سامانه حقوقی عدلاک

بهترین وکلای دادگستری مشهد

051-38676422

مشاوره حقوقی

وکیل انحصار وراثت در قزوین

وکیل انحصار وراثت در قزوین: شرایط تقسیم ترکه متوفی در قانون چیست؟ آیا برای تقسیم ارث لازم است که حتما انحصار وراثت انجام دهیم؟ گواهی انحصار وراثت چیست؟ کلاهبرداری در انحصار وراثت چطور رخ می‌دهد؟

گواهی انحصار وراثت

گواهی انحصار وراثت در حقیقت یک فرم حقوقی است که بر طبق آن ورثه متوفی و میزان سهم‌الارث هرکدام را معین می‌کند. با کمک انحصار وراثت افراد می‌توانند اختیار اموال به ارث رسیده را دریافت کنند و بعد از آن برای خرید و فروش اموال یا اجاره سهم‌الارث خود اقدام کنند. در ادامه بیشتر درباره انحصار وراثت و دلایل نیاز به وکیل انحصار وراثت در قزوین با شما گفتگو خواهیم کرد.

برای انجام مشاوره حقوقی تلفنی و حضوری با همکاران ما کلیک کنید.

وکیل انحصار وراثت در قزوین

یکی از سؤالاتی که به صورت مکرر پرسیده می‌شود این است که آیا دریافت گواهی انحصار وراثت اموال متوفی را میان ورثه تقسیم کرد؟

 باید بگوییم که در قانون تقسیم ارث مراحلی وجود دارد که عدم رعایت آن میتواند برای ورثه تبعاتی داشته باشد. اولین مسئله دریافت گواهی انحصار وراثت است. اگر شما گواهی انحصار وراثت را دریافت نکنید نمی‌توانید اسناد املاک را منتقل کنید. همچنین دریافت دارایی‌های مالی متوفی نیز بدون این گواهی ممکن نیست بنابراین بدون دریافت گواهی انحصار وراثت شما نمی‌توانید به ترکه متوفی دست رسی پیدا کنید.

در بعضی مواقع ورثه در زمان تهیه استشهادیه و اعلام نام وراث، عمدا فرد یا افرادی را از لیست ورثه متوفی خارج می‌کنند. به عنوان مثال همسر دوم متوفی یا فرزند او را از لیست ورثه حذف می‌کنند یا اینکه با این ادعا که متوفی فرزندی را از ارث محروم کرده از آوردن نام او در لیست ورثه خودداری می‌کنند. باید بدانید که در هر دوی این موارد فرد حذف شده میتواند علیه ورثه ادعای کلاهبرداری در انحصار وراثت داشته باشد و این مسئله میتواند مشکلات قانونی شدیدی برای ورثه ایجاد کند.

برای انجام مشاوره حقوقی تلگرامی و آنلاین کلیک کنید.

بهترین وکیل انحصار وراثت در قزوین

از شناخته‌شده‌ترین سؤالاتی که درباره گواهی انحصار وراثت وجود دارد این است که آیا میتوان گواهی انحصار وراثت صادر شده را اصلاح کرد؟

باید بگوییم بله در مواردی مانند کلاهبرداری در انحصار وراثت که بالاتر اشاره کردیم در صدور گواهی انحصار وراثت به صورت عمدی یا سهوی اشتباهاتی ایجاد می‌شود و با توجه به اینکه هر نوع اشتباه در گواهی صادر شده میتواند موجب زایل شدن حقوق افراد شود، امکان اصلاح گواهی صادر شده وجود دارد. همچنین ورثه می‌توانند در مراجع قانونی درباره گواهی صادر شده اعتراض نمایند.

اما در چه مواردی افراد می‌توانند به گواهی انحصار وراثت اعتراض کنند:

1-  اعتراض ورثه به میزان سهم‌الارث

2-  عدم ذکر نام یک یا چند نفر از ورثه یا سهم‌الارث آنها

3-  عدم پذیرش بعضی از ورثه که در گواهی انحصار ورثه به عنوان ورثه مشخص شده اند.

4-  در صورت وجود سهل‌انگاری یا اشتباه در گواهی حصر وراثت

برای دریافت گواهی انحصار وراثت یکی از مسائل مهم این است که ببینیم ورثه چه نسبتی با متوفی دارند. باید بدانید در قانون برای ورثه طبقاتی مشخص شده است و افراد بر طبق آن طبقات و براساس نسبتی که با متوفی دارند از اموال او ارث می‌برند.

