سامانه حقوقی عدلاک

بهترین وکلای دادگستری مشهد

051-38676422

مشاوره حقوقی

شکایت از قاضی ، تبانی قاضی با متهم

شکایت از قاضی چیست؟ درباره تبانی قاضی با متهم چه میدانید؟ آیا امکان تبانی قاضی با متهم وجود دارد؟ هر پرونده در دادگاه توسط قاضی بررسی می‌شود و با بررسی شواهد و مدارک و شنیدن سخنان شاهدین، رأی را صادر می‌کند.

در قانون برای قاضی خصوصیات و ویژگی‌هایی مشخص شده است که نشان‌دهنده صلاحیت و شایستگی او است. از جمله اینکه قاضی پرونده باید عادل باشد و از خطا و لغزش به دور باشد. باید عادلانه و بی‌طرف قضاوت کند و تصمیم بگیرد؛ اما باید بدانید که قاضی هم مانند همه ما انسان است؛ بنابراین از تخلفات مبری نیست. احتمال خطا و لغزش خواسته و ناخواسته در هر فردی وجود دار.

چنانچه در پرونده خود دچار مشکلی شدید که ناشی از قصور قاضی و صدور رأی اشتباه بود و در این زمینه دچار زیان شدید، این زیان باید جبران شود. به همین دلیل در قانون امکان طرح شکایت علیه قاضی در نظر گرفته شده است تا درصورتی‌که قاضی از چهارچوب عدل و قانون خارج شد امکان شکایت علیه قاضی وجود داشته باشد.اما قبل از طرح شکایت علیه قاضی لازم است با مراحل شکایت از قاضی و روش ثبت آن آشنا شوید.

یکی از راه‌های شکایت علیه قاضی این است که شاکی پرونده از قوانین مرتبط با تخلفات قانونی قاضیان و اشتباهات قاضی در زمان صدور حکم، شکایت خود را مطرح کند. برای طرح کردن این شکایت ابتدا باید یک شکوائیه تنظیم کنید. برای تنظیم چنین شکایتی باید از یکی از وکلای متخصص و حرفه‌ای سامانه عدلاک کمک بگیرید تا با شناخت کامل از قوانین راهنمای شما در این پرونده باشند.

برای انجام مشاوره حقوقی تلفنی و حضوری کلیک کنید.

وکیل پایه یک دادگستری در مشهد - مشاوره حقوقی

اگر اطمینان دارید که قاضی پرونده شما در پرونده کوتاهی کرده یا به نوعی مرتکب تبانی قاضی با متهم شده است باید این مراحل را دنبال کنید:

  1. به دفتر نظارت و ارزشیابی رفتار و عملکرد قضات که در دادگستری هر استان وجود دارد مراجعه کنید و مسئله را مطرح کنید.
  2. با مراجعه به دادسرای انتظامی قضات واقع در شهر تهران شکایت خود رام طرح کنید. براساس قانون دادسرای انتظامی قاضیان این دادسرا وظیفه دارند که پرونده شما را پیگیری کرده و در صورت نیاز به مراجع ذی‌صلاح ارجاع دهند. چنانچه محرز شود که تخلفاتی توسط قاضی صورت گرفته پرونده برای صدور رأی در مورد شکایت علیه قاضی به دادگاه انتظامی قضات فرستاده می‌شود. این دادگاه صلاحیت صدور رأی مربوط به تخلفات قاضی و رسیدگی به ادعای مطرح‌شده در زمینه تقصیر قضات یا تبانی قاضی با متهم و مواردی از این دست را دارد.

 برای طرح شکایت علیه قاضی متخلف باید این مدارک را ارائه نمایید:

  1. مدارک هویت شخصی شاکی مانند کارت ملی و شناسنامه
  2. اطلاعات محل اقامت و تماس شاکی
  3. اسناد و مدارک مرتبط با شکایت علیه اشتباه یا تقصیر قاضی
  4. سمت شاکی انتظامی در پرونده قضایی
  5. شماره پرونده قضایی مرتبط با شکایت مطرح شده
  6. تعیین هویت قاضی در مورد شکایت
  7. واضح بودن تخلف قاضی از مقررات قانونی
  8. ارائه مدارک و مستندات مورد شکایت مانند تصویر دادنامه، اخطاریه، اجرائیه و احضاریه
  9. امضای شاکی یا نماینده قانونی شاکی
  10. باطل کردن تمبر دادرسی و پرداخت تعرفه خدمات قضایی

برای انجام مشاوره حقوقی تلگرامی و آنلاین کلیک کنید.

