آیا اجازه شوهر برای عمل جراحی زن لازم است؟

اجازه شوهر برای عمل جراحی زن

اجازه شوهر برای عمل جراحی زن


آیا اجازه شوهر برای عمل جراحی زن ضروری است؟ یکی از مشکلاتی در بیمارستان‌ها و مراکز درمانی وجود دارد دریافت اجازه شوهر برای عمل جراحی است. به عنوان مثال در جراحی‌های فوری زایمان (سزارین)، تصادفات و آسیب‌هایی از این دست برای خانم‌ها، امضای شوهر بیمار لازم و ضروری است.

اما این سؤال ایجاد می‌شود که اگر شوهر خانم در دسترس نباشد یا به هر دلیل از امضای رضایت‌نامه خودداری کند چه باید کرد؟ آیا در این حالت پزشک می‌تواند به وظیفه خود در قبال بیمار عمل کند؟

برای انجام مشاوره حقوقی تلفنی و حضوری کلیک کنید.

اجازه شوهر برای عمل جراحی زن

بند دو، ماده واحده قانون مجازات در این زمینه صحبت می‌کند . براساس این بند چنانچه کسی بتواند به بیمارانی که حال وخیمی دارند کمک کند و از انجام این کار خودداری کند مرتکب جرم شده است و در این حالت برای این فرد مجازات مشخص می‌شود.

حالا بر این اساس آیا اجازه شوهر برای عمل جراحی همسر ضروری است؟

برخلاف تصور بسیاری از افراد، در زمینه نیاز به اجازه و رضایت شوهر هیچ قانونی وجود ندارد و این مسئله مشخصاً اعلام شده است که یک زن به عنوان انسانی عاقل و بالغ برای عمل جراحی و درمانی نیازی به اجازه پدر یا همسر خود ندارد مگر اینکه ثابت شود که سفیه باشد، صغیر باشد یا محجور باشد. بنابراین از این لحاظ هیچ منع قانونی وجود ندارد.

 براساس قانون هر فرد بالغ و عاقلی که به رشد عقلی رسیده باشد و بتواند برای خود تصمیم‌گیری کند، برای عمل جراحی و درمانی نیازی به رضایت همسر یا پدر خود نخواهد داشت. صرفاً برای جلوگیری از مشکلات آتی لازم است که یک رضایت‌نامه را در بیمارستان پر کند . البته باید بدانید که قوانین داخلی بیمارستان‌ها در دادگاه‌ها سندیت ندارند.

چنانچه زوجی با هم اختلاف داشته باشند و دچار مشکلاتی شده باشند، انجام برخی از جراحی‌ها در این زمینه می‌تواند برای فرد یا بیمارستان مشکل‌ساز شود. به عنوان مثال در بحث سقط‌جنین، زن و مردی که با هم اختلاف دارند متوجه می‌شوند که دارند پدر و مادر می‌شوند و ازآنجایی‌که برای جاری شدن طلاق باید مشخص شود که خانم باردار نیست، اقدام به سقط می‌کنند .

ولی پس از طلاق خانم از همسرش بابت سقط‌جنین شکایت می‌کند. به همین دلیل است که در جراحی‌های غیر اورژانسی لازم است برای جلوگیری از مشکلات آتی رضایت‌نامه پر شود تا بعداً هیچ‌کدام از طرفین دچار مشکل نشوند.

برای انجام مشاوره حقوقی تلگرامی و آنلاین کلیک کنید.

اجازه شوهر برای جراحی

یکی از مسائلی که امروزه در جامعه ما به شدت موردتوجه قرار می‌گیرد مبحث زیبایی و اهمیت به ظاهر است. اینکه افراد حاضر می‌شوند بابت زیباتر شدن ظاهر خود تن به جراحی‌های دردناک و بی‌هوشی و عواقب ناشی از آن بدهند نشان‌دهنده اهمیت این مسئله برای افراد است.

باید بدانید با وجودی که الان چندسالی است برای عمل‌های جراحی خانم نیازی به اجازه شوهر نیست و خود خانم می‌تواند این کار را انجام دهد اما چنانچه شوهری با عمل زیبایی مخالف باشد بهتر است خانم از انجام عمل زیبایی پرهیز کند.

درهرحال عمل زیبایی بر ظاهر افراد اثرگذار است بنابراین فرقی نمی‌کند که فردی که عمل جراحی را انجام می‌دهد خانم باشد یا آقا، بهتر است که خانم‌ها و آقایان برای این مسئله رضایت همسر خود را جلب کنند.

درصورتی‌که شما نیز به هر نحو درگیر اختلافات خانوادگی، پرونده‌های طلاق، مهریه، نفقه یا مسائلی از این دست شدید، یا درگیر اختلافات مربوط به اجازه شوهر برای عمل جراحی شدید، می‌توانید از طریق شماره تلفن‌های درج شده در پایین همین صفحه با ما تماس بگیرید. همچنین می‌توانید برای مشاوره حقوقی تلفنی و حضوری با همکاران ما اقدام کنید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *