وکیل تقسیم اموال بعد از طلاق: در قانون کشور ما، استقلال مالی زن و مرد به رسمیت شناخته میشود. یعنی با وجود ازدواج و در زمان زندگی مشترک یا حتی بعد از طلاق، هرکدام از زوجین این حق را دارد که درباره اموال خودش تصمیم بگیرد. یکی از شرایطی که امروزه در ضمن عقد بیان شده، شرط تصنیف اموال است. در این شرط مرد توافق میکند که در صورت طلاق و جدایی، کلیه اموالی که پس از ازدواج به دست آورده را با همسر خود نصف کند.
در قانون هرکشور شرایط خاصی بر قوانین ازدواج حاکم است که یکی از این موارد مشخص کردن تکلیف اموال زن و مرد بعد از جدایی است. سوال مهم این است که آیا در قانون ما ، زن نسبت به اموالی که متعلق به خودش است استقلال مالی دارد؟ و سوال دوم اینکه در چه صورت بعد از جدایی میان زوجین، نیمی از اموال مرد به همسرش انتقال می یابد؟

اموال زن بعد از طلاق
ماده 1118 قانون مدنی درباره اختیار زن بر اموال خود در طول دوره ازدواج است. این ماده بیان میدارد:
« زن مستقلا میتواند در دارایی خود هر تصرفی را که می خواهد بکند.»
این مسئله به این معنا است که مرد اجازه ندارد تحت هیچ شرایطی در اموال همسر خود دخل و تصور کند و یا او را وادار به فروش مال خود کند یا به اجبار اموال همسرش را تصاحب کند.بنابراین این اموال در تقسیم اموال بعد از طلاق نقشی ندارند.
براساس اصول انسانی نیز هر فرد انسانی باید بتواند بر اموال خود تسلط و اختیار داشته باشد. فرقی نمیکند که فرد مرد باشد یا زن و در صورت ازدواج نیز این مسئله حفظ میشود اما زن و مرد این اختیار را دارند که برای بهبود زندگی خود در کنار هم تلاش کنند و به عبارت دیگر برای زوجی که صادقانه و عاشقانه زندگی میکنند مسئله تقسیم اموال معنای خاصی ندارد و این بحث حفظ اموال صرفا برای مواردی مانند فوت یکی از طرفین یا طلاق است .
دیده شده که خانمی تمام طلاهای خودش ماشینی که از پول و پس انداز کاری خودش بوده را فروخته و در پرداخت وام مسکن با همسرش سهیم شده اما در نهایت خانه کاملا به نام آقا سند خورده و در زمان طلاق دست خانم از پس انداز خود کوتاه مانده است. بنابراین حتی در زمان شیرین ترین لحظات زندگی، بهتر است که آینده نگری میان زوجین حفظ شود.
بیشتر بدانیم:
وکیل آنلاین در شهر اصفهان
قواعد تقسیم ارث فردی که فرزندی ندارد
حقوق مالی زن بعد از ازدواج

