سامانه حقوقی عدلاک

بهترین وکلای دادگستری مشهد

051-38676422

مشاوره حقوقی

دلایل مشروع برای عدم تمکین کدامند؟

درباره عدم تمکین و دلایل مشروع برای عدم تمکین چه میدانید؟ یکی از مسائلی که وکیل خانواده با آن درگیر است، دعاوی عدم تمکین است؛ یعنی زمانی که مرد معتقد است که همسرش از او تمکین نمی‌کند.

عدم تمکین می‌تواند برای زوجه عواقبی داشته باشد به عنوان مثال در صورت عدم تمکین، زن دیگر مستحق نفقه نخواهد بود؛ اما در برخی موارد هست که زن دلایل موجهی برای تمکین نکردن از شوهر خود دارد. ما در این مقاله در زمینه دلایل مشروع برای عدم تمکین که به زن اجازه می‌دهد از شوهر خود پیروی نکند با شما گفتگو خواهیم کرد.

برای انجام مشاوره حقوقی تلفنی و حضوری با همکاران ما در سامانه حقوقی عدلاک کلیک کنید.

عدم تمکین

اصطلاح تمکین به معنی اطاعت کردن زن از شوهر در مسائل زناشویی و وظایف همسری است.تمکین می‌تواند عام یا خاص باشد. زنی که از شوهر خود تمکین نکند ناشزه خوانده می‌شود اما اگر زن دلایل مشروع برای عدم تمکین داشته باشد، امتناع کردن او از حرف مرد موجب ناشزه حساب شدن زن نمی‌شود.

در این زمینه قوانین متعددی وجود دارد و شرایط خاصی نیز هست ؛ و این یکی از مواردی است که موجب می‌شود شما به مشاوره با یک وکیل خانواده یا وکیل طلاق نیاز داشته باشید.

  • ماده 1115 قانون مدنی در این زمینه مواردی را بیان می‌کند. به عنوان مثال می‌گوید درصورتی‌که بودن زن و شوهر در یک خانه، موجب ترس یا آسیب بدنی یا مالی یا شرافتی برای زن باشد، زن می‌تواند خانه جداگانه‌ای بگیرد. درصورتی‌که زن بتواند آسیب و ضرر را اثبات کند، دادگاه به بازگشت زن به منزل مرد حکم نمی‌دهد و تا وقتی‌که زن از برگشتن به خانه عذر داشته باشد، نفقه او برگردن شوهر است.

 یکی از دلایل مشروع برای تمکین نکردن زن زمانی است که حضور زن در خانه شوهر موجب آسیب به آبرو یا جسم یا مال زن شود.

تمکین

چنانچه زن می‌تواند خانه دیگری بگیرد و خانه شوهرش را ترک کند، این ضرر می‌تواند دلایل مختلفی داشته باشد که از شرایط فیزیکی یا پیرامونی افراد نشئت می‌گیرد. به عنوان مثال اگر ساختمان قدیمی باشد یا امکان خراب شدن آن باشد یا اگر نشان‌دهنده رفتار نادرست شوهر باشد.

  • چنانچه مرد نتواند منزلی مناسب با وضعیت زن برای زندگی پیدا کند، زن می‌تواند از رفتن به خانه شوهرش سرپیچی کند.
  • براساس ماده 1127 در قانون مدنی، چنانچه مرد دارای مرض جنسی یا مقاربتی باشد، زن این حق را دارد که از نزدیکی به او امتناع کند و این مسئله حق دریافت مهریه را از زن نمی‌گیرد؛ اما در قانون بیماری مقاربتی، بیماری است که به دلیل تماس جنسی انتقال پیدا کند.
  • مانند بیماری ایدز که انتقال آن از طریق نزدیکی و مقاربت رخ می‌دهد یا زگیل تناسلی یا بیماری‌هایی از این دست که به صورت عادی درمان نمی‌شوند و حتی ممکن است به افراد آسیب جانی وارد کند.بنابراین زن می‌تواند برای حفظ سلامتی و زندگی خود از شوهرش تمکین نکند
  • چنانچه زن بیمار باشد و پزشک معالج برای درمان او نزدیکی با شوهر را منع کند یا زن در دوره عادت ماهیانه باشد و مرد از او طلب نزدیکی کند، زن می‌تواند او را رد کند.
  • در بیماری‌های زنانه، عفونت‌های رحم، رتق، قرن یا هر بیماری دیگری که پزشک به آن دستور دهد، زن می‌تواند هر نوع بیماری که باعث آسیب به او می‌شود یا باعث افزایش بیماری او شود را رد کند..
  • در مواردی که زن باکره باشد و مهریه او در زمان عقد و در عقدنامه عندالمطالبه باشد، زن می‌تواند برای تمکین طلب مهریه کند؛ به عبارت دیگر تا زمان دریافت مهریه می‌تواند تمکین نکند و این مسئله مانع از حق دریافت نفقه نمی‌شود.
  • ما پیش از این درباره حق حبس به صورت مفصل توضیحاتی را ارائه کرده‌ایم که می‌توانید آن را در این بخش مطالعه کنید.

برای انجام مشاوره حقوقی تلگرامی و آنلاین با همکاران ما کلیک کنید.

عدم تمکین

بنابراین در مواردی که بیان شد، زن می‌تواند از تمکین سرباز بزند و هیچ عاقبتی برای او نخواهد بود.

چنانچه درگیر پرونده طلاق و خانواده هستید و نیاز به مشاوره حقوقی با وکیل دارید، همکاران ما در سامانه حقوقی عدلاک آماده کمک‌رسانی به شما عزیزان هستند.

شما می‌توانید از طریق لینک‌های موجود در این صفحه با همکاران ما گفتگو کنید. همچنین مقالات کاملی در زمینه مسائل خانواده، طلاق، مهریه و مسائل جانبی آن در سایت قرار دارد که با سرچ کردن آن در بالای همین صفحه به آنها دسترسی خواهید داشت.فراموش نکنید در روزهای سخت ما در کنار شما هستیم.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
موفقیت آمیز بود!

به زودی همکاران ما طی 72 ساعت آینده با شما تماس خواهند گرفت.