 حال بیایید ببینیم طبقات ارث افراد از متوفی در قانون ارث ایران از این قرارند:

طبقه اول: پدر، مادر، دختر و پسر متوفی، نوه‌های او

طبقه دوم: پدربزرگ‌ها، مادربزرگ‌ها، خواهران و برادران، خواهرزاده‌ها و برادرزاده‌های او

طبقه سوم: عمه‌ها، خاله‌ها، داییها، عموها و فرزندان آنها

با توجه به نسبت ورثه با متوفی، طبقه آنها در ارث مشخص می‌شود تا زمانی که فردی در یکی از طبقات بالای ارث حاضر باشد، ارثی به طبقه بعدی نخواهد رسید

وکیل انحصار وراثت در قزوین

ماترک در حقیقت اموال متوفی است که پس از فوت او میان ورثه تقسیم می‌شود. ماترک را نمی‌توان کالای خاص یا دارایی خاصی دانست، هر چیزی که از فرد فوت‌شده برای ورثه بر جا بماند ماترک نامیده می‌شود.

بنابراین ماترک متوفی مانند زمین یا خانه، پول نقد، خودرو و… حقوق متوفی مانند حق خیار، حق قصاص، شفعه و مواردی مانند مطالبات فرد نیز جزء اموال او حساب می‌شود و میتواند به ارث برسد.

دیده شده که برخی از افراد یک مرتبه تصمیم میگیرند نیمی از اموال خود یا تمام آن را پس از مرگ خود وقف کنند. باید بگوییم که بخشش فرد در طول دوران حیات، اگر قانونی و رسمی باشد قابل قبول است اما فرد نمی‌تواند برای پس از مرگ خود درباره تمام اموال تقسیم بگیرد و براساس قانون وصیت فرد صرفا بر یک سوم اموال خود تاثیر دارد. مگر اینکه تایید ورثه را برای این بخشش گرفته باشد.

 پیشنهاد ما این است که در زمینه تنظیم وصیت‌نامه، تقسیم اموال با وکیل متخصص در سامانه حقوقی عدلاک ارتباط برقرار کنید.

با مرگ هر فرد، یک سری آثار حقوقی برای فرد و ورثه او ایجاد می‌شود. مهمترین مسئله حقوقی این است که اموال فرد میان ورثه او جابه‌جا می‌شود؛ مثلا در بعضی مواقع فرد در زمان زندگی وصیتی داشته که لازم است اجرا شود و بعد از پرداخت بدهی‌های فرد، بقیه اموال بین ورثه تقسیم گردد.

برای تقسیم ارث میان ورثه ابتدا باید ورثه مشخص شوند و این مسئله مشخص شود که چه کسانی حق دریافت ارث را از متوفی دارند؟ در قدم اول برای تعیین این مسئله باید گواهی انحصار وراثت گرفته شود و بعد از دریافت گواهی انحصار وراثت، تقسیم ارث انجام می‌شود.بنابراین لازم است با مراحل تقسیم ارث آشنایی داشته باشید.

  1. ثبت‌نام یکی از ورثه در سامانه ثنا
  2. تهیه مدارک لازم مانند استشهادیه
  3. مراجعه به دفتر خدمات الکترونیک و ثبت درخواست انحصار وراثت
  4.  مراجعه به شورای حل اختلاف و شعبه ارجاع شده پرونده
  5. انتشار آگهی در روزنامه کثیرالانتشار (در انحصار وراثت نامحدود استفاده می‌شود) یک ماه بعد از انتشار آگهی، باید به شورای حل اختلاف مراجعه کنید و رای برابر با اصل را به تعداد ورثه دریافت کنید.

قبل از اینکه گواهی انحصار وراثت صادر شود، مالیات بر ارث مشخص می‌شود .براساس قانون ورثه یک سال از زمان فوت متوفی برای پرداخت مالیات بر ارث زمان خواهند داشت.

شیوه پرداخت مالیات بر ارث نیز به این ترتیب است که یک لیست از اموال نقدی و غیرنقدی متوفی فراهم می‌شود و دارایی‌های او مشخص میگردد. سپس بر اموال غیرمنقول، سهام تجاری و داراییهای قابل انتقال او مالیات تعلق میگیرد. برای سرعت بخشیدن به این مسئله میتوانید از کمک و مشورت وکیل انحصار وراثت در سامانه حقوقی عدلاک کمک بگیرید تا مراحل انحصار وراثت را از طرف شما دنبال کند و در زمینه مالیات بر ارث از حقوق شما دفاع کند.

افرادی که درگیر اختلافات انحصار وراثت هستید یا برای پیگیری مراحل انحصار وراثت یا تنظیم وصیت نامه به یک متخصص نیاز دارید، با همکاران ما در سامانه حقوقی عدلاک تماس بگیرید. ما در تمام ساعات شبانه روز از طریق مشاوره حقوقی تلفنی و حضوری آماده پشتیبانی از شما عزیزان هستیم.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
موفقیت آمیز بود!

به زودی همکاران ما طی 72 ساعت آینده با شما تماس خواهند گرفت.