جداسازی یارانههای نقدی چه زمانی انجام میشود؟ پس از ازدواج زندگی زن و مرد از خانوادههایشان جدا میشود و زندگی جدیدی را آغاز میکنند. در این حالت مواردی مانند بیمه ، یارانه و … عروس و داماد از خانواده آنها جدا میشود . اگرچه یارانه نقدی مبلغ ناچیزی است اما در شرایط اقتصادی فعلی برای برخی از خانوادهها میتواند کمککننده باشد. بنابراین عجیب نیست که زوج جوان بعد از ازدواج تصمیم بگیرند یارانه نقدی خود را از خانواده جدا کنند. اما مراحل جداسازی یارانههای نقدی در قانون چطور مشخص شده است؟
- در این مقاله میخوانید:
- قانون هدفمندی یارانه چیست؟
- جداسازی یارانه بعد از ازدواج
- مدارک لازم برای جداسازی یارانههای نقدی بعد از ازدواج
- جدا کردن یارانه پس از طلاق زوجین
- جدا کردن یارانه سرپرست فوت شده
- جدا کردن یارانه در خانوار بد سرپرست
- جدا کردن یارانه خانوار بد سرپرست
برای جدا کردن یارانه پس از ازدواج، لازم است مرد به عنوان سرپرست خانواده مدارکی را به اداره پلیس +10 ببرد و درخواست جداسازی یارانههای نقدی را بدهد. برای ایجاد حساب جدید یارانه برای زوج جوان لازم است هردوی آنها یارانه فعال داشته باشند بنابراین کسی که قبلاً یارانه دریافت نمیکرده نمیتواند درخواست جداسازی یارانه را داشته باشد.
تماس فوری با تیم حقوقی متخصص در شهر شما
تماس با تلفنهای 09150998001 و 09393106011
قانون هدفمندی یارانه چیست؟
قانون هدفمندی یارانهها، قانون مفصلی شامل 16 ماده است. بنابراین قانون ، یارانه دولت از برق، گاز ، مواد سوختی و … حذف میشود و به صورت نقدی یا غیر نقدی بین شهروندان پخش میشود و بقیه درآمد آن نیز صرف ساخت و عمران میشود. این قانون از سال 1389 در حال انجام است و میتوان آن را یکی از عوامل اصلی تورم در سالهای بعد از آن دانست.
اما جدا کردن رایانه صرفاً در بحث ازدواج وجود ندارد. این احتمال وجود دارد که افراد بنا به دلایل مختلف بخواهند یارانه خود را از سرپرست خانواده جدا کنند. در این مقاله ما درباره روشهای مختلف جدا کردن یارانه صحبت میکنیم.
برای انجام مشاوره حقوقی تلفنی و حضوری کلیک کنید.

جداسازی یارانه بعد از ازدواج
پسر و دختر قبل از ازدواج تحت سرپرستی پدر خود قرار دارند اما زمانی که ازدواج میکنند خودشان یک خانواده جدید را تشکیل میدهند. در این حالت زن و مرد تصمیم میگیرند یارانه خود را از خانواده جدا کنند.برای جداسازی یارانههای نقدی موارد دیگری مانند فوت سرپرست خانواده، طلاق یا حتی استقلال فرد مجرد را میتوان نام برد. باید بدانید جدا کردن یارانه شرایط مختلفی دارد.
مدارک لازم برای جداسازی یارانههای نقدی بعد از ازدواج
- مدارک شناسایی پدر دختر و پدر پسر مانند کارت ملی، کارت شناسایی و کپی آنها
- مدارک شناسایی زوج شامل کارت ملی، شناسنامه و کپی همه مدارک
- اصل و کپی عقدنامه رسمی
- مراجعه برای حذف نام از لیست خانواده و معرفی خانواده جدید برای جدا کردن یارانه
زوج جوان بعد از آماده کردن مدارک باید به آدرسی که مرکز پلیس +10 به آنها داده مراجعه کنند تا نم آنها از لیست خانواده خودشان حذف شود و در خانواده جدید شکل بگیرد.
با ارائه کردن مدارک به مرکز پلیس +10 و فرمها و دریافت شماره پیگیری که از مرکز قبلی گرفتهاند میتوانند مراحل ثبتنام و جدا کردن یارانه از خانواده خود و معرفی کردن خانواده جدید برای دریافت رایانه به پایان برسد.
طی این مراحل بین یک تا دو ماه وقت میبرد. به همین دلیل برای اینکه زوجین یارانه یک ماهشان را از دست ندهند باید مراحل فوق را بین هفته اول تا سوم هر ماه انجام دهند.
لازم است زوجین قبل از اقدامات اداری ، یک حساب بانکی ایجاد کنند و در زمان پیگیری مراحل بالا شمارهحساب و کارت آن را با خودشان داشته باشند.
برای انجام مشاوره حقوقی تلگرامی و آنلاین کلیک کنید.

