سامانه حقوقی عدلاک

بهترین وکلای دادگستری مشهد

051-38676422

مشاوره حقوقی

دعوای الزام به رفع مزاحمت ملکی

درباره دعوای الزام به رفع مزاحمت ملکی چه میدانید؟ از جمله دعاوی مطرح شده در میان دعاوی ملکی، می‌توان به دعوای مزاحمت ملکی اشاره کرد. این دعوا درباره ملکی مطرح می‌شود که همچنان در تصرف صاحب‌مال است اما فرد یا عامل مزاحمت بدون اینکه در مال تصرف کند، برای صاحب‌ملک ایجاد مزاحمت می‌کند. بسیاری از افراد گمان می‌کنند که الزام به رفع مزاحمت ملکی با تصرف عدوانی و تخلیه ید یکسان است؛ اما باید بگوییم که این مسئله متفاوت است.

باید بدانید که مزاحمت می‌تواند به دو صورت انجام گیرد. اگر مزاحمت به دلیل ناآگاهی افراد باشد، جنبه حقوقی دارد و اگر یک فرد عمداً و با قصد قبلی برای دیگری ایجاد مزاحمت کند، این مزاحمت جنبۀ کیفری پیدا می‌کند. قوانین رسیدگی به این موارد نیز با یکدیگر متفاوت است. در هر حال درصورتی‌که درگیر مزاحمت ملکی شدید، می‌توانید برای الزام به رفع مزاحمت ملکی از طرف مقابل خود شکایت کنید.

دعوای الزام به رفع مزاحمت ملکی
برای انجام مشاوره حقوقی تلفنی و حضوری با وکلای سامانه عدلاک کلیک کنید.

الزام به رفع مزاحمت ملکی در قانون

دعوای الزام به رفع مزاحمت ملکی در قانون آیین دادرسی مدنی و قانون مجازات اسلامی موارد متعددی را به خود اختصاص داده است.

زمانی که مفهومی در قانون مجازات اسلامی انعکاس پیدا می‌کند، به این معناست که آن مفهوم، جنبه کیفری دارد. به خصوص در مواردی که فرد برای اموال دولتی یا سازمان‌های وابسته به دولت ایجاد مزاحمت می‌کند. بااین‌حال در اکثر موارد دعوای الزام به رفع مزاحمت ملکی جنبه حقوقی دارد و در دادگاه حقوقی پیگیری می‌شود.

بیشتر بدانید:

ثمن معامله چیست؟

 مصادیق مزاحمت ملکی در قانون

دعوای الزام به رفع مزاحمت در زندگی روزمره مردم به وفور یافت می‌شود زیرا منافع افراد جامعه می‌تواند در تضاد با یکدیگر باشد. ازآنجایی‌که برخی از افراد اطلاعات کافی در زمینه حقوق ملکی خود و سایرین ندارند، بنابراین این قبیل دعاوی زیاد بروز می‌کند. به همین دلیل لازم است در این موارد از مشاوره وکیل ملکی استفاده کنیم.

برخی از مصادیق مزاحمت ملکی در قانون را می‌توان این‌طور نام برد:

  • پارک کردن در زمین یا پارکینگ دیگران
  • پارک کردن جلوی در پارکینگ دیگران
  • قرار دادن اثاثیه و مسدود کردن محل کسب دیگران
  • عدم انجام تعمیرات روی ملک تجاری یا مسکونی که موجب ضرر و آسیب به همسایگان گردد
  • رفت و آمد از مسیر اختصاصی سایر افراد
  • و مواردی از این دست.

اما برای طرح دعوای رفع مزاحمت چه باید کرد؟

وکیل ملکی
برای انجام مشاوره حقوقی تلگرامی و آنلاین کلیک کنید.

نحوه مطرح کردن دعوای رفع مزاحمت ملکی

همان‌طور که گفتیم این دعوا جنبه حقوقی و کیفری دارد؛ بنابراین می‌توانید در مواردی از طریق دادسرا دعوای خود را مطرح کنید. بااین‌حال ترجیح بیشتر وکلا این است که چنین دعوایی به صورت حقوقی دنبال گردد.

در این پرونده خواهان مالک ملکی است که به دلیل مزاحمت دچار آسیب شده و خوانده فردی است که ایجاد مزاحمت کرده است.

بیشتر بدانیم:

استرداد ثمن معامله به چه معناست؟

دادگاه صالح

دادگاه صالح برای رسیدگی به این پرونده، دادگاه محلی است که ملک مورد دعوی در آن قرار دارد.

انتظارات خواهان از دادگاه

خواهان باید بتواند با تنظیم دادخواست درست و اصولی از دادگاه برای محکومیت خوانده و پایان مزاحمت یا جبران زیان‌های وارده درخواست کند.بهتر است برای تنظیم این دادخواست با یک وکیل ملکی در شهر خود مشورت کنید.

الزام به رفع مزاحمت ملکی

مدارک لازم برای اقامه دعوا

برای اقامۀ دعوا در زمینه مزاحمت ملکی خواهان باید اسناد و مدارک اثبات تصرف خود بر ملک مورد دعوا را به دادگاه ارائه کند.همچنین دلایل و اسناد لازم را برای نشان دادن مزاحمت طرف مقابل بر ملک تصرفی خود ارائه دهد. او باید به دادگاه اثبات کند که ملک موردنظر از قبل به او تعلق داشته و مزاحمت خوانده به صورت ملموس بارها تکرار شده است. همچنین در صورت وجود شاهد یا شاهدینی برای ادعای خود می‌تواند از آنها کمک بگیرد.

تماس فوری با بهترین تیم وکلا در شهر شما

شماره تلفن‌های ۰۹۱۵۵۰۴۶۹۰۹ و ۰۹۳۹۳۱۰۶۰۱۱

نقش وکیل ملکی در پرونده

وکیل ملکی می‌تواند با تنظیم دادخواست الزام رفع مزاحمت ملکی به شما کمک کند. همچنین می‌تواند نماینده موکل خود در دادگاه بوده و به جای او پرونده را تا رسیدن به نتیجه دنبال کند.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
2 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

سلام.. ما تو یه واحد اپارتمانی میشینیم تو طبقه 4.. حالا واحد همکف میگه چون از اسانسور استفاده نمیکنم هزینه هم نمیدم. ایا میتونه همچین ادعای کنه؟

سلام
قانونا تمام طبقات در هزینه تعمیر و نگه داری باید مشارکت داشته باشند.

موفقیت آمیز بود!

به زودی همکاران ما طی 72 ساعت آینده با شما تماس خواهند گرفت.