سامانه حقوقی عدلاک

بهترین وکلای دادگستری مشهد

051-38676422

مشاوره حقوقی

تعیین تکلیف وسایل منزل بعد از طلاق

تکلیف وسایل منزل بعد از طلاق چیست؟ یکی از سؤالاتی که در زمان طلاق ایجاد می‌شود این است که وسایل منزل پس از طلاق چطور تقسیم می‌گردند؟ آیا لوازم منزل بعد از طلاق به مرد تعلق دارد یا خانم می‌تواند درباره لوازم منزل مدعی باشد؟ یکی از مسائلی که وکیل خانواده یا وکیل طلاق می‌تواند درباره آن به شما کمک کند مسائل حقوقی مرتبط با وقایع پس از طلاق است. یکی از مسائلی که همواره برای افراد موجب اختلاف می‌شود تعیین تکلیف وسایل منزل بعد از طلاق است ؛ اما کدام ماده‌قانونی درباره تعیین تکلیف وسایل منزل بعد از طلاق وضع‌شده است؟ در این مقاله با ما باشید تا بیشتر در این زمینه صحبت کنیم.

جهیزیه
برای انجام مشاوره حقوقی تلفنی و حضوری کلیک کنید.

تکلیف وسایل منزل بعد از طلاق چیست؟

یکی از چالش‌هایی که زوجین در زمان طلاق با آن روبرو می‌شوند مشخص کردن تکلیف وسایل منزل بعد از طلاق است. در طول زندگی مشترک ، زن و مرد در کنار هم کار می‌کنند و لوازم لازم برای زندگی تأمین می‌کنند؛ اما درباره تهیه لوازم منزل هیچ قراردادی میان زوجین بسته نشده است و ممکن است هرکدام از آنها در خرید بخشی از لوازم سهیم باشند؛ بنابراین در زمان جدایی مشخص کردن مالک این لوازم کار ساده‌ای نیست.

همچنین تورم بالای موجود در جامعه و افزایش سنگین قیمت لوازم منزل موجب سخت‌گیری بیشتر افراد درباره این مسئله شده است. شاید تا چند سال پیش طرفین اهمیت زیادی به تقسیم لوازم منزل نمی‌دادند اما وجود تورم سنگینی که امکان جایگزین کردن لوازم را برای بسیاری از افراد خیلی سخت کرده است موجب می‌شود که امروزه در زمان طلاق دو طرف دعوا برای تعیین تکلیف لوازم منزل بعد از طلاق اقدام کنند.

به همین دلیل در این مقاله می‌خواهیم درباره نحوه تقسیم لوازم منزل بعد از طلاق و حقوق مرد و زن در این زمینه صحبت کنیم. همچنین بررسی خواهیم کرد که آیا شرط ضمن عقد تنصیف اموال در زمینه تقسیم لوازم منزل نیز اثرگذار است یا خیر. با ما همراه باشید.

تماس فوری با بهترین وکیل شهر شما

شماره تلفن‌های ۰۹۱۵۵۰۴۶۹۰۹ و ۰۹۳۹۳۱۰۶۰۱۱

وسایل منزل
برای انجام مشاوره حقوقی تلگرامی و آنلاین کلیک کنید.

تکلیف وسایل منزل بعد از طلاق

برای اینکه درباره تعیین تکلیف وسایل منزل بعد از طلاق بهتر گفتگو کنیم باید قبل از هر چیز با دو مفهوم طلاق و نکاح آشنا شویم.

باید بدانید که نگاه قانون به مسائل از دید منطق است؛ یعنی برخلاف سایر افراد جامعه، قانون به ازدواج و طلاق به عنوان یک مسئله احساسی نگاه نمی‌کند بلکه آن را از دید منطق بررسی می‌کند. بر این اساس ازدواج نوعی قرارداد میان دو انسان است. در این قرارداد زن و مرد برای رسیدن به یک هدف مشترک، تعهداتی را قبول می‌کنند. هرکدام از طرفین موظف است به تعهدات خود عمل کند و درصورتی‌که فرد به تعهدات خود عمل نکند، این مسئله می‌تواند برای او مسئولیت قانونی داشته باشد.

تا اینجا همه‌چیز مانند یک قرارداد کاری است. اگر دو طرف این قرارداد (ازدواج) بخواهند از هم جدا شوند، قانون با بررسی شرایط و قرارداد نکاح (عقدنامه) درباره آن تصمیم می‌گیرد.

به همین دلیل است که همواره توصیه می‌شود قبل از مشخص کردن شرایط عقد و در زمان اقدام به طلاق با یک وکیل مشورت کنید؛ زیرا شرایط حین عقد در زمان طلاق احتمالی از اهمیت بسیاری برخورداند و می‌توانند به حل بهتر مسائل طلاق کمک کنند.

زمانی که زن و مردی برای پایان به قرارداد ازدواج اقدام می‌کنند، تمام تعهدات حین عقد آنها از نگاه قانون بررسی می‌شود؛ اما ازدواج یک قرارداد کاری نیست و مسائل جانبی بسیاری را در کنار خود دارد که باید بررسی شوند. مواردی مانند حضانت فرزند یا فرزندان خانواده یا تعیین تکلیف وسایل منزل بعد از طلاق  از این دست موارد هستند.

به همین دلیل هم هست که طلاق یک عمل قانونی فرسایشی است. در بعضی موارد روند طلاق چندین سال زمان می‌برد؛ بنابراین برخی از زوجین برای اینکه درگیر این مسائل جانبی نشوند و مراحل طلاق خود را سریع‌تر طی کنند، برای طلاق با هم توافق می‌کنند و به عبارتی برای طلاق توافقی اقدام می‌کنند. به‌این‌ترتیب درباره مسائلی مانند سرپرستی فرزندان، وسایل منزل و … با هم به توافق می‌رسند؛ اما اگر این توافق ایجاد نشود باید چه کرد؟

برای مطالعه بیشتر:

مجازات جعل مدار ک تحصیلی

نظر قانون درباره تعیین تکلیف وسایل منزل بعد از طلاق

از دیدگاه قانون، تعیین تکلیف وسایل منزل بعد از طلاق زوجین بر اساس شیوه خرید آنها مشخص می‌شود؛ به عبارت دیگر وسایلی که توسط زن خریده شده مانند جهیزیه زن ، به زن تعلق خواهد داشت و هر چیزی که توسط مرد خریداری‌شده است نیز متعلق به مرد خواهد بود؛ بنابراین زن بعد از طلاق حق استرداد جهیزیه دارد و مرد فقط می‌تواند مواردی که در زمان شروع زندگی خریده   را تصاحب کند.

 اما مشکل اصلی زمانی ایجاد می‌شود که یک سری از وسایل توسط دو طرف خریده شده باشد. در این شرایط تصمیم قانون چه خواهد بود؟  در این زمینه باید از مشورت یک وکیل حقوقی استفاده کنید. درصورتی‌که هرکدام از دو طرف فاکتور یا مدرکی را ارائه کند که خرید لوازم منزل را به نام او  مشخص کند، آن وسیله به او متعلق خواهد بود.

در غیر این صورت دادگاه با بررسی شرایط درباره آن تصمیم‌گیری خواهد کرد. البته باید بدانید که این شرط مربوط به زمانی است که شرط تنصیف اموال در  زمان عقد ثبت شده باشد و طلاق دهنده مرد باشد؛ بنابراین زن نمی‌تواند با ارائه درخواست طلاق از این حق استفاده کند.

تعیین تکلیف وسایل منزل بعد از طلاق

 جهیزیه

یکی از مواردی که در زمان طلاق از آن صحبت می‌شود بحث جهیزیه است. مطابق شرع اسلام تهیه وسایل زندگی کاملاً بر عهده مرد است و زن وظیفه‌ای در تأمین لوازم منزل ندارد. بااین‌حال در گذشته مرسوم بوده که والدین عروس و داماد برای کمک به آغاز زندگی هرکدام تعدادی از لوازم اولیه ضروری برای شروع زندگی دو نفره را به پسر و دختر هدیه می‌کردند. مواردی مانند رخت خواب، لوازم پخت و پز و … مابقی این لوازم در طول زندگی توسط زن و شوهر خریداری می‌شد.

  در برخی از شهرها مرسوم است که داماد در زمان عقد مبلغ مهریه را به عروس بپردازد و خانواده عروس با همان مبلغ لوازم اولیه زندگی زن و شوهر جوان را تأمین کنند و در حد همان مبلغ به خانه داماد بفرستند؛ اما در سال‌های اخیر جهیزیه تبدیل به فرهنگی غلط و سمی شده است که بر دوش خانواده دختر قرار گرفته و بار سنگین تأمین لوازم کامل زندگی برای عروس و داماد به دوش خانواده دختر افتاده است . این فرهنگ غلط که امروزه یکی از بزرگترین دلایل فرار جوانان از ازدواج است در زمان طلاق نیز دردسرساز می‌شود. به همین دلیل مرسوم است که لیستی از لوازم تهیه شده در زمان چیدن جهیزیه به امضای داماد برسد که این لیست جهیزیه در زمان طلاق مبنایی برای مالکیت اموال منزل توسط عروس بوده و خانم می‌تواند این جهیزیه را از خانه شوهر خارج کند.

توصیه ما این است که قبل از هرگونه اقدام به طلاق و جدایی با یک وکیل خانواده یا وکیل طلاق مشورت کنید تا شما را به بهترین صورت برای حل مشکلات پیش رو راهنمایی کنند. همکاران ما در سامانه حقوقی عدلاک آماده هستند تا در تمام ساعات شبانه روز و در هر شهر ایران که هستید، راهنمای قانونی شما در مسائل حل ازدواج و طلاق و مشاوره حقوقی پیش از ازدواج باشند. فراموش نکنید در روزهای سخت ما در کنار شما هستیم.

بیشتر بدانید:

مجازات رانندگی در مستی

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
موفقیت آمیز بود!

به زودی همکاران ما طی 72 ساعت آینده با شما تماس خواهند گرفت.