درباره قرار موقت و تأمین خواسته چه میدانید؟ احتمالاً این سؤال برای شما پیش آمده که قرار موقت و تأمین خواسته چه معنایی دارد؟ کاربرد قرار موقت در قانون چیست و تأمین خواسته به چه معناست؟ ما در اینجا تلاش میکنیم به صورت مختصر در این زمینه توضیحاتی را ارائه کنیم.
تأمین خواسته در حقیقت روشی است که قانونگذار برای جلوگیری از فرار مجرم از پرداخت دین، اقدام به صدور قرار موقت یا تأمین خواسته میکند. در حقیقت هرکدام از این احکام میتوانند مانع از ضایع شدن حقوق خواهان پرونده و حفظ آن حقوق برای طی مراحل قانونی تا زمان اجرای احکام گردند.
صدور قرار نهایی در دادسرا به چه معناست؟
قرار موقت چیست؟
قرار موقت که به آن دادرسی فوری یا حکم موقتی گفته میشود در حقیقت فرمان دادگاه بر منع انجام یک کار است. بر اساس ماده 310 و 316 قانون آیین دادرسی مدنی، حکمی صادر میشود تا از حقوق طرفین دعوا حفاظت شود.
البته باید بدانید که صدور قرار موقت به معنی برد یک طرف در دادگاه نیست. بلکه به این معناست که دادگاه اینطور تشخیص داده که موضوع فوری نیست و حکم قرار موقت صادر کرده است. در ادامه این مقاله با ما باشید تا بیشتر درباره تأمین خواسته و قرار موقت صحبت کنیم و تفاوت این دو را با هم بسنجیم.
برای انجام مشاوره حقوقی تلفنی و حضوری با همکاران ما در سامانه حقوقی عدلاک کلیک کنید.

شرایط خاص صدور قرار موقت
- ارائه درخواست به دادگاه دارای صلاحیت : در شرایط خواست برای درخواست قرار موقت باید به درخواست به صورت کتبی به دادگاه صالح که دعوی موردنظر تحت رسیدگی اوست ارائه گردد یا درخواست به صورت شفاهی در دادگاه اعلام شود و به صورت کتبی توسط فرد متقاضی امضا شود.
این درخواست باید در دادگاه دارای صلاحیت رسیدگی به دعوای اصلی ارائه شود. درصورتیکه موضوع قرار موقت در حوزه قضایی دیگری به جز دادگاه صالح ارائه شود، بر اساس ماده 312 قانون مدنی، باید درخواستی به آن دادگاه ارائه شود.. همچنین درخواست قرار موقت میتواند علاوه بر دادگاه بدوی در دادگاه تجدیدنظر نیز مطرح شود اما صدور آن منوط به نظر قاضی است.
- احراز فوریت مسئله : برای صدور قرار موقت دادگاه باید اینطور تشخیص دهد که امر فوری و ضروری است ؛ مثلاً خانمی از شوهر خود شکایت میکند که پس از طلاق میخواهد فرزندانش را از کشور خارج کند، در این حالت از دادگاه تقاضای قرار موقت خروج میکند تا بتواند از طریق دادگاه برای اثبات حقوق خود اقدام کند.
- تودیع خسارت احتمالی به صندوق دادگستری: به طور کلی دادگاهی که درخواست دستور موقت به آن ارائه شده است با توجه به قدرت ادله اثباتی میزان تأمین را مشخص میکند؛ اما باید بدانید صدور قرار موقت حتی برفرض اثبات فوریت منوط به پرداخت تأمین خواسته است.
در برخی موارد که صدور قرار احتمال ورود خسارت را منتفی میداند مانند دعاوی غیرمالی یا دعاوی ازا ین دست؛ اما در بعضی موارد مسئله متفاوت است و فرد درخواستکننده وظیفه دارد که طی 20 روز از تاریخ صدور فرمان، برای اثبات دعاوی خود به دادگاه مراجعه کند و دادخواست خود را همراه با شواهد و مدارک ارائه کردن در غیر این صورت حکم موقت بیاثر میشود.
برای انجام مشاوره حقوقی تلگرامی و آنلاین با همکاران ما در سامانه حقوقی عدلاک کلیک کنید.

مطالبه خسارت ناشی از قرار موقت
مطالبه خسارت ناشی از قرارهای موقت در دادگاه معمولاً به معنای درخواست یا ادعای یک شخص یا سازمان جهت جبران خسارتهایی است که بر اثر قرار موقت (تعقیب قانونی) به آنها وارد شده است. در این حالت، فرد یا سازمان مطالبه کننده (طرف خسارتدیده) به دادگاه مراجعه میکند تا خسارتهای مالی، جسمی یا اعتباری خود را از طریق راهکارهای قانونی تقاضا کند.
مراحل مطالبه خسارت ناشی از قرار موقت در دادگاه ممکن است متفاوت باشد و به قوانین و رویههای حقوقی هر کشور وابسته است. بااینحال، مراحل کلی مطالبه خسارت عبارتند از:
1. تهیه مدارک: مطالبه کننده باید مدارک مورد نیاز را جمعآوری کند تا اثبات خسارت و علت قرار موقت را ارائه دهد. این مدارک میتواند شامل پرونده پزشکی، شواهد مالی، گزارشها و اسناد مربوط به قرار باشد.
2. تقدم به دادگاه: مطالبه کننده باید با تقدم به دادگاه مربوطه، درخواست خسارت را اعلام کند. این شامل تهیه و ارائه یک اظهارنامه (پیشنهاد شکایت) است که در آن جزئیات خسارت، علت قرار موقت و مبلغ خسارت مطالبه شده ذکر میشود.
3. رفتار در دادگاه: مطالبه کننده و دفاع کننده (طرف متهم) در دادگاه حضور مییابند و دلایل و شواهد خود را ارائه میدهند. دادگاه بر اساس شواهد و ادله قرار داده شده تصمیم خود را میگیرد.
4. صدور حکم: درصورتیکه دادگاه قانع شود که خسارت ناشی از قرار واقعی بوده است، میتواند حکمی صادر کند که شامل جبران خسارت در قالب پرداخت مالی، بازگشت مال، تعویض مال یا سایر تدابیر قانونی باشد.
این فرایند ممکن است زمانبر و پیچیده باشد و بسته به شرایط خاص هر پرونده و قوانین مربوطه، متفاوت باشد. لذا، بهتر است با یک وکیل متخصص در حوزه حقوقی مربوطه مشورت کنید تا راهنمایی لازم را در مورد مطالبه خسارت ناشی از قرار موقت در دادگاه به شما ارائه کند. به همین دلیل بهتر است در چنین مواردی از مشورت یک وکیل متخصص استفاده کنید. همکاران ما در سامانه حقوقی عدلاک آمادگی دارند تا در تمام مسائل حقوقی، کیفری، طلاق، خانواده، ملکی و … پشتیبان و راهنمای شما عزیزان باشند. فراموش نکنید در روزهای سخت ما در کنار شما هستیم.
تماس فوری با بهترین تیم وکلا در شهر شما
شماره تلفنهای ۰۹۱۵۵۰۴۶۹۰۹ و ۰۹۳۹۳۱۰۶۰۱۱