درباره ضربوجرح همسر چه میدانید؟ آیا ضربوجرح همسر جرم است؟ قانون در مقابل جرم ضربوجرح همسر چه واکنشی نشان میدهد؟ آیا ضربوجرح همسر میتواند موجب طلاق شود؟ آیا زن میتواند با اثبات ضربوجرح همسر خود تقاضای طلاق کند؟ در چه شرایطی زن میتواند از مدارک اثبات ضربوجرح همسر برای طلاق استفاده کند؟
درصورتیکه خانمی مورد ضربوجرح همسر قرار گرفت چه باید کند؟ عملکرد یک وکیل پایه یک دادگستری درباره کتک زدن همسر چیست؟ آیا زن میتواند شوهر خود را بابت ضربوجرح همسر مورد پیگیری قرار دهد؟ کدام مرجع قضایی برای رسیدگی به این پرونده ظاهر است؟
تماس فوری با بهترین تیم وکلا در شهر شما
شماره تلفنهای ۰۹۱۵۵۰۴۶۹۰۹ و ۰۹۳۹۳۱۰۶۰۱۱
ضربوجرح همسر در قانون
متأسفانه در سالهای اخیر ضربوجرح همسر یک مشکل اجتماعی شده است. به عبارتی در موارد بسیاری دیده شده که دعوا و مشاجره میان زن و شوهر، از بحث لفظی خارج میشود و کار به کتککاری و به اصطلاح ضربوجرح کشیده میشود. گاه حتی این دعوا موجب آسیب شدید به یکی از طرفین و حتی قتل شده است.
در این مقاله میخواهیم ببینیم که آیا در اثر ضربوجرح، برای فرد آسیبدیده (مرد یا زن) حقی هم ایجاد میشود؟ اگر فرد آسیبدیده بخواهد از حقوق قانونی خود استفاده کند باید چه اقداماتی انجام دهد؟
اگر درگیر چنین مسئلهای هستید توصیه ما این است که قبل از هر چیز با یک وکیل یا مشاور حقوقی مشورت کنید. همکاران ما در سامانه حقوقی عدلاک میتوانند به صورت تلفنی، حضوری یا حتی تلگرامی و آنلاین راهنمای شما عزیزان در این مشکل باشند.
ما در ادامه به برخی از مسائلی که در درگیری و پروندههای ضربوجرح با آن روبرو هستیم اشاره میکنیم:
مفهوم ضرب و حرج همسر
برخی از افراد گمان میکنند که منظور از ضربوجرح در این موضوع صرفاً آسیبی است که از ناحیه مرد به زن واردشده، باید بگوییم که اینطور نیست و هرکدام از همسران که به نوعی توسط طرف دیگر دچار آسیب شده باشند میتوانند از طریق قانون این مسئله را پیگیری کنند.
عواقب ضربوجرح همسر
کتک زدن و آسیب رساندن به همسر از دید قانون مانند یک پرونده کیفری بررسی میشود که در آن دو غریبه به یکدیگر آسیب رساندهاند؛ بنابراین وجود رابطه همسری طرفین تفاوتی در برخورد قانون ایجاد نمیکند. به عبارت دیگر هیچ یک از افراد جامعه حق ندارد به هیچ روشی به دیگری صدمه بزند و موجب آسیب و جراحت گردد و این مسئله در مورد خویشاوندان نزدیک مانند پدر، مادر، همسر و فرزندان نیز وجود دارد و قانون این عمل را در حیطه جرائم کیفری دستهبندی میکند و قاطعانه با آن برخورد میکند.

اقدامات قانونی
درصورتیکه مورد ضربوجرح قرار گرفتید، باید در اولین فرصت به دادسرا مراجعه کنید و دادخواست خود را برای رسیدگی به دعوای ضربوجرح ارائه دهید. دادسرا بلافاصله شما را به پزشکی قانونی میفرستد. پزشکی قانونی با بررسی نشانههای آسیب وارد شده و جزئیات گزارشی را ثبت میکند و آن این سند را مهرو موم میکند. این سند در ادامه روند شکایت باید به دادگاه تحویل داده شود.
نکته درصورتیکه به دلایل شخصی از ادامه شکایت صرفه نظر کردید این سند مهروموم شده را به همین صورت در جایی امن نگه دارید و آن را باز نکنید. در صورت تکرار این عمل از سوی شوهر یا همسر شما، این سند در کنار سند جدید پزشکی قانونی به دادگاه ارائه میشود که اثبات تکرار جرم از ناحیه مجرم بوده و به شما برای دنبال کردن روند پرونده بسیار کمک میکند.
درصورتیکه معاینات پزشکی قانونی ضربوجرح را تائید و میزان آن را مشخص کرد، دادسرا جرم را تائید میکند و پرونده با صدور کیفرخواست به دادگاه کیفری ارجاع داده میشود. دادگاه کیفری با بررسی وضعیت پرونده و مدارک و دلایل موجود درباره مجرم تصمیمگیری کرده و او را به پرداخت دیه، قصاص یا حبس محکوم میکند.
در بهترین حالت دادگاه متهم را به پرداخت دیه و خسارت محکوم خواهد کرد؛ اما درصورتیکه ضربوجرح همسر توسط اسلحه یا چاقو باشد، حتی در صورت گذشت شاکی نیز متهم به حبس تعزیری محکوم خواهد شد. ما پیش از این به طور مفصل در دو مقاله درباره احکام قانونی ضربوجرح و مجازاتهای آن و دیه مشخص شده گفتگو کردهایم که میتوانید با کلیک روی لینکهای پایین همین سطور اطلاعات بیشتری در این زمینه کسب کنید.
اما توصیه ما این است که در این موارد قانونی از همراهی یک وکیل کیفری استفاده کنید. تیم حقوقی سامانه عدلاک به صورت آنلاین و حضوری در هرکدام از شهرهای ایران، مشاور و راهنمای شما در این مشکل خواهد بود.
بیشتر بدانید:

ضربوجرح همسر و ایجاد حق طلاق
سؤال دیگری که مکرر پرسیده میشود این است که آیا کتک زدن و ضربوجرح برای همسر حق طلاق ایجاد میکند؟ باید بگوییم که در قانون ایران حق طلاق منحصراً در اختیار مرد است؛ بنابراین مرد میتواند هر زمان که بخواهد همسر خود را طلاق دهد؛ اما زن این حق را ندارد مگر در مواقع خاصی که در قانون مشخص شده است.
در قانون دوازده شرط عسر و حرج برای زن مشخص شده است که در صورت اثبات هرکدام از آنها ، زن میتواند از دادگاه تقاضای طلاق کند و دادگاه نیز میتواند حتی با وجود مخالفت شوهر، حکم طلاق را صادر کند. از جمله این موارد میتوان به اعتیاد شدید همسر، ترک زندگی با همسر بیشتر از شش ماه و ضربوجرح اشاره کرد.
بنابراین داشتن گزارشهای پزشکی قانونی در زمینه تکرار ضربوجرح که پیش از این به آن اشاره کردیم، میتواند دادگاه را متقاعد کند که سلامت زن در زندگی با شوهر در خطر است و حکم طلاق را صادر کند.
بیشتر بخوانید:

نکته مهم
اگر زن بعد از ضربوجرح خانه شوهر را ترک کند، شوهر میتواند با ارائه درخواست الزام به تمکین، از دادگاه برای بازگشت زن به خانه حکم بگیرد؛ اما زن میتواند با مراجعه به دادگاه و اثبات ضربوجرح (از طریق حکم پزشکی قانونی که بلافاصله پس از وقوع ماجرا با مراجعه به دادسرا دریافت کرده) حکم تمکین را باطل کند.
تماس فوری با بهترین تیم وکلا در شهر شما
شماره تلفنهای ۰۹۱۵۵۰۴۶۹۰۹ و ۰۹۳۹۳۱۰۶۰۱۱
لزوم شکایت کیفری در پرونده ضربوجرح همسر
یکی از مسائلی که باید بدانید این است که ضربوجرح همسر یک مورد ویژه به حساب میآید زیرا اکثر افراد این مسئله را یک دعوای خانگی و شخصی در رابطه زناشویی به حساب میآورند؛ اما این موارد توسط قانون پیگیری نمیشود مگر اینکه یکی از طرفین از دیگری شکایت کرده باشد. درصورتیکه فرد آسیبدیده خانم باشد و درخواست طلاق داشته باشد، برای اینکه راحتتر به حقوق خود برسد باید از همسر خود شکایت کیفری کند. نتیجه این شکایت دلیل کافی را به زن میدهد تا ضربوجرح همسر را در دادگاه حقوقی اثبات کند و به پرونده طلاق خود سرعت ببخشد.
توصیه ما به شما عزیزان این است که در اینگونه موارد از مشورت یک وکیل حقوقی یا کیفری استفاده کنید. همچنین باید بدانید که وجود گواهی پزشکی قانونی به تنهایی دلیل قاطعی برای اثبات ضربوجرح نیست و دادگاه طلاق به نتیجه دادگاه کیفری برای این مسئله اهمیت میدهد.
امیدواریم که این مقاله به شما عزیزان برای حل مشکلتان کمک کرده باشد.