سامانه حقوقی عدلاک

بهترین وکلای دادگستری مشهد

051-38676422

مشاوره حقوقی

عده طلاق بائن چطور معین می‌شود؟ مشاوره حقوقی 05138676422

طلاق چیست و عده طلاق بائن چطور معین می‌شود؟ طلاق در حقیقت زمانی رخ می‌دهد که زن و مرد برای پایان دادن به رابطه مشترک خود اقدام می‌کنند. با وقوع طلاق، زن و مرد دیگر به هم محرم نخواهند بود و با هم نامحرم می‌شوند.

اما باید بدانید همانطور که ازدواج شرایط خودش را دارد، طلاق نیز قوانین خود را دارد. انواع مختلفی از ازدواج و طلاق وجود دارد و هرکدام از آنها قواعد مختلفی دارد.

یکی از تفاوت‌هایی که در زمینه حقوق میان زن و شوهر پس از طلاق وجود دارد مسئله عده است. عده چیست؟ عده زمان محدودیتی است که در زمان فوت همسر یا طلاق، برای خانم وجود دارد که امکان ازدواج در این مدت برای او وجود ندارد.

زمانی که زن و شوهری از هم جدا می‌شوند زن تا زمان مشخصی نمی‌تواند ازدواج مجدد کند یا با فرد دیگری ارتباط داشته باشد. البته مواردی نیز وجود دارد که در این زمینه شرایط متفاوت است.

با پایان رابطه ازدواج با فوت همسر یا طلاق، خانم برای مدتی نمی‌تواند با فرد دیگری ازدواج کند اما در یک سری از موارد این محدودیت وجود ندارد. همچنین براساس اینکه چه نوع طلاقی میان زن و شوهر رخ داده باشد، شرایط عده می‌تواند متفاوت باشد.

وکیل پایه یک دادگستری در مشهد - مشاوره حقوقی

برای انجام مشاوره حقوقی تلفنی و حضوری با همکاران ما در سامانه حقوقی عدلاک کلیک کنید.

عده طلاق بائن

 طلاق بائن یکی از شناخته‌شده‌ترین انواع طلاق است ، در حالت کلی معنای عده ، وقوع سه طهر است. به عبارتی لازم است خانم، سه دوره ماهیانه را سپری کرده و پاک شود. البته همینطور که گفتیم در بعضی از موارد این میزان عده نگهداری نمی‌شود.

 در طول مدت عده در طلاق بائن، زن اجازه ندارد که با کسی ازدواج نماید و همچنین شوهر نیز حق رجوع به همسرش را ندارد. ویژگی اصلی طلاق بائن این است که در این نوع طلاق، مرد حق رجوع ندارد و برخلاف طلاق رجعی، مرد اجازه ندارد در طول عده به زن رجوع کند.

طلاق به درخواست زوجه چه شرایطی دارد؟

چنانچه طلاق بائن غیر مدخوله باشد، یعنی طلاق قبل از ایجاد رابطه جنسی میان زن و شوهر رخ داده باشد، در این حالت عده‌ای برای زن مشخص نشده است. اما اگر طلاق بائن از نوع مدخوله باشد، خانم باید عده را نگه دارد و تا پایان دوران عده حق ازدواج مجدد ندارد.

خانم یائسه در واقع عده ندارد. طلاق زن یائسه از نوع بائن است و زن می‌تواند بلافاصله بعد از طلاق دوباره ازدواج کند.

در چه شرایطی میتوان زن باردار را طلاق داد؟

وکیل پایه یک دادگستری در مشهد - مشاوره حقوقی

عده در حقیقت مدت زمانی است که یک خانم متاهل پس از فوت شوهر یا طلاق نمی‌تواند با فرد دیگری ارتباط جنسی داشته باشد یا ازدواج کند.

در مسائل حقوقی عده دو صورت است:

  1. عده وفات : اگر عامل پایان ازدواج فوت شوهر باشد بر زن واجب می‌شود که پیش از ازدواج مجدد ، مدت زمانی را صبر کند.
  2. عده طلاق: در صورت طلاق و جدایی میان زن و شوهر رخ می‌دهد

عده در واقع احترامی است که زن برای شوهرش در نظر می‌گیرد. البته از دید حقوقی این اعتقاد وجود دارد که مرد نیز باید عده طلاق را نگه دارد.

برای انجام مشاوره حقوقی تلگرامی و آنلاین کلیک کنید.

عده طلاق

چنانچه خانمی باردار باشد، عده طلاق تا پایان مدت وضع حمل خانم می‌باشد. البته باید بدانید که عده طلاق رجعی با طلاق بائن تفاوت‌هایی دارد. در ادامه درباره عده انواع طلاق با شما گفتگو میکنیم.

در قانون طلاق به دو صورت است:

1-    طلاق رجعی: در این نوع طلاق امکان رجوع شوهر به زن و زندگی وجود دارد.

2-    طلاق بائن: در این نوع طلاق شوهر امکان رجوع به همسر خود را ندارد.مگر در موارد استثنا

عده در طلاق بائن در مقایسه با طلاق رجعی تفاوت‌هایی دارد و هر کدام آنها قوانین خاص خود را دارد. مثلاً در طلاق بائن خانم نمی‌تواند در طول مدت عده ، نکاحی داشته باشد و شوهر نیز حق رجوع به او را ندارد.

 در عده طلاق بائن شوهر نمی‌تواند به همسرش رجوع کند و زن نیز این حق را ندارد که تا پایان عده با مرد دیگری ازدواج نماید. اما چنانچه زوجه در زمان عده، عقد نکاح داشته باشد و بداند که عقد نکاح در مدت عده انجام شده است، این عقد باطل است.

وکیل طلاق توافقی چه شرایطی دارد؟

همانطور که گفتیم طلاق بائن با طلاق رجعی متفاوت است . در طلاق رجعی شوهر این حق را دارد که در طول مدت عده به همسر خود رجوع کند و در این مدت زن حق نکاح مجدد ندارد و در طول این مدت شوهر می‌تواند به زن رجوع کند.

اما در طلاق بائن با وجودی که زن باز هم موظف به حفظ عده است اما شوهر حق رجوع به او را ندارد.

برای اینکه بیشتر این مسئله را درک کنید بیایید بیشتر درباره طلاق بائن صحبت کنیم.

در قانون مدنی، طلاق‌هایی که در آن میان زن و مرد رابطه جنسی و نزدیکی رخ نداده یا طلاق‌هایی که به خواست زن باکره و دوشیزه تقاضا می‌شود بائن گفته می‌شود. همچنین طلاق زن یائسه (زنی که عادت ماهیانه نمی‌شود) نیز از این نوع است.

طلاق به دلیل تنفر زن و شوهر از یکدیگر نوع دیگری از طلاق بائن است که به آن طلاق خلع و مبارات نیز گفته می‌شود.

در طلاق بائن مرد نمی‌تواند به همسر خود رجوع کند اما چنانچه خانم در قبال طلاق مالی را به شوهر بخشیده باشد یا فدیه ای داده باشد، سپس به آن مال رجوع کند، برای شوهر امکان رجوع به زن فراهم می‌شود.

طلاق بائن

مدت عده ی طلاق بائن همواره موجب طرح سؤالاتی می‌شود. برای پاسخ به این سؤال باید بگوییم عده در طلاق بائن در حالت کلی سه طهر است. به عبارتی سه بار دوره ماهیانه و پاک شدن خانم عده است.

در طلاق رجعی نیز مدت عده سه طهر است که به حالت معمول سه ماه حساب می‌شود.

یکی از موضوعات مهم در طلاق بائن مسئله ارث است، در طول عده در طلاق بائن چنانچه یکی از زوجین به دلیلی فوت کند، طرف مقابل از او ارث نمی‌برد، اما در طلاق رجعی در طول مدت عده، دو طرف از هم ارث می‌برند.

یکی از مسائل مهم در عده در طلاق بائن بحث نفقه است. در طلاق رجعی شوهر موظف است تا پایان دوران عده به همسر خود نفقه پرداخت کند. مگر اینکه اثبات کند زن از او تمکین نمی‌کند. اما در طلاق بائن به خانم نفقه تعلق نمی‌گیرد و شوهر موظف به تامین هزینه‌های خانم نمی‌باشد.

اما چنانچه طلاق بائن رخ داد و طلاق در بارداری خانم رخ داد، شوهر موظف است در طول عده (تا زمان تولد نوزاد) نفقه زن را پرداخت کند.

بهترین روش به اجرا گذاشتن مهریه چیست؟

با توجه به اینکه در طلاق بائن مرد امکان رجوع به همسر خود را ندارد، تامین هزینه‌های زندگی و محل زندگی خانم برعهده شوهر نمی‌باشد. بنابراین زن مجبور نیست تا پایان مدت عده در منزل شوهر سکونت داشته باشد و شوهر نیز ملزم به تامین محل سکونت برای او نمی‌باشد.

چنانچه درباره مسائل مرتبط با طلاق، عده، نفقه در طول عده و امکان رجوع و مواردی از این دست سوالاتی دارید، میتوانید با یک وکیل خانواده یا وکیل طلاق در سامانه حقوقی عدلاک مشورت کنید. بهتر است سوالات خود را در پایین این صفحه درج کنید یا به صورت تلفنی و حضوری سوالات خود را مطرح کنید. فراموش نکنید در روزهای سخت ما در کنار شما هستیم.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
موفقیت آمیز بود!

به زودی همکاران ما طی 72 ساعت آینده با شما تماس خواهند گرفت.