شرط تقسیم اموال مرد بعد از طلاق
یکی از شرایطی که امروزه برای طلاق مشخص میشود این مسئله است که به علت بالا رفتن قیمت سکه ، توافقی میان طرفین صورت میگیرد که میزان مهریه پایین تر مشخص میشود و در عوض شرطی به شرایط ضمن عقد اضافه میشود که در صورت طلاق میان طرفین، اموالی را که مرد در طول زندگی مشترک کسب کرده است، به صورت مساوی میان زن و مرد تقسیم شود.
ماده 1119 قانون مدنی در این زمینه بیان میدارد:
« طرفین عقد ازدواج میتوانند هر شرطی که مخالف با مقتضا عقد مزبور نباشد در ضمن عقد ازدواج یا عقد لازم دیگر بنمایند مثل اینکه شرط شود هر گاه شوهر زن دیگر بگیرد یا درمدت معینی غائب شود یا ترک انفاق نماید یا بر علیه حیات زن سوء قصد کند یا سوء رفتاری نماید که زندگانی آن ها با یکدیگر غیر قابل تحمل شود زن وکیل و وکیل در توکیل باشد که از اثبات تحقق شرط در محکمه و صدور حکم نهائی خود را مطلقه سازد.»
به طور کلی طرفین میتوانند هر شرطی را در عقد نامه قرار دهند مشروط بر اینکه این شرط خلاف ذات ازدواج نباشد. در سند چاپی ازدواج اینطور بیان شده است که :« چنانچه طلاق بنا به درخواست زوجه نباشد و طبق تشخيص دادگاه، تقاضای طلاق ناشی از تخلف زن از وظايف همسری يا سوء اخلاق و رفتار وی نباشد، زوج مكلف است تا نصف دارايی موجود خود را كه در ايام زناشويی با زوجه به دست آورده يا معادل آن را، به صورت بلاعوض به زوجه منتقل نماید.»
این شرط در قباله ازدواج وجود دارد و شرایطی را مشخص میکند که در صورت امضای آن توسط طرفین در صورت طلاق، نیمی از اموال مرد به زن منتقل میشود. همچنین زوجین می توانند توافق کنند که چه درخواست طلاق از طرف مرد باشد و چه از طرف زن، این شرط معتبر میباشد.

شرایط لازم برای تقسیم اموال بعد از طلاق
لازم است بگوییم که با امضای این شرط، لزوما نیمی از اموال مرد به زن منتقل نمیشود و میزان انتقال دارایی به نظر قاضی بستگی دارد.
- اولین مسئله برای تقسیم اموال مرد بعد از طلاق امضای این شرط در زمان عقد توسط مرد است.
- طلاقی که منجر به تصنیف اموال مرد میشود باید به خواست شوهر انجام شود. یعنی اگر طلاق به درخواست زن باشد، این شرط اعمال نمیشود.مگر اینکه در عقدنامه قید شده باشد که چه طلاق از سمت مرد و چه از سمت زن درخواست شود، این شرط قابل اجرا میباشد.
- در صورتی که طلاق به خاطر عدم تمکین زوجه یا عدول او از وظایف زناشویی باشد، این شرط قابل اجرا نیست.
- در این شرط در صورت طلاق تنها آن بخش از اموال مرد تقسیم میشود که بعد از ازدواج به دست آمده باشد. یعنی اموالی که در اثر کار و تلاش کسب کرده نه مثلا ارثی که به او رسیده.برای کسب اطلاعات بیشتر درباره قواعد تقسیم اموال بعد از طلاق و شرط تصنیف اموال می توانید در بالای همین صفحه به بخش ارتباط با ما مراجعه کنید
موسسه حقوقی مهر آرتا نوین
موسسه حقوقی مهر آرتا نوین با داشتن تیمی از وکلای با تجربه و حرفه ای آماده پاسخگویی به سوالات شما عزیزان در زمینه تقسیم ارث و تقسیم اموال بعد از طلاق و مواردی از این دست است.شما میتوانید با همکاران ما در هر زمینه حقوقی مشاوره نمایید.همچنین میتوانید به گروه تلگرامی مشاوره حقوقی ما ملحق شوید و سوالات حقوقی خود را با کارشناسان ما مطرح کنید. در روزهای سخت ما در کنار شما هستیم.
آشنایی با خدمات وکیل در مشهد:
وکیل کیفری در مشهد – راهنمای شما در مسائل جنایی و کیفری
وکیل خانواده در مشهد-مددکار شما در مشکلات خانوادگی
وکیل طلاق در مشهد- پشتیبان شما در مسائل مرتبط با طلاق و حضانت و مهریه
وکیل مواد مخدر در مشهد- حامی شما در جرائم مواد مخدر
وکیل آنلاین در مشهد- پاسخگوی حقوقی ۲۴ ساعته
مشاور حقوقی مشهد -مشاور و پشتیبان شما در تمام مسائل حقوقی