وکیل پایه یک دادگستری در مشهد - مشاوره حقوقی

در حال حاضر طرح شکایات قانونی با استفاده از سامانه خدمات آنلاین قوه قضاییه و سامانه خدمات قضایی به آدرس httos://adliran.ir بسیار سریع و ساده است و امکان پیگیری و ارسال شکایت‌ها را سریع‌تر فراهم می‌کند.

پیش‌بینی زمان مورد نیاز برای طرح کردن شکایت ممکن نیست. با توجه به اینکه طرح شکایت و لزوم پیگیری دقیق آن بسیار مهم است؛ بنابراین رسیدگی به این پرونده زمانبرخواهد بود.

البته باید بگوییم که پیش‌بینی نتیجه این دادگاه راحت نخواه بود؛ بنابراین توصیه این است که از بهترین و باتجربه‌ترین وکیل در این پرونده کمک بگیرید.

چنانچه قصد دارید علیه قاضی پرونده شکایت کنید، باید به مراجع صالح مراجعه کنید. یکی از این مراجع رسیدگی دادگاه عالی انتظامی قضات است. برای طرح کردن شکایت از قاضی در زمینه کلاهبرداری لازم است به دادسرای کارکنان دولت مراجعه کنید.

دادسرای کارکنان دولت صلاحیت رسیدگی به پرونده شکایت از قاضیان را دارد. قانونی به عنوان قانون نظارت بر رفتار قضات به تصویب رسیده است که باید بر عملکرد قاضیان نظارت درستی وجود داشته باشد.

دادگستری مسئول دریافت شکایت‌های انتظامی مردم است. بعد از ثبت شکایت علیه قاضی، مسئولین دادگستری وظیفه دارند در مدت یک هفته شکایت طرح شده را به اطلاع دادسرای انتظامی قضات برسانند.

وکیل پایه یک دادگستری در مشهد - مشاوره حقوقی

 

قضات دادسرا این حق را دارند که از قاضی متخلف درباره اعمالش بازخواست کنند و تخلفات انتظامی او را مورد بررسی قرار دهند. بعد از این‌که این دادسرا بررسی‌های لازم را انجام داد، در صورت تشخیص دادیار، قاضی مرتکب تحت پیگیری قانونی قرار خواهد گرفت. چنانچه بعد از اعلام کردن این مسئله دادستان موافقت نماید، کیفرخواست صادر می‌شود. بعد از اینکه دادیار به پرونده رسیدگی کرد و حکم صادر شد، فرد تحت تعقیب قانونی قرار می‌گیرد و کیفرخواست صادر می‌شود. بعد از این پرونده به دادگاه عالی قضات ارجاع داده می‌شود تا رسیدگی نهایی انجام شود.

مجازات تبانی وکیل با قاضی شرایطی است که در آن یک وکیل یا وکلای متخصص حقوقی که مسئولیت حمایت از حقوق موکل خود را بر عهده دارند، اما در عمل طوری کار می‌کنند که این مسئولیت را نادیده می‌گیرند یا در انجام وظایف خود نسبت به موکل کوتاهی می‌کنند.

این رفتارها می‌تواند شامل تخلفات متعددی باشد. به عنوان مثال ارائه مشاوره نادرست به موکل، عدم حضور مناسب و به موقع در دادگاه، اظهارنظرهای غیرحرفه‌ای و همکاری غیرقانونی با قاضی در رسیدگی به پرونده را می‌توان از تخلفات این حوزه دانست.

مجازات تبانی وکیل با قاضی در شرایط مختلف متفاوت است. این مجازات می‌تواند تنبیه انضباطی باشد یا تعلیق وکیل یا اینکه در موارد شدیدتر لغو مجوز وکالت را به دنبال داشته باشد. همچنین تعلیق حقوق و مزایای مالی وکیل می‌تواند باشد. میزان مجازات وکیل متخلف با توجه به شدت تخلف متفاوت است.

مجازات تبانی وکیل با قاضی اهمیت بالایی دارد زیرا وکیل حافظ حقوق موکل و نماینده عدالت است. این مجازات‌ها اثبات می‌کند که تخلف و نقض اصول قانونی توسط وکیل به عنوان حامی عدالت قابل پذیرش نیست و چنانچه وکیلی برخلاف چهارچوب قانونی و سوگند وکالت عمل کند باید مسئولیت این عمل خود را قبول کند.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
موفقیت آمیز بود!

به زودی همکاران ما طی 72 ساعت آینده با شما تماس خواهند گرفت.