سامانه حقوقی عدلاک

بهترین وکلای دادگستری مشهد

051-38676422

مشاوره حقوقی

ممنوع‌الخروج کردن چیست؟

درباره ممنوع‌الخروج کردن چه میدانید؟ حتماً شنیده‌اید موارد بسیاری پیش‌آمده که فرد توسط همسر خود یا توسط شوهرش و یا اصلاً توسط طلبکار خود ممنوع‌الخروج شده است؛ اما ممنوع‌الخروج بودن چه معنایی دارد و در چه شرایطی فرد ممنوع‌الخروج می‌شود؟ چطور می‌توان رفع ممنوع‌الخروجی را انجام داد؟ در این مقاله با ما باشید تا درباره ممنوع‌الخروجی با شما صحبت کنیم.

 ممنوع‌الخروج بودن ممکن است در شرایط خاصی رخ دهد؛ مثلاً اگر فردی به دیگری بدهکار باشد و نتواند بدهی را بپردازد یا مالی را معرفی کند، طلبکار می‌تواند براساس قانون، مانع از خروج بدهکار از کشور شود. ممنوع‌الخروجی یعنی اینکه فرد نمی‌تواند از کشور خارج شود. بیشتر افرادی که به دلیل بدهکاری ممنوع‌الخروج می‌شوند تا زمانی که برای خروج از کشور اقدام می‌کنند از ممنوع‌الخروجی خود خبر ندارند.

برای انجام مشاوره حقوقی تلفنی و حضوری با همکاران ما در سامانه حقوقی عدلاک کلیک کنید.
ممنوع‌الخروجی
  1. بدهکاران مالیاتی: ماده 17 قانون گذرنامه در زمینه خروج بدهکاران مالیاتی این‌طور بیان می‌کند:

 دولت می‌تواند از صدور گذرنامه و خروج بدهکاران قطعی مالیاتی و اجرای دادگستری و ثبت‌اسناد و متخلفان از انجام تعهدات ارزی طبق ضوابط و مقرراتی که در آیین‌نامه تعیین می‌شود جلوگیری کند؛ بنابراین دولت می‌تواند از صادر کردن گذرنامه برای بدهکاران مالیاتی جلوگیری کند و برای آنها حکم ممنوع‌الخروجی بدهد.

  • افرادی که براساس حکم دادگاه یا اجرائیه صادر شده از سازمان ثبت املاک و اسناد، به عنوان بدهکار مشخص‌شده‌اند و بدهکاری آنها ثابت شده باشد نمی‌توانند تا زمان پرداخت بدهی خود یا کسب رضایت طلبکار از کشور خارج شوند. (درصورتی‌که طلبکار برای ممنوع‌الخروجی اقدام کرده باشد.)
  • آن دسته از افرادی که در خارج از کشور مرتکب جرائمی شده باشند؛ مثلاً سرقت، کلاهبرداری، قاچاق مواد مخدر، فساد اخلاقی یا اعمال مخالف شئون اسلامی، اجازه خروج مجدد نخواهند داشت.
  • افرادی که قادر به دریافت مستقل پاسپورت نیستند؛ مانند زنان که باید پر یا شوهرشان برای خروج از کشور برای آنها اقدام کند یا به آنها اجازه خروج دهد.
  • مردانی که به دلیل داشتن بدهی مهریه توسط همسر خود ممنوع‌الخروج شده‌اند.
  • افرادی که سفر خارجی آنها با مصالح کشور ایران تناقض داشته باشد در صورت تشخیص مقام قضایی ممنوع‌الخروج خواهند شد.

شرایط ممنوع الخروج کردن زن توسط شوهر

چنانچه به هر نحو نگران هستید و احتمال ممنوع‌الخروجی خود را می‌دهید، بهرت است قبل از سفر از این مسئله اطمینان کسب کنید. شما می‌توانید از طریق سایت سازمان ثبت‌اسناد و املاک کشور ممنوعیت خروج خود را استعلام کنید. برای استعلام ممنوع‌الخروجی خود باید به سایت www.exitban.ssaa.ir مراجعه کنید و کد ملی خود را وارد کنید تا سیستم وضعیت ممنوع‌الخروجی شما را بررسی کند. این سامانه به شما امکان می‌دهد که بسیار سریع و راحت از ممنوع‌الخروجی خود اطمینان پیدا کنید و از مشکلات بعدی جلوگیری کنید و در صورت امکان پیش از ایجاد مشکل ، نسبت به رفع ممنوع‌الخروجی اقدام کنید. 

