سامانه حقوقی عدلاک

بهترین وکلای دادگستری مشهد

051-38676422

مشاوره حقوقی

وکیل شکایت از قصور پزشکی

 وکیل شکایت از قصور پزشکی: درباره شکایت از قصور پزشکی چه میدانید؟ چه زمانی می‌توانیم بابت قصور پزشکی از دکتر خود شکایت کنیم؟ باید بگوییم که اشتباهات پزشکی یکی از شایع‌ترین مسائلی است که منجر به شکایت از پزشکان می‌شود. اشتباهات پزشکی می‌تواند سهوی و کوچک باشد اما موجب آسیب‌های بزرگی به سلامتی افراد می‌شود که می‌تواند جبران‌ناپذیر باشد. در این شرایط است که بیمار از پزشک شکایت می‌کند و به این ترتیب بیمار از پزشک شکایت می‌کند. برای شکایت از پزشک شما می‌توانید با وکیل شکایت از قصور پزشکی مشورت کنید و از یک وکیل کمک بگیرید.

در این مقاله با ما باشید تا بیشتر درباره قصور پزشکی و شکایت از پزشک با شما صحبت کنیم.

باید بدانید که در هر کاری، مسئولیت‌ها و وظایفی وجود دارد و هر کس که شغلی را می‌پذیرد، باید وظایفی را بپذیرد و مسئولیت اعمال خود را بپذیرد؛ اما همه کارها به یک اندازه حساس و خطرناک نیستند، در برخی از کارها مسئولیت سنگینی وجود ندارد. به عبارتی درگیر با سلامت و جان افراد نیست؛ اما برخی از کارها حساس هستند و با جان و سلامت افراد درگیرند. شغل‌هایی مانند مهندسی و پزشکی از این دست شغل‌ها هستند.

پزشکی یکی از کارهایی است که مسئولیت سنگینی را برای طبیب یا پزشک دارد. بسیاری از پزشکان به خاطر اشتباهی که انجام داده‌اند چه اشتباه و چه عمد، باعث آسیب به سلامتی افراد شده‌اند. قانون این حق را برای آسیب‌دیده قائل شده است تا از پزشک شکایت کند. برای شکایت از قصور پزشکی باید پیش از هر کار با یک وکیل شکایت از قصور پزشکی مشورت کنید و از یک متخصص راهنمایی بگیرید.

بیمار می‌تواند با شکایت از پزشک خاطی، درخواست خسارت کند. خسارت بیمار آسیب‌دیده باید جبران شود اما این خسارت براساس آسیب متفاوت است. رایج‌ترین راه جبران خسارت کردن پرداختن جریمه نقدی است. در این مقاله درباره انواع اشتباهات پزشکی و مجازات‌هایی که توسط مراجع صالح برای شکایت از پزشکان مشخص شده است با یکدیگر گفتگو خواهیم کرد.

برای انجام مشاوره حقوقی تلفنی و حضوری با همکاران ما در سامانه حقوقی عدلاک کلیک کنید.

خطای پزشکی

باید بدانید که خطای پزشکی یا قصور پزشکی یا خطای پزشکی یک نوع نیست و تنها یک دلیل ندارد بلکه قصور پزشکی به چهار دسته تقسیم می‌شود:

  1. بی‌مبالاتی و کوتاهی انواع قصور پزشکی در انجام وظایف: درصورتی‌که پزشک از انجام وظایف خود کوتاهی کرده باشد یا از انجام کار غفلت کرده باشد مثلاً بدون در نظر گرفتن حساسیت دارویی یا سوابق بیمار دارو تجویز کند یا اینکه روش مصرف دارو را به بیمار بیان نکرده باشد.
  2. بی‌احتیاطی در درمان: مسئله بعدی که می‌تواند موجب شکایت از بیمار از قصور پزشکی شود، بی‌توجهی و بی‌دقتی پزشک در انجام وظایف است؛ یعنی پزشک مرتکب کاری شود که به بیمار آسیب وارد کند.
  3. نداشتن مهارت: گاهی پزشک تخصص کافی برای انجام دادن یک عمل خاص را ندارد یا توانایی و تجربه مناسبی ندارد؛ به عبارت دیگر عدم مهارت پزشک و آشنایی نداشتن او با اصول علمی در انجام جراحی یا تجویز دارو یا استفاده از دوز نامناسب دارو که می‌تواند موجب آسیب به سلامت بیمار شود.
  4. عدم رعایت نظامات دولتی: بخشنامه‌ها و آیین‌نامه‌ها و قانون‌هایی که در زمینه پزشکی صادر می‌شود بسیار مهم است و پزشکان موظف هستند که از آن اطاعت کنند. چنانچه پزشکی این قوانین را رعایت نکند و موجب خسارت و آسیبی شود، علاوه بر جبران کردن خسارت، به دلیل شکستن قانون به مجازات کیفری و محکومیت قانونی و حتی محرومیت از پزشکی محکوم می‌گردد؛ اما اگر این عدم رعایت قوانین به صورت خطا بوده باشد، فرد مسئولیت کیفری نخواهد داشت.

چه شما بیمار باشید یا پزشکی که به اتهام قصور پزشکی از او شکایت شده، در هر دو حال برای دفاع از حقوق خود به یک وکیل شکایت از قصور پزشکی نیاز خواهید داشت. همکاران ما در سامانه حقوقی عدلاک آماده هستند تا از حقوق شما در هر طرف پرونده که باشید دفاع کنند. برای ارتباط با بهترین وکیل شکایت از قصور پزشکی از طریق تلفن، تلگرام و با مشاوره حضوری با ما در تماس باشید.

شکایت از پزشک ارتوپد

باید بدانید که شکایت از پزشک دارای قوانین و شرایط ویژه ای است. اولین شرط برای شکایت از پزشک این است که این شکایت باید اصولی و قانونی مطرح شود و در مرجع صالح درستی بیان شود؛ اما کدام مراجع قانونی صلاحیت رسیدگی کردن به شکایات پزشکی را دارد؟

پرونده های جرائم پزشکی بسته به شرایط در چند مکان بررسی می‌گردد:

  1. دادسرا
  2. شورای حل اختلاف حوزه بهداشت
  3. سازمان نظام پزشکی
  4. سازمان تعزیرات حکومتی
  5. سامانه تلفنی 190

در ادامه به توضیح هرکدام از این موارد میپردازیم:

برای انجام مشاوره حقوقی تلگرامی و آنلاین با همکاران ما در سامانه حقوقی عدلاک تماس بگیرید.

وکیل شکایت از قصور پزشکی

زمانی که جرمی رخ میدهد، اولین مکان رسیدگی‌کننده به این جرائم دادسرا است. تمام پرونده های جرائم در دادسرا مطرح میشوند. زمانی که شما از اشتباه پزشکی شکایت دارید باید برای شکایت از پزشک، شکایت خودتان را به دادسرا تحویل دهید. دادسرا برای بررسی شواهد و اسناد و مدارک اقدام می‌کند.

پرونده به بازپرس ارجاع داده می‌شود. درصورتی‌که بازپرس تشخیص دهد که پزشک اشتباهی مرتکب شده است و قصور او جرم حساب می‌شود، برای پزشک مورد نظر درخواست کیفرخواست میکنند و پرونده به دادگاه ارجاع داده می‌شود. اگر هم تشخیص داده شود که پزشک جرمی مرتکب نشده است، از او رفع اتهام می‌شود.

نکته مهمی که در این زمینه وجود دارد این است که جرم پزشک موجب نمیشود که او تحت تعقیب قضایی قرار بگیرد. بلکه باید جرم پزشک احراز شود و برای این کار علاوه بر تحقیقات بازپرس، یک هیئت متخصص از پزشکان با تجربه باید شرایط را بررسی کنند و وقوع جرم را تایید کنند.

مسئله دیگری که در زمینه شکایت از کادر درمان باید بدانید این است که درصورتی‌که بیمار در زمان انجام مراحل درمان یا جراحی یا پس از جراحی فوت کند و برای بستگان او احتمال داردکه از پزشک معالج به دادسرا شکایت کنند.

چه زمانی به کمک وکیل شکایت از پزشک نیاز داریم؟

یکی از مشهورترین مراجع برای رسیدگی به اختلافات افراد وادعاهای آنها، شورای حل اختلاف است. شورای حل اختلاف تلاش دارد تا بین طرفین دعوا سازش ایجاد کنند تا بتواند به نتیجه برسد. باید بدانید اختلافات پزشکی و بهداشت قابلیت ارجاع دادن به این مرجع را دارد. درصورتی‌که میان دو طرف درگیری از طریق پرداخت دیه یا دریافت رضایت سازشی رخ نداد، پرونده به دادگاه صالح ارجاع داده می‌شود.

درصورتی‌که دیه مشخص شده بیشتر از 5 میلیون تومان باشد، دعوا باید در شورای حل اختلاف پزشکی رسیدگی شود. اعضای شورای حل اختلاف از طرف نظام پزشکی مشخص میشوند و لازما ست که براساس آیین نامه اجرایی انتخاب شود و منصوب شوند. این افراد نباید سوء پیشینه کیفری داشته باشند.

