درباره دادگاه خانواده چه میدانید؟ دادگاه خانواده در حقیقت دادگاه اصلی رسیدگیکننده به مسائل خانوادگی است و وظیفه اصلی آن رسیدگی به اختلافات مرتبط با خانواده مانند مسائل مهریه، نفقه، تقسیم ارث و حضانت فرزندان است. دادگاه خانواده با بررسی شرایط دو طرف دعوا و با توجه به شرایط فردی هر کدام از زوجین، مناسبترین تصمیم را اتخاذ کند.
در این زمان است که حضور یک حامی قانونی میتواند به شما برای کسب نتیجه بهتر به شما عزیزان کمک کند. همکاران ما در سامانه حقوقی عدلاک، با داشتن مهر و مومها تجربه در زمینه مسائل خانوادگی آماده ارائه خدمات حقوقی به شما عزیزان است. در ادامه این مقاله با ما باشید تا بیشتر درباره دادگاه خانواده با شما صحبت کنیم.
تماس فوری با بهترین تیم وکلا در شهر شما
شماره تلفنهای 09150998001 و ۰۹۳۹۳۱۰۶۰۱۱
طلاق در دادگاه خانواده
یکی از وظایف اصلی دادگاه اختلافات خانواده، رسیدگی به اختلافات خانوادگی و پرونده طلاق است. دادگاه خانواده بعد از بررسی دادخواست یا شکایت، برای طرفین دادگاه احضاریه ارسال میکند. در بیشتر مواقع اختلافاتی مانند درگیری مهریه، نفقه، اجرتالمثل، حضانت سرپرستان و مسائلی در این دست در دادگاه خانواده بررسی میشود. همچنین مسائلی مانند شروط ضمن عقد، مهریه، جهیزیه، نامزدی و … نیز در همین دادگاه بررسی میشوند.
برای انجام مشاوره حقوقی تلفنی و حضوری با همکاران ما در سامانه عدلاک کلیک کنید.

جهیزیه
جهیزیه وسایلی است که توسط زن به خانه مرد برده میشود. باید بدانید درصورتیکه بسیاری از مردان بردن جهیزیه را وظیفه زن میدانند و حتی نسبت به میزان آن اعتراض میکنند. باید بدانید بر طبق شرع و قانون تهیه لوازم زندگی با شوهر است و زن هیچ وظیفهای برای تأمین جهیزیه ندارد.
همچنین خانواده دختر در زمان آوردن جهیزیه باید لیستی از اقلام را به داماد ارائه کنند و با حضور دو شاهد آن را امضا کنند. در این صورت در مسائل آتی مانند طلاق، این رسید مشکل را حل میکند و براساس قانون این رسید امضا شده توسط دو شاهد، لیستی از لوازمی است که در زمان طلاق باید به زن تحویل داده شود. یکی از مسائلی که در دادگاههای طلاق و خانواده به آن رسیدگی میشود مسائل مرتبط با جهیزیه است.
درخواست مهریه
یکی از حقوق اصلی زن در زندگی مشترک، مسئله مهریه است. مهریه حق مالی است که از زمان عقد به زن تعلق میگیرد. ما پیش از این در مقالههایی به صورت مفصل درباره مهریه صحبت کردهایم که میتوانید مطالعه کنید؛ اما در حالت کلی باید بگوییم مهریه دارای دو نوع است.
مهریه در قانون به دو صورت است، عندالمطالبه و عندالاستطاعه
این مسئله در زمان عقد مشخص میشود و در عقدنامه با همین لفظ ثبت میشود و خانمها باید دقت کنند که مهریه عندالمطالبه باشد.
مهریه عندالمطالبه: به معنای این است که زن میتواند هر زمانی اقدام به مطالبه مهریه کند و مرد موظف به پرداخت مهریه طلب شده میباشد.
مهریه عندالاستطاعه: در این حالت زن فقط وقتی میتواند مهریه را دریافت کند که ثابت کند مرد استطاعت پرداخت مهریه را دارد.
باید بدانید که در مطالبه مهریه ابتدا زن باید برای مطالبه خود به دفتر قضایی مراجعه کند. سپس باید هزینه دادرسی را بپردازد. همچنین زن میتواند در قبال پرداخت مهریه، اموال همسر خود را توقیف کند. برای این کار زن باید به اجرای ثبتاسناد مراجعه کند. درصورتیکه درباره مطالبه مهریه و مسائل مرتبط با آن به راهنمایی نیاز دارید، میتوانید از طریق تلفن یا تلگرام با همکاران ما مشاوره ارائه کنید.
برای انجام مشاوره حقوقی تلگرامی و آنلاین با همکاران ما کلیک کنید.

حق انتخاب محل سکونت
یکی از مشکلاتی که میان زوجین وجود دارد دعاوی محل زندگی است. براساس قانون مرد موظف به تأمین مسکن مناسب برای همسر و خانواده خود است؛ اما درصورتیکه مرد از انجام این کار سرباز زند یا نتواند برای همسرش خانه مناسبی تهیه کند، یا زن از منزل تهیه شده راضی نباشد، میتواند در دادگاه خانواده شکایت خود را مطرح کند.
دادگاه خانواده با بررسی دقیق شکایت میان زوجین و بررسی دقیق شرایط و دلایل طرفین دعوا در این زمینه تصمیمگیری میکند. همچنین دادگاه میتواند با ارائه پیشنهادی امکان توافق میان طرفین را فراهم کند. چنانچه زن و شوهر راضی به توافق با هم نباشند، دادگاه رأی مناسبی صادر میکند.
تماس فوری با بهترین تیم وکلا در شهر شما
شماره تلفنهای 09150998001 و ۰۹۳۹۳۱۰۶۰۱۱
تعیین حضانت فرزندان در دادگاه خانواده
در زمان طلاق میان والدین، معمولاً اختلافاتی در زمینه سرپرستی فرزندان ایجاد میشود. براساس قانون حضانت فرزند تا هفتسالگی با مادر است اما بعد از این زمان مرد میتواند برای دریافت حضانت فرزند خود اقدام کند. البته در قانون برای این مسئله تبصرههایی وجود دارد ؛ مثلاً در صورت اعتیاد شدید والد مدعی یا وجود سوابق کیفری این مسئله میتواند رد شود؛ به عبارت دیگر دادگاه در تعیین حضانت کودکان تلاش میکند نفع و صلاح کودک را در اولویت قرار دهد.

تقسیم ارث
یکی از موارد اختلاف میان افراد خانواده بحث تقسیم ارث است. چنانچه یکی از وراث در زمینه تقسیم ارث اعتراض داشته باشد، میتواند اعتراض خود را با شکایتی به دادگاه خانواده ارائه کند؛ مثلاً اگر بعد از فوت یک متوفی، فردی ادعا کند که فرزند او است و بتواند این مسئله را اثبات کند، میتواند درخواست حق الارث نماید.
سامانه حقوقی عدلاک
سامانه حقوقی عدلاک با داشتن تیمی از بهترین وکلای فعال در زمینه حقوق خانواده و طلاق آماده ارائه مشاوره به شما عزیزان در مسائل خانواده، اختلافات نفقه، مهریه و مسائلی از این دست میباشد. شما میتوانید از طریق لینکهای موجود در این صفحه با همکاران ما در سامانه عدلاک تماس بگیرید . فراموش نکنید در روزهای سخت ما در کنار شما هستیم.