همان‌طور که گفته شد این سامانه آنلاین کار را نسبت به گذشته بسیار آسان کرده است و هم اینک لینک استعلام فوری ممنوع‌الخروج بودن مسافران نیز بر روی سایت سازمان ثبت‌اسناد و املاک کشور قرار داده‌شده است تا این امر با سرعت بیشتری پیگیری شود.

برای انجام مشاوره حقوقی تلگرامی و آنلاین کلیک کنید.

مدت اعتبار ممنوع‌الخروجی

براساس ماده 133 قانون آئین دادرسی کیفری، دادگاه این اجازه را دارد که بعد از بررسی دلایل وقوع جرم و میزان اهمیت آن، برای متهم حکم ممنوع‌الخروجی صادر کند. این ممنوع‌الخروجی

ماده 133 آیین دادرسی کیفری به دادگاه این اجازه را داده است که بعد از بررسی کردن اهمیت و دلایل وقوع جرم، برای یک متهم حکم ممنوع‌الخروجی صادر کند. اعتبار این قرار ممنوع‌الخروجی 6ماه است اما چنانچه دادگاه تشخیص دهد، این مدت را هر شش ماه تمدید خواهد کرد. همچنین افرادی که برایشان قرار ممنوع‌الخروجی صادر شده است بعد از ابلاغ این قرار تا 20 روز برای اعتراض به دادگاه تجدیدنظر فرصت دارند.

چنانچه قرار ممنوعیت خروج توسط مرجع قضایی صادر شده فسخ شود یا در آن تجدیدنظر صورت بگیرد، دادگاه موظف است اطلاعات را به مراجع ذی‌صلاح منتقل کند تا اقدامات لازم برای رفع ممنوع‌الخروجی فرد انجام شود.

  1. دادسرا : بعد از رسیدگی به اتهام افراد، چنانچه اتهام وارد شده به فرد جرم مهمی بود و این امکان وجود داشت که فرد با خروج از کشور بخواهد از مجازات جرم ارتکابی فرار کند یا تلاش کند از دسترس قوانین دور شود، دادستانی براساس ماده 118 آیین دادرسی کیفری می‌تواند فرد را ممنوع‌الخروج کند.
  2. دادگاه‌های حقوقی می‌توانند افرادی را که به دلیل بدهی مالی یا عدم اجرای تعهدات قانونی تا زمان پرداخت بدهی یا انجام تعهد ممنوع‌الخروج کنند.
  3. اداره ثبت وظیفه ممنوع‌الخروج کردن افرادی که بدهی آنها مرتبط با اسناد رسمی باشد (بدهکاران مالی و مهریه و چک) را بر عهده دارد. البته مشروط بر اینکه طلبکار برای ممنوع‌الخروج کردن بدهکار درخواست دهد.
  4. بانک مرکزی می‌تواند بدهکاران بانکی را که رقم بالای بدهی دارند ممنوع‌الخروج کند. برای این کار بانک مرکزی از طریق دادستانی کل کشور اقدام می‌کند.
  5. خروج آن دسته از بدهکاران مالیاتی که بدهکاری عمده مالیاتی دارند توسط اداره دارایی و به کمک دادستانی انجام می‌گیرد.
  6. بدهکاران بیمه نیز ممکن است توسط سازمان تأمین اجتماعی ممنوع‌الخروج گردند.

ممنوع الخروج کردن مرد بابت مهریه

رفع ممنوع‌الخروجی

افرادی که توسط سازمان یا اورگان خاصی ممنوع‌الخروج شده باشند باید از همان اداره برای رفع ممنوع‌الخروجی خود اقدام کنند. این یعنی بدهکاران بانکی باید بدهی خود را بپردازند، بدهکاران مالیاتی باید مالیات خود را پرداخت کنند و بدهکاران مهریه نیز به همین صورت.

پس از پرداخت بدهی‌ها، فرد اسناد پرداخت را به مرجع قانونی معتبر تحویل می‌دهد تا برای ممنوع‌الخروجی اقدام کند.

همچنین این امکان وجود دارد که فرد به جای بدهی، وثیقه معتبری را ارائه دهد که تا زمان بازگشت به کشور، وثیقه او باشد و در صورت عدم بازگشت فرد در زمان مشخص، این وثیقه برای پرداخت بدهی استفاده می‌گردد.

برای انجام مشاوره حقوقی تلفنی و حضوری با همکاران ما در سامانه حقوقی عدلاک میتوانید از طریق تلفن، تلگرام یا مشاوره حقوقی با همکاران ما در سامانه عدلاک ارتباط برقرار کنید. فراموش نکنید در روزهای سخت ما در کنار شما هستیم.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
موفقیت آمیز بود!

به زودی همکاران ما طی 72 ساعت آینده با شما تماس خواهند گرفت.