وکیل عدم تمکین زن- پس از بسته شدن پیوند عقد و ازدواج، زن و مرد نسبت به هم وظایف و تکالیفی خواهند داشت که موظف به انجام آنها هستند. چنانچه هرکدام از زوجین از انجام وظایف شرعی و قانونی خود سرباز بزنند در اصطلاح قانون مرتکب عدم تمکین شدهاند. یکی از مواردی که میتواند موجب طلاق گردد طلاق به خاطر عدم تمکین زن است. ما در این مقاله به توضیح این مسئله میپردازیم.
طلاق میتواند به دلایل مختلفی رخ دهد:
میتواند به درخواست مرد یا زن باشد، طلاق میتواند به دلیل شرایط مالی یا عقیم بودن همسر یا ناسازگاری دو نفر با یکدیگر رخ دهد. اما طبق قانون کشور ما اگر طلاق از طرف مرد درخواست شود نیاز به دلیلی ندارد و مرد میتواند هر زمان که خواست همسر خود را طلاق دهد البته درصورتیکه تمام حقوق زن مانند نفقه، مهریه، اجرتالمثل، نحله و شرط تقسیم دارایی مرد را پرداخت کند. در این صورت میتواند بدون اینکه دلیل خود را به دادگاه بگوید همسرش را طلاق دهد.
اما یک راه هم وجود دارد که در آن مرد میتواند بدون پرداخت نفقه و نحله و اجرتالمثل و تقسیم کردن اموال از همسرش جدا شود و آن این است که عدم تمکین زن را اثبات کند. در این بخش به توضیح طلاق به دلیل عدم تمکین زن و شرایطی که ایجاد می کند، میپردازیم.

تمکین چیست؟
وکیل عدم تمکین زن-تمکین وظیفهای شرعی و قانونی است که زن و شوهر بعد از خواندن صیغۀ عقد نسبت به هم پیدا میکنند و رعایت نکردن این وظیفه از طرف هرکدام از آنها عدم تمکین خوانده میشود.
البته در عرف جامعۀ ما تمکین صرفاً برای زن به کار میرود اما باید بدانید که این یک مسئله دو طرفه است و اگر مرد هم به وظایفش عمل نکند زن نیز میتواند از این حق استفاده کند.
بیشتر بخوانیم:
چرا در مسائل مربوط به جدایی باید از یک وکیل طلاق کمک بگیریم؟آیا بعد از بخشیدن مهریه امکان رجوع آن وجود دارد؟وکیل خانواده در مشهد پاسخگوی شماست.
انواع تمکین
- تمکین عام: برای زن معنای تمکین عام پیروی در مسائل خانوادگی از شوهر است. مواردی مانند زندگی در محل زندگیای که مرد تهیهکرده، رسیدگی به امور منزل، خوشرفتاری با شوهر، گرفتن اجازه از شوهر برای خروج از منزل مگر اینکه یکی از این موارد شرط ضمن عقد بین آنها بوده باشد. مثلاً درباره محل زندگی توافق کرده باشند .
- تمکین خاص: معنای این کلمه انجام درخواست شوهر در مسائل زناشویی است. مگر اینکه این درخواست غیر عرفی باشد. مثلاً مرد به رابطه پرخشونت عادت داشته باشد. چنانچه این مسئله از نظر شرعی و قانونی پذیرفته نباشد، زن میتواند درخواست شوهر خود را رد کند.
مراحل طلاق به خاطر عدم تمکین زن
طبق شرع و قانون زن باید به وظایفی که با قبول ازدواج بر عهده او قرار میگیرد عمل کند. حال اگر زنی به این وظایف عمل نکند دچار عدم تمکین شده است و به زنی که تمکین نمیکند در اصطلاح ناشزه گفته میشود.
عدم تمکین زن از نظر قانونی نتایجی برای او دارد که شامل موارد زیر است:
- مرد میتواند پس از ثابت کردن عدم تمکین زن به دادگاه خانواده، درخواست ازدواج مجدد کند.
- مرد میتواند به دلیل تمکین نکردن زن از پرداخت نفقه بپرهیزد اما برای این کار باید ناشزه بودن و تمکین نکردن زن را در دادگاه خانواده ثابت کند.
- چنانچه عدم تمکین زن در دادگاه خانواده اثبات شد، مرد میتواند درخواست طلاق زن را بکند.
برای مطالعۀ بیشتر:
چرا در اختلافات خانوادگی باید از وکیل خانواده کمک بخواهیم؟
اثبات عدم تمکین برای زن
اثبات عدم تمکین زن به دادگاه کار آسانی نیست. اما مرد باید بتواند ناشزه بودن همسرش را در دادگاه اثبات کند.
اثبات عدم تمکین زن میتواند از یکی از راههای زیر باشد:
- خود زن در دادگاه به مسائلی که باعث تمکین نکردن او است اعتراف کند. مثلاً درخواست خارج از عرف شوهر را رد کرده است.
- عدهای در دادگاه خانواده بر علیه زن شهادت دهند.
قاضی دادگاه با توجه به شرایط و اظهارات طرفین از عدم تمکین زن اطمینان حاصل کند.

حقوق مالی زن ناشزه
یکی از سؤالاتی که مطرح میشود این است که آیا مهریه به زن ناشزه تعلق میگیرد؟ این سؤال بیشتر از سمت آقایان مطرح میشود. اما قانون برای این سؤال جواب مناسبی دارد.
اگرچه به زنی که عدم تمکین او اثبات شود نفقه و اجرتالمثل و نحله تعلق نمیگیرد، اما مهریه حقی است که بر گردن مرد است و در هر شرایطی موظف است آن را بپردازد. بنابراین مرد نمیتواند به بهانه عدم تمکین زن، از ارائه حق مهریه به او خودداری کند. چنانچه با چنین مسئلهای روبرو شدید با یک وکیل خانواده در مشهد تماس بگیرید تا بهترین راهحل را برای این مشکل به شما نشان دهد.
ضمانت اجرای عدم تمکین زن
باید بگوییم که زن مجاز است در مواردی که شرع و عرف و قانون به او اجازه میدهد از شوهر خود تمکین نکند. بهعنوانمثال نزدیکی کردن در دوران عادت ماهیانه زنان یا تمکین نکردن به دلیل بیماری مقاربتی در مرد حق زن است.
وکیل خانواده در مشهد
چنانچه با موارد مشابهی از این دست دست و پنجه نرم میکنید ما به شما توصیه میکنیم با یک وکیل خانواده مشورت کنید. وکیل خانواده می تواند با آگاهی از ریزه کاری های قانونی بهترین راه حل را پیش پای شما قرار دهد. یادتان باشد که طلاق همواره آخرین راه است.
برای حفظ زندگی مشترک خود تلاش کنید. اول با یک مشاور صحبت کنید و سپس در صورت حل نشدن مسئله از یک وکیل خانواده کمک بگیرید.
- وکیل کلاهبرداری در فریمان
- دیه استخوان دنده در حالت شکستگی، در رفتن و ترک خوردن
- وکیل برای دادخواست مطالبه اجرتالمثل ایام زوجیت
- لعان در حقوق ایران _09150998001
- نمونه قرارداد یکسان سازی معاملات اموال غیرمنقول