  • سازمان نظام پزشکی: یکی از مراجعی که می‌توانیم در آن از پزشک شکایت کنیم، سازمان نظام پزشکی است. سازمان نظام پزشکی یک نهاد حقوقی مستقل است که بر رفتار پزشکی کادر درمان از جمله پزشکان و پرستاران نظارت می‌کند و حامی حقوق آنها است. درصورتی‌که فردی ادعا کند که یک پزشک معالج یا کادر درمان حق او را از بین برده اند، می‌تواند خودش شخصا از پزشک مورد نظر شکایت کند یا از یک وکیل شکایت از قصور پزشکی کمک بگیرد و شکایت خود را در این سازمان ثبت کند. زمانی که شکایتی از کادر درمان یا پزشک مطرح می‌شود، سازمان با بررسی موضوع، از وقوع جرم توسط پزشک مورد نظر اطمینان پیدا می‌کند. درصورتی‌که وقوع جرم از طرف پزشک احراز شد، برای او مجازات‌هایی مشخص می‌شود که بسته به شرایط جرم می‌تواند از جریمه نقدی تا ممنوعیت پزشکی و لغو پروانه طبابت را در بر میگیرد.

بعضی از مسائلی که سازمان نظام پزشکی به آن رسیدگی می‌کند از این قرارند:

  • وقتی‌که پزشک تعرفه های سالیانه را رعایت نکند.
  • وقتی‌که پزشک دارویی مشابه با داروی اصلی تجویز می‌کند.
  • وقتی‌که مرکز درمانی یا کادر درمان از پذیرش بیمار اورژانسی که جان او در خطر است خودداری کنند.
  • اگر کادر درمانی و پزشک با بیمار یا همراهان بیمار برخورد مناسبی نداشته باشد.
وکیل پایه یک دادگستری در مشهد - مشاوره حقوقی

سازمان تعزیرات حکومتی سازمان دیگری است که صلاحیت رسیدگی به تخلفات پزشکان را دارد. سازمان تعزیرات در حقیقت یک مرجع قضائی است که در مواردی که در آیین‌نامه آن مشخص شده صلاحیت رسیدگی به شکایت از پزشک را دارد.

  • استخدام کردن افراد غیرمتخصص در مراکز درمانی ماندن بیمارستان‌ها و موسسه‌های پزشکی
  • تأسیس کردن موسسه پزشکی توسط افراد غیرمتخصصی که پروانه طبابت ندارند.
  • انجام دادن خدمات مازاد قانون برای کسب سود بیشتر
  • تأسیس کردن مراکز درمانی غیرمجاز

در صورت وقوع هرکدام از این جرائم سازمان تعزیرات حکومتی صلاحیت رسیدگی به آن را دارد و برای فرد خاطی مجازات مشخص می‌کند.

شما می‌توانید برای مطرح کردن شکایت پزشکی یا گزارش تخلفات پزشکی با شماره 190 تماس بگیرید. این سامانه با همکاری نظام پزشکی و رئیس دانشگاه علوم پزشکی و وزیر بهداشت، به شکایات مردم از مشکلات پزشکی رسیدگی می‌کند. ولی لازم است که ه در زمان مناسب با آنها تماس بگیرید.

برای اینکه از یک پزشک شکایت کنید باید مستندات خود را که نشان‌دهنده قصور و تخلف پزشک است برای شکایت ارائه کنید. این مدارک می‌توانند شامل این موارد باشند:

  1. ارائه کردن تصاویر ضبط شده از بیمار قبل و بعد از عمل و تصاویری مانند عکس‌های رادیولوژی، سونوگرافی، ام آر آی و … به صورت فیزیکی یا سی دی تصاویر… این مسئله به خصوص در شکایت از جراحان زیبایی کاربرد دارد.
  2. ارائه کردن پرونده پزشکی بیمار، دفترچه درمانی او و نسخه‌های تجویزشده از طرف پزشک
  3. ارائه کردن صورت‌حساب واریزی و فیش‌های پرداخت شده به پزشک و مرکز درمانی و پرینت حساب بیمار که اثبات می‌کند مبلغ نامتعارفی به حساب پزشک واریز شده است.
  4. تمام تماس‌ها، چت‌ها و اطلاعات ارسال شده، نامه، فکس، تصویر و …

درصورتی‌که قصد شکایت از پزشک دارید اما راه درست آن را نمی‌شناسید یا نمی‌دانید باید چطور عمل کنید بهترین پیشنهاد ارتباط با یک وکیل پایه یک دادگستری است. وکیل کیفری به شما کمک می‌کند تا بهترین راه‌حل را برای مشکل خود پیدا کنید و بهترین اقدام را بکنید.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
موفقیت آمیز بود!

به زودی همکاران ما طی 72 ساعت آینده با شما تماس خواهند گرفت.