جدا کردن یارانه پس از طلاق زوجین
یکی دیگر از مواردی که لازم است جداسازی یارانه انجام شود پس از طلاق است. زوجهایی که از هم جدا میشوند بعد از طلاق باید برای انتقال یارانه اقدام کنند. برای این کار باید مدارکی که گفته شد را به همراه سند طلاق و کپی تمام مدارک یاد شده به دفتر پلیس +10 ببرند و تقاضای سرپرستی جدید برای دریافت یارانه را مطرح کنند. پیش از این اقدام لازم است هرکدام از طرفین حساب جداگانهای را همراه با کارت در یک بانک ایجاد کند و اطلاعات آن را با مدارک یاد شده به مسئولین دفتر +10 اعلام نماید تا یارانه جدا شده به حساب او پرداخت شود.
جدا کردن یارانه سرپرست فوت شده
درصورتیکه سرپرست خانواده (پدر) فوت شده باشد، یارانه خانواده به حساب مادر خانواده واریز میشود.
در صورت فوت پدر، یارانه اعضای خانواده قطع میشود و برای حل کردن این مشکل لازم است مادر خانواده همراه با فرزندان خود و مدارک آنها مانند اصل شناسنامه و کارت ملی و کپی آنها و کپی مدارک شناسایی پدر فوت شده و گواهی فوت به مرکز پلیس +10 مراجعه میکنند.

جدا کردن یارانه در خانوار بد سرپرست
در برخی موارد سرپرست خانواده صلاحیت لازم را ندارد. انتقال یارانه در خانوادههای بد سرپرست نیز در پلیس +10 انجام میشود اما در چنین مواردی باید کفالت و حضانت مشخص شود و افراد باید اول با مراجعه به فرمانداری استان ، نامه رسمی فرمانداری را دریافت کنند و بعد به پلیس +10 مراجعه کنند.
جدا کردن یارانه خانوار بد سرپرست
مواردی وجود دارد که پدر خانواده صلاحیت لازم را برای دریافت یارانه ندارد. مثلاً در زندان است یا فرد معتادی است که یارانه دریافتی را خرج مواد مخدر میکند. انتقال یارانه در خانوارهای بد سرپرست نیز در مرکز پلیس +۱۰ انجام میگیرد، اما در این موارد جهت تغییر در کفالت و حضانت و غیره افراد باید ابتدا به مرکز فرمانداری استان مربوطه مراجعه کنند و با گرفتن نامه رسمی از فرمانداری به پلیس +۱۰ مراجعه کنند.
البته یارانه فرد زندانی به حساب خود او واریز میشود. این مراحل قانونی بین یک تا دو ماه زمان میبرد و بعد از آن یارانه به حساب سرپرست خانواده واریز میشود.
درصورتیکه هرگونه سؤالی در زمینه یارانه، انتقال یارانه یا موارد مشابه داشتید میتوانید با همکاران ما در سامانه حقوقی عدلاک ارتباط برقرار کنید.
تماس فوری با تیم حقوقی متخصص در شهر شما
تماس با تلفنهای 09150998001 و 09393106011