت دختر، نیاز به تعیین شرایطی مانند مهریه و نفقه برای صیغه کردن دختر باکره وجود دارد؛ اما صیغه کردن دختر باکره مشکلاتی نیز دارد. به عنوان مثال همانطور که قبلاً در مقالههایی اشارهکردهایم زنی که صیغه میشود حقوق متفاوتی با یک زن در عقد دائم دارد. از جمله بحث حقوق شوهر در صورت فوت شوهر یا ارث بردن از میتوان نام برد که پیش از این در مقالههایی مفصلاً به این ماجرا پرداختهایم. برای اطلاعات بیشتر میتوانید لینکهایی را که در ادامه قرار میدهیم مطالعه کنید.
زنی که صیغه میشود حقوق مالی زن عقدی مانند نفقه و ارث را ندارد؛ به عبارت دیگر صیغه شدن دختر باکره یک ریسک برای او محسوب میشود؛ بنابراین عجیب نیست که با مخالفت پدر یا جد پدری روبرو شود.
یکی از شرایط اصلی ازدواج در عقد دائم، مهریه میباشد؛ اما در زمان صیغه مهریه باید تعیین شده باشد.
بیشتر بدانید:


صیغه دختر باکره بدون اذن پدر
بهطورکلی باید بگوییم صیغه دختر باکره فقط با اجازه پدر یا جد پدری ممکن است. چنانچه یک دختر پدرش را از دست داده باشد یا اینکه برای سالها پدرش را ندیده باشد، میتواند برای ازدواج رضایت جد پدری را بخواهد؛ اما حکم ازدواج دختر بدون اجازه پدر یا جد پدری در قانون چیست؟
بر اساس اسلام قوانینی برای نکاح وجود دارد. صیغه شدن دختر باکره بدون اجازه پدر یک مشکل فقهی و شرعی ایجاد میکند؛ اما فقها درباره این مسئله با هم اختلاف دارند. برخی از فقها معتقدند که ازدواج دختر باکره بدون اجازه پدر باطل و حرام است و بنابراین دختر نمیتواند بدون اذن پدر ازدواج کنند؛ اما برخی دیگر از فقها معتقدند که این ازدواج درست نیست اما باطل نیست. این مسئله معمولاً در دادگاههای خانواده بررسی میشود.

صیغه کردن دختر باکره با اجازه دادگاه
بهطورکلی اجازه ازدواج دختر باکره با پدر یا جد پدری او است؛ اما اگر پدر یا جد پدری دختر در دسترس نباشند یا از مکان زندگی آنها اطلاعی در دست نباشد یا اینکه بدون دلیل قانعکننده با ازدواج مخالفت کنند، دختر میتواند به دادگاه مراجعه کند و برای گرفتن حکم ازدواج از دادگاه اقدام کند. درصورتیکه دادگاه اینطور تشخیص دهد که پدر یا جد پدری امکان تصمیمگیری در این زمینه را ندارد، میتواند ولی قهری را عزل کند و حکم و اجازه ازدواج دختر را صادر کند.
البته گرفتن این حکم از دادگاه ابداً کار سادهای نیست و دادگاه در این زمینه باید از مجهولالمکان بودن پدر اطمینان حاصل کند یا اینکه پدر به دادگاه مراجعه کند و در محضر دادگاه دلایل خود را برای مخالفت با ازدواج دخترش بیان کند. راه دیگر این است که به دادگاه اثبات شود که این ازدواج به صلاح دختر است. این شرایط و اثبات آن نیز کار سادهای نیست؛ بنابراین توصیه میکنیم که قبل از اقدام برای دریافت حکم دادگاه با یک وکیل خوب مشورت کنید تا نکات لازم را در این زمینه به شما ارائه کند.
شما میتوانید از طریق لینکهای همین صفحه به صورت تلفنی ، حضوری و حتی آنلاین با یکی از وکلای سامانه حقوقی عدلاک مشورت کنید و مشکل خود را با همکاران ما در میان بگذارید. فراموش نکنید در روزهای سخت ما در کنار شما هستیم.

تماس فوری با بهترین تیم وکلا در شهر شما
شماره تلفنهای ۰۹۱۵۵۰۴۶۹۰۹ و ۰۹۳۹۳۱۰۶۰۱۱
بیشتر بدانید: